Actie BvL wordt maandag voortgezet; deuren middelbare scholen blijven gesloten

19
bvl in actie

De actie van de Bond van Leraren (BvL) wordt maandag voortgezet. De deuren van de middelbare scholen blijven gesloten. De leerkrachten zijn door de bond gevraagd het werk niet aan te vangen op de eerste officiële schooldag voor studenten en zich aan te melden in het bondsgebouw.

“We have to get up and stand up for our right”, heeft Reshma Mangre voorzitter van de BvL vandaag op ‘world teachers day’ aan haar leden voorgehouden tijdens een vergadering in theater Unique. De leerkrachten van Lyceum 1, Lyceum 2 en Havo 2 hebben bij de BvL aangeklopt nadat zij ontevreden zijn over de wijze waarop de nieuwe directeuren zijn aangewezen. Het ministerie heeft personen van buiten de scholen aangetrokken om te fungeren als directeur.

De Surinaamse bond heeft getracht via het ministerie een oplossing te brengen maar echter zonder resultaat. De BvL besloot toen om vanaf 1 oktober in actie te gaan. De bondvoorzitter heeft zaterdag wederom benadrukt dat het ministerie de personen die in aanmerking zouden moeten komen voor het directeurschap uit het niets heeft overgeslagen. Dit zonder een grondige reden en dat zal niet geaccepteerd worden.

De actie gaat maandag onverkort door op de eerste officïele schooldag voor de middelbare studenten in Suriname.

19 REACTIES

 1. Hoe omschreef pakititigri dit ook alweer?
  De dynamiek van de regering? Nee dat was robg
  het was meer iets in de trant van nog een succes.😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😭😭😭😭😭


  Maak melding

 2. Uithollen van onderwijs, gezondheidszorg, infrasstructuur, financiële instelling dat is waarin de paarse koeta’s en koetia’s schitteren. Verder slapen ze dag en nacht in hun eigen stinkbraaksel en staan paraat als er ergens te halen valt.


  Maak melding

 3. Volgens RobG is het zo goed als zeker dat de NDP de verkiezingen gaat winnen. In tussen lees ik alleen maar nieuwsberichten over beroepsgroepen die zeer ontevreden zijn over de regeringsbeleid. Vrees dat RobG de plank heeft misgeslagen en niet zo’n beetje ook. De NDP wordt weggevaagd in 2020. De onvrede over het beleid voel je breed in de samenleving alleen de mensen met een NDP lidmaatschap geloven nog in de paarse sprookjes.


  Maak melding

 4. Het is meer dan opvallend dat sinds de dwaze debiele idiote ndp stommelingen onberechte misdadigers de macht hebben gegeven, los van baas zijn reshuffelingen her en der, chaos en anarchie schering en inslag zijn geworden. Opa en oma blijven erbij dat alle ndper’ s het gevolg van hun oerdomme keuze verdienen, ook al de leerkrachten die een paarse kleur belijden. het is gewoon triest voor woorden dat het gros der rijke paarse stommelingen als zombies het paars wanbeleid blijven dogen, koste wat kost.


  Maak melding

 5. de agenda van koffertje was publiek geheim. deze tante heeft daarnaast ook geldingsdrang. de leerling overtreft haar meester. gek dat goed geschoolden zich laten meesleuren in doorzichtige
  scenario’s.
  het wordt tijd dat de studenten zich verenigen en hun rechten opeisen en hun stem laten horen


  Maak melding

 6. Sinds wanneer moet het ministerie de bvl op de hoogte stellen van mutaties van docenten. Het is bij mij niet bekend. De docent wordt per schrijven medegedeeld dat die gemuteerd is. Reclameren mag maar de bvl heeft geen inspraak. Wat dan als de docent geen lid is vn de bond. Deze zal de hulp vn de bond toch niet kunnen inroepen . Dat wordt wat moois dat deze bond in alles ook zeggenschap wil hebben. Bovendien is het mij ook bekend dat de od niet automatisch directeur wordt. Dit werkt niet want in de loop der jaren heeft die vrienden en vriendinnen gemaakt bij het personeel waarbij er een zekere band is ontstaan. Als deze persoon nu directeur wordt zal die partijdig zijn bij conflicten want het bewuste personeelslid is zijn/haar vriend(in). Dusssss het zal niet werken. De persoon kan dus wel op een andere school directeur worden. Ik heb een advies aan reshma mangre: ipv de docenten steeds op te roepen om te staken kan zij ze liever instrueren Hoe zich BEHOORLIJK te KLEDEN tijdens schooluren. Die WIJVEn, sorry dames, trekken veel te STRAKKE BROEKEN en KORTE BLOESEN aan waardoor hun KRUIS en ACHTERWERK DUIDELIJK te zien zijn. Ze moeten toch rekening houden met de jongens. Er kunnen SEKSUELE GEVOELENS worden opgewerkt bij hen. Daaraan moet miss mangre gaan werken


  Maak melding

 7. Helemaal terecht, het liefst alles plat gooien met deze arrogante omhoog gevallen teef van Ferriěr, die totaal ongeschikt is voor deze functie, zoals zoveel van die paarse ratten op bepaalde functies, die lolo van Misikaba is daar ook eentje van.


  Maak melding

 8. Wij als ouders betalen schoolgeld voor de kinderen om les te volgen en als iemand geen directeur kan worden moeten de kinderen geen dupe van worden want deng e feti fu kisi moro moni dus BVL voorzitter ju Ma pang pang efu na wang tra kondre ie beng deh a beng waja gi olanga sakasaka platta go koelie meid


  Maak melding

 9. School is niet eens goed begonnen en nu al staking 😂😂😂😂😂😂😂😂is bond gek aan het worden inplaats ,weer een glad Haar die op zoek is naar macht zucht ,Meneer Valies heeft het geprobeerd wat is er van terecht geworden 👎🏽👎🏽👎🏽👎🏽👎🏽👎🏽👎🏽👎🏽👎🏽 Die kinderen leiden er onder niet mevrouw van BVL Haar kinderen zitten zeker op een privé school .dus voor haar maakt het niks uit wie onderwijs moet krijgen of niet .


  Maak melding

 10. Als ik mevrouw Tigris was, zou ik m’n poot stijf houden. In Suriname maakt het krijgen van onderwijs of geen onderwijs echt niets uit.

  Want eerlijk is eerlijk hoever hebben zij die onderwijs hebben genoten of kwasi geleerd zijn ons land vooruit gebracht. Is er economisch, moreel enzovoorts al de jaren iets verbetert?

  Geen onderwijs dus, is niet getreurd.

  Neks no fout, ook in het onderwijs niet.


  Maak melding

 11. Blijft een vervelende situatie. Powerplay is nu het geval. Wie houdt ’t het langst uit? Duidelijk is dat Lilian geen diplomate is. Aan de andere kant is zij de minister en heeft uit hoofde van haar functie de bevoegdheid een directeur te benoemen. Ze had het kunnen doen in samenspraak. Maar zij is niet verplicht dat te doen als minister zijnde. Ben benieuwd hoe dit zal aflopen. Intussen zijn de scholen gesloten en de leerstof voor wat betreft het tijdschema is nu al in het gedrang. En men wil zo graag vooruitgang in het land en doet precies datgene wat vertragend werkt. We luku san e psa.
  De minister moet ook te rade gaan bij zichzelf . Want volgende schermutselingen zullen weer op de loer liggen.


  Maak melding

 12. Ferrier kan niet terug want ook zoonlief is nu in de schoot van de president dus moetn ze uitvoeren wat de president van hen verlangt.
  Dus zal ze de BVL blijven uitdagen zodat het volk denkt dat de president dan zal ingrijpen wat weer de bond tevreden zal stellen.
  Het is en blijft een groot toneelspel van dieren die elkaar opeten en daarna gaan rusten


  Maak melding

 13. Uit hoofde van haar functie heeft zij de bevoegdheid een directeur te benoemen, echter dat zou het beste in overleg met de zittende onderdirecteuren van desbetreffende basisscholen moeten gebeuren om iedere schijn van corruptie te vermijden. Een minister van onderwijs is geen alleenheerser, maar werkt ten dienste van het volk in het belang van Suriname. In het belang van de leerlingen dus. Waarom is het zo moeilijk om dialoog te voeren met de verschillende bestuurslagen? Dat is volgens mij een democratische werkwijze, samenwerken, samen overleggen en samen voor een oplossing zorgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.