Surinamers naar China voor speciale diplomaten training

25
Surinamers naar China voor speciale diplomaten training

In verband met het beleid gericht op capaciteitsversterking alsmede de verdere professionalisering van de buitenlandse dienst, zal een delegatie bestaande uit 25 personen, afkomstig van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en studenten van het Suriname Diplomaten Instituut (SDI), morgen naar Beijing afreizen voor een diplomatieke training.

Het doel van deze training is om de deelnemers enkele belangrijke aspecten van de diplomatie bij te brengen alsmede kennisuitwisseling over de ontwikkeling van de Republiek Suriname alsook de Volksrepubliek China. Daarnaast zal er op praktische wijze, door middel van veldbezoeken en presentaties, verder inhoud worden gegeven aan dit leertraject.

Voorafgaand aan het vertrek van de delegatie is er op vrijdag 4 oktober, een informatie sessie gehouden op het ministerie van Buitenlandse Zaken.Tijdens deze sessie heeft de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, het belang van deze training benadrukt en de relevante instructies verschaft. Alle participanten dienen bij terugkeer een reisverslag in te dienen, alsook een goed onderbouwd artikel over een vooraf opgegeven onderwerp.

Deze artikelen zullen worden gepubliceerd onder het SDI-Research Fund. De Surinaamse delegatie keert op 28 oktober 2019 terug.

25 REACTIES

 1. er krachtige boodschap” te sturen dat Moise moet aftreden.

  De echte REVO. Komt eraan

  Veel oppositieleiders en ontevreden Haïtianen hebben opgeroepen om Moise af te zetten, Ze geven hem de schuld voor het niet aanpakken van problemen, waaronder wijdverbreide voedsel- en brandstoftekorten, een verzwakkende munteenheid, dubbele cijferinflatie en corruptie beschuldigingen tegen ambtenaren.


  Maak melding

 2. Wat leren ze op zo een training.
  Mij is ingefluisterd dat het thema is. Hoe troggel ik een lening met de gehele Surinaamse bevolking nu en in de toekomst als onderpand.

  M.a.w. mondiaal van een ieder die we tegenkomen op internationaal niveau, bedelen.


  Maak melding

 3. Vanaf de instelling van de Volks Republiek van China 70 jaar geleden,is het heden een geduchte concurrent geworden van de USA.Suriname is al de helft van die tijd al onafhankelijk en het beste dat Sur.voort gebracht heeft,is een moordende en rovende president.En moet je op letten.Zijn partij heeft geen overlopers.Waarom?Omdat zijn mensen links en rechts mogen stelen als ze maar er voor zorgen dat hij niet in het gevang komt.


  Maak melding

 4. Komen tijdens die zogenaamde training ook de mensenrechtenschendingen van dat land aan de orde? En alle rotzooi die ze vanuit China dumpen op de markt in Suriname en de Caribbean?


  Maak melding

 5. In welke taal worden ze opgeleid. Ik ken geen één chinees dir engels spreekt. Zij kennen maar één taal. Enfan

  De groep zijn ndp-recrutanten. Het is een snoepreis ter voorbereiding voor de ndp campagne voor de verkiezing in mei 2020. Er is niet één persoon uit de groep waar te nemen, die naar een diplomatieke houding uitstraalt. Suriname is zelf failliet, na hun studie waar worden ze dan gestationeerd. Het zijn allemaal loze beloften.


  Maak melding

 6. Waarom niet naar een ander land en waarom kiezen voor China. Heeft toevallig China al diverse voorbereidingen getroffen om Suriname te dekoloniseren? zoals Afrika. De Chinezen komen maar voor 1 doel en dat zijn voor de grondstoffen die China nodig heeft voor de productie en de nr. 1 handelsec9nomie van de wereld blijven. De Chinezen zijn de Trojaans paard.


  Maak melding

 7. Een nieuwe generatie diplomaten. Jong en energiek. Naar Surinaamse begrippen een revolutionaire verandering die breekt met oude koloniale tradities. Geen ja-knikkers meer geselecteerd door VHP en NPS. Een dikke pluim voor de regering Bouterse.


  Maak melding

 8. Wat roep RobG weer uit “ een dikke pluim voor de regering Bouterse” wat is zo bijzonder aan het uitzenden van deze mensen naar China voor de betreffende diplomaten training? Manu vraagt zich terecht af als de mensenrechtenschendingen ook aan de orde zullen komen . Natuurlijk niet , aangezien China op dat gebied zeker geen award verdient. Deze training zal wellicht ook op kosten van China plaatsvinden waardoor de grip op Suriname alleen maar groter wordt. Niks is gratis vroeg of laat krijgt Suriname de rekening gepresenteerd dan is het te laat om nog iets te doen aan de invloed van China.


  Maak melding

 9. Laat ze een tour nemen in Hong Kong hoe china democratiese wensen onderdrukt, in Xin Yan de concentratie kampen bezoeken en dan nog de onafhankelijkheid van Tibet eisen. China is nu een facistiese dictatuur net als die van hitler en wilt een wereld hegonomy worden net als de derde rijk. Ze zijn precies daarom succesvol in Suriname door omkoping van de pleesident en bevolking met kralen en spiegels.


  Maak melding

 10. Weggegooit tijdsverspilling, waar wil je die opgedane kennis toepassen, is er vraag naar? Surinamers doe met alles mee, uiteindelijk is de toepasbaarheid nihil. Voorbeeld. heel wat Surinamers gaan met studiebeurs naar Nederland voor studies als weg en waterbouwkunde, ze studeren cumloude, uiteindelijk komen ze terug naar Suriname, het opgedane kennis en kunde kunnen ze nergens toepassen.jammer


  Maak melding

 11. De Chinezen maken heel sluw gewoon Tjap-Tjoy

  van de regimes in ZWAKKE ONTWIKKELINGSLANDEN,

  die om geld en gunsten bedelen, zoals die van Sranan !

  PS : Een regiem dat het lan SKEER heeft gemaakt, laat
  zich makkelijk inpakken, ten nadele van Land en Volk !

  Zie ook wat China aanricht in diverse zwakke Afrikaanse landen !


  Maak melding

 12. @ RobG

  Heb je weer aan de baas zijn anus mogen ruiken vandaar deze berichtgeving, waar moeten deze diplomaten hun kennis moeten toepassen ? In Nederland kunnen ze so wiso niet terecht !!!
  Ga jij maar verder wroeten bij je baasje zijn Anus,misschien wordt je wel wijs. Neem je vriend Damsco mee,want die is is ook al lijp zoals jij !!!!!

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 13. Rob g,dikke paarse pluim in je reet!lager als jou bestaan ze niet. En het is wel de blanke man die jou in Holland verzorgt en voorziet van een uitkering. Vertel wat Suriname voor jou heeft gedaan en ga terug met je Google kennis en daar je onzin verkondigen. Jij houd het nog geen drie maanden vol in Suriname .


  Maak melding

 14. De diplomaten training houdt in dat ze hoe straks de chineese hoge heren in suriname moet opvangen en accomoderen als de chinese invasie daar is. De hele groep wordt geleerd hoe ze moeten buigen, diep buigen.


  Maak melding

 15. RobG is de 5e colonne is Nederland zoals die tijdens de 2e WO er was. Hoop niet dat hij op eenzelfde wijze aan zijn eind komt.


  Maak melding

 16. Redskin, bedankt voor het compliment. Ik heb door dat er teveel vervuilde cocaine in jouw leeghoofd is gepompt. Stribbel dus niet tegen met je monotone one-liners en soundbites.


  Maak melding

 17. “Times for Kranti” :

  Ze bedoelen een training “hersenspoeling”. Hoe leer ik het volk te belazeren. Welke vooropleiding hebben ze gehad? Met een internationaal erkende studie krijgen Surinamers al jaren geen kans hun opgedane kennis en ervaring toe te passen. Ze krijgen vaak te horen “we doen het al jaren zo dus weg ermee”. De chinezen zijn slim. Ze trainen die lui om straks voor hun in Suriname te gaan werken op belangrijke posten waar China belang bij heeft en investeert. Denk maar aan ziekenhuis Wanica etc. Daarbij leren ze ook gelijk het Mandarijn.


  Maak melding

 18. Het is niet alleen de blanke man die belasting betaalt in Nederland (voor onder andere werklozen, zoals iemand hierboven aanhaalt) maar ook de allochtonen betalen belasting en onder hen zijn er veel hardwerkenden, dus dat achterlijke beeld dat Surinaamse Nederlanders uitkeringstrekkers zijn, klopt al honderd jaar niet meer, eikel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.