Breaking: VOS-docenten blijven in actie

10
bvl in actie

Docenten van de VOS scholen in Suriname blijven in actie. De acties zullen morgen verscherpt worden. De docenten zijn opgeroepen om zich morgen om 08.00u aan te melden bij het bondsgebouw. Het wordt de 2e actiedag. Vandaag zijn de schooldeuren van Lyceum 1, Lyceum 2 en Havo 2 dichtgebleven.

Reshma Mangre, voorzitter van de BvL heeft tijdens een persconferentie vlak na de algemene ledenvergadering duidelijk gemaakt dat als de minister geen pad van dialoog wilt volgen het onderwijs landelijk plat gaat komen liggen. Dit omdat de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) de actie ook zal ondersteunen.

De leerkrachten van Lyceum 1, Lyceum 2 en Havo 2 hebben bij de BvL aangeklopt nadat zij ontevreden zijn over de wijze waarop de nieuwe directeuren zijn aangewezen. Het ministerie heeft personen van buiten de scholen aangetrokken om te fungeren als directeur. De Surinaamse bond heeft getracht via het ministerie een oplossing te brengen maar echter zonder resultaat.

De bondvoorzitter heeft wederom benadrukt dat het ministerie de personen die in aanmerking zouden moeten komen voor het directeurschap uit het niets heeft overgeslagen. Dit zonder een grondige reden en dat zal niet geaccepteerd worden.

10 REACTIES

 1. Ferrier, is een schande voor het onderwijs in Suriname. Zij is niet beter dan de rest van de hufters van de paarse boevenbende. Weg met de paarse parasieten!


  Maak melding

 2. Als je kijkt naar de reden waarom men staakt sorry dit doe je kinderen niet aan. Doe desnoods stiptheid acties. Maar zoals mijn grootmoeder altijd zei a moro deng leri a moro ding dong


  Maak melding

 3. De kinderen zullen zullen zeker de dupe van het slechte beleid van mevrouw Ferrier c.s. worden.
  Voor een psycholoog is ze weinig psychologisch bezig, ze gedraagt zich meer als een dictator.

  Niet alleen in Suriname maar ook in Europa zie je dat de mensen die regeren populisten zijn, die niet aan de toekomst van de jeugd, kinderen denken maar vooral op uit zijn hun eigen gelijk te halen.

  Helaas voor studenten (kinderen) is staking de enige methode van actievoering om deze populisten enigszins bij te stellen. Gelukkig gaat het hier niet om geld maar om eerlijkheid, respect en rechtvaardigheid.

  Leerkrachten go for it!!


  Maak melding

 4. Ai mi boi. Mevrouw Ferrier kon poti en srefi ini wan tackle baka agen. Wie adviseert haar eigenlijk? Waarom doe je iets terwijl je weet dat het op problemen zal stuiten? Nu zijn de studenten de dupe. Dat het onderwijs aan vernieuwing toe is ,kan ik inkomen. Maar dit heeft niets te maken met vernieuwing. Als minister moet ze juist de beste vriendjes zijn met de leerkrachten en vakbond aangezien men hetzelfde nastreeft. Tactisch is ze zeer slecht onderlegd. Ik hoop dat men in conclaaf gaat met elkaar.


  Maak melding

 5. pakiratigri
  Zoiets doe je om te kijken hoe verje kunt gaan. Geldt dus ook voor ALS. Kijken wie de hakken in het zand intrekt.
  ALS staat er beter voor want als de studenten de zijde van de leerkrachten kiezen dan zal de minister op haar schreden terug moeten komen.
  Conclaaf is idd de beste oplossing maar deze minister kennende zal dat heel veel van haar vragen. Ik zie het somber in


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.