Landbouwers Commewijne krijgen informatie over Matching Grant Facility

5
Landbouwers Commewijne krijgen informatie over Matching Grant Facility

Het Suriname Market Access Project (SAMAP), een initiatief van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij, gefinancierd door de Europese Unie en uitgevoerd door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO), heeft vrijdag een infosessie gehouden voor de boeren van het district Commewijne over de Matching Grant Facility (MGF).

De MGF is een fonds dat agrariers in gelegenheid stelt in aanmerking te kunnen komen voor ondersteuning door middel van een Grant, indien zij aan de gestelde criteria voldoen. Het stelt de boeren in staat om tot een bepaald bedrag, niet-financiële ondersteuning aan te vragen voor productieverhoging en -professionalisering en zodoende verbetering van de markttoegang.

Minister Rabin Parmessar van LVV wil meer aandacht voor ondernemerschap, ontwikkeling van de waardeketen en innovatie in potentiële snelgroeiende sectoren.

Om dit te bereiken zijn ontwikkelingspartnerschappen gepland met de Surinaamse particuliere sector en de kleine boeren.

5 REACTIES

  1. @ Afrique,

    Creoolse mannen houden van Boer maar onderhouden van Boer dat kennen ze niet.
    Ze springen van boer naar boer !!!!!! De creoolse vrouwen zitten dan opgescheept met het probleem want de man is allang vertrokken na de daad !!!!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.