Presentatie van 3-D kaart van het kust en mariene gebied van Suriname

4
Presentatie van 3-D kaart van het kust en mariene gebied van Suriname

Op vrijdag 27 september vindt de presentatie en de overhandiging plaats van de participatieve driedimensionale kaart, van het kust en marien gebied van Suriname. Dit zal van 12.00u – 14.00u plaats vinden bij de Maritieme Autoriteit Suriname aan de Cornelis Jongbawstraat 2 in Paramaribo.

De afgelopen maanden hebben verschillende stakeholders, waaronder gemeenschappen langs de kust, vissers, bedrijven, de overheid en de universiteit hun input gegeven om te komen tot om een 3-D (drie dimensionale) kaart van het kust en mariene gebied van Suriname.

Dit proces heeft plaats gevonden in het kader van een EU-gefinancierd project (2017-2020) genaamd: ‘Bevorderen van geïntegreerd en participatief beheer van de oceaan in Guyana en Suriname: de Oostelijke poort naar het Caraïbisch gebied’.

Het project wordt door WWF Guianas, de afdeling Natuurbeheheer van het Ministerie ROGB en Green Heritage Fund Suriname uitgevoerd.


4 REACTIES

 1. Dankzij deze kaarten weten we nu waar de olieboringen moeten plaatsvinden. De miljarden dollars zijn binnenkort toch gerealiseerd of is mijn droom nog niet voorbij ?


  Maak melding

 2. Nog steeds staat mij vraag: Waarom niet eerst op de zee grenzen naar olie boren? De buren hebben dat reeds gedaan en zuigen de boel leeg, lekker slim van de Suri Slimbo’s.


  Maak melding

 3. Hopelijk zal men nu met al die donaties het belang vh volk van Suriname voorop stellen.
  Een land dat super rijk is aan bodemschatten
  mag geen arme mensen hebben


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.