Presentatie van 3-D kaart van het kust en mariene gebied van Suriname

4
Presentatie van 3-D kaart van het kust en mariene gebied van Suriname

Op vrijdag 27 september vindt de presentatie en de overhandiging plaats van de participatieve driedimensionale kaart, van het kust en marien gebied van Suriname. Dit zal van 12.00u – 14.00u plaats vinden bij de Maritieme Autoriteit Suriname aan de Cornelis Jongbawstraat 2 in Paramaribo.

De afgelopen maanden hebben verschillende stakeholders, waaronder gemeenschappen langs de kust, vissers, bedrijven, de overheid en de universiteit hun input gegeven om te komen tot om een 3-D (drie dimensionale) kaart van het kust en mariene gebied van Suriname.

Dit proces heeft plaats gevonden in het kader van een EU-gefinancierd project (2017-2020) genaamd: ‘Bevorderen van geïntegreerd en participatief beheer van de oceaan in Guyana en Suriname: de Oostelijke poort naar het Caraïbisch gebied’.

Het project wordt door WWF Guianas, de afdeling Natuurbeheheer van het Ministerie ROGB en Green Heritage Fund Suriname uitgevoerd.

- Advertentie -

4 REACTIES

  1. Ja ,dus w a t draagt bij aan de opbouw van su. Wat hebben wij a a n een 3d kaart. Zorg maar eerst dat er wat vis aan de kust gevonden wordt.

  2. Dankzij deze kaarten weten we nu waar de olieboringen moeten plaatsvinden. De miljarden dollars zijn binnenkort toch gerealiseerd of is mijn droom nog niet voorbij ?

  3. Nog steeds staat mij vraag: Waarom niet eerst op de zee grenzen naar olie boren? De buren hebben dat reeds gedaan en zuigen de boel leeg, lekker slim van de Suri Slimbo’s.

  4. Hopelijk zal men nu met al die donaties het belang vh volk van Suriname voorop stellen.
    Een land dat super rijk is aan bodemschatten
    mag geen arme mensen hebben

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.