Militair aangehouden voor bedreiging met dienstwapen

21
wapen

Een Surinaamse militair is aangehouden door de politie van bureau Jarikaba. Dit nadat aangifte tegen hem is gedaan voor bedreiging met zijn dienst vuistvuurwapen. Zijn wapen is in beslag genomen en hij is overgedrachten aan de Militaire Politie van Suriname.

De redactie verneemt dat de militair bij een appartement was geweest waar meerdere personen wonen. Op een bepaald moment begon hij op de plaats te filmen. Enkele personen die daar verblijven en de handeling van de militair zagen, sommeerden hem om daarmee te stoppen. Dat viel niet in goede aarde bij de militair, waarna hij zijn dienstwapen tevoorschijn haalde en hen bedreigde.

Een van de personen die bedreigd is geworden deed aangifte tegen de militair. De politie van Jarikaba heeft hem toen aangehouden. Bij de politie verklaarde de verdachte dat hij niemand heeft bedreigd met zijn dienstwapen. Volgens hem heeft hij een taxirit voor iemand gereden naar de locatie. De persoon stapte bij aankomst uit en rende weg zonder te betalen.

De militair beweerde verder dat hij uit zijn auto stapte en achter de klant aanging. Hij zou niemand hebben bedreigd. De Militaire Politie heeft de zaak in onderzoek.

21 REACTIES

 1. wat een onsamenhangend verhaal van deze nep militair. Hij gaat op twee fronten totaal in de fout. Ten eerste heeft hij een klant weggebracht en zou hiervoor betaald krijgen. Dus naast zijn salaris die hij van het Ministerie van Defensie ontvangt pooiert hij nog erbij. Ten tweede heeft deze militair zijn vuurwapen te voorschijn gehaald en daarmee iemand bedreigd. Dit ordt door deze militair ontkend. Waarom geloof ik hem niet ? Laat dan zien die beelden die hij gemaakt heeft ? Bepaalde mensen in Su moeten het van een grote mond hebben.


  Maak melding

 2. Een militair die ook tegelijk taxichauffeur is ????
  Deze excessen krijg je dan in een ongeorganiseerde maatschappij waar regelgeving niet serieus genomen wordt.


  Maak melding

 3. @ ik geloof die klootzak niet mijn motto geef een creool een.wapen.of uniform.willen.ze jou altijd vertellen hoe zei de dienst uitmaken ook stoerdoenerij zie ze ook hier op schiphol met grote k.l.m kleding rond lopen hindustanen en creolen en ftop aroggant ,niemand hoef te weten waar ik werk .terwijl die blanke ook.hun uniform aan trekken.maar die surinamers eeuwig e spang dik bek vraag ze niets heb info balie of google maps jij moet ze benaderen ,waarom ga je filmem moet je niet achter degene rennen,en zeker heeft iemand wat van.gezegd en ik ken mij mensen van ga weg met mpp ja gaat hij doordraaien ja wij hebben nooit normaal leren communiseren hij liegt goed voor hem.wie gaat now snodder rijden met een.dienstwapen heb je snode plannen


  Maak melding

 4. @terwijl die blanke zegt goeie middag kan ik u ergens van dienst zijn,die surinamer e spam ing bek.Want .hij heeft uniform aan.jij moet ze smeken ,ondanks hun zure gezicht vrouwen ook negerinnen.bij de k.l.m


  Maak melding

 5. Jullie waren er allemaal bij, ga jullie maar bij de politie aanmelden als getuigen! Wie weet zijn jullie ook bij betrokken geweest/medeplichtig. Efu unu na fu skowtu? Sranan sma lobi speculeer, bemui/dikki ini sma tori.


  Maak melding

 6. off topic

  PARAMARIBO – De beweging Alternatief 2020 (A20) van Steven Reyme is nu formeel een politieke partij. De statuten van de organisatie zijn goedgekeurd door de president en vrijdag gepubliceerd in het Advertentieblad. Met de afronding van deze formaliteiten, is de partij gereed om de officiële proclamatie te verrichten.

  Reyme zegt tegen de krant dat die in oktober zal plaatsvinden. De precieze datum wordt naderhand bekendgemaakt. “We zijn binnenshuis bezig om voorbereidingen te treffen en zijn in de districten bezig met het veldwerk.” Gelijk na de proclamatie begint de partij met haar verkiezingscampagne. “De hele uiteenzetting over onze plannen zullen we bij de proclamatie kenbaar maken.”

  De partijvoorzitter vindt niet dat oktober te laat is om te beginnen met de campagnevoering. “Wanneer je in de publiciteit komt, raak je er waarschijnlijk niet meer uit. Wij vinden oktober het juiste moment.” Reyme die apostel is bij de Volle Evangeliegemeente Logos International, heeft in juni op een informatiebijeenkomst in zijn gemeente gemeenteleden en andere belangstellenden geïnformeerd, over de visie en missie van de partij.

  Daarbij staat dienstbaar leiderschap centraal. “Ons doel is om te strijden tegen fundamenteel onrecht dat door de jaren heen is gepleegd door de leiders.” Als enkele voorbeelden noemt hij het feit dat kinderen in het binnenland door gebrek aan faciliteiten genoodzaakt zijn om voor vervolgonderwijs naar de stad te komen. “Het is een fundamenteel onrecht dat gezinnen op die manier ontwricht worden. Onderwijs moet overal zijn.”

  Verder noemt hij de scheefgroei in de verhouding van salarissen en niet waardevast gemaakte pensioenen. Op de informatiebijeenkomst in juni is een deel van het voorlopige bestuur van de partij gepresenteerd. Reyme zei dat zijn besluit is gebaseerd op een roeping van God, die op drie afzonderlijke momenten zou zijn bevestigd. “Ik zie het niet als gaan voor politieke macht. We zijn op een missie om het land te ‘herbewapenen'”, zei hij toen tegen de krant.

  De geestelijke maakte desgevraagd ook duidelijk dat hij geen afstand zal doen van zijn kerkelijke functie. “Als je geroepen bent als predikant en je ervaart dat je geroepen bent om ook op maatschappelijk gebied veranderingsprocessen op gang te brengen, dan kun je jezelf niet verloochenen toch?” De partij heeft als slogan ‘Rechtvaardigheid verheft een natie’.

  Opa en oma schudden weemoedig hun hoofden. Dit is niet de opdracht die Koning Jezus gaf aan zijn apostelen. Hoedt Mijn schapen, breng de vredesboodschap. En Jezus zei tegen hen: “Ga nu de hele wereld in en vertel het goede nieuws aan iedereen. 16 Wie het nieuws gelooft en zich laat dopen, zal worden gered. Maar wie het niet gelooft, zal worden veroordeeld. Jezus zei tegen hem: “Zorg voor mijn schapen. Ga nu op pad en maak alle volken tot leerlingen van Mij. Doop hen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. En leer hen om alles te doen wat Ik ook aan jullie heb geleerd.

  Opa taki ieja baja, het is de tijdgeest, velen komen in Zijn Naam, maar vroeg of laat laten ze hun ware aard zien. Oma taki, a so a de keba, zijn volgelingen zullen blindelings op hem stemmen in de hoop op een beter Suriname. Opa taki, als je de wereld wilt veranderen moet je eerst bij jezelf beginnen en hoogmoed komt voor de val. Niemand is rechtvaardig, alleen God. Ondanks het feit dat deze man het Woord brengt, begint hij nu echt te lijken op al die Farizeers en SChriftgeleerden waar Jezus voor waarschuwde. Luister goed naar wat ze zeggen, maar volg hun voorbeelden niet na. Oma taki, eeh wang nieuw awarie domrie in wording, leki Meyje, Breevelt en Misika. Opa taki, alleen dwazen, debielen en idioten zullen hem in geloof navolgen, inplaats van het werkelijk Woord in praktijk brengend. Soso valse apostelen en profeten die met de Bijbel in de hand zich verrijken en de wereld willen veranderen. Alleen Jezus is de Weg, de Waarheid en het Leven, de Eeuwige Rechtvaardige Heerser en Rechter der volkeren. Oma taki, boi Stevie, no kong trong leki joe mati Stef Anus. Wees gewaarschuwd, wie met pek (dew wereld) omgaat wordt er metterdaad mee besmet.


  Maak melding

 7. Hij liegt!!
  Altijd maken ze misbruik van hun dienstwapen.
  Hij was daar om een zaak te beslechtigen of een deal is zeker in zijn nadeel gevallen en dus maar wraak nemen en je dienstwapen misbruiken.


  Maak melding

 8. Politie rechercheur die op derde rijweg; als taxi chauffeur werkzaam zijn; doen dan onder cognito;;; dus als de salarissen; mager is!!! Kan ik daar in komen als de klant bewust een plek uitkoos om uit te stappen en niet te willen betalen met het geschreeuw help help; ik word bedreigd!!! Dieven zijn inventief en de militair in burger; ging de fout in!!! Als Ik de militair was had ik een volgende keer deze dader doodgeschoten en in de rivier met eb waterdicht in gegooid zodat hij in de maatschappij nooit meer problemen zou veroorzaakt….ik heb gereisd met veel taxi chauffeur in Suriname en het is goed dat zij een wapen hebben voor hun veilig omdat Bouterse dieven bescherming geeft en burgers geen rechten hebben!!! Bij conflicten!!! Roof moord en verkrachting is toegestaan in Suriname en het parlement beschermd Creolen vooral én wil de doodstraf niet invoeren en daarom blijft Suriname een bewist natie; waar sommige bevolkingsgroepen altijd gebukt gaan onder tirannie van dieven die wel gruwelijke geweld gebruiken op burgers en de politiek de daders niet opspoort en vaak hun straf ontlopen!!! Met de invloed van de doodstraf lost je een groot probleem op!!! Dus klootzak Bouterse als je dit leest en als je nog niet doodgaat omdat je weer in Cuba bent geweest voor midicamenten;;; dan zou je de natie een dienst bewijzen als je de doodstraf als nog invoert; want als de mensen zich veilig voelen; zouden ze massaal met een PSA terug komen om in Suriname te winnen en kunnen de Chinezen terug gaan naar China!!!


  Maak melding

 9. Ik zie het vaak hier in mijn omgeving dat lieden met een dienstwapen als cowboys rondlopen , terwijl geschoolde vrienden van mij een dienstwapen dragen die helemaal niet te zien is een vriend van me waarmee ik dagelijks optrek, die heeft zijn dienstwapen iedere dag bij zich maar niemand ziet het .
  kijk er is een gezegde HOLLE VATEN BOMMEN HET HARDS . zo is het ook met leeg hoofdige die een wapen dragen , de hele wereld moet weten dat ze een wapen dragen , zelf in Brazillie verbergen de meeste mensen hun dienstwapen , maar de leeg hoofdige Sranan man moet er een show van maken .
  ik heb een goede raad voor deze leeg hoofdige bedruk een T shirt aan beide kanten met ze woorden PAS OP ! IK MAG MET EEN PISTOOL SPELEN OOK AL HEB IK GEEN VERSTAND


  Maak melding

 10. Zelfs in supermarkten willen deze snotapen stoer doen mt hun dienstwapen, en personeelsleden bedreigen mt hun GROTE CAPA, door te zeggen..JE WEET NIET WIE IK BEN NO? Omdat a abi pipa da a no moes volg a rij. Wordt die rommel aangesproken , om de ry te volgen,krijg je deze shit te horen. God zy dank dat er een andere proffesionele agent ook i d winkel was om die SNOTAAP tot bedaren te brengen. Ht hd anders kunnen aflopen.. NA DENG ABI A KONDRE… WIENS DENG FOUT, OW KIRI ETE…NA DENG MEKI SMA PTJING MEK DENG KANG DOE SA DENG WANI.. RESPECTLOOS!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.