Commissie herstructurering Academisch Ziekenhuis Paramaribo geïnstalleerd

11

De onderdirecteur van Volksgezondheid in Suriname, Robert Mohamed, heeft namens de minister van Volksgezondheid, de Commissie Herstructurering Academisch Ziekenhuis Paramaribo voor een periode van één jaar wederom geïnstalleerd. Dit gebeurde op maandag 23 september 2019.

De voorzitter van de commissie Ingrid Jardim bedankte de minister voor het toevertrouwen van een 2e termijn aan de commissie.  Hierdoor kan de commissie het traject welke uitgezet is afronden. Jardim gaf verder aan dat er binnen korte periode belangrijke besluiten zullen worden genomen in het belang het ziekenhuis. “De afgelopen periode heeft de commissie hard gewerkt aan een aantal zaken. Dit wordt binnenkort in een rapport overhandigd aan de minister van Volksgezondheid”.

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zit in een transformatieproces, waarbij verzelfstandiging het hoofddoel is. In dit kader achtte de minister het noodzakelijk een Commissie Herstructurering AZP in te stellen, waarbij de voornaamste taken niet alleen bestaan uit het voorbereiden en vaststellen van randvoorwaarden voor een herstructureringsproces binnen het AZP, maar ook de uitwerking van een tijdspad voor de implementatie van een herstructureringsproces binnen het ziekenhuis maakt hiervan deel uit.

De onderdirecteur wenste namens de Surinaamse minister de leden verder veel succes toe. In de commissie hebben de volgende mensen zitting: Ingrid Jardim als voorzitter, Minouche Bromet, Lloyd Vianen, Lloyd Pool, Bernhard Abia, Shaktipersad Goerdat en Wanita Ramnath.

11 REACTIES

 1. Moet dit de commissie voorstelen ? Het lijkt wel alsof zij aan het lanterfanten zijn. Lekker lui achterover zitten en elkaar apathisch aankijken. Wie gaat wat zeggen of o jee als ik maar geen beurt krijg want ik heb de dossiers niet bestudeerd mevr. Voorzitter. En waarom zie ik de heer Joemmankhan niet ? Waar hangt hij uit ?


  Maak melding

 2. Verzelfstandiging van het ziekenhuis is het proces waarbij dit overheidsbedrijf wordt omgevormd in een zelfstandig publiekrechtelijk of privaatrechtelijk bedrijf. Het wordt dan bestuurd door een eigen directie en niet meer door ambtenaren. Dit komt de efficientie ten goede omdat het bedrijf niet meer afhankelijk is van overheidsgeld.


  Maak melding

 3. “De voorzitter van de commissie Ingrid Jardim bedankte de minister voor het toevertrouwen van een 2e termijn aan de commissie”
  lees ik in dit artikel
  Vragen die mij te binnen schieten zijn
  1. Wat heeft het tussentijds rapport opgeleverd? Is er wel een tussentijdse rapportage geweest
  2. Welke termijn heeft de commissie gehad om haar werkzaamheden te verrichten? Of is er geen termijn, continue verlenging.
  3. Wat is het honorarium van deze zeskoppige? commissie?
  Het doet me denken aan de principaal -agent relatie.
  Voor uitleg google. Er is genoeg hier over te vinden


  Maak melding

 4. Als de regering het ziekenhuis op hetzelfde plaats wil houden,moet het de omringende erven opkopen om parkeer plaatsen te scheppen.Met 2 ziekenhuizen in dezelfde straat is de aanloop heel groot.En gezien een ieder zich met een auto verplaatst,is de vraag naar parkeerplaatsen heel gigantisch.En dan hoef de AZ bezoeker ook niet bedreigd te worden door de illegale parkeer wachters.


  Maak melding

 5. Er moet verl gedaan worden in het ziekenhuis. De schoonmaaksters zitten te vaak op hun mobiel. Het verplegend personerl moet veter omgaan met de patienten. De giede niet nagesprokrn. De artsen en internisten moeten tijd vrij maken vr gesprek met hun patient, want zij vrengen de garantievrieven dat voor hun vet salaris zorgt. Moet een klachtenbus komen en als er veel klachten van een arts komen dan moet fie asngesproken worden. Velen denken dat ze God zijn


  Maak melding

 6. RobG
  Het is een Academisch Ziekenhuis. Hoe kan wetenschappelijke opleiding afgestoten worden naar de markt. U inzichten zijn verbazingwekkend te noemen. Zorg privatiseren leidt in het algemeen tot uitwassen en verspilling.


  Maak melding

 7. RobG,
  Zie de opmerking van JoJo. Daar ben ik het helemaal mee eens.
  Verder zorgt uw betweterige houding ook bij mij voor de nodige irritatie.
  Ook uw opmerking “Dit komt de efficientie ten goede omdat het bedrijf niet meer afhankelijk is van overheidsgeld.” laat me glimlachen en meewarrig het hoofd schudden.
  Bij privatisering gaat met als éérste het salaris van directie, de raad van commissarissen, het bestuur en alle andere zogenaamde leidinggevenden vaststellen. En wat gebeurd als de centjes niet voldoende blijken te zijn na verloop van tijd? Dan gaat met overal op bezuinigen en de zorg duurder maken, want de staat zal dan niet meer bijspringen.
  De gevolgen van privatisering zijn bijvoorbeeld in Nederland dan ook duidelijk te zien. Daar is men nu al geen patiënt meer maar een klant met een nummer en is de zorg bijna onbetaalbaar geworden. Dit terwijl de directies van de zorgverenigingen zich zelf blijven verrijken met salarisverhogingen en elkaar de nodige bonussen toekennen. Ik betwijfel of Suriname al zover is om deze privatisering nu al door te voeren.
  Theorie is goed, maar helaas werkt de praktijk anders, alhoewel ik blijf geloven in de goede voornemens.


  Maak melding

 8. Met privatisering…zullen er meer doden vallen..want mensen met geld zullen eerder geholpen worden..en mensen zonder geld…bekijken het dan maar…trouwens het gebeurt nu al dus het word dan erger!!!


  Maak melding

 9. ndp heeft voor alles een commissie, zelf zijn ze een stelletje dombo’s. Wat kosten al die commissies?
  Pe a moni de??
  BE BRAVE, DON’T BE A SLAVE, FIGHT LIKE A LION.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.