Telegraaf wakkert fake nieuws over vermeende liquidatie van ‘hitman’ aan

38
Surinaamse Nederlander op Curaçao doodgeschoten

De Nederlandse krant De Telegraaf heeft de plank vreselijk mis geslagen door een via social media verspreidt fake bericht over een vermeende liquidatie, als ‘echt’ nieuws te presenteren op haar site. Onder de kop ‘Moordenaar nu zelf slachtoffer? – Vermeende onthoofding na moord op Amsterdammer‘ gaat de krant vreemd genoeg mee in de verspreiding van fake nieuws over een hitman die op een verschrikkelijke manier geliquideerd zou zijn na de liquidatie van een Surinaamse man op Curaçao begin deze maand.

De krant schrijft: “Er zijn gruwelijke foto’s opgedoken – mogelijk van de man die op Curaçao de crimineel Genciël ‘Genna’ Feller (23) uit Amsterdam heeft geliquideerd begin deze maand. Op de beelden is een hoofd te zien van een man op een stoep en een onthoofd, verbrand lichaam op straat in Curaçao“. In werkelijkheid hebben de beelden absoluut niets te maken met deze liquidatie en/of deze zaak.

Het gaat om beelden van een man die geëlektrocuteerd is door stroomkabels. Volgens alle waarschijnlijkheid zou dit zich op de Dominicaanse Republiek hebben voorgedaan. In een filmpje dat de redactie van Waterkant in handen kreeg is te zien hoe de man vanaf het dak van een gebouw op de stroomkabels ligt en door de elektriciteit geëlektrocuteerd en onthoofd wordt. Vervolgens vallen het lichaam en hoofd van de man naar beneden op de stoep.

Van dit lichaam en het hoofd zijn foto’s gemaakt en deze foto’s zijn afgelopen dagen tezamen met foto’s van de zoon van een bekende Kickbox trainer uit Suriname verspreid. In het verspreidde bericht werd de suggestie gewekt dat die zoon de hitman van de liquidatie zou zijn en dat er nu op een gruwelijke manier met hem zou zijn afgerekend. De Telegraaf heeft dat klakkeloos overgenomen.

Dat mensen dit soort fake berichten via WhatsApp doorsturen is alom bekend. Maar dat een grote krant op basis van dit soort fake materiaal een heel artikel publiceert is niet te bevatten. Hieronder het bericht van de krant:

38 REACTIES

 1. RobG. Binnenkort start ergere een cursus begrijpend lezen!!! In het artikel dat begint met aan het eind van “de kop” een groot vraagteken te plaatsen en in het artikel dat het geen zekerheid is en het bericht nog geverifieerd (bevestigd) moet worden!! Maarja dat zijn geen aanwijzingen dat het nog een los verhaal is maar ook geen fake nieuws!!! Dit kan worden gerekend op aandacht voor het onderwerp of zo je wilt journalistenbril. Begrijpen wat er geschreven staat zoals de schrijver het bedoelt en niet hoe jij het wilt hebben blijft een IQ probleem.


  Maak melding

 2. Telegraaf houdt van sensatie en de primeur hebben. Af en toe hebben ze het bij het rechte eind en soms zijn ze ietwat te enthousiast en is de verificatie onvoldoende. Dat ze een vraagteken plaatst bewijst dat ze een bericht de media in lanceert zonder gedegen vooronderzoek. Het is wel een ernstige zaak.


  Maak melding

 3. Nog meer Fake-Nieuws :

  Sranan regeringsclan heeft Monetaire Financiering
  stopgezet !
  De clan gaat artikel hierover n Bankwet schrappen !

  De clan gaat Sranan zeker weer een sluitende staatsbegroting
  bezorgen !

  SJI NA BRIBi !!!!!

  Zal de huidige Ollo-Ollo begroting worden ingetrokken ?????


  Maak melding

 4. De krant schrijft: “Er zijn gruwelijke foto’s opgedoken – mogelijk van de man die op Curaçao de crimineel Genciël ‘Genna’ Feller (23) uit Amsterdam heeft geliquideerd begin deze maand.
  Sorry hoor maar er staat ” mogelijk” houdt in, dat het niet zeker is. Moeite met begrijpend lezen???


  Maak melding

 5. Er zijn gruwelijke foto’s opgedoken van de man die op Curaçao de crimineel Genciël ‘Genna’ Feller (23) uit Amsterdam zou hebben geliquideerd begin deze maand. Op de beelden is een hoofd te zien van een man op een stoep en een onthoofd, verbrand lichaam op straat in Curaçao.

  Dit was het origineel bericht.. bullshit dus!

  Bedankt mick van wely met je 100 % altijd ernaast journalistiek


  Maak melding

 6. Boeboe bit Sjori, neemt het op voor de fake News verspreider telegraaf en verwijst naar het woordje “mogelijk”. Sjori heeft gelezen maar niet begrepen dat dit niet eens op de Antillen heeft plaatsgevonden maar ook dat dit niets met een crimineel van doen heeft. Ik ben benieuwd wat Sjori zijn excuus nu is.


  Maak melding

 7. Klets geen onzin mijnheer RobG. Vrijwel al het nieuws in de serieuze Nederlandse media is gewoon correct. De Telegraaf is enigszins een sensatiekrant en daar wordt wel eens overdreven, maar voor de rest klopt alles gewoon. Als deze faux pas niet de uitzondering was maar regel dan zou er niet zoveel ophef gemaakt worden.
  U bent een van degenen die continu met halve en hele onwaarheden komt om het land waar u woont, bent opgegroeid en alles aan te danken hebt, in diskrediet te brengen. Wat is uw probleem? Waardoor bent u zo geworden? Waar is uw zelfrespect?


  Maak melding

 8. Begrijpt men de betekenis van het woord “mogelijk” soms niet ??? M.a.w. men hield een slag om de arm.
  Ay baya, het is weer eens duidelijk dat men grote moeite heeft met begrijpend lezen maar gelijk rent om voorbarige conclusies te trekken.
  Als men jaloers is op de Telegraaf dan moet men daar maar eerlijk voor uitkomen.


  Maak melding

 9. De Telegraaf brengt gekleurd nieuws naar buiten en dus is de Telegraaf …… racistisch.
  De Telegraaf dikt het nieuws aan en dus is de Telegraaf ….. racistisch.
  De Telegraaf steunt de PVV en Geert Wilders en dus is de Telegraaf ….. racistisch.
  De PVV eb Geert Wilders kunnen op veel stemmen van Surinamers rekenen en dus zijn Surinamers …. racistisch.
  Een keiharde vaststelling aldus !!


  Maak melding

 10. Maar AD.nl deelt hetzelfde bericht ook.
  Fake news , is allemaal inkomsten voor de kranten.
  Is tegenwoordig een verdienmodel.

  Jaren geleden deelde ene meneer hopeloos, ook al fake news en hij verkocht
  zijn kranten met winst.


  Maak melding

 11. “Vrijwel al het nieuws in de serieuze Nederlandse media is gewoon correct.” Dit beweerd hans gewoon doodleuk. Hans gelooft duidelijk nog in hans en grietje. Alleen een gemanipuleerde ezel kan zo’n stelling poneren.

  Jullie zijn mij een stelletje hier op waterkant.net.


  Maak melding

 12. Felo,
  inderdaad, met een vraagteken erachter.
  Maar begrijpend lezen is bij de meeste paranoïde en geïndoctrineerd kwakers hier op dit forum, niet hun grootste kwaliteit. Maar lekker dom roeptoeteren lukt ze wel.


  Maak melding

 13. Vroeger kon je bij de meeste kranten op Internet gratis een commentaar posten. Nu moet je betalen om hen erop te wijzen dat hun artikel niet correct is. Niemand doet dat dan ook en zo leeft de leugen verder.


  Maak melding

 14. haha, die Oudeman toch.
  Jij hebt niets te zoeken op dit forum.
  Wij zijn een stel mafkezen, ik ben bang dat jij normaal en wijs bent.
  Ga gauw weg voor je een van ons wordt.😉😉

  Volgens de door rob ingestelde internationale ongeschreven internet forumregel bla bla haha


  Maak melding

 15. de lijder van s m e heeft elke dag, week , maand ,, fake nieuws ,, daar lult niemand over het wordt zonder meer geaccepteerd. halve waarheden a no mie, zand erover, neks no fout, dagelijks worden over de hele wereld ladingen onderschept uit s m e . en nog veel meer, op de vlucht dood geschoten, welke vlucht die 15 mannen waren geboeid en al in het Fort Zeelandia gebouw gemarteld konden geen kant op .. vanaf 1980 na de coup, alleen maar leugens , liegen bedriegen verdraaide berichten enz , de gros van de blaks geloven alles en zijn hun drugs baron trouw,, dat is hun goed recht..
  over de hele wereld, lijden de blaks onder het slaven syndroom kunnen niet beter van worden..

  GOD heeft ze nu één maal gestraft zullen hele leven moeten dragen

  nu jij..


  Maak melding

 16. Dan ben jij@Wendy, zeker geen Christen want dat is het witte mensen geloof. Je @Wendy, leest ook niet uit de Bijbel want dat is het witte mensen boek. Jij @Wendy bent al naar Ghana teruggekeerd omdat de daad van de witte mensen 300 jaar geleden onmenselijk was. Omdat de enige schuldige aan de slavenhandel jouw eigen racistische voorouders waren, keer je maar al te graag terug naar Ghana aan de Djoeka rivier. Jij @ Wendy, gebruikt geen betaalmiddel geen vervoersmiddelen en je loopt naakt rond. Want dat zijn dingen die door de witten mensen zijn uitgevonden. Maar Wendy ik vermoed dat je gewoon een grote mond hebt en een parasiterende zwarte bent.


  Maak melding

 17. Als ik de reacties hierboven zo lees dan begin ik steeds beter te begrijpen dat zoveel ex-Surinamers zich niet thuis voelen in Nederland. Ze leven steeds maar met de gedachte dat ze voor de gek gehouden worden en gediscrimineerd worden. Continu achterdochtig en complotdenken. Tragisch.
  Als iemand iets zegt wat niet bevalt dan moet er gelijk maar gescholden en beledigd worden. Waarschijnlijk gaat men in de privésfeer ook zo met elkaar om. Geen wonder dat zovelen zo ongelukkig zijn.


  Maak melding

 18. In Suriname hebben we de nepnieuws machine die oraal altijd FAKE Nieuws verspreid in de persoon van LIMBO. DE Surinaamse kranten staan boordenvol schrijffouten en publiceren ook FAKE Nieuws, bang als ze zijn om de waarheid te publiceren. (altijd een slag om de arm of verzachtende omstandigheden aandragend)

  Op waterkant hebben we onze Roddelnicht Rob.G die het als sympathisant van de NDP het dunnetjes overdoet met het verspreiden van FAKE Nieuws

  En in Nederland hebben we alle honderden dag en weekbladen één die af en toe de plank mis slaat.
  Maar de kop van het het verhaal wel eindigt met een grote ? (vraagteken)
  En in de zin vermeldt dat het “mogelijk” etc.

  Vraag welke krant leest U graag?
  Of lezen jullie alleen de verkorte versies hier op Waterkant.Net.


  Maak melding

 19. Een meerderheid van de Nederlandse bevolking vindt dat Nederland een narcostaat is. Zij erkent dat de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit verloren is. Terwijl men in Nederland realistisch en ook zeer kritisch is op de regering, wordt in Suriname de schijn opgehouden dat Suriname geen narcostaat is en dat de regering het volk bescherming biedt. In werkelijkheid is de Surinamer een wegkijker zonder ballen en je kan hem van alles wijsmaken. Dat de Surinaamse regering de strijd tegen de zware criminaliteit heeft verloren komt doordat zij zelf betrokken is bij de drugshandel. Bouterse doet veel zaken met drugshandelaren.


  Maak melding

 20. De Telegraaf moet zich kapot schamen. Fake news kan ieder medium overkomen. Maar een “fout” als deze in een dossier als deze kan zomaar iemand het leven kosten.
  Publiceer het als het zeker zo is, niet als het “mogelijk” zo is!


  Maak melding

 21. RobG 21 september 2019 at 12:23

  Het merendeel van de nieuwsberichten in de Nederlandse media m.n. in de Telegraaf is fake nieuws of verkleurd nieuws.

  ============================

  Vind de Telegraaf betrouwbaarder dan het gezwam van de paarse gekleurde Bakana Torie.


  Maak melding

 22. Telegraaf op sterven na dood.op internet alleen maar prulfilmpjes om lezers te vinden.waaat n afgang.zeg. verdedigd door idioot KOOS. de grootste BUCKDANCING PUNK AAS COONS .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.