VIDEO: Moeder en drie kinderen dakloos na woningbrand in Suriname

2
VIDEO: Woning volledig afgebrand in Suriname
Waterkant Archieffoto: Brandweer in Suriname

Een moeder en haar drie kinderen zijn woensdag dakloos geworden nadat hun laagbouw woning aan de Ram Radjkoemarieweg is verwoest door brand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor in de zijstraat van de Noordpolderdam.

De redactie verneemt dat de brandweer van post Kwatta ter plaatse ging en bij aankomst de woning in lichterlaaie heeft aangetroffen. Het vuur was gauw onder controle maar de woning is behoorlijk vewoest door de brand.

Hoe de brand is ontstaan is vooralsnog onduidelijk. Het is ook nog niet bekend als de woning verzekerd was tegen brand. De Surinaamse politie heeft de zaak in onderzoek.

Het Korps Brandweer Suriname (KBS) had begin deze maand nog tips gegeven over (brand)veiligheid in de vakantie. Het KBS riep voornamelijk kinderen op om vooral in deze droge tijd niet met vuur te spelen. Aan de volwassenen werd gevraagd bij het verlaten van het huis goed na te gaan als de gaskraan is dichtgedraaid.

https://www.instagram.com/p/B2kie3WIFxm/?utm_source=ig_web_copy_link

2 REACTIES

  1. Het doet iedere keer weer pijn om te lezen dat mensen die met heel veel moeite hun leventje leiden/lijden,
    door brand binnen enkele minuten alles kwijt raken.

    Surinamers zijn in dit soort situatie zeer solidair en zullen wel hulp bieden, maar de stress en trauma zullen ze lang met zich meedragen.

    Sterkte mensen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.