Marathonvergadering Assemblée, voorzitter verlaat DNA boos

59

In Suriname is een vergadering van de Nationale Assemblée (DNA) over de zogenoemde Brokopondo Overeenkomst, al bijna 24 uur aan de gang. De vergadering was gisterenmorgen om 11 uur ’s ochtends begonnen. Opmerkelijk is dat de voorzitter van het parlement van Suriname, Jennifer Simons, het gebouw boos heeft verlaten.

De reden hiervoor is volgens Starnieuws dat Simons erg ontstemd is dat belangrijke wijzigingen waar er dagen aan zijn gewerkt niet zijn doorgevoerd. De regering zou belangrijke wijzigingen hebben teruggedraaid. Alle zekerheden waar Simons zich persoonlijk met de externe deskundigen had ingezet, haalt de regering weg schrijft Starnieuws.

Ook de externe deskundigen van De Nationale Assemblee die waren aangetrokken voor deze twee ontwerpwetten van de Brokopondo Overeenkomst, hebben het gebouw verlaten.

Volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd gaat Alcoa/Suralco niet akkoord met de wijzigingsvoorstellen die De Nationale Assemblee wil toevoegen aan de oorspronkelijke conceptwet voor beëindiging van de Brokopondo Overeenkomst. President Desi Bouterse zou ermee hebben ingestemd dat de wijzigingsvoorstellen worden verwijderd, aldus de krant.

Lees ook:

59 REACTIES

 1. Men vist altijd achter het net. Nu ook de De Nationale Allocatie van oproerkraaiers en jaknikkers. Er is geen democratie. Bouta bepaalt alles! Ook met zijn 74 jaren bepaalt deze klootzak voor onze kleinkinderen. Na mij de zondvloed !! NDP stuur je pres naar huis. Denk aan het belang van de generaties die nog moeten komen. Niet aan je eigen zak, want me neemt niks mee.


  Maak melding

 2. Erg voor land en anti paars volk, maar paars kuut voor het oerdom misdadigminnend ddb volk, de ma pima ndp paria. Zij zijn de ware oorzaak van dit monsterlijk verdelgend en vernietigend paars wanbeleid, want oerdom no mpp stemden ze op de onderdrukker, dictator, volkmisleider, moordenaar, drugsbaas en staatskasrover ddb en duivelse meedogenloze geldzuchtige trawanten. Ai ndp is ook voor zichzelf en dwaze debiele idioten een vloek en echt geen zegen. Ai, tjies deng dong no mpp ndp paria’ s mooi beet. Ga dus weer voor vijf in 2020.


  Maak melding

 3. Als de overeenkomst met Alcoa perfect was, zou er nooit zoveel ruis zijn
  – landsbelang moet prevaleren
  – Amerikanen laten niemand iets verkeerds in hun land doen.
  – Indien wij progressief zijn en onze toekomst willen veilig stellen, zullen we goede besluiten moeten nemen.
  – Er zullen persoonlijke belangen een rol spelen. Anders was de deal veel zorgvuldiger geschied.
  – openheid voor kritiek en aanpassing van de deal moet kunnen indien men eerlijk werkt
  – nu zal men zien wat de aard van de mensen is.

  Wees Gerust alles komt terecht


  Maak melding

 4. Weer blijkt dat de zwarte dictator totaal niet geschikt is om het land te besturen. Hij is zelf te dom om te poepen en erg afhankelijk van het buitenland. Wanneer trekt deze dictator een lange neus naar de Amerikanen en zegt dat wij Surinamers bepalen wat in Suriname gebeurt ? Bouterse is de mannelijke hoer en doet alles voor geld. Had deze domme straatjongen maar balken als de Deense premier die de Amerikanen haarfijn erop wees dat Groenland niet te koop is. Ach een zwarte verkoopt zijn kinderen voor een kraal en spiegeltje.


  Maak melding

 5. Jacobus meneer met één hersencel,je begint jezelf voor lul te zetten om steeds een duivel als indiaan te benoemen. Het zegt genoeg over jou soort mensen die nog in bomen wonen. Je snap dat ik bedoel dat je een aap bent! Of zal ik een tekening voor je maken? Achterlijke mongole aap ben jij. Zal me ook niet verbazen dat jij gewoon NDP Stemt.


  Maak melding

 6. Psalm 53
  1 Een lied van David, om iets van te leren. Op de wijs van ‘Mahalat.’ Voor de leider van het koor.

  2 De dwaze mensen denken:
  ‘Er is geen God.’
  Ze doen vreselijke en verschrikkelijke dingen.
  Er is niemand die iets goeds doet.
  3 God kijkt vanuit de hemel omlaag naar de mensen.
  Hij zoekt of er één mens nog verstandig is,
  één mens die naar Hem verlangt.
  4 Maar er is niemand die leeft zoals Hij het wil.
  Iedereen doet waar hij zelf zin in heeft.
  Niemand doet iets goeds, helemaal niemand.
  5 De Heer zegt:
  “Is er dan helemaal niemand verstandig?
  Ze doen zoveel kwaad!
  Ze eten mijn volk op alsof het brood is.
  Niemand van hen heeft ontzag voor Mij!”

  6 Plotseling worden ze door angst overvallen,
  terwijl er niets is om bang voor te zijn.
  Maar God heeft hen bang gemaakt.
  God jaagt je vijanden angst aan.
  Ze vluchten voor je weg, want God heeft hen verlaten.

  In 2020 krijgen deze slecht verdorven ddb afgod dienaars hun loon, ook hun afgod ddb zal van zijn troon verwijderd worden, door de Waarheid en Gerechtigheid, die zijn oerdomme aanhangers hun verstand zal verlichten in het stemhokje.


  Maak melding

 7. Allen
  Het is geen zaak van wie de macht heeft en zal krijgen.
  Het is alom bekend dat ook de zogenaamde oude politieke partijen, voor eigen belang gaan.
  Ze doen zeer weinig aan infrastructuur en hebben nog steeds de visum plicht naar Nederland in stand gehouden

  Zij regelen hun mensen ook a la dol.

  Dus

  Wie het land willen besturen moeten mensen zijn van waar dan ook, die hun gewoontes veranderen en echt met zeer veel liefde en eerlijkheid het land gaan besturen.

  Het kunnen paarsen roden oranje of groenen zijn.

  Zolang ze hun werk richtig doen.

  Dus houden jullie op met persoonlijke oordelen. Gewoon bidden voor een goede toekomst

  Bless


  Maak melding

 8. Typisch NDP gedrag. Als er verantwoordelijk genomen moet worden of als het lastig word, dan slaan ze, laf als ze zijn, op de vlucht.
  Remember Bouterse in DNA, toen hij werd geconfronteerd met de feiten en gevolgen van zijn desastreus wanbeleid, door Belfort en Gajadien.
  Laffe weglopers !!!!!!!!


  Maak melding

 9. Deze misdadiger heeft het huis van het volk beschaamd. Ze had nooit de hamer in hadden moeten krijgen. Met de hamer in haar hand en een moordenaar op de achtergrond heeft ze niet alleen land en volk genaaid, maar zichzelf bevredigd door telkensweer een klap met de hamer te geven op fratsen van de dieven partij.


  Maak melding

 10. Wat mij opmerkelijkheid is gevonden. Vele leden van oppositie niet aanwezig waren bij zo belangrijke stemming, zelf Santokhi niet aanwezig zijn bij stemming.

  Zo belangrijke issues dan moet toch elke DNA lid aanwezig zijn alsook de president.

  Deze dingens voor mij reden om conclusie te trekken oppositie eens zijn met deze beslissing

  Salaam


  Maak melding

 11. Cheffie de balhaar vergeet om vermelden dat de bruine Aziaten hun eigen kinderen om het minste geringste opofferen voor grote sommen geld. Hij kan beter zijn ongefundeerde smoel dichthouden. Bouta verkoopt zijn ziel tenminste niet voor die Hollanders en doet niet als een onderdanige knecht, jij waarschijnlijk wel. Blakka bakra bounty yu.


  Maak melding

 12. @keffertje the lowest one,

  Die soortgenoten van jou Dillip, Kris, ea die achter bouta aanlopen, zijn net zo schuldig.
  Maar jij zit achter je laptopje, anderen af te kraken.
  Ghandhi is niet door een Afrikaan vermoord. Lage racist. Ga naar India en vraag waarom ze je voorouders op de boot hebben gezet.


  Maak melding

 13. Dus al dat vergaderen en wijzigen van de voorstellen is door een simpel appje naar de Coalitieleden volledig teruggedraaid door de grootste LANDVERRADER van Suriname, de huidige president.

  Die Amerikanen liggen rollend van het lachen helemaal in een deuk over zoveel domheid van alweer die zwartjes die voor wat spiegeltjes en kraaltjes hun land en toekomst verkopen onder leiding van hun marionet die zijn eigen belang altijd voor laat gaan boven het Landsbelang.

  Kennelijk herkent mevrouw Jennifer Simons nu pas het narcistisch en laffe en verradelijke persoonlijkheid van de President van Suriname Desi Delano Bouterse, deze man zijn doel is vernietiging van Suriname linksom of rechtsom.

  Alcoa kan je het niet kwalijk nemen, deze probeert het toch en ja, met dit volk en leider hoeven ze maar een worst voor de neus te hangen en wordt het volk verraden voor wzt spiegeltjes en kraaltjes.

  Nogmaals, de grootste Landverraders van Suriname zijn al degenen die deze president en zijn partij de NDP aanhangen, is werkelijk om te huilen.

  Mocht er binnenkort een conflict komen met een ander land, dan hetzelfde scenario … verraad het volk voor eigen gewin …


  Maak melding

 14. Grootste winnaar is Rudisa enterprise en aandeelhouders. Hij al energy bedrijf in Guyana hebben. Nu eigen Surinaamse energy verkopen en monopoly positie bereiken. Dilip en companen slimme kapitalisten zijn. Nog meer gelden voor komende verkiezingen, alles verlopen als plannetje. Oranje partij als wil regeren gaat moeten werken met paars. Dus komende regering gaat worden Oranje Paars.

  Salaam.


  Maak melding

 15. Hoi Arlet zit je mandverband niet lekker en waarom moet ik naar India toe ? Ik mag zeggen wat ik wil zonder dat ik mijn mond dicht hoeft te houden want op de eenvoudige vraag om mij een ontwikkelt land op te noemen geregeerd door een zwarte blijf jij samen met die andere domme bilnaadruiker het antwoord schuldig. Noem dan op. Kan je niet maar wel een grote mond opzetten. Ja India geeft miljoenen geld om de zwartjes in leven te houden. Dan hoor ik het geklaag van jouw soort kakkalakka niet loop naar je moer.


  Maak melding

 16. Dikke bos balharen 30 augustus 2019 at 16:24
  Cheffie de balhaar vergeet om vermelden dat de bruine Aziaten hun eigen kinderen om het minste geringste opofferen voor grote sommen geld. Hij kan beter zijn ongefundeerde smoel dichthouden. Bouta verkoopt zijn ziel tenminste niet voor die Hollanders en doet niet als een onderdanige knecht, jij waarschijnlijk wel. Blakka bakra bounty yu. Nou nou zeg . De grootste racisten waren jouw voorouders die hun kinderen voor een schaal spiegel en wat kraaltjes verkochten. De Hollanders mogen jullie dankbaar zijn of wil je zo graag in de smeerboel van Afrika wonen ? Als je besluit om naar Accra op te zouten wil ik jou helpen jouw koffers in te pakken.altijd maar die haat tegen Holland maar waarom haat jij niet due zwarte Afrikaanse slavenverkopers ? Die jouw voorouders en voorvaderen en moeders aan baskja hebben verkocht ?


  Maak melding

 17. Waarom in eens zo een haast fout op fout zo een lange dag dank zij de bedriegers .

  Sarjoe en Waaldijk laten de fabriek slopen voor 50 miljoen USD een inschrijving of aan besteding .

  NDP gaat een andere Raffinaderij in Bakhuis gebied bouwen heeft Vice President Adhin gezeg .

  Je sloop eerst en dan onderzoek in Bakhuis gebied dan weer een nieuw bouwen .

  Ik ben geen hoog opgeleide maar zo een besluit klop aan geen kanten

  Zo had NDP en Bouterse West Suriname project stop gezet en na veertig jaren wel NDP onderzoek gaan doen in de zelfde gebied .

  Beleid makers van NDP vooral de ouderen leden jullie hebben een troep van gemaakt in 40 jaren alleen maar onderdrukking .

  Sarjoe en Waaldijk zouden de stuwdam nemen dat was de bedoeling men zou dan stroom aan EBS leveren wat een toneel van deze twee schurken .


  Maak melding

 18. Alle veiligheidskleppen overboord.

  Ze zijn niet nodig volgens deze regering.

  Sardjoe , een nietsontziende crimineel gaat het onderhoud doen. Wie Sardjoe vertrouwd is gekker dan de paus.

  Begin een boot te kopen je weet niet hoelang de dam het houdt.


  Maak melding

 19. Arlet 30 augustus 2019 at 17:09

  Dat is heel gemeen wat je zegt. wat heeft Grandi hier mee te maken ? Niets ! Wees blij dat er een persoon als Grandi het voor de Afrikaners onder het blanke regime opnam. De Afrikaner durfde niet tegen de blanken in opstand te komen en hadden liever dat ze vernederd werden. De Afrikaan nam genoegen me zijn rol van slaaf en onderdrukte en Grandi was het die de Afrikaan liet inzien dat hij als mens niet minder waard dan de blanke mens was. Is dat niet de moeite waard om juist dat onder de aandacht van de mensen te brengen ? Vergeet ook niet dat in Afrika miljoenen mensen omkomen door geweld en honger en dat vaak de leider totaal niets om die doden geeft. Voor hen geldt dat iedere dode een mond minder te voeden heeft. Erg toch ? Maar neen, je maakt je lieve druk om iets wat elders gebeurt. Lekker hoor zo een struisvogelpolitiek.


  Maak melding

 20. Grandi moet natuurlijk Gandhi zijn. De man die door Times tot persoon van de eeuw is gekozen. Meer dan verdiend. Hij lijkt wel een Bijbels figuur.


  Maak melding

 21. Cheffrey ( THE Special One) 30 augustus 2019 at 17:50
  Ik heb gewoon een bloedhekel aan zwarten. Verder heb ik niks zinnigs te zeggen.

  Hoewel ik het niet eens bent met deze stelling begrijp ik het wel. En je bent niet de enige die een hekel aan zwarten heeft want onderling kunnen zwarten ook behoorlijk een hekel aan elkaar hebben. Waarom zouden wij het erg moeten vinden ?


  Maak melding

 22. Mijn zusje Nina is al minnares van Sardjoe. Ze zegt dat hij een erg kleintje heeft, maar je kunt verschillende dingen doen.
  Ikzelf doe het met M……a. Je weet wel, die knappe baviaan.
  Maar dat hoeven jullie verder niet te weten. Ik heb al genoeg gezegd.
  Arlet, mijn buurvrouw heeft ook een knappe Chinese minnaar.


  Maak melding

 23. Behalve de Bermpartij leden hebben ook meegestemd Sapoentje en hoe heet die andere KLOOTZAK van de HVB . Het kiezersvolk moet met ze afrekenen Mei 2020. Tegen de tijd zul je zien … fa ding ladyi …. ze zullen zeggen … we hadden geen keus … we werden onder druk gezet.

  Na Mei 2020 moeten al de paarse … KLOOTZAKKEN … LANDVERRADERS … eerst kaal geplukt worden … deporteren of lifetime achter SLOT en GRENDEL.

  Waar is BABOEN … grote bek … HOOGHART. Hij heeft van de hele kwestie geen ene BAL begrepen.

  De Misdadige Moordenaar Desire ” Deathlano ” Bouterse hoopt natuurlijk dat de Amerikanen zullen zeggen:
  goed gedaan jochie … we zullen je voortaan met rust laten en je zoon mag eerder naar huis.


  Maak melding

 24. Ik heb u in een veel eerder stadium gezegd dat een
  LAME DUCK-pres, zoals Desi, niet KAN onderhandelen
  met Suralco !

  Hij krijgt ivm verdenkingen tegen hem en vanwege het
  feit dat de USA zijn zoon n JAIL heeft, een DICTAAT
  onder ogen, die hij MOET tekenen !

  Daarom kan de zwakke en georkestreerde DNA hier niets
  meer aan doen !

  Tweede probleem is dat mw SIMONS, zogenaamd, nog
  steeds niet heeft begrepen dat zij deel uitmaakt van
  een MILITAIRE KLIEK !
  Daar tellen geen argumenten, wetenschap of verlies voor
  het gehele Volk van Sranan, u heeft te doen wat u door
  BOUTA en de militaire kliek wordt opgedragen.
  Anders wordt u geofferd of vervangen !

  TRA FASSI NO DE, SRANAN VOLK E LASSI !

  SURALCO E WINNI ALLA SANNI, A HERI TORI FRIKTI !!!


  Maak melding

 25. Het was al een tijdje duidelijk dat Jenny Simons deze voor SU nadelige uitverkoopdeal niet voor haar rekening wilde nemen dus werd die domme blacky bouva maar als een brave futu boy voor het karretje gespannen om het erdoor heen te jagen.
  Hij zal zeker net als de rest onder de tafel zijn beloning hebben gekregen voor het goedkoop uitverkopen van SU. Als 1 van de naschoolse opvang sjoemelaars heeft hij genoeg ervaring met corrupte tories.


  Maak melding

 26. Mijn naam zegt het al, Ik heb geen hoop en ook geen zegen. Daarom ben ik hopeloos geestelijk verarmd met mijn domme opmerkingen. Ik heb nou eenmaal helemaal niets om naar uit te kijken in me leven.


  Maak melding

 27. Tis ongelooflijk ja wat ik allemaal tik. Maar weet je, het kan me niks schelen want ik doe wat ik wil. Ik ben geweldig en iedereen is dommer dan dom.


  Maak melding

 28. Laten jullie Arletje, mijn buurvrouw met rust hor. Anders krijgen jullie met mij te maken.

  Mij nzusje Nina, Arla (Arletje) mijn buurvrouw, ik en mijn broertje Damsco, wij zijn de Magnificent Four.


  Maak melding

 29. Denk er om,

  deze zittende Pres, heeft ons Land via MEERDERE MOU’S

  laten BLOEDEN !

  Zie bijv ZOETWATERVERKOOP MOU, getekend in de nacht

  en zie MOU met ALCOA-BEEINDIGING-Brokopondo-Overeenkomst,

  na middernacht getekend door Opa Desi !

  ZEER TRISTE ZAAK VOOR HET AL ZEER ARM GEMAAKTE VOLK

  VAN SRANAN ! PUUR PAARS WANBELEID !


  Maak melding

 30. Kondremangs
  Er hoeft niet gedaan te worden alsof Jenny de anti democrate heks nu ineens een moreel geweten hft gekregen. …..vanaf 2010 is ze als een ka dictator in de DNA de boel vr DiDiBri en zijn boevenbende te onderdrukken. ……dus wat mij betreft. .mag ze doodvallen net als de hele duivelse koenoe partij van ze. ……de grootste vloek voor suriname vanaf 1980.
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 31. Alle DNA leden van de Nationale Dieven Partij zijn in een zitting van 24 uur, 1 miljoen USD rijker.
  Even rekenen de Amerikanen betalen USD 200 miljoen i.p.v. USD 2000 miljoen.

  Boeven opperhoofd tevens hoofdverdachte van massamoord en de Surinaamse Oom Dagobert krijgen elk 50 miljoen de rest gaat naar de 40 rovers en hun handlangers.


  Maak melding

 32. Jullie zyn een weerspiegeling van het assemble ,en jullie lullen allemaal uit jullie nek,vinden jullie het raar zo als het gaat, jullie doen aan krabbenpraktyk ,en steeds verwyzend naar fouten van een ander maar met een briljant idee komen nee gebrek aan denk vermogen, ik zou zeggen gaan jullie de politiek in stel je verkiesbaar in plaats van langs de lyn van alles af tewyzen


  Maak melding

 33. een ander komt hier kleur bekennen ,schaamteloos dat hy een racist is,wat dus allang een uitgemaakte zaak was,lekker belangryk zou ik zeggen ,heeft schynbaar weinig intersants te bieden.Waarschynlyk heb je in Suriname ook een Party voor zulke sukkels,
  een ander heefdt het over Gandhi, advocaat in johanesburg maar die is in india ook door zyn soort genoten vermoordt dus het algemeen bekent van indier,s dat ze van onderscheidt houden (kasten systeem) maar dan wel in india niet in suriname


  Maak melding

 34. Hier krijg ik tranen in de ogen van dit is SURINAAMSE CABARET en iedereen geloofd het ..
  Ik zit net te denken aan de Profetische woorden van Misikaba quote mensen maak je gereed er ligt 400 Miljard dollar aan olie voor de kust van Suriname , en het volk juicht , ze verkopen de huid van de beer, voor dat de beer geschoten is , over Dubai kunnen we zwijgen . daarom wordt er niet in het onderwijs geïnvesteerd, het volk moet dom blijven om in alles te geloven wat hun wordt verteld , maar goed de tijd zal het leren , net zoals de tijd het nu bewezen heeft dat de Belg niet dom is maar op een hogere level denkt ,
  In 1975 werden er door de Hollanders Belgen moppen verteld , oa hoe dom de Belgen zijn ..
  Vandaag de dag kan je geen parkeerplaats vinden bij het zieken huis in Gent alles staat vol met Hollandse voertuigen , ze laten zich door de zogenaamde “domme Belgen”opereren wie is nu dom ??? wel de sporen dat Nederland eens de baas was in Suriname zijn hier Duidelijk te zien


  Maak melding

 35. En toch gaan velen blindelings stemmen op deze duivelse party. In ht byzonder die domme achterlyke hindoestanen vr n lapje grond aan hen toegezegd mr nieteens weten waar ht staat. Al hebben ze hectaren die ze niet kunnen onderhouden n in cultuur brengen mr vr nog n klein stukje erby zyn ze in staat hun dochters te verpanden.


  Maak melding

 36. beste mensen,
  jullie moeten weten dat financileel gezien het Dilip Sardjoe is die het land regeert voor Bouterse. het is geld van Dilip die de boodschappen voor Bouterse betaalt dus krijgt Dilip in retour als wederdienst Bouterse ook steeds meer grip op het land.
  Bouterse is een simpele ziel, geen hoge scholing genoten en handelt heer primair en mechanisch.
  het zijn de domme mensen die in hem een strateeg zien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.