VHP: Alcoa deal weer op tafel bij nieuwe regering

25
ALCOA ontmoet experts en bedrijfsleven Suriname
Foto: (c) ALCOA | Afobaka-waterkrachtcentrale in Suriname.

Als de NDP-regering de huidige deal met Alcoa doordrukt, zal een toekomstige regering met de VHP het na mei 2020 weer op tafel brengen voor heronderhandelingen. Dat meldt de VHP in een persbericht. In dat bericht schrijft de VHP:

Ook Alcoa moet beseffen dat zij bezig is een deal te sluiten die politiek noch maatschappelijk draagvlak heeft. Tijdens de behandeling in de Nationale Assemblee is door de VHP op niet mis te verstane wijze aangegeven dat de deal nadelig is voor Suriname en de gehele bevolking. 

Alcoa kan zich niet verschuilen achter technische en juridische constructies, in een tijd waar ook multinationale ondernemingen zich bewust moeten zijn van hun maatschappelijke, ethische verantwoordelijkheden en ‘good governance’. De VHP wijst Alcoa er op dat zij willens en wetens een overeenkomst aangaat die niet klopt. 

Een dergelijke handelwijze gaat in tegen de belangen van het Surinaamse volk. De VHP denkt in het bijzonder aan de binnenland bewoners die nog generaties lang de gevolgen zullen ondervinden van de mijnbouwactiviteiten. Het simpel afkopen van de schade terwijl wereldwijd bekend is dat er nog allerlei onverwachte schade tevoorschijn kan komen is moreel verkeerd.

Suriname en Alcoa hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Het is nu wel duidelijk dat de huidige regering haar verantwoordelijkheid verzaakt en de wensen van het volk en de oppositie negeert. Alcoa heeft de kans om haar verantwoordelijkheid alsnog te nemen. 

Dat kan door de deal aan te houden en straks met een nieuwe regering op maatschappelijk verantwoorde wijze de zaken netjes af te wikkelen. Dat is de enige juiste houding voor een multinational die in deze moderne tijd naar alle belangen moet kijken en niet alleen naar die van haar aandeelhouders. De VHP staat gereed om bij een regeringswisseling haar verantwoordelijkheid te nemen. Ook in deze moeilijke tijd!

25 REACTIES

 1. Ai, het zijn Surinaamse politici die sinds jaar en dag land en volk verarmen, bedriegen, beroven en achterlijk mislukte revo, paarsdom houden. De meest meedogenloos, gewetenloos en corrupt zijn de baas der misdadighers en zijn nationale dieven partij, met dank aan al die oerdomme dwaze idiote ndp paria’s.


  Maak melding

 2. Ja ja , het druipt van de vooringenomenheid. De VHP acteert alsof zij de Messias is. Het moge duidelijk wezen dat de staat een steekje heeft laten vallen voor wat betreft deze deal. De VHP misbruikt dit echter voor eigen gewin. Je moet de huid van de beer niet verkopen voor hij geschoten is.


  Maak melding

 3. Degelijke benadering. Met een zaak op basis van governance tegen Alcoa zullen ze verkopen in de VS.
  Dat nu veel kan bewegen bij Alcoa komt voor 100% door de inhoudelijke behandeling door de oppositie en mevrouw Simons.

  De NDP maakt zich tot een partij van leugen en demagogie. 2 voorbeelden:

  1>> de ontkenning van ontkenning van een DNA besluit met betrekking tot de MOU.
  2>> de rekensom van Abdoel met betrekking tot de negatieve kasstroom sinds 2009. Hij vergeet de redenen te melden. Die reden is dat Wijdenbosch bij de sluitingen in 1999 een achterlijk en voor ALCOA heel gunstig stroomleveringscontract heeft afgesloten en toen reeds de Brokopondo Overeenkomst nadelig voor Suriname heeft opengebroken.

  De Bouterse regimes gebben Suriname steeds vernietigd.
  1>> West Suriname Project
  2>> stroomlevering 19999
  3>> Nu niet handelen conform Brokopondo Overeenkomst.
  Iemand die deze Schade op telt komt op enorme bedragen.


  Maak melding

 4. Lets Make Surinam Great Again.

  Alcoa deal is fake .. Het is de Bouterse Deal.

  Suriname heeft 1 extreem groot probleem.. NDP..

  Ons land hunkert naar een redder des vader land.. Een sterke leider die elk Surinamer het gevoel terug kan geven van.

  Mi Na Wang Dja Dja Sranang Mang

  Weg met NDP

  Lets Make Surinam Great Again


  Maak melding

 5. Allemaal emotionele reacties….onderhandelen is een vak apart (eindigd altijd ergens tussenin); ongetwijfeld heeft Sardjoe dergelijke kwaliteiten, maar de schijn van belangenverstrengeling had beter vermeden kunnen worden.
  Een onafh. Buitenstaander- gewoon professioneel aantrekken – kost evenveel, maar levert meer op.

  Nu nog hopen dat de DNA concrete wijzingen kan doordrukken en mn de milieu risico van zowel dam als mudlakes kan uitsluiten/minimaliseren.

  Het kan niet waar zijn dat SR dubbel wordt @#%…


  Maak melding

 6. Nog steeds veel leedvermaak te horen over het slavenverleden , over het vernederen en uitbuiten van een bepaalde bevolkingsgroep. Nu bestaat slavernij niet meer maar wordt het volk uitgebuit en vernederd (zie verwaarlozing kinderen en ouderen ) door de eigen machthebbers. Waarom zijn de negers zo stil vraag ik me af ? Gelukkig is er redding. De VHP is de enige partij die in het belang van het volk denkt en handelt. De VHP is de enige partij zonder etnisch onderscheid en waar iedereen welkom is. Ga maar na de NDP bestaat vooral uit drugscriminelen en criminelen die er baat bij hebben bij een politieke instabiele situatie. Toch zullen veel mensen uit een bepaalde bevolkingsgroep niet op de VHP gaan stemmen omdat ze liever geen gladharige als president zullen accepteren. De zwarte racisten voelen zich vernederd … waarom dan ?


  Maak melding

 7. Als de surinaamse bevolking nog steeds niet inziet dat ze constant genaaid word door deze regering en nu ook weer met deze slechte deal dan….. mi no sab moro!!!
  Deze alcoa deal is alleen gunstig voor een klein groepje NDP toppers!!!! De rest van de bevolking mag stikken!!


  Maak melding

 8. Sandopie is heel dom,deze man heeft helemaal geen verstand van zaken.
  Wat Sandopie niet begrijpt als de Amerikanen met een no deal vertrekken heeft Suriname niets.
  Laat hij maar aan Ramdin vragen die heeft meer verstand van zaken hij heeft altijd voor de Suralco gewerkt.
  Sandopie ga slapen want je houdt je zelf voor de gek.
  Die vakbonden van vroeger bij de Suralco hebben nooit iets kunnen uithalen voor de arbeiders,amerikanen zijn hard.
  Dus die sukkels hier op dit forum blijven jullie maar met jullie droom!
  Sinds 1977 was de Suralco begonnen met vertrek uit Suriname.


  Maak melding

 9. iemand noemt de naam van Santokhi (door deze achterlijke persoon verbasterd tot Sandopie,leuk overkomen is wat anders toch ?) als degene die geen verstand van zaken heeft. In het artikel wordt de naam van Santokhi nergens genoemd wel de partijnaam waarvan hij de leider is. Dat si toch wezenlijk iets anders want dat de VHP en niet Santokhi genoemd wordt geeft de juiste weerspiegeling van de verhouding binnen die partij weer. Het is geen fascistische partij zoals de NDP waar de moordenaar Bouterse de dienst uitmaakt. Deze achterlijke Veno beweert ook nog eens dat Santokhi geen verstand van zaken heeft. Dit betwist ik aangezien Veno zelf nergens verstand van heeft behalve dan van drank en drugs (bekend voor zijn soort). Dan schrijft hij ook nog eens dat als Amerika met een no deal vertrekt Suriname niets heeft. Wat heeft Suriname op dit moment dan wel ? Als Suriname iets had dan zou het niet de handen gaan ophouden bij andere landen. Suriname staat berucht om het bedelgedrag! Leningen worden afgesloten bij China, India, De Islamitische bank, Turkije, Maar bij GEEN een Afrikaans land !


  Maak melding

 10. Suriname moet eens uitrekenen hoeveel winst Alcoa in al die jaren heeft gemaakt en eisen dat het bedrijf 25% vaan die winst gebruikt om de schade aan het milieu te herstellen.

  De echte.


  Maak melding

 11. @ Pakiratigri: Dat heet politiek mevrouw Almere girl. Er is een coalitie die het land bestuurd en een oppositie die vindt dat zij het beter kunnen. Als arena waar deze twee elkaar ontmoeten is er een parlement. Daarnaast zijn er de media om de burgers kennis te doen nemen van hun standpunten zodat ze bij verkiezingen een gefundeerde beslissing kunnen nemen.

  Aanhangers van totalitaire ideologieën, zoals communisme, socialisme, fascisme, en een bepaalde religie, menen dat hun ideologie de enige ware is, zodat alle andere overbodig zijn en verboden moeten worden. Blijkbaar ziet u het Boutisme ook als zodanig. De geschiedenis laat zien dat die instelling alleen maar tot rampen leidt, armoede en onderdrukking. Lees de biografie van Mao Zedong eens, geschreven door Jung Chang Jon Halliday. De ogen zullen u opengaan en u zult geschokt zijn.

  Sommige deelnemers in het debat komen met feiten, anderen weer met leugens en bedrog of een mengeling daar van, hoewel goed kunnen liegen en bedriegen een voordeel is om een succesvol politicus te worden. De vraag is ook steeds, wat is de verborgen agenda van de politicus? Wat is zijn of haar belang? Het enige middel is totale openheid. Wie verbergt moet gewantrouwd worden.

  De taak van de media is om de waarheid boven tafel te krijgen, maar sommige media zijn dan weer in handen van politici of sympathisanten van partijen, en bevooroordeeld, dus het is niet makkelijk voor de eenvoudige burger om te zien wie het oprecht goed voorheeft met het land.

  Sommige mensen hebben helaas moeite om waarheid en leugens te onderscheiden en die kiezen dan op grond van emoties en wat hun onderbuik hen aangeeft. Dat zijn dan meestal ook de mensen die het meeste pijn lijden van de verkeerde keuze. Karma noemen we dat.
  Er zijn ook mensen die bij voorkeur op iemand stemmen die hun neef of nicht zou kunnen zijn, ongeacht zijn of haar capaciteiten, integriteit en intenties.

  Politiek is een spel waarbij veel vals gepeeld wordt met vervelende gevolgen voor het land en de burgers.


  Maak melding

 12. Dit komt door dat gereshuffle van 80.000 ministers, NDP niet meet waardig en geloofwaardig land en volk te dienen, tijd om plaatst te nemen in de opositiebanken.


  Maak melding

 13. Niet alleen moet OPNIEUW onderhandelt worden met Alcoa … ook wetten die de Paarse Bermpartij Bende kritiekloos hebben aangenomen … moeten herzien worden. Eén van de wetten die direct van tafel moet is het verbod op politieke partijen samen te bundelen. Deze wet moet heel ver in de …. van de Misdadige Moordenaar Desire “Deathlano” Bouterse gestopt worden.

  De nieuwe regering in 2020 krijgt een bijna inmense taak: * de Augiasstal van de Paarse Bermpartij Bende opruimen … tegelijk werken aan de ONTWIKKELING van ons geliefd Suriname.


  Maak melding

 14. @ pakiratigri 30 augustus 2019 at 06:11
  ” …… De VHP acteert alsof zij de Messias is. …….”
  ********************************************************************
  Samen met de andere oppositie partijen zal de VHP Suriname proberen te redden van de ONDERGANG.
  In tegenstelling tot de VHP is de Nationale Dieven Partij … de DIABOLOS …. in de politiek !!!!!!


  Maak melding

 15. De grootste corrupte gasten zitten aan tafel in het belang van Suriname. laat me niet lachen grotere narcisten als Sardjoe die helemaal niets hebben aan landsbelang zitten te onderhandelen.Maar ja dat hebben we samen gewild, daar om gaat dit land naar de afgrond.


  Maak melding

 16. De titel van de notulen moet zijn “DE SPANWIJDTE VAN DE AASGIER”.

  Er zijn heel wat talenten naar voren gekomen in de debatten.
  Asadang is [was] toch een verrassing.Hij kan zijn oude moer nog als jonge ongerepte maagd verkopen.Hooghart kon eindelijk racistisch zijn zonder gevolgen.
  De coalitie tastte en betaste het volk keer op keer in de kruis.En de dam gaat onderhouden worden als de Canaima.


  Maak melding

 17. Neem over VHP en herstel alle relaties die bouterse de ndp crimineel aan het vernietigen is en de rest die hij vernietigd heeft eerder.Met Nederland hebben wij een hechte band en repareer die band tussen ons als eerste.Vraag hun hulp en help de medische zorg in Suriname.Wat heb je aan een land waar de lijder van het land het onmogenlijk heeft gemaakt voor patienten om te genezen en voor dokters die hun beroep niet naar behoren kunnen uitvoeren wegens een gebrek aan alles.Neem over VHP.Het is genoeg,wij willen een Leider en geen Lijder.


  Maak melding

 18. papika tigie, je moet neutraal denken en niet partij gebonden..
  de v h p is de enige partij, die in het belang van het land Suriname denk en handelt..
  ze willen het beste voor het land/volk uit de onderste van de KAN hebben, en dat hebben die negers niet, ze hebben geen verstand handel en wandel weten NIET hoe zaken gedaan moeten worden..
  ze willen altijd de eerste viool spelen, grote bek op na houden, maar hun verstand heeft ze in de steek gelaten..
  ze schelden dagelijks op die wit man, maar likken onder tussen elke seconde de billen van de wit man, sterker nog, ze kunnen niet zonder die wit man..


  Maak melding

 19. Die contract met Alcoa schijnt zo ingewikkeld te zijn, dat op Alcoa na, niemand het begrijpt.
  Indien dit mogelijk is, moet Suriname het gewoon voorleggen aan het Internationale Hof: is Alcoa verantwoordelijk voor de schade als gevolg van de exploitatie of niet.


  Maak melding

 20. Hans van den Broek je hebt het over totalitaire ideologieën, communisme, socialisme etc. maar zie nergens het woord imperialisme, kolonialisme, kapitalisme en het neokolonialisme waar jij naar streeft staan en niet te vergeten maar wel vergeven het slavernij verleden waar Suriname het meest onder heeft geleden wat nu nog voelbaar is in de samenleving. Ik weet waar je op aast….een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.


  Maak melding

 21. Duidelijk reactie’ s van ndp ddb poepvreters. Wiens brood men eet…………ai opa taki alle na dagoe poepe eters hebben hun buik vol van hoe heerlijk hun baas ddb zijn schijt is. Oma taki stinkend vol corruptie, omkoping, fraude een wanbeleid vol wetteloosheid en onrecht. Opa taki ndp na wang vloek en alle ndper’ s e verdienen a moord-, drugs-, roof, en armoede ddb vloek. Ai oma taki, deng kakaka moro allata.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.