Jongeren fitness club stimuleert jongeren om aan gezondheid te werken

5
Jongeren fitness club stimuleert jongeren om aan gezondheid te werken

De Youth Fitness and Fun Club (YFFC) in Suriname wil zoveel mogelijk jongeren stimuleren om aan hun gezondheid te werken. Steeds meer onderzoekingen laten zien dat de mens steeds ongezonder leeft. Deze ongezonde leefstijl heeft vele gevolgen voor haar gezondheid.  Het is daarom belangrijk dat een preventieve leefstijl gestimuleerd wordt. “Men moet de boom buigen wanneer het nog jong is, luidt een bekend spreekwoord. De YFFC heeft daarom gemeend om bij de jongeren te beginnen, die de laatste jaren ook veelal slachtoffer worden van voorkombare ziekten. Preventie heeft als voordeel kostenbesparing binnen de gezondheidszorg, maar dat niet alleen het redt ook levens.

Het doel van de club is om zoveel mogelijk jongeren bewust te maken van het belang van een gezonde leefstijl. De doelgroep is jongeren tussen 5 en 15 jaar. De YFFC wil in elke ressort een club opzetten en staat daarom open voor andere jongeren organisatie die ook willen helpen om het gestelde doel te bereiken. Ook een bijdrage van sponsoren zal gewaardeerd worden. 

De eerste club is opgericht in het ressort Kwatta. De launch van de YFFC club Kwatta vindt plaats op zaterdag 31 augustus. De respons is redelijk en de organisatie verwacht meer leden. De kinderen krijgen een compleet pakket, waarin gezondheidseducatie en actieve ouderparticipatie ook in zet. De organisatie vindt dat ouders ook actief moeten participeren bij acitiviteiten van hun kinderen. De YFFC roept de ouders op om hun kinderen in te schrijven en op deze manier te werken aan de gezondheid van hun kind, want het komt alleen maar in hun voordeel. 

5 REACTIES

  1. Heel goed initiatief. Jong geleerd is oud gedaan. Sporten is zeker goed voor een ieders gezondheid. Nu nog een sportgroep opstarten voor bierbuiken zowel dames als heren. Leeftijd onbeperkt. Door goed te sporten het liefst met professionele begeleiding en de juiste voedingsadviezen blijft men fit en gezond. Rijst en Bamie achterwege laten, Dit zijn juist de koolhydraten die je bloedsuikerwaarden in hoogte doen stijgen. Buikvet is fataal voor je gezondheid. Slank en fit, geeft je pit. Het is wetenschappelijk bewezen dat te dikke mensen veel vet rondom hun organen hebben die hub fataal kan worden. Hoe minder je body mass index is hoe beter het gaat met je gezondheid. Weet wat je eet. Sporten ook voor onze oudjes in de verzorgingshuizen, Die krijgen veel te weinig beweging. Het is voor hun in en uit bed of zij worden de hele dag in een stoel neer gekwakt. Bewegen is goed voor iedereen en is niet leeftijd gebonden. Dit initiatief is Top. Je moet ergens beginnen. Je hoeft je nergens voor te schamen, doe mee.


    Maak melding

  2. Fles met gatorade lijkt het wel. Lekker drink na een partijtje voetbal. Kwata brengt herinneringen op. Goed zo jongens. Ga zo door. Voor energie source hadden we djagan bening (groenten,ui,knoflook, soepgroenten blok gekookt met wster) met droog gebakken krobia met witte rijst met sambel oelek met trassie. Kan je rijst planten of oogsten.


    Maak melding

  3. Een mooi begin. Alleen maar voordeel te halen uit beweging. Jong gewend is immers oud gedaan. Sporten hoeft bovendien helemaal geen dure business te zijn. Alleen het schoeisel moet men wel de nodige kosten aan besteden. Het scheelt je de nodige blessures ,blaarvorming en pijn. Genoeg takken van sport die de jeugd kan uitoefenen. Hardlopen ,zwemmen, voetballen, tafeltennis, gevechtssporten, diverse atletiekonderdelen, kortom, elk wat wils. De discipline en consistentie worden bevorderd. Aanbevelenswaardig zijn ook de denksporten zoals dammen en schaken en diverse kaartspellen. Dat is hersengymnastiek die je van pas kan komen in je verdere leven. Actie en gevolg. Als ik dit doe ,hoe gaat de andere partij reageren? Als ik dit doe ,is het wel een goede zet? En zo leer je nadenken om de best mogelijke oplossingen te vinden. Je doet er je voordeel mee in privé situaties en ook op de werkvloer. Zelf dank ik God op mijn blote knieën dat ik niet in het tijdperk van internet geboren ben. Al die games en de hele dag naar zo een schermpje staren en wilde bewegingen maken met je vingers. Soeniel , kom eten! Ja mama, ik ben even bezig met dit spel, ik moet het eerst afmaken.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.