Suriname verstevigt bilaterale relatie met Singapore

18
Suriname verstevigt bilaterale relatie met Singapore
Foto: (c) Nationaal Informatie Instituut

Minister Yldiz Pollack-Beighle van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een bilateraal onderhoud in Singapore gehad met haar collega Z.E. Vivian Balakrishnan. Dit vond plaats op 6 augustus jongstleden.

Suriname en Singapore hebben sinds 1996 diplomatieke betrekkingen, echter heeft geen concrete invulling plaatsgevonden van deze relatie. Tegen deze achtergrond zijn beide ministers het met elkaar eens geweest om de samenwerking aan te scherpen op verschillende gebieden. Geïdentificeerd werden de sectoren toerisme, handel, onderwijs en capaciteitsversterking alsook milieu.

Als eerste stap voor een concrete invulling zal binnen korte tijd de ondertekening van een visumafschaffingsovereenkomst en een Luchtvaart Overeenkomst tussen beide landen worden onderhandeld. Vermeldenswaard is dat Singapore reeds een eenzijdige afschaffing van het visum voor Surinaamse diplomatieke en dienstpaspoorten toepast.

Ter stimulering van de handel en het toerisme zal een op reciprociteit gebaseerde overeenkomst essentieel zijn. Het is ook eminent te benadrukken dat voornoemde overeenkomsten alleen kunnen worden gerealiseerd indien beide partijen instemmen met elkaar het raamwerk te willen ontwikkelen. Binnen deze relatie is het van belang te benadrukken dat het gaat om twee gelijkgerichte landen  die zich  inspanningen getroosten om  onder andere de sociaal-, economische ontwikkelingen van hun land te bevorderen.

Niet alleen op bilateraal niveau maar ook op multilaterale fora en binnen de Zuid-Zuid samenwerking zullen de banden verstevigd worden. Op regionaal gebied, binnen de CARICOM, speelt Singapore een belangrijke rol door programma’s en trainingen aan te bieden aan de Caraïbische regio via de Singapore Cooperation Programme.

De minister heeft ook een bezoek gebracht aan het prestigieus Institute of Technical Education (ITE) van Singapore en werd bekend gemaakt met vocational training en de wijze waarop door het Instituut wordt ingespeeld op de arbeidsmarkt. In dit verband is samenwerking met Suriname zeker aan te bevelen, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

18 REACTIES

 1. Weer een bullshit van deze vrouw. Hoeveel drug wordt er naar dit land gesmokkeld of miljoenen euro’s.
  Instituut wordt ingespeeld op de arbeidsmarkt. Hebben wij een arbeidsmarkt?????? Criminelen, stelen,beroven rovers,verkrachtingen,drugshandelsmarkt dat heeft Suriname volop.


  Maak melding

 2. Weer een land waar Suriname de handjes op kan houden. Weer een land waar Suriname zonder gene voor een lening zal aankloppen. Let op de lening is niet bedoeld om in het land te investeren maar om de zakken van de criminele jorka bende Bouterse te vullen.


  Maak melding

 3. Na 23 jaar gaat er ergens een lampje branden..na alle voorgaande snoepreisje en nooit immer iets te kunnen betekenen voor elkaar kwam meer voort uit omdat we niets konden leveren…en nu denken we het ineens wel te kunnen….er staat een doodstraf op witten neuzen daar …dont forget… Caricom broeders….


  Maak melding

 4. Daar kan deze paarse boevenbende een voorbeeld aan nemen om dezelfde weg als Singapore te bewandelen, om bij de beste top 10 economiěn van de wereld te behoren,en wat is hun geheim zonder natuurlijke hulpbronnen, corruptie met wortel en tak uitroeien, maar zal slechts voor Suriname, een illusie zijn, want zijn door en door corrupt, over alle linies, of op alle fronten.


  Maak melding

 5. Even een serieuze waarschuwing voor muil ezels die drug vervoeren. in Singapore wordt je (ONLINE GEZET) maw opgehangen , ik heb zelfs in Singapore gewoond in symphony hights Meneer Darsan Sing heeft er meer dan 1000 mensen online gezet , dus opgehangen deze twijfelachtige eer viel de Hollander Van Damme te beurt als er twijfels zijn Google maar Singapore hang man Darsan Sing een gewaarschuwde Surinamer telt voor meer dan 1000


  Maak melding

 6. Gaan ze weer bedelen. De regering is heel goed in bedelen en dan hun eigen zaken vullen. Als ze nou al het geld dat ze op de Zwitserse Banken hebben staan terug geven aan hun land.


  Maak melding

 7. Zelfs Singapure begint bloed te ruiken. De minister is op oriëntatie bezoek om te kijken of er iets is te halen. Kijk maar zelf hoeveel landen er plotseling neerstrijken in sur. Hij komt één of ander berg opkopen maar wil eerst weten of de stenen wel mineralen bezitten.


  Maak melding

 8. Mevrouw Pola is daar een les aan aan het geven hoe politici rijk kunnen worden door corruptie, drugshandel en nepotisme want pleesident kaboutertje durft zelf geen poot meer buiten Suriname te zetten.


  Maak melding

 9. Manu@

  Even google ,dan kom je de natuurlijke hulpbronnen van Indonesië tegen zoals hout, goud ,koper tin, olie, koffie, thee ,aardgas ,specerijen, en misschien nog meer , maar ja deze mensen zijn niet in het kolonialisme blijven steken, die hebben wel aan nederland gevraag om kennis uitwisseling ,en ziet wat er van terecht is gekomen , daar werd de slogans gebezigd, als je het verleden niet kent weet je niet wat de toekomst brengt,
  Waar is in Suriname het SUIKERRIET gebleven ,Waar is het katoen , Waar is de palmolie ,Waar zijn de CASSAVE, bla bla bla bla, huisenbouw fabriek ,onbenulligen projectjes maken die wel leuk zijn maar geen vermogen opleveren ,zorg dat je je export op order hebt vooral groenten die aan EUROPESE normen voldoen ,knap de binnenstad op het is niet om aan te zien,in suriname hap snap beleid , zijn de chinese vissers schepen al weg, het zou mij verbazen


  Maak melding

 10. Ik scheer niemand over 1 kam, maar als in het algemeen men in Suriname wat doet aan het ‘syndroom van kolonialisme’ en dat kinderachtig levenswijze van leven voor het uiterlijk vertoon, dan overstijgt Suriname boven zichzelf en aan al die critici.

  Dan word Suriname eindelijk een zeer welvarend Zuid-Amerikaans land met, al in bezit, haar grondstoffen en vruchtbaar bodem.

  Dan hebben deze reisjes naar het buitenland ook zin en werpt het haar vruchten af, dan de snoepreisjes van nu met een nijlpaard of de foto…


  Maak melding

 11. Djakkie, grote sukkel dat je bent.
  Oriëntatiebezoek schrijf je aan elkaar.
  Nederlandse schrijf je met een hoofdletter.
  Ik denk dat jij beter een cursus Nederlands kan gaan volgen grote domkop!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.