Politie: ‘Verdronken vrouw had alcohol gedronken’

14

De 49-jarige Sherida Wijngaarde (foto onder), die afgelopen weekend een kreek te plantage Vierkinderen was ingegaan om af te koelen en in de diepte was verdwenen, was daar met familieleden voor het bijwonen van een begrafenisplechtigheid. Op weg naar en op de plek van de begrafenisplechtigheid dronk Sherida alcohol, meldt het Korps Politie Suriname in een officieel bericht.

Tijdens de rouwdienst in de kerk zei de vrouw tegen haar zussen dat ze het warm had. Ze stond op en liep de kerk uit. Ze liep vervolgens naar de kreek tegenover het kerkgebouw en trok haar kleren uit om in haar ondergoed de kreek in te stappen, aldus de Surinaamse politie.

Omstanders, die niet wisten dat ze niet kon zwemmen, gaven haar te kennen dat ze de kreek niet in mocht gaan met slechts haar ondergoed aan. Een plaatselijke  bewoner gaf Sherida toen een “pangi” om rondom haar middel te binden. Vervolgens is zij het water in gegaan.

De zusters van Sherida, die in de kerk waren achter gebleven, vonden dat zij  te lang wegbleef en gingen op zoek naar haar. Bij navraag kregen zij van mensen te horen dat Sherida in de kreek was gaan zwemmen. Zij vreesden het ergste toen zij Sherida niet boven het water oppervlakte in de kreek zagen. De plaatselijke politie en het duikersteam van de brandweer werden ingeschakeld. Een zoekactie van de duikers leverde geen resultaat op.

De volgende morgen, zondag 4 augustus, werd het ontzielde lichaam van Wijngaarde door bewoners van plantage Vierkinderen in het district Para, in de kreek gesignaleerd. Voor de komst van de politie had men het lichaam al uit het water gehaald. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het stoffelijk overschot van mevrouw Wijngaarde voor obductie in beslag genomen.

14 REACTIES

 1. @ Bonu….echt niet ze had geen verdriet ze hield gewoon van dr Parbo bier en dat is dr fataal geworden want sinds in de bus werd ze gewaarschuwd om niet zoveel alcohol te drinken. Ze was een vrolijk mens en genoot van t leven…RIP NICHTJE SHERIDA


  Maak melding

 2. Vreemd verhaal dat zij zelf dat water in is gegaan gezien Sherida bang was om zelfs in een sloot te gaan.
  Heb dagen met haar door gebracht en al heeft zij een paar pilsjes op, je zal haar nooit in het water krijgen, omdat ze bang was voor water, vooral donker water
  Hoop dat de ware toedracht boven komt.


  Maak melding

 3. Dit lijkt mij heel verdacht..en boven natuurlijk…Suriname is verbonden met duistere machten..en het zal mij niet verbazen als blijkt dat zij door duistere machten het water in is gelokt…Er is meer tussen hemel en aarde!!! Sari torie..R.I.P. En sterkte aan de nabestaanden.


  Maak melding

 4. Teh dedeh kari ju, ga je doen wat je nooit eerder deed. Is hard, en doet onbeschrijfelijk veel pijn. Is haar lot.
  Sarie torie, maar zo is het voor haar geeindigd. Wat een verdriet voor haar familie. De Dood, mijn vader, als t je roept, tjeeh, ga je gaan, wiensi ju no wannie. Familie, heel veel kracht en sterkte.


  Maak melding

 5. Ik vond het al vreemd dat ze uit de kerk ging om in de kreek te gaan. Nu heeft het verhaal een ander staartje.
  Waarschijnlijk was ze te dronken. Ik snap niet dat men VOOR de kerkdienst zuipt.
  Was haar tijd. A sma sang dede bing wanie ing


  Maak melding

 6. Wendy moet jij geen sexfilmpje’s gaan kijken op sexsite’s???
  Wie ben jij om te bepalen of ze voor of na de kerkdienst dronk!!
  Ga je sexfilmpje’s kijken hypocriete trut !


  Maak melding

 7. Kenneth, je zit uit je nek te lullen. Doordien dat je haar niet meer kan neuken, hoop je dat de ware toedracht boven komt. A no ko more
  Sherida heeft zo vaak aangegeven dat ze moe is van het leven.
  Triest voor de nabestaande.


  Maak melding

 8. Wel jammer dat ik moet reageren op dat wat SANDRA schrijft.
  Als neef van haar heb ik een reactie geplaatst vanwege ongeloof.
  Maar heb niemand beschuldig en of uitgescholden.
  Zou het fijn vinden dat ondanks alles er toch wel RESPECT geacht wordt voor de doden.
  Ik ken SANDRA niet .
  Zij weet hoe zij het doet met haar neefjes .
  Hoop wel dat ze inziet wat ze een ander kan aandoen en dat ze STOPT met zulke gedachte te plaatsen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.