Maandag 12 augustus nationale vrije dag

44
Ied-gebed na 3 jaar weer op het Onafhankelijkheidsplein in Suriname

Het offerfeest van de Islam Ied-Ul-Adha wordt dit jaar gevierd op maandag 12 augustus. De dag is gelijkgesteld met de zondag, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken zojuist in een bekendmaking. Sinds 2010 is het Ied-Ul-Adha-feest een officiële vrije dag in Suriname. Het wordt een super long weekend omdat vrijdag ook al een vrije dag is in verband met dag der Inheemsen.

Het Offerfeest is het belangrijkste feest van de islam. Het feest symboliseert het offer van Ibrahiem (Abraham). Moslims offeren een schaap, geit, koe of een kameel. Ied-Ul-Adha markeert het einde van de bedevaart naar Mekka. In de Koran staat het verhaal dat Allah aan Ibrahiem vroeg om zijn zoon Ismaël te offeren om te laten zien dat hij trouw en gelovig was. Toen Ibrahiem zijn zoon met een mes wilde offeren, kwam er een engel die zei dat een schaap de plaats van Ismaël mocht innemen.

44 REACTIES

 1. Als eerste wil ik alle moslims feliciteren met het offersfeest. Het luidt in het vertrouwen dat zij in Allah de almachtige hebben. Het illustreert ook de bereidheid om zijn zoon te willen offeren aan Hem. Maar dan verschijnt de Engel die zegt dat een schaap offeren in plaats van je zoon voldoen is om je vertrouwen aan mij te schenken. Voor zo ver begrijp ik het verhaal uit de Koran omdat de barmhartige het zo heeft gewild dat de zoon zo kon blijven leven. Maar deze boodschap geeft mij niet de duidelijkheid of de offer ook in lengte van jaren moeten blijvend worden gedaan.

  Heeft iemand voor mij meer informatie of een goede uitleg hoe het precies in elkaar zit. Mijn dank is groot. Inshalla.


  Maak melding

 2. “Toen Ibrahiem zijn zoon met een mes wilde offeren, kwam er een engel die zei dat een schaap de plaats van Ismaël mocht innemen.”

  Blijkbaar was die engel humaner dan Allah. Allah is dus niet zo akbar!!


  Maak melding

 3. De hoeveelheid vrijedagen in Suriname zeggen veel over de werkmentaliteit van de bevolking daar. Je zou denken dat Suriname een van de rijkste landen ter wereld is.


  Maak melding

 4. @Padre, mosliems gaan de wereld her veroveren, ooit zijn ze gestopt, bij Spanje,Gibraltar, de tijd zal het leren, blijf maar bespottelijk doen.


  Maak melding

 5. Padre 5 augustus 2019 at 20:37
  “Toen Ibrahiem zijn zoon met een mes wilde offeren”.

  Nu snap je waarom de keel doorsnijden zo populair is bij moslimterroristen. Is er in jouw optiek geen plaats voor nuances ? Na de twee terreuraanslagen in de VS zou ik denken dat de Gristenen erger dan moslims zijn Padre. En dit is pas het begin.


  Maak melding

 6. @@@Peamonide
  De surinamers zouden zonder de surineds dozen allang aan het grazen zijn gegaan.
  Hulde aan de sur gemeenschap in ned dat zij zo barmhartig willen zijn. Maar een keertje houdt het op. Tot dan hebben ze respijt zich te herpakken, anders hangen er donkere wolken boven hun hoofd.


  Maak melding

 7. @Arnold
  Heel goed geciteerd.
  Het probleem dat zich bij de moslims voordoet is, dat in de Koran staat geschreven dat wie zich niet laat bekeren tot dat geloof, moeten worden afgemaakt. Dit is een heikelpunt en zou je dus moeten zeggen, dat deze passage niet klopt. En zo lang dat niet het geval is is wederzijds respect ver te zoeken.


  Maak melding

 8. “mosliems gaan de wereld her veroveren”
  Hoe dan? Overal op de wereld begint men een hekel te krijgen aan moslims, vanwege hun terrorisme en opdringerigheid (boerka, hoofddoek enz.)
  Die man die gisteren 20 mensen dood schoot in de VS, had het erover dat hij een hekel heeft aan moslims.


  Maak melding

 9. Wist men dat een mosliem met hun eigen nicht naar bed gaat!Raar maar waar.Er gebeuren nog meer extreme gruwelijk gevallen dat niet te noemen zijn.Ook zijn deze gasten geboren verraders.


  Maak melding

 10. @bhaai het was geen moesliem die overliep naar Aron waardoor Suriname onafhankelijk werd. Het was geen moesliem maar een dalit of chamar met de naam Hindori. Wie is de verrader ? Verder ben jij ook een verrader want je schrijft dat de terrorist een hekel aan moesliems had. Dit is zo kenmerkend voor dalits en chamaars. Altijd maar leugens vertellen en schijnheilig gedrag vertonen. Daarom worden Hindoestanen ook zo gehaat.


  Maak melding

 11. Suriname , kampioen in vrije-en feestdagen .
  Heeft men ooit wel uitgerekend wat het kost als er een dag niet gewerkt wordt ?????
  Of worden er geen statistieken bijgehouden in Suriname ?


  Maak melding

 12. Er blijkt in de islam een dag van opstanding te zijn.Dus zij die zich opblazen,geraken niet gelijk bij de 72 gesluierde bruiden maar moeten wachten tot de dag der opstanding.
  Jihadist John die die zo dol was om gevangenen te onthoofden en opgeblazen werd door een raket,moet lang wachten om weer herenigd te worden met zijn gezin.


  Maak melding

 13. Ik wil alleen aan de staat vragen werken af teschaffen dan heefd iedereen gelyke vrye dagen,ik vraag me af wat dit moet voorstellen het is geen rechtse staat maar ook geen linkse staat ,wat moet dit voorstellen straks heb je 6 maanden aan vryedagen en geen bedryf die dit kan vergoeden de staat kan dat ook niet
  Beste overheidt u doet er goedt aan heel wat van deze vrye dagen in tetrekken het is teveel van het goede
  voer liever korter werken in daar heefd de werkende meer aan dan algehele feest dagen, of gaan we door totdat het feesje is afgelopen


  Maak melding

 14. my gaat het niet specifiek over deze vrye dag, maar over het algemeen dus ,voer korter werken in en dan kunnen dan desnoods 2ploegen per dag aan het werk en je heb een economische Boots in plaats van alleen maar vrye dagen bedenken. heb je gelyk wergelegenheidt ontwikkeld? Vice Pres dit hadt u best kunnen bedenken om de economie op tevoeren.


  Maak melding

 15. Padre, volgens de Bijbel en Torah is Abraham een Joodse profeet en grondlegger van de Semitische stammen. In de Torah en Bijbel krijgt Abraham van Jahweh de opdracht om zijn zoon Izaak op te offeren terwijl in de Koran Ismail wordt opgeofferd. Waarom is de Christen en Joodse goden minder bloeddorstig dan de Islam god ? Jouw soort mensen zijn alleen maar de boel aan het ophitsen. Een volksmenner bent u!


  Maak melding

 16. @ Jaichand 5 augustus 2019 at 22:04
  “mosliems gaan de wereld her veroveren”
  Hoe dan? Overal op de wereld begint men een hekel te krijgen aan moslims, vanwege hun terrorisme en opdringerigheid (boerka, hoofddoek enz.)
  Die man die gisteren 20 mensen dood schoot in de VS, had het erover dat hij een hekel heeft aan moslims. Is jouw haat zo groot tegenover moslims dat je feiten bewust vervalst ? De terrorist die in El Paso 22 mensen doodschoot deed dit vanwege zijn haat tegenover Hispanics en niet omdat hij zo een haat tegen moslims heeft. Je hebt alle kenmerken van Hindoestaan, voelt zich altijd aangevallen en denken dat ze superintelligent zijn. Maak jij je maar meer druk om de grote aantallen Hindoes die een moord plegen om naar de Golfregio te vertrekken omdat ze in India als ongedierte gezien worden. Uit de laatste cijfers van NGO blijkt dat 22 miljoen Hindoes in de Golfregio werkzaam en woonachtig zijn.


  Maak melding

 17. @@@Meoonzin
  Wist je dat Rbrown zelf een vluchteling is. Lees zijn nederlandse woorden dan kom je wel gauw achter.
  Hij is nu zijn land ontvlucht om in een ander land welvaart en voorspoed te brengen.
  Daarom voert hij discussie op president niveau.
  WALHALLA😆😆


  Maak melding

 18. Blijkbaar was het een koude dag in Suriname gezien de ingepakte dames. Wat merkwaardig toch dat mensen een ideologie aanhangen die allerlei vervelende dingen van ze vraagt zoals bepaalde kleding, regelmatig bidden, genitale verminking, enzovoorts. Je mag niet omgaan met ongelovigen en je vrijheid mag je ook inleveren gezien de situatie in islamitische landen.
  En dat allemaal in de hoop dat je ooit in het paradijs komt en omdat de almachtige dat vraagt. Weet je zeker dat er een almachtige bestaat? Weet je zeker dat er een paradijs is waar je na de dood naar toe gaat? De profeet was de laatste die iets van de almachtige gehoord heeft en zal horen (zegt hij). Dat was 1400 jaar geleden. Wat moet je denken van iemand die al ruim 1400 jaar niets meer van zich heeft laten horen?
  Veel geluk en voorspoed heeft het zijn dienaren in ieder geval niet gebracht als we zo het nieuws lezen. Veel plezier dan maar met het doorsnijden van de kelen van de offerdieren.


  Maak melding

 19. geweldig dat deze mensen nog ergens in geloven en opkomen voor hun rechten maar ook voor hun plichten. Alles wat niet westers is moet door figuren als Hans van de Broek veroordeeld worden. Wel altijd de mond vol over de vrijheden van het individu maar o wee als men zich ernaar gedraagt. Dan kan dit op reprimandes en veroordeling rekenen van extremisten als voornoemde Hans van den Broek. Hij je toch bezig met je eigen leven joh ,


  Maak melding

 20. Daarom komt ons land niet vooruit. Voor elke scheet en zucht wordt er een vrije dag uitgetrokken. Daarom staan de meeste Surinamers bekend als luilakken, feesten is de hoofd noot. En de volgende dag monie no de, gaan ze weer op de bedeltoer voor begrafenissen die zij niet kunnen betalen.


  Maak melding

 21. @@@Hans van den Broek
  Bovenstaande foto is van een andere land, want de kleding komt niet overeen met die van de surinaamse vrouw en zie je verder ook geen mannen.


  Maak melding

 22. Padre, Jaichand, Bhaai, Islam is een wereld religie, voor de totale mensheid, ook voor de Dalits in India bevrijd te worden van de Indiaase kastenstelsel, waar de hindoe de overmacht heeft, en geen zicht heeft op kinder verkachtingen, verkrachters en andere ongeoorloofde zaken.


  Maak melding

 23. Een onafhankelyke staat moet zelf uitmaken wat toelaatbaar is in hun gemeenschap, Het geloof is daar een van. in sommige landen wordt daar streng op toegekeken, want vryheidt kent ook grenzen
  in principe moet men vry zyn tot geloof (binenshuis) je zou je geloof niet buitens huis mogen uitdragen,en dat voor alle geloof richtingen. in bepaalde landen heb je maar een geloof en dat is het STAATS GELOOF ik denk dat je in elk geval alle neuzen in de zelfde richting kryg, wat voor de bevolking idealler uitpakt vooral als het dan ook nog een politiek twee partyen systeem hanteert. Dit is de meest ideale gemeenschap om deel van tezyn ,en dit is de meest vooruit strevende gemeenschap met hoge economische verwachtingen .Helaas moet zo,n staat nog ontwikkeld worden,je moet wel ballen hebben om het te verwezelyken


  Maak melding

 24. @ Times for kranti,

  Citaat: mosliems gaan de wereld her veroveren, ooit zijn ze gestopt, bij Spanje,Gibraltar, de tijd zal het leren, blijf maar bespottelijk doen.

  De moren/moslims zijn verslagen, ze zijn nooit ooit gestopt, zowel in Gibraltar als Wenen.
  Laten we blij zijn want anders was Europa een IS bolwerk met een fascistische ideologie net zoals in Islamitische landen !!!!!!!!!!!!

  Je bent een aanhanger van een geloof dat te vuur en te zwaard is verspreid, hoe kan een idioot trots zijn op zo een geloof?????
  De zogenaamde profeet was een pervers, die niet moslims heeft gedood en vrouwen heeft verkracht. De zogenaamde perverse profeet was gehuwd met een 7 jarige meisje Aischa, Kun je spreken van een hoog moraal????
  Islam is een occulte wat dood en verderf zaait, kijk maar goed om je heen of ga naar Hans Anders.
  Jij krijgt het nog vergoed van je ziektekosten verzekering.


  Maak melding

 25. @Matamorros 6 augustus 2019 at 13:10 Europese democratieen zijn gestoeld op de Islamitische leer Shariy`as take it or leaf it. Ze zijn nooit weg geweest, ze zullen nog velen human helpen in ziekenhuizen en verpleeghuizen, time will tell.


  Maak melding

 26. De Bijbel vermeldt Izaäk die naar het altaar gedirigeerd werd en de Koran haalt Ismaël aan. Ismaël is wel de voorvader van de Arabieren. Ibrahiem (Abraham) had een onverzettelijk geloof . Daar kun je een puntje aan zuigen. Toen zijn vrouw Sara geen kinderen kon baren werd de slavin Hagar bevrucht door hem en zo is onze Ismaël ter aarde gekomen. Op negentig jarige leeftijd beviel Sara alsnog van een zoon en dat was Izaäk. Ik heb gekeken op de site van Guinness World Records. Maar helaas kwam ik haar naam niet tegen als zijnde de oudste vrouw die ooit eens een kind baarde.😉 Het was geen schaap (ooi) dat geofferd werd maar een ram (mannelijk schaap). Die zat met zijn hoorns vast in de struiken. De ram verscheen als bij toverslag precies op het moment dat God vroeg om een ander offer nu hij wist dat Ibrahiem over een rotsvast geloof beschikte. De vreze des heren is het beginsel der wijsheid. Alvast gefeliciteerd met deze dag. Sinds 2010 is het een vrije dag. Klagen heeft geen zin. Gun elkaar het een en ander.


  Maak melding

 27. @ Times for kranti

  Citaat: @Matamorros 6 augustus 2019 at 13:10 Europese democratieen zijn gestoeld op de Islamitische leer Shariy`as take it or leaf it.

  Droom maar lekker met je fake ideologie !!!!! Take it and sleep with it by the sword !!!!


  Maak melding

 28. @ Matamorros 6 augustus 2019 at 13:10. Een geloof dat door 1,5 miljard mensen wordt beleden is in jouw ogen vals ? Mohammed een moordenaar maar nergens in de passages in de Koran komen we een tekst tegen waarin daarvan melding gemaakt wordt. Dat hij met een jong meisje getrouwd was wordt door jouw soort at te graag ingewreven maar over zijn eerste huwelijk met een 40 jarige weduwe lees ik van jouw soort nooit. De Islam is de sterkst groeiende religie en miljoenen Chrustenen, Hindoes en Chinezen bekeren zich tot de Islam. Je bent een christen fundi die nooit een ander geloof naast zich tolereert.


  Maak melding

 29. Waarom zijn de hindoes weer zo negatief
  Ik snap t niet
  Oh sorry
  Ze gaan jullie moeder slachten en opeten
  En de huid daarvan gaan ze leren accessoires maken en vervolgens gaan ze dat te koop bieden aan de hindoes broeders
  Mooie leren schoen he Bhaaii!!!!


  Maak melding

 30. Laten we een hele maand al die feestdagen vieren.
  Jongoe kaba nanga a voor de gek houerij.
  Leer een keer echt wat goeds …nuttigs te doen stelletje luilakken.


  Maak melding

 31. Saaang en mij werd altijd geleerd dat Suriname een tolerant volk is qua geloof. Moskee naast een synagoge etc etc. Ik geloof dat nog steeds alleen zijn er een paar ongeschoolde,lager opgeleiden en vreselijke grote debielen hier die anders willen doen voorkomen.
  Ach ja,het zegt ook veel deze domme mensen. 😂🤣😂🤣


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.