Wegen in verschillende buurten worden voorzien van drempels

18
drempels-in-buurten
Foto: (c) Nationaal Informatie Instituut

Op advies van afdeling Verkeer is afdeling Wegen er toe overgegaan om drempels in verschillende gebieden te plaatsen waar nodig is. Zo ook bij de kruising van de Picasso- en de Topaasstraat in Paramaribo-Noord. Volgens buurtbewoners is een lang gekoesterde wens van hen in vervulling gegaan omdat er veel aanrijdingen op die kruising plaats vonden, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Henk Wip, hoofd van afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie, geeft aan dat er op dat kruispunt een voorrangsregeling geldt, waarbij de Picasso straat voorrang heeft ten opzichte van de Topaasstraat. Dat wordt duidelijk met verkeersmeubilair in de vorm van een stopbord aangegeven. Toch blijkt dat er in de praktijk veel aanrijdingen plaats vinden. Dat was reden genoeg om drempels op dat kruispunt te plaatsen.

Wip benadrukt dat de weggebruikers zich aan de voorgeschreven regels moeten houden om aanrijdingen met alle gevolgen van dien te voorkomen. Het ministerie treft voorzieningen voor verkeersveiligheid in Suriname en gaat er van uit dat de weggebruikers de maatregelen en verkeersregels in acht nemen. Voor wat het plaatsen van de drempels betreft zegt Wip, dat er enorm veel vragen zijn voor het plaatsen daarvan. Gelet op het proces probeert men te werken op basis van prioriteit.

18 REACTIES

 1. Tuurlijk komt er NU pas een drempel. De verkiezingen moeten vooruitgang van deze regering boeken. Komt er ook een flitspaal voor hard rijders. Nee want dat kost teveel ,want money no de. Een drempel kost maar een paar pakken beton !


  Maak melding

 2. Het valt op dat de veiligheidsregels niet in acht worden genomen tijdens werkzaamheden. Op de foto is te zien dat een arbeider op straat werkt zonder opvallende kleding en vest om waardoor de weggebruikers kenbaar wordt gemaakt dat iemand op het wegdek zijn werkzaamheden aan het verrichten is. Als men voor deze eenvoudige zaken geen oog voor heeft in Suriname, hoe is het dan gesteld met de rest van de veiligheid in Swietie Sranang???


  Maak melding

 3. Drempels??
  Hoe zit het met behoorlijke fietspaden??
  Hoe zit het met camera’s in het verkeer??
  Zo pak je die rovers ook sneller op dmv camera beelden.
  Volgens mij dat moro belangrijk!!

  Oja niet te vergeten hoe zit het met die brandveiligheid???
  Gaat de overheid die kinderen beveiligen op school dmv cameras/beveiligers?????

  Dat moro belangrijk!!
  Iedere dag is er een brand ergens!!!!!

  WAT acute gedaan moet worden, dat word juist overgeslagen.

  #drempels#lachertje#


  Maak melding

 4. @Sarie Torie
  Je hebt groot gelijk. Ze doen maar wat en denken niet aan hun eigen veiligheid. De weg hoort afgezet te worden. Zelfs in de jaren 50/60 was men hiervan op de hoogte. Het grootste gedeelte van deze generatie heeft een verstandelijke beperking, kunnen dus niet goed nadenken. Er wordt geen goed plan bedacht voor het uitwerken hiervan. Het ergste is dat men toch hard gaat rijden, ze hebben nu ook vliegende auto’s in ons land die regelmatig in de sloot belanden.


  Maak melding

 5. Drempels en de wegen worden gemaakt van kippen en koeienstront binnen no time zijn de drempels plat en zijn ze gelijk aan de niveau van het wegdek. Wie weet komt er iemand over 150 jaar op het idee om de drempels te voorzien van fluoriserend verf zodat je ze van ver kan zien in het donker in de slecht verlichte straten en wegen


  Maak melding

 6. John je moet het zo zien su heeft een wereldprimeur in handen met vliegende auto’s waar andere landen al jaren mee bezig zijn …. ok ze vliegen bijna allemaal de sloot in maar maar de techniek hebben we al in de pocket))))))) Top Gear zou hiervan kwijlen helaas weten ze niet waar su ligt


  Maak melding

 7. Heb in Afrika gezien dat men een sleuf dwars over het wegdek maakt van ca 30 cm breed en 5 a 6 cm diep. Dat lijkt mij een veel betere en goedkope oplossing, want als je denkt dat je met een snelheid van meer dan 40 km/u hierover zal scheuren is jou onderstel na 3 a 4 keer geheel naar de filistijnen !


  Maak melding

 8. Over drempels. De omwonenden gaan meet last krijgen van remstof en roet.
  Vreselijk is dat.
  Drempels zijn helaas ondingen tegen het milieu. Even doordenken dan kom je erachter waar er meer stof zal zijn😌


  Maak melding

 9. Meest krankzinnige reacties weer hier op waterkant. De website waar half psychotisch Nederland z’n onderbuik ledigt over Suriname. OW is enorm actief op het gebied van verkeersveiligheid. Er komen bijna dagelijks drempels bij. Natuurlijk zijn het rotdingen en jammer dat ze nodig zijn. Maar het maakt de boel wel veiliger. En zoveel aanvragen van buurtbewoners zijn er niet nodig om een drempel te krijgen in de buurt. Wat dat betreft is de aanpak best voortvarend. Maar op deze website kan er alleen negatief gesproken worden over Suriname. Om je dood te schamen. Ga lekker zaniken op de website van je Nederlandse gemeente waar de meerderheid van de bezoekers hier wonen.


  Maak melding

 10. Bertje ,fluoriserende verf,ga jij die uitvinden dan in een land met tropisch klimaat die blijft plakken???
  Je bent echt een dombo,je weet niet waar je over praat maar doet alsof je het hebt uitgevonden. Hahahaha lachwekkend.


  Maak melding

 11. Als er werkelijk wordt gedacht aan verkeersveiligheid, kunnen ze de straten beter gaan repareren i.p.v. drempels zetten.
  Woon in een straat die al jaren stuk is en er wordt niets aan gedaan.
  OW paar keer gebeld zonder enig resultaat.
  Dat zorgt voor onveilige situaties.
  En het is niet het werk van OW om voor de verkeersveiligheid te zorgen, de politie moet zn werk beter gaan doen om snelheidscontroles te gaan uitvoeren!
  Als die boetes gaan uitschrijven is daarmee het probleem opgelost, want boetes gaan ze niet willen betalen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.