Wederom bezoekers recreatieoorden aangevallen door piranha’s

26
Vrouw gehapt piranha
De teen van de vrouw op het moment dat zij vervoerd werd voor medische behandeling.

Zondagmiddag zijn wederom bezoekers van recreatieoorden in Suriname aangevallen door piranha’s. Het gaat om een vrouw en twee kinderen die dit keer slachtoffer zijn geworden. De vrouw is op Ayo aangevallen, terwijl de twee kinderen op White Beach slachtoffer zijn geworden.

De vrouw is gebeten aan de grote teen van haar rechtervoet. Daarbij heeft zij een groot stuk van haar teen kwijtgeraakt. Één van de kinderen is zijn kleine teen kwijt. De andere is ook gebeten aan zijn kleine teen, maar is slechts een deel ervan kwijt. Alle drie slachtoffers moesten met spoed naar de Spoed Eisende Hulp voor medische behandeling.

Afgelopen weken zijn er al meerdere personen slachtoffer geworden van piranha’s. Het ging toen om de oorden Ayo en Plantage Carolina.

26 REACTIES

 1. Ja, de wet van oorzaak en gevolg. Door de kwikvervuiling zullen zeker meerdere neveneffecten ontstaan. Mensen hebben er last van maar ook dieren. Piranha’s gaan pas aanvallen wanneer het slachtoffer bloed (gewond is) en wanneer ze honger hebben. Deze beesten hebben overduidelijk honger omdat ze mensen aanvallen, die niet gewond zijn. Ga onderzoeken hoe hun honger is ontstaan en los dat probleem op.


  Maak melding

 2. Tja Als er nog steeds mensen zijn die ondanks de waarschuwingsborden toch aan de netten gaan hangen waardoor er mogelijk kleine gaten in komen en er door deze gaten kleine pireng naar binnen kan komen, ook ondanks de waarschuwingen regelmatig lui met eten en drank het water in zien gaan, en dan krijg je vanzelf dit soort toestanden want kleine Pireng wordt ook groter en krijgt honger, gewoon oorzaak en gevolg.
  niets tegen deze overtreders zeggen , want je moet je met je eigen zaken bemoeien en krijgt mogelijk ook nog een handgemeen, vooral tegen het einde van de dag als er (te) veel drank in het spel is


  Maak melding

 3. Gooi de pedo en verkrachters in het water dan worden zij netjes opgeruimd. Geen begrafeniskosten voor de familie of overheid. De overheid en de toeristenorganisaties zijn gewaarschuwd. Onze eigen mensen zijn in eigen land niet veilig.

  Sarie Torie


  Maak melding

 4. Vervuiling van het water. Die mensen die daar komen volgen simpelweg niet de regels van de oude bewoners!! Voedsel wordt in het water geconsumeerd, voedsel wordt in het water gegooid, veel drukte en lawaai.

  Gevolg is dit!!


  Maak melding

 5. Ze moeten maar niet plassen en kakken in het water.

  Het is al van te voren bekend dat je op die plaatsen niet meer veilig kunt zwemmen. Waarom ga je dan toch zwemmen?
  Hard leers!!! Goed Zo!!!


  Maak melding

 6. Op White Beach is er niemand aangevallen. Wel op het naast gelegen prive oord. Waterkant moet dit rectificeren. White heeft een metten afgebakend gebied.


  Maak melding

 7. In een film over amazona piranas werd er gezegd dat piranas in de droge tijd zeer hongerig zijn. Een indiaanse boer zei dat zijn zoontje opgevreten werd door een school van piranas.

  Verder herinner ik me van een film over Surinaamse Marrons dat er een taboe was van niet vissen voor hun dorpen. Dat is geen vo Zo deze twee redenen zijn de piranas erg happig.


  Maak melding

 8. Ik vind dit bericht ongeloofwaardig. Zo vaak daar gezwommen ook in de tijd dat er nog geen netten waren aangespannen. Nooit last van piranha’s gehad. Wel een keer door een Great White aangevallen maar die kan het niet meer na vertellen. Dus wie kom je hier voor de gek houden ?


  Maak melding

 9. Volgens mij is het al weken zo dat er mensen op die bepaalde gebieden aangevallen worden door pierings..en toch doet 1. de branche die over de recreatie oorden gaat geen ene moer om dit te verhelpen/voorkomen 2. Mensen ondanks de berichten over pierings toch de risico nemen om met hun kinderen het water in te gaan!! Onbegrijpelijk Suries.. Hardleers en onverantwoordelijk gedrag.


  Maak melding

 10. IN WELKE TIJD IS MEN BLIJVEN STEKEN??? ALS MEN BUITEN DE STAD GAAT LOOPT MEN ALTIJD OK BLOTE VOETEN, EN IS HELEMAAL UIT DE OERTIJD VAN COLUMBUS. TEGENWOORDIG ZIJN DE VOORSCHRIFTEN HEEL STRENG DAT MEN VERPLICHT IS WATERSCHOENEN AAN TE TREKKEN BIJ HET BETREDEN IN DE WATEREN VAN DEZE OORDEN. WAAR WIJ OOK GAAN OP VAKANTIE DE WATERSCHOENEN ZIJN ALTIJD IN DE KOFFERS. ALS JE GEEN WATERSCHOEN HEBT, BEZOEK DAN OP GOOGLE WAAR ZE WORDEN VERKOCHT.


  Maak melding

 11. Steeds vaker wordt er op deze locatie,s ge BBQ en ik vraag me af wat men met het afval doet
  Je heb van die harteloze mensen die moedwillig de resten van een doksa bere af van de BBQ gewoon de rivier in gooien en als dat vaker gebeurd dan is het wachten op,en nu is het zover
  ik vraag me af wat er met Surinamers aan de handt is, of zyn wy het slachtoffer van ons eigen succes
  is het Haat jegens elkaar dat ons uit elkaar dryft wat is dat toch
  dat Feesje by het eilandt wat voor troep is daar niet in het water belandt, want daar is duidelyk nogal wat de rivier in gegooid mensen toch,en de Piering die zal steeds de schuldige zyn


  Maak melding

 12. De natuur gaat om met jou zoals jij ermee omgaat, dus mensen moeten niet lullen. Ga niet zomaar kletsen op plaatsen als je geen respect hebt voor de natuur. Ga dan beter naar palmentuin of waterkant.


  Maak melding

 13. De pirania is zijn natuurlijke habitat kwijt…mede door ons,wat we allemaal in het water gooien voedsel flesjes frisdrank plastic etc.

  De grote boosdoeners zijn hierbij de stuwmeer …de vele bos en overbevissing het gif (kwik)dat deze arme vissen naar binnen krijgen,dit was al jaren geleden bespot,maar alleen in het binnenland.

  Daar heeft een bekende engelsman jaren geleden een documentaire van gemaakt en dat ook in brasilie dit zich veel afspeelt ook te wijten aan de vele stuwmeren van dat land de vissen kunnen niet meer trekken en leven in een beperkt gebied.

  En dat zal vroeg of laat zich uiten de vis moet overleven als dr weinig voedsel is …dus waarom geen mensenvlees vlees is vlees.

  Ze hebben geen hersenen als wij …en eerlijk als dr hongersnood is bij de mens vreten wij ook alles wat maar kan.

  Klinkt dit logisch of niet!


  Maak melding

 14. @Brain caire;

  Helemaal mee eens met je!
  Het is een win-win situatie. Op die manier zijn we gelijk af van de verkrachters en pedo’s én zijn de pierings ook gelijk af van hun honger!


  Maak melding

 15. Ik ben zelf geboren op accaribo. we hebben daar vaak gezwommen nooit wat gebeurd met pirañas. Wij hebben respect met “DE SURINAME RIVIER”. je nooit troep (eten) in het water gooien. dan komen die pirañas.


  Maak melding

 16. De piranha’s eisen hun eigen territorium terug. Het lijkt me verstandig dat men de gebieden waar er gezwommen wordt gaat afschermen met metalen netten om de lieve dieren buiten het bereik van de zwemmers te houden. Dit doet men ook in Zuid Afrika. De mensen die buiten de netten toch durven te gaan zwemmen doen dat op eigen risico.


  Maak melding

 17. Zonder onderscheidt temaken want daar wordt ik ook stront ziek van hier in Su ,er zwemmen en baden doen de was en de afwas in deze rivier mensen uit het binenland en je hoor nooit wat,maar als men langs de rivier zit te eten en met voedsel resten aan mondt en handen en mischien nog een mug aan je voet heb geslagen en er blyft dan ook nog een resje voedsel aan je teen of zo ja dan kyk ik er niet van op, het is ook zo dat deze piring ook niet teveel herrie verdraagt en je zal geen surinamer zyn als je geen herrie maak
  en aan gezien ze ervan geproefd hebben zullen deze slachtoffers niet de laatste zyn ,het smaakt naar meer zul je zeggen


  Maak melding

 18. Omdat niet goed hekken. 3 jaar geleden ik was vakantie komen in Suriname. Ik zei slecht hekken kruisen bij White beach. Omdat hekken breed kruisen slecht!! Moet sterk hekken smalle kruisen perfect. Boete White beach niet veilig hekke. Moet controller iemand kijken naar hekken!!


  Maak melding

 19. De natuur maakt haast bijna overal zijn steatment. Precies hoe sommigen geen respect hebben voor de natuur heeft die ook geen respect meer voor de meeste mensen.


  Maak melding

 20. In het droge seizoen, wanneer voedsel schaars, de waterstand hinderlijk laag en het water troebel wordt, raken piranha’s bijzonder snel geagiteerd en agressief. In die periode eten ze wel degelijk alles wat hun voor de tanden komt, inclusief soortgenoten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.