Bezoeker recreatieoord in Suriname gebeten door piranha

35

Wat zaterdag een leuke dag moest worden voor Dwight Sabajo, is in een nachtmerrie geëindigd. Hij is aan zijn teen gebeten door een piranha op het recreatieoord Ayo. Sabajo zegt aan Waterkant dat hij in het water lekker aan het zwemmen was en plotseling werd gehapt doot een piranha.

Door het voorval bloedde zijn teen hevig en werd hij met spoed vervoerd naar de Medische Zending op Powakka. Daar aangekomen maakte de zuster de wond lichtjes schoon en zette het in verband. Voor verdere behandeling moest hij naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis. Bij de SEH is de wond verder behandeld en goed dicht gemaakt met verband. Maandagochtend moet hij naar de huisarts voor controle.

De Ware Tijd schreef zondagavond dat er meer dan vier personen de afgelopen drie weken zijn gebeten aan hun voeten door piranha’s bij een ontspanningsoord in het district Para. Onder hen behoort ook een negenjarig meisje. De redactie van Waterkant verneemt dat het gaat om de oorden Ayo en van plantage Carolina. De directie van Carolinakreek benadrukt dat het niet gaat om Carolinakreek en zegt dat het publiek niet bang hoeft te zijn omdat er bij hun zich geen calamiteiten hebben voorgedaan. De autoriteiten hebben nog geen officiële informatie vrijgegeven. Zodra die er is wordt dit bericht aangevuld.

35 REACTIES

 1. Het lijkt mij verstandig nu dit bekend is, dat deze gebieden worden afgebakend voor publiek en waarschuwingsborden worden geplaatst. De toeristische niet overleveren aan de piranha’s.


  Maak melding

 2. Een zeer gevaarlijke ontwikkeling. Deze beesten vallen hun prooi als groep aan. Straks zijn ze gewend aan mensenvlees, en heb je de poppen aan het dansen. Hermetisch afsluiten en onderzoeken hoe het komt dat juist in deze gebieden de aanvallen plaatsvinden. Het gaat om meerdere gevallen en dat is zorgwekkend.


  Maak melding

 3. Zoals apen vlees eten (chimpansee) en dit hebben aangeleerd zal in de toekomst de horror scenario blijven van op mensenvlees beluste piranhas.
  Je ziet ze niet komen in het donkere water en je voelt het pas als de stukken door hen zijn veroberd.
  Netten met kleine mazen plaatsen zou een oplossing zijn


  Maak melding

 4. Door het voorval bloedde zijn teen hevig en werd hij met spoed vervoerd naar de Medische Zending op Powakka. Daar aangekomen maakte de zuster de wond lichtjes schoon en zette het in verband. Voor verdere behandeling moest hij naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis. Bij de SEH is de wond verder behandeld en goed dicht gemaakt met verband.
  Ik vind het raar en wat een afgang van de medische sector van de regio, dat deze patient niet volledig daar in Powakka behandeld is. Maar voor een eenvoudige incident helemaal naar de stad moet. Wanneer komt er nou verandering hier in Suriname, of doet men alsof ons land een ver gevorderde medische systeem heeft. Ik betwijfel het.


  Maak melding

 5. Ha haaa,
  Pirana’s hebben ook honger. De plek moet verboden worden om te zwemmen. Hij heeft heel veel geluk gehad dat het geen school pirana’s waren. Want als het gaat bloeden dan gieren ze op je af met nare gevolgen.
  BETERSCHAP TOEGEWENST!!!!


  Maak melding

 6. “Times for Kranti” kan je reactie onderschrijven ,, het is dus blijkbaar nog steeds droevig gesteld met de eerste hulp verleninging en op de recreatieoorden in Suriname, Ben zelf in het verleden ca 12 jaar werkzaam geweest in het beheer en toezicht op recreatiegebieden in het midden/oosten van Nederland, en alle verantwoordelijken voor de goede gang van zaken waren in staat als gediplomeerde EHBO ers met verbandleer en reanimatie adequate en goede hulp te verlenen, voor zo’n klusje als in dit topic was indien nodig een verwijzing naar een huisarts of poli meer dan genoeg, in de afgelopen jaren verschillende recreatieoorden in Suriname bezocht en blijf me er over verbazen hoe er in het merendeel daarvan het er amateuristisch het er aan toe gaat, willen ze het toerisme echt bevorderen zullen er meer inspecties op veiligheid/ hygiene en het naleven van instructies en voorschriften en de training van het personeel moeten plaatsvinden


  Maak melding

 7. het lijkt mij na zovele beten bij verschillende mensen dit nu kenbaar te maken, ook lijkt het mij verstandig die horror beesten met een tjasnet te vangen en alles op te ruimen daarna het afbakenen. de vakantie periode staat weer voor voor de deur en mensen gaat vakantie vieren bij verschillende ontspannings oorden vooral als je met kinderen die plekken bezoekt
  want je kunt door meerdere van die horror vissen aangevallen worden dan is het leed niet te overzien. een gewaarschuwd mens telt voor meerdere


  Maak melding

 8. Hij geluk hebben die piering niet aan zijn tollie heeft gebeten. Als gaan naar buitenoorden altijd eerst plaatsje rondkijken en geef plaats een groet, dat jij niet kom voor problemen maar voor plezier. Andere plaatsen als gaat met bloed of eten in water jij krijg groot probleem.


  Maak melding

 9. @ Brantimaka

  Goed plan, maar je bent een paar vergeten : Rovers corrupte politi (c)(a) us ) en moordenaars !
  Het zou een mooie opruiming worden, goed voor land en volk.

  bun tori
  Jacko


  Maak melding

 10. Het zijn ongetwijfeld tukajana piranha’s.Die zijn toch allemaal ondergronds gegaan en mensen vlees is hun niet vreemd.Af en toe heeft de pikin ingi boi ook aan hun bbq meegedaan met mensen vlees.


  Maak melding

 11. Waaaaaarom kletsen jullie steeds opm aan de suriname rivier te zwemmen, sheeee.. !! denken jullie jullie dat de regering er wat aan zal doen?!


  Maak melding

 12. Open wateren zijn nu eenmaal van en voor vissen. Hoe zo uitroeien? Respecteer de natuur en je zal gerespecteerd worden.
  Blijf aan de kant en VERVUIL NIET HET WATER MET JE TROEPPPP!!!(etensresten) onder het mom “vakantie vieren”.
  Hier hoeft geen regering aan te pas te komen. Slechts je logisch en fatsoenlijk verstand!


  Maak melding

 13. De redactie kent het verschil niet tussen Carolina en Carolinakreek. De mensen (lees bezoekers) moeten ervoor zorgen dat de omgeving schoon blijft, daar begint het mee. De politiek hierbij betrekken is kolder. Vaker naar Ayo geweest en nooit problemen gehad. Dan maar een afbakening plaatsen. En men moet ook leren om niet met eten en drinken te chillen in het water. Die dingen moeten op de oever blijven. Maar de mens is eenmaal koppig met alle gevolgen van dien voor anderen en voor zichzelf.


  Maak melding

 14. Hoog tijd dat men in Suriname een ” Piranha Watch ” gaat instellen. Ik vind piranha’s net als (witte)haaien stoere vissen. Mensen moeten uit hun buurt blijven en de dieren moeten in hun natuurlijke omgeving met rust gelaten worden.


  Maak melding

 15. Ik weet niet of er sprake is van organisatie voor het gebied dan wel wordt beheerd, dan zou je maatregelen kunnen treffen door een net het zwem gedeelte af te bakenen. Want met pirana’s moet je zeker geen risico nemen. Wanneer het een vrij gedeelte is zonder controle dan is het wel af te raden om te gaan zwemmen. Vroeg of laat zullen er zware ongelukken plaatsvinden.
  Dus opletten geblazen


  Maak melding

 16. Sranang man morsoe ze gooien vreten in het water en vervolgens gaan ze precies daar zwemmen
  dagelyks zyn er maron mensen in het water kleren wassen baden zwemmen en er gebeurt niks dus wordt wakker stads mensen een beetje respect als jullie in het binenland gaan,want in zoet water heb je eenmaal Piranhas dus houdt rekening want de mensen die daar wonen die hebben het water dagelyks nodig


  Maak melding

 17. RBrown en RobG vinden het erg wanneer een piranha iemand in de bil bijt, maar wanneer djoeka’s mensen overvallen, mishandelen en vermoorden, vinden ze dat niet erg.


  Maak melding

 18. JEREMY WADE vn ht tv programma RIVER MONSTER inhuren om die piranhas schrik in te jagen. Hy weet wel hoe hy deze vreetgrage beesten n kopje kleiner moet .maken.


  Maak melding

 19. de komende verkiezing gaan al die piranjas , ajoemaras , patakas, walapas , voor al de kwie kwie allemaal massaal op de n d p van die moordenaar stemmen..
  die afsprak ligt vast en zo zal het geschieden..
  zij gaan voor nog 5..
  niemand komt er tussen..


  Maak melding

 20. er staat voor de deur een nieuwe partij voor oprichting met de naam …. piranja … partij.

  deze is alleen bedoeld om stemmen te vergaren de verkiezing te winnen en lekker op zijn rug te gaan liggen.., want die andere jongens en girls doen toch niks..

  top salarissen vangen voor niks doen..


  Maak melding

 21. Mijn tante is onlangs ook gebeten aan teen te Carolinakreek dus kom geen sprookjes verkondigen hier.
  We konden inpakken en naar haar en tot vandaag loopt ze mank


  Maak melding

 22. Coblin} ik vergelyk geen mensen met dieren ,en geen crimineel gedrag met een incident,ik heb de indruk als of u met een trauma te doen heefd.
  sommige dingen moet je kunnen onderscheiden


  Maak melding

 23. In het verleden werden bezoekers aan Ayo nooit door piranjas gebeten.wij hadden geen barbeque sets aan de oever.tegenwoordig drijven er roties pampers(met inhoud) op het water ,zakken vuil voederbakjes alles wordt in het water gesmeten.netheid is piering onvriendelijk


  Maak melding

 24. Overal ontspanningsoorden, maar helaas geen fatsoenlijke medische zorg, ingeval van nood. We moeten met helemaal naar paramaribo, iets wat zeker moet veranderen.
  E-IDcart te maken moeten arme binnenlands bewoners helemaal naar het CBB te Paramaribo, belachelijk.
  Wat heeft deze regering gedurende 10 jaar op dit gebied ondernomen ?
  men blijft door modderen.


  Maak melding

 25. Iets meer als 20 jaar geleden was ik met een toenmalige vriend genaamd Dwight Sabajo, aan het zwemmen in de Corantijn rivier te Apoera. Dwight werd toen door een Piranha in zijn teen gebeten. Ik weet nog dat er toen zout op de wond werd gedaan op hem te desinfecteren. Ik ben daarna naar het buitenland vertrokken, en heb het contact verloren, maar het zou wel heel frappant zijn als dit dezelfde Dwight Sabajo is die wederom een stukje van zijn teen moet missen door een Piranha.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.