Ricanaumofo beschikt binnenkort over schoon drinkwater

8
Ricanaumofo-binnenkort-water
Foto: (c) BIC Marowijne

Het dorp Ricanaumofo in Suriname zal binnen niet al te lange tijd beschikken over schoon drinkwater. Deze garantie gaf Sengwai Ramon, hoofd van SWM regio Oost, aan de bewoners van het dorp tijdens het officiële startsein van het drinkwater project Ricanaumofo op donderdag 25 juli 2019. De dorpelingen moeten nu voor de voorziening van hun dagelijkse behoeften gebruik maken van rivierwater.

Volgens Sengwai zal dit project in drie fasen worden uitgevoerd. Hiervoor zijn zestig werkdagen uitgetrokken. SWM is momenteel bezig met de eerste fase, waarbij tienduizend meter aan buizen van Ricanaumofo naar Moengo zal worden aangelegd. In de tweede fase zal het net worden gekeurd en in de derde fase zullen de huizen van het dorp worden aangesloten op het net.

Districtscommissaris, Kenya Pansa, benadrukte het belang van schoon drinkwater voor de mens. Ricanaumofo maakt als productiegebied aanspraak op deze voorziening. Pansa is president Desi Bouterse dankbaar voor het nakomen van zijn belofte aan het dorp. Kapitein Mesach Banwari is bijzonder ingenomen met deze stap naar duurzame ontwikkeling.

8 REACTIES

 1. Mr. Pansa,

  Het is de plicht van een president/overheid om zijn landgenoten te voorzien van schoon drinkwater. Voor wat bent u dankbaar dan? Ik weet niet of u het beseft, Dit is gewoon een verkiezingsstunt.

  Waarom niet al die jaren gedaan? Toen stond de licht op rood zeker? En nu voor de verkiezingen op groen?


  Maak melding

 2. Ik dacht dat het Mrs. Pansa is.

  Natuurlijk is het een verkiezings stunt. De overheid heeft de verplichting de infrastructuur van het land te bouwen zoals wegen, waterwerken en woningbouw.en energievoorzirningen.


  Maak melding

 3. Hahaha noem je dit verkiezing stunt dus alles wat ze doen is voor jullie verkiezing stunt ,wel de hele Front heeft niks kunnen doen toen ze daar zaten ,de zwartehoven Brugstraat ik was kleine jonge en woonde nog in Suriname jaar in jaar uit zag ik het weg zakken ,Regering na Regering ,ze hebben nooit aan wat gedaan oude duikers die niet meer van deze tijd waren ,wel deze regering heeft alle die kleine duikers eruit gehaald een hele nieuwe weg dek ,waar regering na regering nooit wat aan hebben gedaan ,ik was ook langs geweest bij de AC aan de Flu straat schandalig onze A-C was in geen vijftig jaar gerenoveerd waar waren onze vorige Regering hadden ze geen ogen voor ze hadden toch dat geld of niet ,als jij nu ziet hoe mooi A-C is geworden daar over hoor ik jullie helemaal niet praten of zijn jullie ogen dicht geplakt voor zulke dingen ,jullie moeten niet alleen praten wat er niet gaat ,jullie moeten ook praten wat er goed gaat .


  Maak melding

 4. Het enige advies wat ik deze gasten wil geven ,en ook aan de andere die komt zitten is dat ze moeten zorgen dat ze alles in SRD moeten verkopen en niet in Euro ,want men verdient geen Euro in Suriname ,als je een perceel wil kopen vragen. Ze Euro waar gaat men de Euro vinden om een perceel te kopen waar gaat men $ vinden om de Huur te betalen al deze dingen moeten afgeschaft worden en de creoolse mensen moeten ophouden om op grote voeten te leven want hun alleen hoor je het meest klagen


  Maak melding

 5. Dank u wel regering Bouterse. En ik maar denken dat de regeringen van VHP en NPS aandacht hadden geschonken aan de water- en elektriciteitsvoorzieningen in het binnenland. Nada, nada………..!


  Maak melding

 6. Wat een padvinder is die Pansa, om die moordenaar te bedanken, vooral als je nog niet door hebt, dat het de eerste plicht is van de overheid om het volk te voorzien van schoon drinkwater, maar als districtcommissaris behoor je nou eenmaal in de reet van je meerdere te kruipen, om je eigen positie veilig te stellen, wanneer zullen de ogen open gaan van die smerige Ndper,s om eindelijk tot de conclusie te kunnen komen, dat die moordenaar dit land vernietigd heeft, en niets goeds gebracht heeft, dat zal vanavond weer eens blijken, als die moordenaar in een documentaire op de Nederlandse televisie, negatief belicht wordt, want iets positiefs valt over deze clown niet te zeggen.


  Maak melding

 7. Het regent veel in Suriname, het regenwater wordt niet opgevangen in reservoirs en dan klaagt men over een tekort aan schoon water. Vroeger vingen de mensen via de daken van hun huizen het water op in een of meerdere tanks. Men had dan in ieder geval schoon drinkwater. Voor andere zaken was rivierwater voldoende.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.