19 jarige Vhy- Shelta Toto uitgeroepen tot ‘Sa Ndyuka Uma’

23
19 jarige Vhy- Shelta Toto uitgeroepen tot 'Sa Ndyuka Uma'

De 11e Sa Ndyuka Uma is de 19 jarige Vhy- Shelta Toto. Ze is afgelopen zaterdag in de vroege ochtend gekroond in de Surinaamse Anthony Nesty Sporthal. Op de tweede plaats eindige Sudeska Misiedjan, terwijl Bow Kedisha, Djanie Livinia en Kodjo Rachel op respectievelijk de derde, vierde en vijfde plaats eindigden. De overige contestanten van Sa Ndyuka Uma 2019 waren Misdjan Zuweena, Denge Romaica, Engelhart Marcella en Goddet Odille.

De Stichting Sa Ndyuka Uma heeft in drie maanden middels trainingen de dames vaardigheden aangereikt om de cultuur van de verschillende volkeren van het binnenland op waardige wijze op podium uit te dragen. Voorts was het, het streven om ode te brengen aan de Afro Surinaamse vrouw uit het binnenland van Suriname en om de hedendaagse vrouw uit het binnenland op podium te presenteren. 

De organisatie is dankbaar voor de ondersteuning, en is gemotiveerder om door te gaan met het werken aan het verder verheffen van het concept van Sa Ndyuka Uma. De hoofdsponsoren van Sa Ndyuka Uma waren de NDP Jongeren die studiebeursen ter beschikking stelde, Dawson Handelmaatschappij NV en de voorzitter van de ABOP die geldbedragen ter beschikking stelden. Verder hebben de ministers Dikan en Misiekaba, bedrijven en individuen prijzen ook ter beschikking gesteld. Ook de DNA leden Edward Belfort, Sylvana Afonsoewa en Aida Nading waren aanwezig. 

De organisatie blikt tevreden terug op het ontvangst van de 11e editie van Sa Ndyuka Uma. De uitreiking van de prijzen vond op zondag 28 juli plaats bij Asosye Radio en Televisie.

23 REACTIES

 1. Lekker boeiend, terwijl sur in brand staat.
  Ze hebben niets beters te doen.
  Het pakket zal wel op tijd uit nederland arriveren!!
  Go Go go dansie😅😅


  Maak melding

 2. In plaats van een prijs uit te reiken voor de beste cassave teelt wordt nu geproudeerd met beauty’s alsof deze hun magen gaan vullen. Ja ja de pakketten komen toch uit nederland aan. Maar lieve mensen ook dit gaat een keertje ophouden.


  Maak melding

 3. Nou in ieder geval
  Is mijn tante Melitia buiten de prijzen gevallen hoewel ze over een behoorlijk formaat beschikt. Van harte dame met deze prijs.


  Maak melding

 4. Mannen geilen op mooie vrouwen. Vandaar al die Miss verkiezingen. Ik stel mij kandidaat voor ‘de Lelijkste man van Suriname’. Wie wil wedijveren met mij? Er moet wel een mooie prijs te verdienen zijn.


  Maak melding

 5. Quasi Modo
  Wie wil wedijveren met mij? Er moet wel een mooie prijs te verdienen zijn.

  Als mooie eerste prijs krijgt de winnaar de lelijkste vrouw van Suriname.
  Gelukkig heeft Suriname geen lelijke vrouwen of vergis ik me


  Maak melding

 6. @ Mix Chick 29 juli 2019 at 21:04

  De hele wereld loopt met nep haar. Velen verven hun haar blond maar zijn van nature niet blond.
  en velen dragen een pruik omdat ze kale plekjes hebben.
  En de mannen willen geen grijze haren dus die verven ook of ze scheren hun hoofd kaal.


  Maak melding

 7. Niet alleen de zwarten zetten waeve. Ook blanken. Als de mensen een andere look willen mag dat.
  Leuk dat er ook positieve dingen van deze bevolkingsgroep nr buiten komen.


  Maak melding

 8. Ik vind haar een lekker ding. Gefeliciteerd. als ik jong en ongebonden was zou ik jou zeker ten huwelijk vragen onder voorwaarde: vele kinderen te krijgen,


  Maak melding

 9. STOP STOP STOP.
  Suriname stop in vredesnaam met deze verkiezingen. Want je zet jezelf voorschut.
  Met zulke vrouwen kan je alleen in Afrika mee doen.

  Dit zijn toch geen mooie vrouwen.

  Trouwens mooie vrouwen lopen er amper rond in Su. Kijk maar in de binnenstad.


  Maak melding

 10. Ik heb de eerste 4 reacties maar gelezen tog , was al genoeg.

  KATER KARMA tik Joe big up ga AUB zo door
  Nu ga ik ga ik die poku op de hoogst volume luisteren
  Moeten jullie ook doen gaan jullie het maar zoeken
  KATER KARMA -SAFE THE WORLD
  Karma mi Lobi Joe
  Zalig chano taki didi No bim dhi


  Maak melding

 11. Panli; it ain’t whats on a woman to make her a winner but what she got within her. Deze vrouw heeft in mijn ogen niet alleen een mooie buitenkant maar ook een mooi karakter en dat maakt een vrouw mooi. Ik kan jouw mening dus niet delen.


  Maak melding

 12. Panli: je zadelt mij wel op met een probleem. Jij schrijft:

  Dit zijn toch geen mooie vrouwen.
  Trouwens mooie vrouwen lopen er amper rond in Su. Kijk maar in de binnenstad..

  Volgens mij ben je blind en ik hoop dat je mijn reactie toch nog kan lezen.
  Wil je een echte Afrikaane vrouw, dan moet je zijn in het binnenland van Suriname, deze zijn overigens ook in Paramarobo te vinden.
  Ditzelfde geldt ook voor een Indiaanse vrouw. Wil je een zwarte, Hindoestaanse, Chinese of Javaanse vrouw dan mag Suriname ook als zoekplaats dienen. Wil jij geen van deze vrouwen, maar een gemengde (teveel variaties om op te noemen) dan mag je ook Suriname als jouw jachtterrein beschouwen. Even mijn probleem vertellen. ik heb tot mijn 25 e levensjaar in Suriname gewoond. Alle mooie dingen van Suriname worden een soort dagelijkse kost. Het valt jouw niet meer op. Na 3 jaar Scheveningen en dagelijks alleen tegen witte vrouwen aankijken, was ik met vakantie in Suriname. ik raakte bezeten door de vele variaties van vrouwen en toen ontdekte ik de schoonheid van het land. ik weet niet tot welk ras jij behoort om te stellen dat er geen mooie Surinaamse vrouwen zijn, dus ga ik ervan uit dat je blind bent. Mijn motto is: als je een mooie vrouw wilt hebben: ga naar Suriname. Ik ben ook met één van ze getrouwd.Ik sta dus niet toe dat je mijn mooie Surinaamse vrouwen beledigt zuiver en alleen omdat je een bril nodig hebt. .


  Maak melding

 13. Beste John,
  Een ieder heeft zijn eigen mening en smaak.
  Maar ik zeg dat Su WEINIG mooie vrouwen heeft. Van de 10 vrouwen is er hooguit maar 1 mooi. Vergelijk maar met Venezuela, Brazilië. Daar heb je mooie latinas.
  Ik vind deze types niet MOOI.

  Trouwens geloof het of niet:
  Maar ik heb wel een Su vrouw. En zij is wel mooi.


  Maak melding

 14. Bedankt voor de correctie va jouw visie. Eerst vond je geen enkele Surinaamse vrouw mooi. Nu 1 op 10. laten we gaan rekenen. Suriname telt 550.000 inwoners en bij hypothetisch 50 % vrouwen betekent dit dat je dus 25.000 vrouwen van Suriname mooi vindt. Gelukkig, want zoals mijn moeder het zei; “ik maakte me zorgen bij de gedachte dat je tot de verkeerde beweging behoorde”. Ze heeft me nooit verteld wat ze onder verkeerde beweging bedoelde.


  Maak melding

 15. Beste Panli,

  Je hebt gelijk, ieder z’n eigen mening. Volgens mij heeft Suriname ook veel vrouwen met een Latino uiterlijk die echt niet allemaal mooi zijn, net zoals de Brazilianen en Venezuelanen..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.