‘Ongeregeldheden bij goudbedrijf afgenomen’, ministers bezoeken gebied

22
Suriname Herald: 'Nog een dode bij schietincident I Am Gold'

De bewindsman van Justitie en Politie in Suriname, Stuart Getrouw, minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen en minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling zullen vandaag een oriëntatie bezoek brengen aan het gebied waar de plant van Rosebel Gold Mines/Iamgold te Brokopondo is gevestigd. Daar braken in het weekend ongeregeldheden uit.

Samen met de Districtscommissaris Frederik Finisie en het traditioneel gezag zal de ontstane situatie onder de loupe worden genomen. Er zal daarbij getracht worden om met alle relevante actoren tot een structurele oplossing in deze kwestie te geraken. Het ligt in de bedoeling dat de delegatie ook een bezoek brengt aan de nabestaanden van de slachtoffers.

Het Surinaamse ministerie van Juspol doet er alles aan om met al haar ten diensten staande middelen de rust in het gebied te doen wederkeren. zij heeft direct na de melding van  ongeregeldheden veiligheidsmaatregelen getroffen. Er is politieversterking naar het gebied gezonden, waarna de ongeregeldheden zijn afgenomen, aldus het ministerie in een persbericht.

22 REACTIES

 1. De belanghebbenden zijn als aasgieren erbij. Een paar paarse rioolratten in top conditie: ” ikke ikke ikke de rest stikke” dat na paars!.


  Maak melding

 2. @@@Mokro
  Ze zijn net als aasgieren nu neergestreken, om hun slag te slaan. Je snapt dat deze ministers zonder goud niet terug gaan naar Paramaribo. Ze zeggen; hun kookpot moet ook blijven roken😆😆😆


  Maak melding

 3. De schade die de daders, het tuig hebben hebben aangericht loopt zeker in de miljoenen. Het ergste is dat de staat hierdoor inkomsten misloopt. Het bedrijf zal de kosten neerleggen bij de staat Suriname. Dit houdt in dat de staat minder van het bedrijf aan belastingen zal ontvangen. Natuurlijk zullen de tegenstanders van de regering blij zijn met dit resultaat.


  Maak melding

 4. @Robg: weet dat 30% van de aandelen in handen van de massa moordenaar en veroordeelde drugscrimineel is. Wie vertegenwoordigd de staat, het volk of een paar van de paarse rioolratten.


  Maak melding

 5. In principe is de actie gericht aan de vernietiger van Suriname. Kruip dieper in zijn hol en je zult zelf bagger schijten wat je daar aantreft. Wat doen de paarse ratten met belastinggelden, zichzelf verrijken toch?


  Maak melding

 6. Bij deze armlastige goudzoekers (zogeheten garimpeiros) wordt in een notedop duidelijk hoe groot de sociale ellende is in Suriname. Jongemensen, die verstoken zijn van adequate opleiding, scholing en vorming, moeten kiezen tussen een armoedig bestaan, een leven in de criminaliteit of een leven in vergeefse hoop. Dit laatste wordt zichtbaar in hun stemgedrag: ze geloven in de NDP van Desi Bouterse.


  Maak melding

 7. Ik ben ook zeer in goede stemming van wat er nu gaande is momenteel met het goudbedrijf. Kijk hoe snel de profiteurs ten kosten van anderen al gepland hebben om daar voor een bezoek,en natuurlijk heb de serie Moordenaar opdracht gegeven zoals altijd.


  Maak melding

 8. Freeway 29 juli 2019 at 16:38
  “Worden de daders niet berecht? Althans een onderzoek naar de vernielingen enz gedaan?”

  Ik zou hopen dat degene die één persoon heeft doodgeschoten en een andere zwaar verwond wordt samen met de mensen die de vernielingen hebben aangericht worden opgepakt en veroordeeld.

  Valt me op dat er nog steeds geen reactie van Rosebel Goldmines is.


  Maak melding

 9. @Robgriesel,

  Kunt gij ook uitleggen (als een verrotte econoom) waar dat belastinggeld al die jaren naar toe is gegaan????

  Of zit gij hier alleen maar paars te schijten.


  Maak melding

 10. @Robgriesel

  Aub leg even uit waar al dat geld naar toe is
  Belastinggelden, wegenbelasting, leningen enz enz….

  Misschien weet u ook te vertellen waar al dat geld van de SPSB Bank gebleven is?
  Waar de duikboot gebleven is?
  Waar al het reserves uit de staatskas gebleven is?

  Welke paarserat kan dit uitleggen zonder een bullshit verhaal te vertellen?


  Maak melding

 11. In Surinaam geld altijd gaat belangrijk zijn. Anders hoe gaat onderhouden vrouwen en kinderen, buitenvrouwen en kinderen, vriendinnen, scharreltjes, neukertjes en dames van plezierigheid. Veel gelden opgaan aan de vrouwen die niet willen werken.


  Maak melding

 12. Dames van plezierigheid dan wel weer werken maar andere luie dondergestralen niet werken. Wel huis en auto hebben, hele dag geld opeten. Surinaam zo nooit opbouwen aan deze luie hoeren.


  Maak melding

 13. Gewoon de relschoppers en vernielers van materieel oppakken en een verbod opleggen om zich te begeven in
  het gebied van de Mijnbouw maatschappij !!
  Sang dem ministers go-doe-drape ??? Een lekkeren vakantiedag met eten en drinken !!!


  Maak melding

 14. @RobG
  Dit conflict is ontstaan door het slappe optreden jaren geleden door de president die toen is gaan onderhandelen met mensen die het verschil tussen mijn en dein duidelijk niet wilden onderkennen.

  Oorzaak en gevolg graag goed in beeld houden.


  Maak melding

 15. Grote onrust in ons achterland!!! Doden te betreuren!!! Wagenpark in de fik {terecht of onterecht}!!!!
  De MOORDDADIGE PLE_SI_DENT … Desire Delano Bouterse … is in DIEPE RUST.

  Wat … MIJN VRIENDEN … in het achterland rest is het heft in eigen hand nemen !!!!!
  TRA FAS’ NO DE !!!!!!!!!

  Met de PAARSE BANDIETEN is geen zee te bevaren !!!!!!!!


  Maak melding

 16. @Mokro…je praat echt alleen maar ka! Duidelijk dat je niet SR woont, geen vriende en familie heeft en….laat me raden, helemaal verzuurd is doordat de NDP ad macht is.

  Je kleiebe hersenen snappen noet dat de reputatie schade veel verder dan landsgerzen gaat….dus ook al je straks jouw makkers vd corrupte en rasistische bende vd oppositie, denk niet dat investeerds dan gauw terugkomen!

  Dus nu is rust de eerste prio, daarna duidelijkheid scheppen dat chaos niet getoleerd wordt en tegelijkertijd werken aan structurele oplossing.

  Dat men zich tot nazaten noemt, wil noet gelijk zeggen dat bandeloos


  Maak melding

 17. De leiders van de marrons spelen een zeer smerig spelletje. Zo heeft Diana Pokie de illegale goudzoekers niet tot de orde geroepen toen deze , de delegatie uit Paramaribo begon te bekogelen. De DC heeft toegezegd dat de regering de kosten van de begrafenis van de omgekomen goudzoeker gaat bekostigen. Ik hoop dat de regering in de toekomst ook de kosten gaat vergoeden van personen die door marrons worden beroofd en vermoord. Nu krijg ik de indruk dat crimineel handelen wordt beloond. Het is bekend dat marrons criminelen beschermen. Een paar jaar geleden hebben marrons een chinees in de Saramaccastraat aangevallen, toen deze een dief belette om te stelen. Ik vraag mij af of de wetten van het land niet van toepassing is op de marrons.


  Maak melding

 18. @ Debby … crimineel handelen van de misdadige paarse abanies wordt inderdaad beloond …. SPSB … EBS …
  Naschoolse Opvang { nyang patu … woorden van je eigen misdadige ple-si-dent }, Carifesta { Graanoogst } OW { meester bandiet Abrahams }. Niet de Marrons …{ mi e beg’ yu } … maar de misdadige moordenaar Desire Delano Bouterse is beschermer van de Paarse Criminelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.