Man aangehouden voor diefstal van dynamiet bij goudbedrijf

11
Twee man beschoten bij woningroof door vier criminelen, verdachte aangehouden
Arrestatie team van de politie in Suriname in actie.

Het arrestatie team van het Korps Politie Suriname heeft afgelopen weekend een man aangehouden die in verband wordt gebracht met de diefstal van dynamiet, tien dagen geleden bij goudbedrijf Iamgold te Brokopondo. Dat meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws vandaag.

Vorige week meldde de Surinaamse krant De Ware Tijd dat er poging was gedaan om een grote hoeveelheid dynamietstaafjes en ontstekingskabels uit een bunker te stelen. De security van het bedrijf had tijdens een reguliere controle een aantal zakken met dynamietstaafjes aangetroffen op een locatie in de directe omgeving van het bedrijf. Er werd alarm geslagen.

Het onderzoek in deze zaak werd verricht door de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname en Bureau Nationale Veiligheid. Volgens Starnieuws is de verdachte zaterdag naar de bedrijfslocatie gebracht voor verder onderzoek. Hoeveel dynamiet verdwenen is en wat de verdachte ermee van plan was, is nog niet duidelijk.

Dynamiet wordt vaak gebruikt in de goudsector zoals in dit filmpje ook te zien is:

11 REACTIES

 1. Hee neppe Mokro: is heus geen goede zaak. Is levensgevaarlijk in handen van een verkeerde Ndyuka’s. Heb je geen fantasie voor een eigen Nick.


  Maak melding

 2. Het is de normaalste zaak van de wereld om te zeggen om Chinese rommels op te blazen maar als je hetzelfde zegt over negers dan is de heg van de dam want dan vielen die negertjes zich zwaar gediscrimineerd. Kijk maar naar Trump en de huilende reporter van CNN. Trump maakt opmerking over negers en meneer de reporter barst in tranen uit. Scheldt Trump uit voor racist maar vergeet dat veel van zijn soort Trump in alles steunt.


  Maak melding

 3. Hij was vast van plan de hele NDP kliek op te blazen. De vraag rijst hoe zit het met de beveiliging? Hoe heeft dit plaats kunnen vinden dat er dynamiet wordt gestolen uit een opslagplaats???? Het lijkt wel op een losse hand beveiliging.


  Maak melding

 4. Gelukkig dat hij gepakt is. Heleboel hier zijn te achterlijk om re snappen wat het gevaar zou kunnen zijn. Wat waren zijn plannen mt dit gevaarlijk spul?? Wie zegt mn dat hij geen massa wilde opblazen??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.