VIDEO: Surinaamse lijnbus verliest al rijdend een voorwiel

17
VIDEO: Surinaamse lijnbus verliest al rijdend voorwiel

Opmerkelijk filmpje vandaag uit Suriname: een PS lijnbus verliest al rijdend een voorwiel. Een nietsvermoedende weggebruiker legde het voorval vanmiddag rond 15.30u vast met behulp van zijn dashcam. In het filmpje is te zien dat de tegemoetkomende bus bij een t-kruising naar links afslaat. Op het moment dat de chauffeur het stuur weer recht wil draaien, rolt het linkervoorwiel van de bus weg.

De bus belandde op haar linkeras en het wiel kwam tegen een geparkeerde auto aan. In het filmpje is te zien dat de passagiers vrijwel onmiddellijk uitstapten. Een getuige vertelde aan Waterkant.Net dat passagiers boos waren en aan het schelden waren richting de chauffeur. Ze stapten uit de bus zonder te betalen en stonden te wachten op de volgende bus om hun reis voort te zetten.

Een veel gehoorde opmerking over het voorval had betrekking op de snelheid van de bus. Die was nu vrij laag, maar het had anders kunnen uitpakken indien de bus op volle snelheid reed.

Hoe veilig zijn deze bussen? Pas als er mensen dood gaan gaat men strenger controle uitoefenen. Deze bussen zijn wrakken en de meeste zijn van bouwjaar ’89 en ’90 dus meer dan 30 jaar oude bussen die met veel improvisatie rijdend worden gehouden” aldus een Facebook gebruiker over het ongeval.

Bekijk hieronder het filmpje dat afkomstig is van S2video:

https://www.instagram.com/p/Bz8_2QQhSBM/?utm_source=ig_web_copy_link

17 REACTIES

 1. Dit kan alleen in een land als Suriname.Beste vermaak is andermans leedvermaak. Komisch. Terecht dat de passagiers weigeren de rit te betalen. Reden: de chauffeur heeft nog geen brandstoftoeslag ontvangen. En dan gaan deze figuren in 2020 met paarse vlaggen op hun bussen rondrijden zoals in 2015.


  Maak melding

 2. Het is een teken van de teloorgang van het land. De president heeft ook al reeds zijn voorwielen zien wegrollen.😆😆😆en die komen niet meer terug.😦😦


  Maak melding

 3. Dit kan inderdaad gebeuren, maar kan tot een minimum beperkt worden door vooral goede en periodieke keuring te laten uitvoeren op transportmiddelen die voor het publiek gebruikt worden. Hierbij valt op te merken dat dit alles op een heel serieuze manier zonder corruptie uitgevoerd moet worden. Er zijn te veel mensen in Suriname betrokken bij corruptie helaas. Hoe kan iemand er trots op zijn dat zijn auto wordt goedgekeurd zonder dat het voertuig ooit op een brug is geweest.

  De les die hieruit geleerd moet worden is: mensen wees eerlijk en doe je zaken zo als het hoort dan heb je tenminste een rein geweten gedurende de rest van je leven.


  Maak melding

 4. Hopelijk is de bus niet ernstig beschadigd zodat deze buschauffeur nog inkomsten kan genereren om voor zijn gezin te zorgen. Misschien heeft hij nog zeer jonge kinderen die afhankelijk zijn van zijn inkomsten. Krakti mi mang !


  Maak melding

 5. @ Mix Chick
  Ja, klopt. haha
  Het is mij ook eens overkomen.
  Splinternieuwe auto gekocht/ Renault Laguna. Ik wilde niet de standaard velgen, maar mooiere. (toen, toen vond ik dat nog belangrijk)
  Toen ik mijn auto ging halen waren de velgen nog niet bevestigd noch het kinderzitje
  Even wachten, geen probleem.
  Vervolgens reed ik weg, maar hoorde een vreemd geluid op de snelweg (bij het VUziekenhuis!).
  Ik dacht eerst dat het kinderzitje, waar mijn zoontje in zt niet goed was bevestigd
  Ik stopte aan de kant, want het geluid werd steeds erger.
  Hadden die dwazen een wiel niet stevig genoeg vastgezet.
  @ Politiek neutraal
  Precies. Deze man hoeft niet schuldig te zijn aan wat hem en zijn passagiers is overkomen.
  Gelukkig geen gewonden


  Maak melding

 6. na het monteren van een moet je altijd de wielmoeren of wielbouten natrekken met een momentsleutel en ook de voorgeschreven kilo’s of newton in acht nemen, en de auto goed controleren, dit probleem kan ook door iemand gedaan zijn, met aangeboden hulp.
  dus niet door een monteur of keuringsstation.


  Maak melding

 7. @Pico
  Wauw! je hebt geluk gehad dat je het op tijd hebt ontdekt. Het had veel erger kunnen aflopen. Die (monteurs) staan er niet bij stil wat ze mensen aandoen door hun laksheid.
  Inderdaad geen gewonden gevallen. Ik denk ook niet dat de chauffeur bewust was van het gevaarte aan zijn voertuig.


  Maak melding

 8. @Pico
  Je hebt geluk gehad dat het niet ernstig is afgelopen met jou en je zoontje. Die “monteurs” nemen het niet zo nauw met de veiligheid van anderen. Ik denk dat de buschauffeur ook niet bewust was van het gevaarte aan zijn voertuig. Inderdaad, gelukkig dat er geen gewonden zijn gevallen.


  Maak melding

 9. Die chaffeurs besparen op hun service en dit is dan het resultaat. Veiligheid moet je altijd in acht nemen, vooral als je passagiers vervoerd. Niet alleen kijken en denken aan paisa bhai.


  Maak melding

 10. Controle, betekent in Suriname “natte – vinger werk “. Ligt het aan Bouwterse? Misschien, ik denk het niet.
  Het volk gaf hem “een vinger en drong niet door dat hij de hele hand had genomen en een hand telt vijf vingers.


  Maak melding

 11. Het is tijd om naar de 21 eeuw te gaan met openbaar / bus streek vervoer in Suriname.
  Ik zie een rol voor de overheid weg gelegd.
  En dan na 5 of 8 jaar de organisatie zelfstandig maken.
  Weg met de kleine bussen en zo.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.