maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSurinamers slaan alarm over verkoop partydrugs 'lachgas' op Facebook

Surinamers slaan alarm over verkoop partydrugs ‘lachgas’ op Facebook

-

Does Travel - naar Suriname

Bezorgde burgens en instanties in Suriname hebben alarm geslagen over de toenemende verkoop van partydrugs ‘lachgas’ op social media platform Facebook. Dit nadat sinds vorig week haast elke dag steeds meer mensen lachgas te koop aanbieden. Volgens tegenstanders kan het gebruik van het ogenschijnlijk onschuldige lachgas leiden tot behoorlijke schade aan de gezondheid van met name jonge mensen.

Lachgas zit bijvoorbeeld in patronen en via een slagroomspuit kan het gas uit het patroon in een ballon gespoten. De gebruikers ademen het gas via een ballon in. Na het inademen van het lachgas raakt men tijdelijk in een korte sterke roes en ligt de pijngrens hoger. Lachgas is echter slecht voor de ontwikkeling van hersenen.

De bezorgde burgens en instanties zijn de mening toegedaan dat de autoriteiten spoedig moet ingrijpen. Volgens hun kan het niet zo zijn dat lachgas maar ‘alladol’ verkocht wordt aan mensen terwijl de gezondheid van hun ernstig geschaad kan worden.

Een bron bij justitie zegt tegen Waterkant dat lachgas bij wet niet verboden is, maar dat de beleidmakers samen met de verschillende instanties moeten brainstormen om beperkingen over het gebruik en verkoop in te voeren zoals in Nederland. Volgens de bron had dat allang moeten gebeuren, maar dat kan nu alsnog. Dit omdat de situatie waar de party drugs ten verkoop wordt aangeboden nog nieuw en vrij jong is in Suriname.

Voorbeeld van de verkoop op Facebook

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. waarom wordt er nu ,, alarm ,, geslagen, de hoofd verdachte moordenaar is de grootste drugs maffia in het land ook bekend als drugs baron in het gebied..
  is er de afgelopen jaren één drugs dealer opgepakt ingesloten in surbo er zijn duizenden kg drugs onderschept in de haven als wel buiten s m e maar niemand is beschuldigd…
  de moordenaar heeft ook nooit iets gezegd over drugs in het land wie de betrokkenen zijn terwijl hij alles en dan ook alles weet ook zijn zoon is in Amerika op visite..16 jaren 3 mnd..


  Maak melding
 2. En zo wordt onze jeugd hun kwetsbare hersenen stelselmatig vernietigd. Het is een grote fout om naar Nederland te kijken
  De medische zorg in Nederland kun je niet vergelijken met die in ons land. Nog meer
  Zombies erbij.


  Maak melding
 3. goede dingen nemen we niet over domme duivelse dingen leren we zo aan komop man we zyn geen apen niet zulke stomme dingen overnemen terwyl jullie beseffen dat het fatale gevolgen heefd op je kostbaarste, namelyk je hersenen ,BE SMART


  Maak melding
 4. Alleen dwazen debielen en idioten verkopen en kopen deze drugs. Oma en opa weten bij voorbaat al dat uit welke hoeken en gaten deze drugs afkomstig zijn. Paars hoorden we Gio krijsen, lachend krijsend zomaar rondhuppeld raar uit zijn ogen kijken. Mi heee, leki wang meti.


  Maak melding
 5. Druk maken om een beetje lachgas. Suriname en haar (ndp) burgers zijn 1 grote joke. Het wordt bestuurd door een bij verstek veroordeeld drugssmokkelaar. Daarnaast staat het land bekend als zijnde een narcostaat. Nogmaals in een fatsoenlijke rechtstaat is er geen ruimte voor dit soort bestuurders en dienen wetten en regels gerespecteerd te worden.


  Maak melding
 6. Er word vn alles bedacht om in n roestoestand en met hoog tempo te naaien n genaaid te worden. Tegenwoordig gedraagd n groot deel vn d jeugdigen zich als wulps n loops.


  Maak melding
 7. Lachhuuuhhh: goedkoper dan cocaïne, ganja, hasj, xtc, ghb, en al de overige troep inclusief alcohol. Het gat in de markt is opgevuld. Wie is de importeur en waar zitten de distributeurs. Lachgas is bij wet niet verboden, dus kan de politie niet optreden. Een nieuwe kwaad voor de jongeren in Suriname. De autoriteiten zullen niks ondernemen, ze zijn bezig met bruggen slaan en bruggen bouwen
  Alleen ziet men niets!. Lachuhhuh!


  Maak melding
 8. Laten ze maar alarm slaan over de veroordeelde drugscrimineel bouta die president van SU speelt want dat is vele malen erger dan wat lachgas.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES