dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieBreaking: Islamitische terreurverdachte opnieuw aanhouden door politie Suriname

Breaking: Islamitische terreurverdachte opnieuw aanhouden door politie Suriname

-

- Advertisement -

De vrijgekomen Islamitische terreurverdachte Raoul A. die samen met zijn broer Naser I. verdacht werd van deelneming aan een terreurorganisatie, is vrijdagavond wederom in zijn woning aangehouden en afgevoerd door een zwaar gewapende politie-eenheid. Dit bevestigt zijn advocaat Murwin Dubois tegenover de redactie van de Surinaamse krant De Ware Tijd (DWT).

De raadsman laat aan de krant weten dat Raoul A. na zijn vrijlating weer verhoord is geworden door de vreemdelingenpolitie. Het vermoeden bestaat dat hij het land zal worden uitgezet. De broers beschikken over de Nederlandse nationaliteit. De redactie van DWT verneemt dat er vrijdagavond twee pick-ups met zwaar gewapende politieagenten voor de woning van de broers waren. Daarbij stormden de agenten de woning binnen zonder zich te legitimeren. Raoul A. werd daarbij in de boeien geslagen en afgevoerd.

Rechter Alida Johanns sprak Naser I., die op 17 mei al op vrije voeten was gesteld, vrij van alle rechtsvervolgingen. Raoul A. werd gevonnist tot een gevangenisstraf van twee jaar waarvan drie maanden voorwaardelijk. Bij zijn straf hoort een proeftijd van drie jaar. Met die uitspraak kwam Raoul A. op 14 juni al op vrije voeten. De broers stonden terecht op verdenking van het voorbereiden van een terreurdaad en het ronselen van strijders voor de Islamitische Staat.

- Advertisement -

De magistraat acht het niet bewezen dat Naser I. zich schuldig heeft gemaakt aan de tenlasteleggingen. Volgens de rechter heeft Raoul A. deelgenomen aan een criminele organisatie. Daarnaast zou hij volgens haar de vuurwapenwet hebben overtreden, omdat de politie bij hun aanhouding illegale AK 47-patronen in hun woning had aangetroffen. Volgens het medium zal in de komende dagen duidelijk moeten worden wat het definitieve lot zal zijn van Raoul A.


opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

- Advertisement -
Does Travel & Cadushi Tours
21 REACTIES
 1. De Misdadige Moordenaar Berm-ple-si-dent … MOEST … tien {10 }jaargeleden door een zwaar bewapende politie/militaire eenheid afgevoerd worden.

  Na de verkiezing volgend jaar moet de bezem radicaal door het politie apparaat gehaald worden.
  De Rotte Appels … zij die aan de Nationale Dieven Partij gelieerd zijn … moeten “opgeruimd” worden.

  De zgn ” Surinaamse BVD ” moet opgedoekt worden. De leden van dat Paarse Apparaat moeten tewerkgesteld worden bij Milieu Beheer.


  Maak melding

 2. Waren het niet deze heren die een claim voor schadevergoeding zouden in dienen tegen het Openbaar Ministerie, de Surinaamse Overheid en de minister van Justitie. In dit mooi land moet je autoriteiten niet bedreigen en twijfelen om stappen te ondernemen. Je moet het gewoon doen.


  Maak melding

 3. Deze gasten moeten gewoon oprotten naar hun plaats van bestemming. Er is weliswaar geen keihard bewijs, maar door activiteiten via internet en de app, komt wel naar voren dat ze niet zo koosjer zijn. Ze moeten gewoon een welgemikte trap a là de vermaarde Braziliaanse voetballer Branco, richting Nederland krijgen. Suriname moet gewoon niets hebben van dat soort gasten. Het is het allerlaatste land waar zogenaamde jihadisten zich mogen vestigen. Een ware jihadist verschijnt niet op de telly om mensen de kelen door te snijden. Een ware jihadist kan onmogelijk onschuldige slachtoffers maken. Al deze zogenaamde jihadisten kunnen beter bij Hollywood hun heil zoeken. Ze verkrachten het geloof. Allah heeft dat niet gewenst!


  Maak melding

 4. Iemand en dat is degene die deze rechtszaak aanhangig maakte zit hem te knijpen. Ja en wie is die persoon?? Juist ja, iemand die een terreureenheid opdrachten mag geven . En wie is dat? DDB op zijn stiefbroer Getrouw.
  Ja vanaf het begin zei ik dat iemand wilde scoren door te gaan klikken. Blijkt nu een echo-klik te zijn geworden, De klik kwam terug met vervelende gevolgen van dien. Veel plezier en genot hiermede want die klik is door al die opeenvolging van blunders nu aan het verergeren.


  Maak melding

 5. Uit zetten deze twee. Waarom zijn ze zo bang om naar Nederland terug te gaan. Ze weten waar ze mee bezig waren. En ze weten donders goed dat ze in Nederland opgepakt gaan worden. Nederland maakt geen grappen met zulke gasten. Uit zetten die twee terug naar Nederland. Ze hebben de nederlandse nationaliteit.


  Maak melding

 6. Velen in Sranan onderschatten terreur en
  hoe terroristen te werk gaan !
  Terroristen uit het buitenland, altijd zo snel
  mogelijk uit het land zetten ! Ook na uitzitten
  straf !

  Ook betrokkenen bij terreur, waarbij onvoldoende
  bewijs is, direct uitzetten !

  Sranan is een klein, KWETSBAAR land, dus dit soort buitenlandse
  infiltranten, met spoed uitzetten !

  PS : Deze terroristen zijn, gelukkig, tijdig gesignaleerd door
  de geheime diensten ! MEK DENG GWE !


  Maak melding

 7. @diana klopt wat je zegt dat Nederland wel raad met ze weet. Hoeveel van die jihadisten zijn met veel bombarie gearresteerd en door de rechter inmiddels weer op vrije voeten gesteld ? Gisteren nog zijn vijf zogenaamde jihadisten die rond oud en nieuw waren gearresteerd door de rechters vrijgesproken. Het OM kon geen bewijzen van terreuractiviteiten aanleveren. Maar als jij zo een integer persoon bent dan hoop ik dat je ook achter de uitlevering van de Surinaamse terrorist Bouterse aan Nederland staat ? If neem je hem in bescherming ?


  Maak melding

 8. Meten met twee maten. Wanted by Interpol, Didibri en ex knecht. Alleen het feit dat twee bij verstek veroordeelde drugscriminelen door oerdomme debiele dwaze idiote aanhangers worden vereerd en aanbeden, zegt genoeg over het rechtssysteem in verworden narcostaat Suribabwe. Opa taki, volksverlakkers zoals Lon en Somo gaven hun jawoord aan de meest onrechtvaardige wet van alle wetten, de amnestiewet. Eigenlijk is een ieder die samenwerkt met Lon en Somo bij de komende verkiezingen een smet voor het gehele rechtsgebeuren. De denkwijze en mentalitiet van aanhangers, van ddb, lon en Somo is werkelijk idioot en dwaas en ze verdienen de misdaad en de wetsverachting. Met man en macht kunnen ze deze man oppakken, maar de werkelijke misdadigers en terroristen die land en volk sinds 1980 terroriseren vol van hun misdadige daden aan land en volk, kunnen en durven ze niet, want het recht werkt slecht voor de kleine man die dagelijks financieel misdadig wordt uitgeknepen en geterroriseerd door de ndp maffia aan de macht.


  Maak melding

 9. De eerste terreuraanslag in Nederland is in opdracht van de Surinaamse drugsbaron Bouterse in 1984 in Rijswijk gepleegd. Waarom biedt Suriname onderdak aan een terroristenleider ? Als Nederland het wilt bombardeert het Suriname terug de middeleeuwen in.


  Maak melding

 10. Laten we heel eerlijk zijn: er werd vanaf het begin gezegd dat deze mannen een aanslag zouden plegen op de amerikaanse ambassadeur, was dat echt zo dan had de amerikaanse overheid er zich ook mee bemoeid, is nooit gebeurt.
  Deze heren zijn nederlanders, nederland heeft zich idem dito nooit bemoeid.
  Er is wat anders gaande, wat? Dat weet alleen Joost.


  Maak melding

 11. Goeie zaak dat die gast gedeporteerd is geworden. Opgeruimd staat netjes. Maar ik vind het niet kunnen dat de politie naar binnen stormt zonder zich te legitimeren en ik vraag me af waarom justitie & politie niet de ballen hebben om op te treden tegen grote drugsbazen (zoals bouta waartegen een internationale opsporingsbevel loopt). Dat stinkt toch wel naar klassejustitie.


  Maak melding

 12. “Deze gasten moeten gewoon oprotten naar hun plaats van bestemming”, en “Ze moeten gewoon een welgemikte trap a là de vermaarde Braziliaanse voetballer Branco, richting Nederland krijgen”. En waarom richting Nederland? Het zijn geboren Surinamers die vervelende dingen hebben gedaan in Nederland. Ze maakten misbruik van de Nederlandse gastvrijheid. Pas maar op met wat je wenst, Pakiratigri, straks komen ze in Nederland naast je wonen.
  In Suriname woont trouwens iemand die vervelende dingen in Suriname heeft gedaan. Zijn bestemming was het hoogste ambt. In Nederland wacht nog een alternatieve bestemming voor hem.

  “Suriname moet gewoon niets hebben van dat soort gasten. Het is het allerlaatste land waar zogenaamde jihadisten zich mogen vestigen”. Nederland houdt daar ook niet van hoor. Schuif je rommel maar door naar Nederland, nietwaar. Vooral geen verantwoordelijkheid nemen.

  “Een ware jihadist verschijnt niet op de telly om mensen de kelen door te snijden. Een ware jihadist kan onmogelijk onschuldige slachtoffers maken”. Voor een ware jihadist geldt dat iedereen die geen moslim is schuldig is en de doodstraf verdient. Voor deze “ware jihadisten”maakt het trouwens niet zo veel uit of iemand al dan niet moslim is heeft de geschiedenis geleerd. Lees je geen kranten? Kijk je niet naar het nieuws?

  “Al deze zogenaamde jihadisten kunnen beter bij Hollywood hun heil zoeken. Ze verkrachten het geloof. Allah heeft dat niet gewenst!” De ware of de zogenaamde jihadisten, wat is het verschil, willen graag snel naar het paradijs waar de 72 maagden op hen wachten. De martelaarsdood bij het bestrijden van de ongelovigen is de snelste weg denken zij. Als Allah dat niet heeft gewild waarom denken zij dat dan? Blijkbaar heb je ook nooit eens in de koran gebladerd, misschien dat je dan zult opkijken van wat Allah allemaal wenst van zijn volgelingen.


  Maak melding

 13. De arrestatie van DDB zal niet lang meer duren nu de politie in Suriname ballen toont door korte metten te maken met deze terroristen. DDB is veel erger hij is niet alleen een moordenaar maar ook een grote drugsdealer, dus politie in Suriname maak je borst maar nat en zorg ervoor dat als je moet optreden tegen DDB wees goed voorbereid en doe je werk goed.


  Maak melding

 14. @ Pakiratigri:”Een ware jihadist verschijnt niet op de telly om mensen de kelen door te snijden. Een ware jihadist kan onmogelijk onschuldige slachtoffers maken. Al deze zogenaamde jihadisten kunnen beter bij Hollywood hun heil zoeken. Ze verkrachten het geloof. Allah heeft dat niet gewenst!” En Pakiratigri? Wat is een ware jihadist dan wel? Laat ons eens nader kennis met jou (brein) maken, vertel eens want je lijkt goed op de hoogte te zijn en zelf het jihadistische gedachtegoed aan te hangen. Vertel eens….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES