Beide terreurverdachten in Suriname zijn nu vrij

13
Van terrorisme verdachte broers in Suriname komen zelf aan het woord
De broers Raoul A. en Nasr I., die in Suriname verdacht worden van terroristische activiteiten.

Zijn broer Naser I. is sinds 17 mei al op vrije voeten en vanaf vandaag is ook Raoul A. vrij. De twee Surinaams-Nederlandse moslims broers, die verdacht werden van deelname aan terroristische activiteiten, zaten sinds juli 2017 in een gevangenis in Paramaribo vast.

Raoul A. kreeg een gevangenisstraf wegens het overtreden van de vuurwapenwet en deelneming aan een criminele organisatie. Hij werd gevonnist tot een gevangenisstraf van twee jaar waarvan drie maanden voorwaardelijk. Maar die straf heeft hij in voorarrest al uitgezeten. Bij zijn straf hoort nog wel een proeftijd van drie jaar.

Nasser is sinds 17 mei al op vrije voeten, maar hoorde vandaag dat alle aanklachten zijn vervallen en dat hij al die tijd onterecht heeft vastgezeten. Volgens Parbode gaat hij hoogstwaarschijnlijk om een schadevergoeding vragen, aangezien hij volgens de rechter twee jaar lang onterecht heeft vastgezeten. 


13 REACTIES

 1. Forse schade vergoeding eisen en de achterlijke rechter die hem veroordeelde moet op staande voet ontslagen worden. Van begin af aan was het duidelijk dat het hier niet om terroristen ging maar dat het alleen ging om de Yankees tevreden te houden. Want Suriname laat zich maar al te graag prostitueren omdat het geen trots kent. Ook Nederland moet aansprakelijk worden gesteld omdat het te weinig gedaan heeft om de twee onschuldigen op vrije voet te krijgen.


  Maak melding

 2. Ik had een tijdje ook een baard. De functie van mijn baard was om de huidziekte in mijn gezicht te camoufleren en had dus niets met radicalisering te maken. Bepaalde zaken mag je dus niet veralgemeniseren.


  Maak melding

 3. In de rechtspraak geldt uitsluitend wettig en overtuigend bewijs. Bewijzen van Terrorisme heeft het OM nooit kunnen hardmaken. Het heel verhaal was vanaf het begin voorzien van onsamenhangende verklaringen van het OM en duidelijk geen case van Terrorisme. De grootste terrorist van het land zit aan de waterkant in Paramaribo en noemt zichzelf president.


  Maak melding

 4. Hier zijn wij ook door de Terrorisme vast gehouden en ons zo begeleiden met geld innen , kunnen wij ook schade vergoeding aanvragen . bij de rechter
  Het losgeld voor iemands leven is zijn rijkdom. afpakken en stelen
  Maar de arme mensen krijgt geen bericht en bedreiging te horen,
  Heel leuk gedaan


  Maak melding

 5. Hopelijk komen ze met een goed verhaal, de aanleiding , de arrrestatie, de behandeling door de surinaamse autoriteiten etc en de vrijlating. Ik verwacht ze binnenkort bij M of Pauw.


  Maak melding

 6. Ze zullen nu voorzichtiger zijn met wat ze uitspoken. De moslims die we in Su hebben leven vredig dus zo houden. Het zijn vaak deze jongeren die smet zetten op ht geloof. Zo onschuldig zijn ze niet.


  Maak melding

 7. @ Jay
  Dus volgens jou zijn alle mensen met baarden terroristen, de meeste Joden hebben ook lange baarden. Je bent lekker aan het stigmatiseren Jay, doe er wat aan het is niet goed !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 8. @ Cheffrey.

  Nederland loopt niet zo warm als het om donkere staatsburger gaat, dat is toen gebleken toen een donkere dame ergens in Colombia werd gearresteerd met drugs !!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.