woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieUitleveringsverdrag tussen Suriname en China komt eraan

Uitleveringsverdrag tussen Suriname en China komt eraan

-

Does Travel - naar Suriname

Binnenkort komt er een verdrag betreft de uitlevering van personen die gezocht worden in zowel Suriname als in China. Een Surinaamse delegatie onder leiding van Procureur-Generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben in slechts twee dagen in Paramaribo gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen. 

In het conceptverdrag rakende de uitlevering van personen die gezocht worden in beide landen is ook een passage opgenomen die het mogelijk maakt om gevonniste personen aan elkaar uit te leveren. Volgens de pg is het concept een wetgeving framework dat tot stand is gekomen en welke past in dit tijdsperk, met het oog op internationale verdragen ter bestrijding van de criminaliteit. “Beide landen kunnen daarin voortgaan om verdachte personen van voornamelijk ernstige strafbare feiten te kunnen opsporen, vervolgen en berechten op elkaars territoir”.

Baidjnath Panday stelde dat het als een unicum aangemerkt mag worden dat beide landen in ruim een volle dag de gelegenheid hebben gehad om door het concept verdrag heen te komen. “Op de tweede dag zijn de puntjes op de i geplaatst en de verhandelingen van beide dagen vastgelegd, zodat partijen zich daarin kunnen terugvinden”, aldus de Procureur-Generaal.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Ga je die gevonniste moordenaar ook uileveren aan Nederland, of geld dit verdrag, Wat Suriname ook heeft met Nederland, alleen voor de gewone kleine crimineel.


  Maak melding
 2. Waarom wordt de drugsbaron die door Nederland voor 11 jaren ge
  Fonnist is ook niet uitgeleverd..,, dank zijn we het volk bevrijdt van alle ellende in het land..

  Het wordt tijd ,, dat het nu gebeurt,,..


  Maak melding
 3. Nederland is 1 van de grootste investeerders in het land. Nederlandse ziekenhuizen delen kennis met Surinaamse ziekenhuizen evenals politie en brandweerkorpsen. Maar een uitleveringsverdrag met Nederland is niet aan de orde alleen enkel om de coupe pleger / massamoordenaar niet uit te leveren aan Nederland. Zo doorzichtig.


  Maak melding
 4. Hij zal niet uitgeleverd worden want de bevolking is blij dat hij hier en daar een balletje kan trappen, een paar straten laten asfalteren, kebetje dansen, Ingrid met 40 man op vakantie sturen van onze gemeenschapgelden. Deze martelaar van het volk blijft dagelijks ongeschoolde zieltjes winnen.
  Sarie Torie


  Maak melding
 5. Hahaha….belachelijk.
  Waarom geen uitleveringsverdrag tussen Suriname en Nederland?!
  By the way, criminelen in China krijgen de kans niet om hun land te ontvluchten,ze worden afgemaakt !!De criminelen in Suriname gaan niet vluchten naar China want dat is een dure grap…hahaha…
  China gaat bouta niet uitleveren,ze zijn vrienden van dezelfde soort.Bouta is international wanted,waarom China zich voor aap zet is onbegrijpelijk….


  Maak melding
 6. @ Marcel en @ Manu,
  Ik dacht dat julie bedoelden” “waarom wordt de drugsveroordeelde Brunsie/Lonnie-mang” niet uitgeleverd aan Nederland !!!
  Hij is toch geen “volks-presidenr” van Suriname.
  Zelfs Rusland en NPS schamen zich niet ervoor om het Surinaamse volk in de armen te drijven van deze ver-
  oordeelde bankrover en drugsveroordeelde crimineel. En dan steeds zanikken over “de door God gezonden
  President volgengs Stef Anus en Misjika-bakka” !!!


  Maak melding
 7. Een win- winsituatie is dit. Door de komst van steeds meer Chinezen die zich in Suriname vestigen, valt het niet uit te sluiten dat China een beroep zal doen op Suriname inzake uitlevering. Omgekeerd zal het minder het geval zijn. En toch kunnen er Chinezen zijn die hier de boel op stelten zetten en daarna de benen nemen naar China. Er bestaat al sinds jaar en dag een overeenkomst inzake uitlevering tussen Nederland en Suriname. Maar is het onderwerp niet China en Suriname?


  Maak melding
 8. Houdt de lange arm van china uit Suriname. Zelfs bewoners van Hong Kong weten beter ze lusten geen uitleveringsverdrag met China. Als je als Surinamer of andere buitenlander zich krities gaat uitlaten over china gaan de chinezen gewoon een case tegen je maken en voor je uitlevering vragen of beschuldigen van overtreding van hun souvereiniteit of een andere bullshit cause. En een straf in een chineze gevangenis is net zo goed als de doodstraf. China zelf heeft geen respect voor uileveringens verdragen case en point de uitlevering can princess huawei die momenteel onder huisarrest in Vancouver zit voor uitlevering aan de USA voor overtreding van de bankwet china heeft uit wraak 2 Canadezen in arrest met verzonnen beschuldigingen over nationale veiligheid gearresteerd en miljarden aan handel opgezegd.


  Maak melding
 9. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Uitleveringsverdrag tussen Suriname en China komt eraan.

  @Ram Singh 12 juni 2019 at 15:02. Je bent mij net voor geweest met jouw reactie.
  Maar alsnog een korte verwijzing op bovengenoemd artikel.

  Massale protesten in Hongkong, politie gebruikt rubberen kogels om menigte uiteen te drijven.
  Heb ik vandaag gelezen via (de volkskrant.nl).
  En volgens de laatste nieuws berichten, beginnen wat Pro-Chinese aanhangers in het parlement van
  Hongkong terug te krabbelen.


  Maak melding
 10. Denk dat Nederland Bouterse zelf ook niet wil hebben. Want als het zo was, had Bouterse allang achter de tralies gezeten

  Waarschijnlijk weet Nederland ook dat een gierput open gaat waar Nederland ook schade van zal ondervinden.
  Een voorbeeld is het dossier die achter slot en grendel is gezet voor 60 jaar ivm met de coup/decembermoorden.


  Maak melding
 11. Goed zo. Want het probleem van de talrijke Surinamers die naar China vluchten om hun straf in Suriname te ontlopen is immens groot.

  Op zo een verdrag zaten we smachtend op te wachten. Zet hem op Justitie en Buitenlandse zaken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES