vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVIDEO: Uitvaart Lyceum leerling die zelfmoord pleegde

VIDEO: Uitvaart Lyceum leerling die zelfmoord pleegde

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen week vond in Suriname de uitvaart plaats van Tjesron Jhakry, leerling van het Mr.Dr. J.C. De Miranda Lyceum (Lyco 1), die begin deze maand zelfmoord pleegde. De afscheidsdienst was in de ochtend bij de familie thuis. Hierna vertrok het stoffelijk overschot naar Weg naar Zee waar de crematie plaats vond. De uitvaart werd vastgelegd en vandaag gedeeld op social media.

De zelfdoding van Jhakry heeft heel wat tongen los gemaakt binnen de Surinaamse samenleving. Verschillende personen en instanties hebben opgeroepen om pesten van anderen achter wegen te laten. Ook tijdens de uitvaart werd opgeroepen om het pijnigen van mensen achterwege te laten en mensen te accepteren zoals ze zijn.

Tjesron Jhakry zou vanwege zijn geaardheid gepest zijn, hetgeen hem zou hebben gedreven tot de wanhoopsdaad. De film van zijn uitvaart gemaakt door Muradin Video & Photography is hier online op Facebook te zien of hieronder:

https://youtu.be/RbeLk76eN28

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
 1. Alarmerend dit pestgedrag. Volwassenen doen het en zo nemen kinderen het ook over. Al op vroege leeftijd nemen kinderen slechte gewoontes aan zoals; ik ben beter dan jij, ik ben groter en ik ben mooier enz. Dat het zover moet komen dat iemand zo wanhopig wordt en van lieverlee zelfmoord pleegt, is te gek voor woorden. Instanties falen hopeloos. Ouders begrijpen bepaalde dingen niet of veronachtzamen het. Nergens worden er signalen opgepikt opdat men aan een daadwerkelijke oplossing kan gaan werken. Vervelend is dat.Jongeman rest in peace. Er moet vast wel een mooiere wereld voor je opengaan.


  Maak melding
 2. Het wordt tijd dat er iets verandert in Suriname, dat andere voor jou willen bepalen hoe je moet zijn.
  Het is jammer, je zal vast een goede jonger zijn, het vindt het zo erg dat je geen andere uitweg had.
  Rust Zacht .


  Maak melding
 3. Velen zullen mij dit kwalijk nemen; onze omgeving, dus ook leerkrachten, buren etc. Doen alsof hun neus bloedt. Erger nog, het pesten wordt aangemoedigd.


  Maak melding
 4. Dit is te triest voor woorden. Deze mooie jonge Engel, heeft een eind aan zijn leven gemaakt door pesterijen van anderen die een oerlelijk karakter met zich meedragen. Pesten is iets verschrikkelijks. Homo of lesbisch zijn is niet te koop. Als je met bepaalde genen geboren bent, probeer je zelf een weg te vinden in onze samenleving. Hij was geen domme jongen. Jammer dat er voor homo’s geen instanties zijn waar zij terecht kunnen en daadwerkelijk gehoord worden. Jongeren mogen best uit de kast komen en vertellen wie ze zijn.

  Lieve, knappe jongeman R.I.P.
  Er zijn veel mensen die van je houden en dat zal ook zo blijven.
  Uit het oog maar niet uit het hart.
  In de hemel wordt je niet gepest
  Familie heel veel sterkte met dit groot verlies.


  Maak melding
 5. Moet jongen zijn.
  Weer wordt ik boos als ik er aan denk, dat je niet zelf mag bepalen wat je mag zijn, hoe brutaal.
  Laat dit gebeuren, een start zijn dat we de mensen zelf laten bepalen wie je echt bent.
  Dit mag niet meer gebeuren, laat zijn overlijden niet voor niets zijn.


  Maak melding
 6. Knappe jongeheer R.I.P. pesten nee mang maar had geen enkel docent open oor voor hem nu staan ze als judassen te huilen…accepteer zoals men is. En thuis moet dat ook kunnen. Onze lieve Heer heeft iedereen geschapen…dus AUB hou ermee op..brengt je nergens naartoe dan alleen vloek op je.


  Maak melding
 7. Zo te zien mankeert er niks aan deze jongeman zn uiterlyk integendeel ziet hy er erg knap uit. Wat hft hem ertoe gedreven???in elk geval laat je gelden in ht paradys waarin je nu leeft.sterkte a/d fam.


  Maak melding
 8. Ouders leren het nooit en waarom moeten ze gramaxone in huis? Ik geef de ouders de schuld!!!!!
  Ik heb vaak over geschreven en jullie willen niet luisteren. Jullie zijn gewoon te lui om het gras te wieden!!!!!!
  Ik snap onze leideres ook niet en waarom verkopen ze nog gramaxone !!!!


  Maak melding
 9. Ik vind ht zo triest dat men nig steeds nt kan ophoudn mt iemands zijn sexuele aard..Maar degenen die baad hbbn aan zijn dood ..denken jullie nt dat Karma op jullie staat te wachtn..Familie en friends nogmaals gecondoleerd sterkte en laat zijn ziel in vrede rustn😢💪💪❤😇😇


  Maak melding
 10. Mag het zo zijn, dat jouw ziel ergens komt waar het beter toeven is, dan de harde wereld waar je in terecht was gekomen en je tot zo een wanhoopsdaad toe gezet heeft.

  Dat je de vrede waar je nu bent mag vinden, die je zocht maar – door zij die denken het voor anderen beter te weten wat te verkiezen of te verlangen is – niet kon vinden.


  Maak melding
 11. Hartelijk dat mensen door pesten en treiter is overleden .
  Eindelijk heeft hij nu rust gevonden en niks kunnen bereiken .
  Nog bedankt voor video om als nog mee te kijken en beleven
  Rust en vrede


  Maak melding
 12. Sorry, maar ik zal het zeggen:
  Ik heb medelijden met de nabestaanden, vooral de moeder en ik voel ook voor die jongen.
  Maar voor die klasgenoten die het hebben over “that one friend” laten ze liever rustig in een hoek gaan zitten hoor. Want als ze werkelijk zo bevriend waren met die arme jongen, hadden ze tenminste een handje uitgestoken. Nu zitten ze zogenaamd te huilen. Allemaal drama! Hij werd gepest, on het byzonder door z’n eigen klasgenoten!
  Niemand wilde naast hem zitten ook. Noch in de bus, noch op school.
  Ik ken bepaalde van die dames, die stelletje actrices daar, persoonlijk. En ze hebben het altijd grof uitgelaten over deze jongen hoor.
  Dus…houden jullie op met jullie “fake” vriendschap.
  Ware het ware vriendschap, had het misschien anders kunnen aflopen…


  Maak melding
 13. “That one Friend” died because family, “friends”, community, school as co-educators, looked

  Relatives who were embarrassed, “friends” because they could hide and divert attention from there own weakness,
  School that had to offer him safety because they are co-educators,
  Community because, also in this individual case, nobody took

  A mother who is now being portrayed with her now visible grief. She too may have had to suffer from looking away for years. Maybe she also looked away because she too was not supported in her unconditional love.

  I hope that the tears that have now flowed are tears of real sorrow. Grief for own (mis) behavior, shame, repentance and HOPEFULLY tears of awareness that lead to different behavior. Behavior you can be proud of.

  To all who have suffered in silence, wish a lot of strength and courage.
  Don’t let this death be meaningless, but lead to concious!!

  Mother, your son is watching over you.


  Maak melding
 14. Lieve Tjesron.. Ik ken je niet, maar wil als eerst tegen je zeggen, dat ik je enorm dapper vindt, je bent voor jezelf uitgekomen. De moed die jij had, moet geprezen worden.

  Het is jammer dat we in een samenleving leven waar het niet altijd geaccepteerd wordt om “anders” te zijn, waar cultuur de overhand heeft, het onmogelijk is om jezelf te zijn, en dat voor vele , het leven dat ons gegeven is, als Hel wordt ervaart.

  Het is Hard om “anders” te zijn, het is hard om niet jezelf te mogen zijn.

  Laat dit aub een eye opener zijn, zodat dit niet nog een keer plaats zal vinden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES