maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameChinese vissersboten moeten uiterlijk vandaag weg uit Suriname

Chinese vissersboten moeten uiterlijk vandaag weg uit Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De zes Chinese hektrawlers, die sinds vorig jaar voor heel wat ophef hebben gezorgd in Suriname, dienen uiterlijk vandaag (woensdag 22 mei) uit Surinaamse wateren verwijderd te zijn. De Surinaamse Kustwacht moet erop toezien dat de boten ook daadwerkelijk vertrekken.

Het ultimatum voor ontruiming van de boten werd maandag bekendgemaakt in het parlement door minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (BiZa). Vorige week had de Kustwacht Ross National Fisheries ontboden. Het bedrijf kreeg de sommatie dat de boten binnen een week uit Suriname moeten vertrekken. Dit ultimatum verstrijkt op woensdag 22 mei 2019.

De recent aangetreden minister Rabin Parmessar van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), zei maandag in de Nationale Assemblee dat de trawlers geen vis vangen en nooit vis hebben gevangen. Het ministerie van LVV heeft geen enkele vergunning verstrekt in deze kwestie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

33 REACTIES
 1. Mooi ,de zaak klinkt nu wel helder. Nu gewoon executeren en kunnen we over tot de orde van de dag. It took a while .De Surinaamse staat moet het vooral van geloofwaardigheid hebben. Iets zeggen en dan gewoon uitvoeren. Zo win je het vertrouwen van de bevolking.


  Maak melding
 2. Parmessar zei: De vissersschepen zijn niet van China maar van Ross National Fisheries !!!
  Waarom zie je de Chinese vlag op de schepen en de benaming van die schepen in het Chinees !!!!


  Maak melding
 3. Pakiratigri, iets zeggen en dan gewoon uitvoeren. Zo win je het vertrouwen van de bevolking.

  =================================

  Dan vraag ik me me hoe jij als NDP aanhanger aankijkt tegen de beloftes van de president. Hoe vaak heeft Bouterse beloofd de koers omlaag te brengen. De Surinaamse staat en geloofwaardig…..give me a brik wil je


  Maak melding
 4. @pakiratigri,

  Je heb het goed verwoord “zo win je het vertrouwen van de bevolking” Dat woordt toch altijd gedaan als de verkiezingen voor de deur zijn? Er zullen nog veel meer van zulke “geloofwaardigheids” beloftes gedaan worden. En jammer genoeg zal de stemvee weer zich laten verkopen.

  Als de deze waardeloze regering het echt had gemeend met de bevolking waren allang orde op zaken gesteld. Maar het is allemaal net voor de verkiezingen en daarna hoor je 4 jaar niks meer. Want dan zijn ze weer bezig zaken te vullen. Of niet Pakiratigri?


  Maak melding
 5. Het irritante van deze hele bespreking is dat de gasten die hier aanwezig zijn, zeer onbeschoft zijn.
  Laat iemand uitpraten,je hoort steeds mensen tussendoor kletsen ongevraagd antwoord geven of vragen stellen. Luister naar elkaar, praat niet tussen door dit geeft heel veel ruis. Wanneer gaan ze het leren.


  Maak melding
 6. Moet je deze paarse bende nog geloven? Morgen liggen deze schepen er nog, misschien op een andere locatie, maar wel binnen de wateren van Suriname, die Chinezen zijn echt niet met 6 schepen gekomen vanuit China, om na enkele maanden weer te moeten vertrekken.


  Maak melding
 7. Ja beste @JK,

  Ik laat het over aan de Surinaamse kiezer. Die moet gericht kiezen als het zover is. Zelf ben ik geen Surinamer en nooit van mijn leven geweest. Ik ben wel geboren in Suriname en gedeeltelijk daar opgegroeid en de misstanden heb ik reeds op jonge leeftijd geconstateerd. Het is dat Bouterse aan de macht is en steun ik hem om die specifieke reden. . Mocht na de verkiezingen anders blijken ,gaat Pakiratigri dan weer in het voordeel lullen van de komende machthebbers. Voorop staat de vooruitgang van Suriname, ongeacht wie aan het bewind is. Ik heb er honderd procent vertrouwen in dat het uiteindelijk goedkomt met Suriname.Het vereist wel een mentaliteitsverandering en meer saamhorigheid. Maar het komt goed. De weeën zijn losgebarsten en het kind komt ter aarde. Welkom.


  Maak melding
 8. Deze hele kwestie illustreert hoe incompetent met Surinaamse nationale belangen bezig is. Je gaat geen deal sluiten met een vreemd vermogen om in jouw territoriale wateren met N.B. zes visfabrieken binnen te varen en actief te gaan vissen. Gelukkig heeft de sector flink heibel gemaakt waardoor er koppen zijn gaan rollen, maar het kwaad is nog zichtbaar aanwezig. Wie of wat belemmert het uitvaren. Er is alleen maar een verklaring voor, men heeft yuang gemaakt bij de Chinezen, kan achteraf gezien hun toezegging niet waar maken en wringt zich in allerlei vreemde bochten om het rottevis idee van deze charlatan bij het volk nog goed te praten. Een betere voorbeeld van paars beleid, paarse zucht naar persoonlijke verrijking is er niet. Algoe zit hoog en droog te genieten van een Caiperina in Belem, Parmessar zweet zijn ballen met zijn lulverhalen en Soerdjan ziet te speculeren op domeingronden, maar de trawlers zijn nog eeuwig in onze wateren. Ik ben benieuwd hoe deze soap gaat eindigen.


  Maak melding
 9. Toen Chinese trawlers zich hadden doorgedrongen tot de territoriale wateren van Argentinië, heeft dit land zonder pardon de trawlers verjaagd. De chinezen zijn toen met de staart tussen de benen vertrokken.
  Suriname heeft het zichzelf moeilijk gemaakt door leningen aan te gaan met China en door ander soort hulp te aanvaarden. De Chinezen zullen niet makkelijk vertrekken. Wat de chinezen in hun kop hebben zitten, zit niet in hun kont. Dat Suriname geen Argentinië is blijkt wel uit de slappe houding t.o.v. China.


  Maak melding
 10. Volgens een Su media hebben de Chinezen 3 miljoen usd betaald om een visvergunning te krijgen voor de zes boten.Wisten ze niet dat de Su viswateren al overbevist waren. Of kan dat hun niets schelen? Ik zie ze nogniet vertrekken.


  Maak melding
 11. Na de verkiezingen komen ze terug.

  Ze hebben een deal met Bouterse.

  Alle giften en donaties zijn niet voor niets. Daarnaast de leningen nog.

  Hoe dan ook de meeste partijen die met Bouterse en Hoefdraad zaken hebben gedaan zijn ook schuldig aan corruptie en witwassen en dus strafbaar.

  Oppositie doe je werk ! Contracten kunnen opengebroken worden.


  Maak melding
 12. Goed lezen:

  Hij zegt:

  “Ze hebben gaan geen vis gevangen en hebben nooit vis gevangen”

  Wat kwamen/komen ze dan doen ?
  Juist, vul zelf maar in ( vermoed ik )


  Maak melding
 13. deze boten hebben niets te maken met leningen van de chineze overheid .deze boten zijn van een malafide chinese cartel die flink wat smeergelden in su. hebben betaald om heel lang in Surinaamse wateren te mogen vissen ……..en dat is het probleem


  Maak melding
 14. Run things@ jij bent de juiste man op de juiste plek …ik zie dat onze inlichtingen dienst een goed geolidie machine aan het worden is ……..they can fool some people some times .but they can’t fool all the people all the time…..


  Maak melding
 15. deze vissers zijn de redene waarom een tijdje terug er een vissers oorlog in su .plaats vond ….die lokale vissers moesten vechten voor de kruimels.


  Maak melding
 16. @ big brother,dankje,ik volg ze sinds het begin,ze maken alleen maar rondjes,wat wilt zeggen dat ze duidelijk wel aan het vissen zijn,en ze zijn heel dicht bij elkaar dus van boven bekeken zijken ze op 1 maar na het inzoomen zie je duidelijk dat en veel meer zijn.

  Ps heb net weer gekeken en geloof me ze zijn er nog.


  Maak melding
 17. Run things @
  .die boten gaan voorlopig nergens .anders zullen de chinezen eigenaren hun smeergelden terug willen …daarom proberen de boefis nu tijd tewinnen en te breanstormen hoe ze het gaan oplossen


  Maak melding
 18. de drugs koeriers mogen wel blijven
  die onze naam nu nog erger maken met drugs vangsten.

  maar de mensen die echt geld willen verdienen om het land op te bouwen wat al bijna niet optebouwen valt die worden weg gestuurt.

  OP DEZE MANIER WORD ER NIETS MEER DALIJK GEHANDELD EN WORD ER HELEMAAL NIETS MEER GEDAAN.


  Maak melding
 19. De recent aangetreden minister Rabin Parmessar van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), zei maandag in de Nationale Assemblee dat de trawlers geen vis vangen en nooit vis hebben gevangen.

  minister een vraagje
  Welk zichzelf respecterend bedrijf die omzet moet genereren om het bedrijf gaande te houden en ook nog winst moet maken laat haar schepen voor jan doedel voor de kust dobberen zonder vis te vangen (inkomsten verwerven).
  Man man zeker je familie die op hunkrent zitten die wachten op de tjoekoes die je krijgt en om hen te onderhpuden.
  Ja dan hoef je niet te werlken (produceren)


  Maak melding
 20. Gelukkig schijten en pissen al die ndp paria’ s, ook al hebben ze geen geld om vis te kopen, ze blijven oerdom volhouden, NEKS NO FOUT, WE GAAN WEER IN 2020 STEMME OP BAAS, AI A WIENS AI MEK OEN NJNANG DAGOEBAL, SOSO LOBI A DIDIBRI BAAS, IE SABI TOG, AI MANG SOSO LOBI ENG KA.


  Maak melding
 21. Beste Srananmans, volgens satellietbeelden van de laatste 4 weken zijn er geen zes (6) Chinese vissersschepen voor de monding van de Suriname rivier, maar zeven (7). Eergisteren registreerde de satelliet bijvoorbeeld de FU Yuan YU 9810, 9812 en 9808 in een groep van zeven (7) vissersschepen voor de monding van de Suriname rivier. Gisteren (21 mei 2019) waren er nog zes (6) schepen in die cluster over en de FU Yuan YU 9810 ontbrak. Opmerkelijk is dat er uit de groep van zeven (7) steeds een verdwijnt, om na een aantal dagen weer zeven te worden en dan weer verdwijnen. Op dit moment (22 mei 2019: 15.45u Sur.tijd) is een groot onbekende vissersschip in oostelijke richting ( 3.1 knopen) actief voor de kust van Suriname. Transponder staat zeker uit, om identificatie tegen te gaan. Is dit misschien de FU Yuan YU 9810? En denk je dat de Chinese schepen gaan vertrekken? Dat wil ik nog zien gebeuren!


  Maak melding
 22. Sabajo@ ..de ene die steeds verdwijnd is de bevoraadingsschip …die brengt brandstof en dergelijke en neemd vervolgens de vangst mee.


  Maak melding
 23. @ pakiratigri.
  Parmesar en vrienden hebben weer onzin geroepen. De vissersschepen zijn er nog.

  Dat Parmessar een blaaskaak is bewijst hij telkens weer.


  Maak melding
 24. Breaking News, Ros fisheries diend kort geding in tegen de staat Suriname. Boten niet weg. Deze chinesen zijn vrijpostig. Ga gewoon terug naar China en laat Suriname met rust


  Maak melding
 25. Breaking Nieuws
  De zes Chinese fabrieksschepen hebben het ultimatum opgelegd door de Staat naast zich neergelegd. Ros National Fishery is een kort geding begonnen tegen de Staat Suriname, met name de ministeries van Landbouw, Veeteelt & Visserij en Binnenlandse Zaken (Kustwacht).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES