dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameNieuwe ambassadeur van Suriname in Guyana biedt geloofsbrieven aan

Nieuwe ambassadeur van Suriname in Guyana biedt geloofsbrieven aan

-

Does Travel - naar Suriname

Ebu Jones, de nieuwe ambassadeur van de Republiek Suriname in Guyana, heeft gisteren zijn geloofsbrieven aan president David Granger, van Guyana aangeboden. De Guyanese minister van Buitenlandse Zaken, Karen Cummings en de directeur-generaal van dit ministerie, Audrey Jardine-Wan zijn onder meer getuige geweest van dit moment.

Jones, die voorheen zaakgelastigde was bij de Ambassade van de Republiek Suriname in Den Haag (Nederland), is op 10 april 2019 door de president van de Republiek Suriname, president Desiré Bouterse, beëdigd tot ambassadeur in Guyana.

In zijn toespraak gaf president Granger de band aan die deze twee landen delen op basis van hun geografische ligging en geschiedenis. Hij zegt dat de betrekkingen van de landen zijn gebaseerd op: wederzijds respect voor elkaars territoriale integriteit en soevereiniteit, geen bemoeienis in elkaars interne aangelegenheden en het behoud van de regionale vrede en veiligheid.

Het staatshoofd streeft ernaar de handel tussen Suriname en zijn land te blijven verbeteren. Voorts de culturele, economische en ecologische alsook de sociale corporatie te intensiveren ter bestrijding van transnationale bedreigingen. Deze nieuwe benoeming ziet Granger als een kans om samenwerking tussen de twee republieken te handhaven.

Jones benadrukte tijdens zijn speech dat Suriname zich zal inzetten om de culturele relatie te verdiepen en de economische activiteiten te intensiveren met Guyana. Rekening houdend met het feit dat de Guyanese diaspora ook heeft bijgedragen aan de economische ontwikkeling van Suriname. Vele Surinamers hebben familiebanden met Guyana en omgekeerd, waardoor er vaak vice versa wordt gereisd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Staatskas Suriname leeg en toch nog geld gevonden voor ambasade personeel. Wat is de toegevoegde waarde. Zeker besprekingen gaan voeren voor de verbinding corantijn rivier.


  Maak melding
 2. Ben benieuwd of Guyana Su laat mee profiteren van zijn olie. Deze ambassadeur heeft dan veel werk te doen.. Het betwidt gebied zijn we al kwijt. De militairen willen niet voor vechten.


  Maak melding
 3. Kijken bij de buren hoe ze daar wel een Dubai gaan maken. Buten komen nooit naar suriname om te kijken hoe goed en hoeveel coke wij verhandelen.


  Maak melding
 4. @kaba na kaba
  Blijf geloven in sprookjes.Netals of Guyana van plan is zijn gevonden rijkdom met de verwende surinamers te delen die het liefst kiezen voor een moordenaar als lijder.Guyana boekt vooruitgang omdat ze niet opgescheept zitten met een moordenaar als lijder die het liefst alles kapot maakt ,en burgers die werken om hun land Guyana tot verdere welvaart te brengen.
  En dan heb je de surinamers,pffff..hopen en bidden om een brug naar Guyana om van hun moeite en arbeid te genieten….nou…nou..


  Maak melding
 5. @Schipper
  In alle arme landen van de wereld hebben we diplomatieke posten die geen enkel waarde hebben .Suriname is persona non grata overal.Hoe de arme landen Suriname denkt te helpen en bouta hun ,is een raadsel.Misschien dat je een idee hebt….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES