vrijdag, mei 17, 2024
HomeNieuws uit NederlandSuriprofs wedstrijd gaat dit jaar niet door

Suriprofs wedstrijd gaat dit jaar niet door

-

Does Travel - naar Suriname

De benefietwedstrijd die de selectie van de Suriprofs op 30 mei zou spelen, gaat dit jaar helaas niet door. Ondanks een intensieve lobby bleek het niet mogelijk een tegenstander aan te trekken voor het jaarlijkse voetbalevenement. De wedstrijd is uitgesteld naar Hemelvaartsdag volgend jaar: 21 mei 2020.

Door de overvolle voetbalkalender in mei en de verschuivingen in het competitieschema als gevolg van het succes van Ajax in de Champions League, was er geen enkele club uit het betaald voetbal beschikbaar om tegen de Suriprofs uit te komen.

Suriprofs-voorzitter Henk Fraser hield tot het laatste moment de hoop om een van de clubs uit de play offs om de twee plaatsen in de eredivisie te kunnen strikken: ‘Ook dat is helaas niet gelukt. Alle selecties hebben direct na de laatste wedstrijd hun vakantie geboekt. Een andere optie was om het evenement naar augustus te verschuiven. Maar dan zitten clubs middenin de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Clubs en trainers willen dan geen enkel risico lopen met hun spelers.’ 

Daarnaast heeft de stichting overwogen om een club uit het buitenland aan te trekken. Maar de kosten daarvan wegen niet op tegen de opbrengsten. Terwijl de benefietwedstrijd is bedoeld om geld in te zamelen voor (jeugd)projecten in Suriname.

Fraser stelt dat de organisatie van de jaarlijkse wedstrijd neerkomt op een ingewikkelde puzzel: ‘Het gaat niet alleen om het vinden van een geschikte tegenstander. We moeten ook zelf een representatief elftal van Surinaamse profs op de been kunnen brengen.’

De in april aangetreden voorzitter heeft de afgelopen weken wel gemerkt dat de benefietwedstrijd enorm leeft binnen de Surinaamse gemeenschap en onder voetballiefhebbers: ‘Direct nadat we bekend hadden gemaakt dat er op 30 mei een benefiet zou komen, ontstond er vraag naar kaarten. Ook vanuit Suriname trouwens. Dat zegt genoeg over het enthousiasme. We gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de fans volgend seizoen volledig aan hun trekken komen. Met behalve een mooie wedstrijd ook de ouderwetse fatumet een Suri-plein vol kraampjes.’

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. Jammer had me erop verheugd.

  Maar voor de sociale instelling die altijd bedacht worden met een deel van de opbrengst van deze dag vind ik het erger.


  Maak melding
 2. @ Sam,
  Je hebt gelijk, misschien kan Frazer het eigen zak doneren. Spijtig
  Frazer heeft nu al gefaald. (Deze man faalt vaak)
  Hij had met een alternatief moeten komen, desnoods tegen een hoofdklasse of een Duitse of Belgische club.
  Hij dacht: ik word voorzitter staat leuk op mijn cv. Kennis of netwerk afwezig.

  Misschien kan Humberto Tan helpen. Volgens Louis van Gaal doet hij veel voor anderen zoals voor de organisatie
  “Spieren voor spieren (kinderen met een spierziekte)”
  Hij kan in zijn programma VTBL aandacht vragen een wedstrijd tegen de Suriprofs (Aangezien de voorzitter niets kan bedenken/regelen)
  Leuk programma, maar Humberto is al uitgelachen door twee tafelgasten (Jansen en vd Meyde) in dit programma een paar weken geleden toen hij zo ongegeneerd zat te flirten met een medewerkster.
  De dame wees het resoluut af!
  Recentelijk deed hij het weer.


  Maak melding
 3. Fraser had kunnen denken aan een nationale elftal van een niet zo’n sterke land die behoefte heeft aan een oefenwedstrijd. Bijvoorbeeld Kameroen. Met Seedorf en Kluivert. Die bond zou dan alle kosten op zich nemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES