maandag, mei 20, 2024
HomeFotoAmbassadeur Jones buigt zich over vraagstukken Guyana - Suriname

Ambassadeur Jones buigt zich over vraagstukken Guyana – Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De nieuwbakken gevolmachtigde ambassadeur van de Republiek Suriname voor de Coöperatieve Republiek Guyana, Ebu Jones, gaat zich buigen over vraagstukken binnen de samenwerking tussen Suriname en Guyana. Op 1 mei vangt ambassadeur Jones aan met zijn werkzaamheden op zijn standplaats Guyana.

Ambassadeur Jones heeft daarvoor, op 23 april, een ontmoeting op het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme met ondernemers. Tijdens dit kennismakingsbezoek zullen bedrijven die in Suriname, zowel Guyana actief zijn van gedachten wisselen met de ambassadeur, over de obstakels en mogelijkheden. Het is de bedoeling om na te gaan hoe de ambassade de bedrijven kan accommoderen. Althans te ondersteunen in datgene dat zij al doen of datgene dat zij voornemens zijn te gaan doen.

“De instructie van president Bouterse bij mijn beëdiging is dat wij zoveel als mogelijk in een conditie van vriendschap activiteiten te ontplooien”, aldus de ambassadeur. De uitdagingen waarmee Guyana en Suriname te kampen hebben, dienen onder dezelfde conditie, het hoofd te worden geboden, zegt hij verder. Een andere belangrijke instructie aan hem is om gezamenlijk na te gaan hoe beide landen hun natuurlijke hulpbronnen, milieuaspecten, toerisme, investering van economische en handelsactiviteiten optimaal te kunnen benutten.

“Als wij kijken naar de aardolie-industrie die nu opkomt in Guyana, dan weten we dat Suriname een ruime voorsprong heeft. We hebben onze Staatsolie die al zoveel jaren actief is en niet te vergeten de toeleveringsbedrijven”, zegt ambassadeur Jones. Hij is van oordeel dat de ambassade deze bedrijven moet kunnen ondersteunen bij hun intrede op de markt in Guyana, voor zover dat nodig blijkt. Voorts kan er vanuit Suriname ook ingespeeld worden, door de jarenlange ervaring die Suriname heeft op dit gebied. Het duidelijk laten meeliften van ons grensdistrict Nickerie met de ontwikkeling in Guyana, staat hoog op agenda. “Als Nickerie zich goed ontwikkeld is het nog steeds geheel Suriname die daaraan profijt zal hebben”, onderstreept hij. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
 1. Misiekaba is een loopjongen van Bouterse deze man laat zich gebruiken door de president die geen verstand van zaken heeft om het land te besturen.Misiekaba wordt door Bouterse genaaid in zijn hol en dat vindt hij lekker.


  Maak melding
 2. Al jaren worden programma’s gepresenteerd over een actieve handel met de Concacaf landen en de samenwerking met bedrijven in verschillende takken. Ook is veel gesproken met de buurlanden, Brazilië, Guyana en Frans Guyane.
  Maar tot de dag van vandaag heb ik niets van de grond zien komen. Wel wordt veel geimporteerd. Voor de export weinig van betekenis, Sur produceert domweg niets, wat hebben ze dan nog te exporteren.
  Surs eten zichzelf op.

  Sarie Torie🙈🙈


  Maak melding
 3. Fa Sranan sma kon gudu te no habi furu productie nanga export. Enige sani san mi sjie seri dyari, yuru appartement, nanga seri wagi, dati a no productie. Mi sjie srefi Guyana habi moro furu productie. Dan fa sma kon gudu in Sranan. Denki a no tranga wroko. Mafia bisniss nanga furu fokop mi denki yere. Ma mi no sabi mang, mi denki moro fara nomo.


  Maak melding
 4. Ray,
  Zin in actie? Welke actie? Er zijn op dit moment wel andere zaken die belangrijker zijn voor suriname.
  Effe gewoon dimmen, want heel suriname heeft niet de mogelijkheden, materiaal, leger, macht om ook maar iets te doen tegen deze situatie. suriname is op dit moment een tandelose ” tijger”
  Je laat me lachen met ” we willen actie zien” Jullie moeten gewoon even op de plaats gezet worden. Loser!!


  Maak melding
 5. Moet je de Z.G. Pres zien staan met zijn sjerp, en kijkt zijn bewakingsman dicht bij zijn neus.
  De Ambassadeur zal wel denken wat is dit voor een shit ??????? Dat hij bewaakt wordt is normaal maar dit is wat te overdreven man, zelfs Trump wordt niet zo bewaakt als deze klojo.
  Het is een hele k@olo sari tori mang

  Jacko


  Maak melding
 6. Tigri? Alsof dat prioriteit nr 1 is!
  Suriname (grond-/bouwstoffen) is rijk, maar zijn bevolking en regering zijn platzak.
  Suriname is niet in de positie om Tigri aan de kaak te stellen. Niet als ze zelfs geld moeten lenen voor afwateringssystemen.
  Eerst zaken op orde stellen!


  Maak melding
 7. @ Djakkie

  Jawel hoor Djakkie; Su heeft wel wat om te exporteren, er wordt vaak drugs tussen de bananen en rijst van uit Sranang aangetroffen ! Dus we hebben wat om te exporteren !!!!! En straks hebben we misschien nog een grootste ellende die we naar NL moeten exporteren voor 20 jaar in de bajes !!!!!
  sari tori

  jacko


  Maak melding
 8. @@Elwemo!! Suriname heeft alle mogelijkheden in alles behalve Suriname op orde te zetten. Moorden, roven, verkrachten etc. etc. zijn ze op nr 1!!!! ! ding mogen zij wel van mij doen en dat is hun zichzelf toedienen met een dodelijke spuitje!!! en oprotten naar de hel!!! Weet wel waar jij over hebt huichelaar!!


  Maak melding
 9. Guyana is op dit moment politiek een wespennest. De regering is gevallen maar weigert nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Ze dreigen de oppositieleider te arresteren. Parlementariërs en ministers hebben een dubbele nationaliteit maar weigeren af te treden. Weet niet of de olievondsen veel zullen uitmaken als er geen goed bestuur is.


  Maak melding
 10. Janmohal@@
  Is echt niet beter dan Sur. Het is één en al een graaiers cultuur. Ze snappen niet wat opbouwen is voor de toekomstige generaties. Olie, vaak is de huid van de beer al verkocht voordat het is geschoten.

  Die gasten denken ook niet aan hun kleinkinderen en achterkleinkinderen. Hoe zullen deze straks wanneer ze groot zijn geworden reageren in wat voor toestand hun groot ouders hun hebben laten leven.

  De meeste koloniale landen zijn achtergesteld door etnische verschillen, het elkaar niet willen tegemoet komen. En er is één die alleen maar de drang heeft om de staatskas leeg te graaien. Zo kunnen ze niet vooruit komen.


  Maak melding
 11. We hebben iemand in Suriname die zegt we hebben 200 miljard aan bodem schatten, en we laten het delven 199 miljard dus 1 miljard is voor ons ,of overdrijf ik nou ???????
  O ja ,en later veŕkopen we de aandelen voor een paar miljoen ,geen beleid is ook beleid,

  Djakkie @,
  Ze wel degelijk aan hun klein en achterkleinkinderen , vandaar de graai kultuur hun nageslacht zal ,even als god in Frankrijk


  Maak melding
 12. @ Djakkie: Het grootste probleem van ex-koloniën zijn niet de etnische tegenstellingen maar corrupte en onbekwame bestuurders. De koloniën werden door de koloniale machten bestuurd als bedrijven. De bestuursambtenaren werden goed opgeleid en wie het niet goed deed werd vervangen. De kolonie moest geld opleveren, geen problemen geven en geen geld kosten.
  Het probleem zijn de machthebbers die genieten van de macht en die niet los willen laten, en die het land als middel zien om heel snel heel rijk te worden. Het enige wapen daar tegen is een assertieve bevolking en moedige journalisten die de boeven geen kans geven, maar helaas, in veel ex-kolonies loopt de onmondige bevolking achter de leider met de grootste bek aan. De rationaliteit telt niet maar de emotie.


  Maak melding
 13. Wie is een leugenaar en een valse profeet in de politiek gebleken? Ongeloofelijk dat oerdomme dwaze debiele idiote paarse stommelingen nog geloof, hoop en vertrouwen hebben na acht jaren van paars loze beloften, gedoogd corrupt wanbeleid, steeds groter wordende misdaden waar drugshandel en drugsmokkel, naar roven en moorden. opa en oma taki, verloren, verlorfen, verloren is het paar misdadig verdoemd slecht volk en hun komende generatie als ze willens en wetens, volhardend koppig en trots krijsend in 2020 wederom op de duivel en co. zullen stemmen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES