donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieFrankrijk onderschept 492 kg cocaïne in bananencontainer uit Suriname.

Frankrijk onderschept 492 kg cocaïne in bananencontainer uit Suriname.

-

Does Travel - naar Suriname

De Franse douane heeft de grootste cocaïnevangst tot nu toe dit jaar verricht. In het Franse Duinkerke werd 492 kg cocaïne in beslag genomen, die verborgen zat in de metalen vloer van een bananencontainer uit Suriname. De waarde van deze drugs wordt geschat op meer dan 40 miljoen euro.

Volgens het Belgisch persbureau Belga deden douane-officieren de inbeslagname eind april, maar de autoriteiten in Frankrijk maakte dit pas vandaag bekend. De onderschepping vond plaats tijdens de inspectie van een container met bananen die uit Suriname kwam via Pointe-à-Pitre in Guadeloupe (Caribisch gebied).

Volgens de justitiële autoriteiten werd de drugs gevonden nadat de metalen vloer werd opengesneden met een cirkelzaag en opgetild met een vorkhefwagen. Van welke bedrijf de bananencontainer uit Suriname komt is nog niet bekend.

Zo zaten de drugs verstopt

Frankrijk heeft al enige tijd last van Surinaamse drugs. Met name in buurland Frans-Guyana is dat merkbaar. De Fransen willen daarom maatregelen treffen in Suriname, bijvoorbeeld door een drugsscanner op de weg van Paramaribo naar grensplaats Albina te plaatsen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

34 REACTIES
 1. Het blijft heel fascinerend hoeveel drugs Suriname ongemerkt kunnen verlaten.Ook op Schiphol is het ook regelmatig bingo.Suriname maakt zijn naam als narcostaat helemaal waar.


  Maak melding
 2. Terecht willen de Fransen meer greep op personen verkeer vanuit Marowijne. Ik weet dat de ABOP geen voorstander is hiervan. De koning van Marowijne is net als onze president veroordeelt inzake drugsexport en ik sluit niet uit dat hij hier mee van af zal weten.


  Maak melding
 3. Frankrijk moet Oost Suriname platgooien dan is de rest van de wereld verlost van deze troep. De laffe Surinaamse president Bouterse heeft geen ballen om hard op te treden tegen de drugsbaronnen omdat hij zelf onderdeel van de drugsmaffia is. Van mijn part mag Frankrijk Bouterse ook opruimen .


  Maak melding
 4. Frankrijk heeft last van de drugs uit suriname en Suriname heeft last van de wapenverkoop door Frankrijk. deze beide problemen moeten samen opgelost worden.


  Maak melding
 5. Suriname is geen drugs producerend land. Toch zaten de drugs in een container die uit Suriname afkomstig was.
  Ben benieuwd waar vandaan deze drugs het land zijn binnengekomen en hoe dat (kennelijk) ongezien heeft kunnen gebeuren.


  Maak melding
 6. binnenkort kunnen we de coke gewoon per e mail versturen
  de ict ploeg van ddb is bijna zover
  ja dan gaan we zeker een gouden kerst tegemoed


  Maak melding
 7. Er is geen geld, dit land is echt naar de klote, er heerst wetteloosheid vind je het gek, een moordenaar/drugs baron is minister president van een het kolere land !!! Vertrouw op eigen kunnen, me mars noh.


  Maak melding
 8. Ben toch wel weer heel benieuwd naar het commentaar in deze van de notoire Hollandhaters die de schuld van deze coke ellende steeds bij Nederland leggen, zal wel weer een of ander zwam verhaal komen


  Maak melding
 9. Tja, dat was te verwachten. Suriname schittert in twee zaken; verkeersongelukken een zorg voor de lokale poulatie en twee in druggerelateerde criminaliteit. Verder heeft Suriname geen moer te vertellen, immers op alle frinten is er sprake van mis toestanden. De bewaker van de pras-osso baka djari stinkt net zo hard uit zijn muil als degenen die hem accomoderen. Het gaat bij paars niet om land en volk. Paars wil een elite kweken, die garant kan staan voor verkiezingsoverwinnigen. Hiermee gaat de kloof tussen armen en rijker groter worden en op den duur zullen de hardwerkende deel van de bevolking de les gelezen worden door een paar omhoog gevallen boeven.


  Maak melding
 10. Voor mijn part mogen ze bij elke haven of elke weg die naar een haven leid, een coca scanner plaatsen. Het zijn dit soort Surinamers die ons mooi land op de zwarte lijst hebben geplaatst. Dankzij de duivelse president die dit land naar de verdoemenis heeft gestuurd gebeurt dit alles. Het komt ervan als het arme volk geen eten heeft. Het drijft ze dan op den duur ook om zulke gekke dingen te doen. Terwijl de grote bazen in dit land letterlijk op geld slaapt.
  Ik ben het eens met bepaalde forum leden: surinamers maken de naam “narcostaat” waar…😭😭😭


  Maak melding
 11. Surinamers zijn structureel bezig om verkeersdeelnemers dood te rijden en achter te laten en eveneens om wereldwijd hun met drugs mensen te vergiftigen. Snoeihard aanpakken deze corrupte, criminele FAILED STATE en zijn politieke leiders. Het is een gezwel op de wereldkaart.


  Maak melding
 12. Zal mij niet verbazen dat Frankrijk binnenkort een deel van Suriname gaat bezetten om hun eigen milieu te beschermen en de doorvoor van drugs een halt toe te roepen …

  Dit zullen zij doen in overleg met andere landen (VS + Brazilië en Nederland) om internationale goedkeuring te verkrijgen … let maar op, nog een paar van deze vangsten en het is gedaan met Suriname en de grootste landverrader DD Bouterse.

  Ondertussen is men bezig te achterhalen wie verantwoordelijk is voor deze grootse zendingen … en dat spoor leidt naar Regeringsgezinde personen om het beleid te kunnen financiëren.


  Maak melding
 13. 24-05-2019,
  korte samenvatting nieuws uit Suriname de afgelopen 24 uur.

  Frankrijk onderschept 492 kg Cocaïne afkomstig uit Suriname…….man in Suriname na zware mishandeling op feest overleden…..28e verkeersdode in Suriname….Braziliaan in Suriname steekt landgenoot om vrouw….doorgereden bestuurder na dodelijk ongeval niet achterhaald in Suriname…..bromfietser in Suriname gewond afgevoerd na aanrijding. Gaat lekker daar in dat op hol geslagen, anarchistische, mislukte narco land.


  Maak melding
 14. @ waar maken jullie je druk om?. Niets is fout. Als veelvuldig een drugsveroordeelden door een meerderheid van gekozenen uit het volk gekozen wordt tot President. Wil dat toch zeggen dat drugs voor het volk geen zwaarwegend probleem is.

  Misschien maakt het buitenland zich zorgen om drugs als probleem maar zeker niet de leiding van dit land. Want een deel is zelf als zij dit zien als probleem betrokken bij het probleem.

  Het is jammer dat mensen die zich schamen hiervoor het slachtoffer worden van de schaamtelozen. Dat zijn zeker stemmers op de NDP en een aantal andere politieke partijen.

  Zelf denk ik bij iedere NDP – er die ik zie, hyper schaamteloze.


  Maak melding
 15. Veel geschreven en veel gelezen. Frankrijk moet gewoon de bananen import stop zetten. Dat zou moeten gelden voor alle landen en voor alle produkten waarmee drugs worden binnen gesmokkeld.
  Dan ben je in één keer van dat geouwehoer af. Exporterende landen moeten zelf er voor zorgdragen voor een clean-export. Doe je dat niet dan wordt je gewoon gestraft. De werkwijze van nu werkt niet effectief.


  Maak melding
 16. Coll forum schrijvers vergeet niet dat de sur bevolking persoonlijk verantwoordelijk is voor alle ellende van het land, door hun stem op een verkeerde politiekepartij te geven.


  Maak melding
 17. RobG onze pseudo econoom zou dit benoemen als “een slag voor de Surinaamse economie”.
  Ze voelen het nog lang niet in Suriname hetgeen komt door de vele families in Nederland en andere landen die steeds de helpende hand uitsteken aan hun familie.


  Maak melding
 18. @ Mokro 14 mei 2019 at 17:22

  Klinkt zeer aannemelijk!!!

  dan blijft slecht 1 vraag voor de politie en de duoane open:

  Wie is de leverancier van de container?

  Hopelijk komen politie en douane daar snel achter.


  Maak melding
 19. @Sam: De eigenaars/leveranciers van de containers zijn de importeurs en exporteurs. In dit geval de staat Suriname omdat bananenproductie onder ministerie van LVV valt. Soerdjan is nu de dikke melkwitte worst van de paarse maffia.


  Maak melding
 20. Had groenfelt iets met deze mislukte zending te maken en is hij
  daarom geliquideerd net als die rijsthandelaar. Is volgens mij het
  onderzoeken waard.


  Maak melding
 21. @Afiba stop met racistisch geleuter, Ons Land heeft
  een groot probleem !

  Dat wordt met Racisme niet opgelost !

  De invoer en uitvoer van drugs gaat langs vele schijven
  waarbij vele en diverse Surinamers werken !

  Sranan is toe aan ONAFHANKELIJKE DRUGSUNITS DIE
  HET COMPLETE DRUGS-KARTEL WEGVAAGT !
  DE HELE CLAN ZWAAR BESTRAFFEN !

  Sranan is toe aan een onafhankelijke ANTI-FRAUDE en
  ANTI-CORRUPTIE-UNITS ! VOLDOENDE GESPECIALISEERDE
  ONDERZOEKERS EN ACCOUNTANTS AANSTELLEN EN FINANCIEN
  DAARVOOR BESCHIKBAAR STELLEN !

  DE POLITIEK UITSLUITEN van BEMOEIENIS met deze
  ONAFHANKELIJKE UNITS !!!
  AL DEZE ONDERZOEKERS TEWERKSTELLEN BIJ DE
  ONAFHANKELIJKE RECHTERLIJKE MACHT !

  ZET DE RECHTSSTAAT TERUG IN ONS SRANAN !!!!!!!!!!


  Maak melding
 22. drugs is nodig, anders krijgen we te maken met heel veel zelfmoorden in Europa en amerika.
  jullie moeten je schamen om die lieve oude man “oom desi” van dit soort dingen te beschuldigen.
  brunswijk heeft er ook niks mee te maken. hij is een zakenman.

  alla ding tra goedoe kondre seri ding drugs teee. nu ze rijk zijn mag niemand het meer doen.


  Maak melding
 23. @srafu
  we hebben misschien een andere kleur nodig. Suéde.
  bouterse heeft een slechte imago. dat is niet goed voor suriname en handel.

  soms moeten we wat dieper kijken. zelfs als bouterse weggaat, krijgen we het nog steeds moeilijk.
  we hebben te maken met oneerlijke handelsovereenkomsten met Europese en ander rijke landen.
  we moeten zelfs onze eigen dingen produceren en gebruiken.
  dat kan lastig zijn met 500.000 inwoners, waarvan alleen 30% kan werken vanwege te jonge leeftijd,
  te oud om te werken of ziekte.
  WE MOETEN ONS LAND NIET VERKOPEN VOOR EEN APPEL EN EEN EI.
  dat is wel gebeurd in het verleden onder nederlandse regering en front


  Maak melding
 24. @srafu
  een paar niet paarse landen hier op een rijtje.
  Griekenland, Portugal, italie.
  ze worden geholpen “verplicht”, door de europes unie. vooral Griekenland.
  ik weet niet waar je woont, maar ga eens voor de lol naar polen, Roemenie en bulgarije

  je moet suriname niet 10x slechter voorstellen dan andere landen.
  alleen omdat ding mang ba witie?
  kom naar Europa jo sjie sanie


  Maak melding
 25. Bouterse is zelf een gebruiker en baas van de drugs daarom kan hij niets aan doen.Die man doet het al jaren als militair in de rang van Sergeant.Daardoor is hij groot geworden en de machtigste man van Suriname.


  Maak melding
 26. “In het Franse Duinkerke werd 492 kg cocaïne in beslag genomen, die verborgen zat in de metalen vloer van een bananencontainer uit Suriname. De waarde van deze drugs wordt geschat op meer dan 40 miljoen euro.”

  O jeee. Eerst 19,5 miljoen euro zwartgeld in Nederland kwijtgeraakt.
  Daarna bijna 900 duizend euro op Aruba kwijtgeraakt. En nu weer 40 miljoen euro aan drugs in België in beslag genomen. Volgens een bekende uitdrukking schijten Bouterse en Hoefdraad nu peentjes.
  Aan alle kanten worden smokkel routes en methoden naar het buitenland bloot gelegd.
  Zal een goed idee zijn als ze in het buitenland diplomatieke post uit Suriname gewoon open maken en bekijken. Ratten als Bouterse moet men zoveel mogelijk het leven zuur maken als het komt op drugssmokkel en witwassen van zwartgeld.
  Bouterse schroomt er niet voor om vanwege eigen gerief en van zijn parasiterende familieleden en zogenaamde NDP toppers, de faciliteiten en beschermende wetgeving van het land Suriname te misbruiken.
  Geef hem een koekje van eigen deeg.
  De gesmokkelde drugs naar België worden verbrand. De in beslag genomen bedragen in Nederland en Aruba mogen ze van mij ook in dezelfde verbrandingsoven gooien.


  Maak melding
 27. ze hebben hem voor 11 jaren veroordeeld in Holland, waarom wordt hij dan niet opgehaald..

  hij is ook niet meer onschendbaar.. loopt de hele dag rond in de stad o .a. in de palmentuin rond een sigaret te roken..

  kom op Holland doe wat je kan..


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES