zondag, juni 23, 2024
HomeFotoKinderen op tijd gered bij brand in oppashuis Suriname

Kinderen op tijd gered bij brand in oppashuis Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De felle brand die gistermiddag woedde aan de de Frederikaweg te Pontbuiten, heeft een kinderoppashuis compleet verwoest. De brand werd gelukkig op tijd ontdekt, waardoor een oppasser twee baby’s en drie kinderen in veiligheid kon brengen. Dat schrijft de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT).

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Wel moest de leidinggevende, die overstuur raakte, per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd worden. Na uren observatie mocht zij het ziekenhuis verlaten, aldus de krant.

Toen de brandweer ter plaatse arriveerde, kon er alleen worden nageblust. Het oppashuis dat langer dan 15 jaar bestaat, was niet tegen brand verzekerd. De oorzaak van de brand is onbekend. De politie van Latour heeft de zaak in onderzoek.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Een kinderopvanghuis, dat niet tegen brand verzekerd is, het moet niet gekker worden. hebben de ouders van de kinderen geen verantwoordelijkheidsgevoel dit zou verplicht moeten zijn . ook de uitbater van het tehuis zou verplicht moeten zijn om de bewoners en het pand te verzekeren. Ook al is Suriname een derde wereld land wil dat niet zeggen dat doodgaan om welke reden dan ook gestimuleerd moet worden door de overheid.


  Maak melding
 2. Gelukkig geen slachtoffers te betreuren.
  Pand was niet verzekerd tegen brandschade. Worden er geen eisen gesteld aan het runnen van een dergelijk huis?
  Er zal vermoedelijk dan ook geen geld zijn voor de wederopbouw van dit oppashuis.
  Ouders hebben er een probleempje bij.


  Maak melding
 3. Kinderen gered door oppasser, waar was de leidinggevende opdat moment? Gaan ze het echt nooit leren een brandverzekering, begrafenisverzekering,autoverzekering en letselschadeverzekering af te sluiten? Ik ben blij de de kindjes zijn gered door de oppasser. Thank God.


  Maak melding
 4. Gelukkig is door kordaat optreden van de oppas(ser) het leven van 5 levende wezens gered.

  Jammer dat het opvanghuis niet in staat is om een goede brandverzekering af te sluiten.

  Het feit dat men reeds 15 jaar bestaat en het kordate optreden van de oppas(ser) geeft aan dat men heel goed werk in het opvanghuis verrichtte.

  Het is jammer de de overheid niet voldoende voorzieningen heeft noch richtlijnen heeft heeft voor crèches, kindertehuizen en – opvanghuizen.
  Hopelijk kunnen ze spoedig een herstart maken.


  Maak melding
 5. Een brandverzekering is een must maar redt geen levens. Gelukkig was die goeie meneer in de buurt anders …… k durf niks meer te zeggen. Dank d almachtige.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES