maandag, mei 20, 2024
HomeFotoVIDEO: Franse douane laat zien hoe drugs in Surinaamse container verstopt waren

VIDEO: Franse douane laat zien hoe drugs in Surinaamse container verstopt waren

-

Does Travel - naar Suriname

De Franse douane heeft vandaag bekend gemaakt dat er 492 kg cocaïne in beslag is genomen, welke verborgen zat in de metalen vloer van een bananencontainer uit Suriname. In een filmpje, hieronder te zien, laat de Franse douane zien hoe de drugs verstopt waren in de container.

De enorme hoeveelheid drugs werd gevonden nadat de metalen vloer van de container uit Suriname werd opengesneden. Dit gebeurde met een cirkelzaag. Na het opensnijden werd de vloer opgetild met een vorkhefwagen. Daaronder werden de pakjes coke zichtbaar.

De onderschepping vond plaats tijdens de inspectie van een container met bananen die uit Suriname kwam via Pointe-à-Pitre in Guadeloupe (Caribisch gebied). Bekijk het filmpje hieronder:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

31 REACTIES
 1. Geen wonder dat we geen us $ meer kunnen krijgen. De leveranciers moeten toch betaald gaan worden.

  429 kg × $5000
  2400 kg × $5000
  300 kg x $ 5000
  Ectect…. makkelijk n us $ 30.000.000 die ergens vandaan moet komen.


  Maak melding
 2. Het is dagelijks weer raak, dat Suriname een coke land is geworden. Er een ieder zijn neus bloed.Hebben de douanemedewerkers hun werk weer niet goed gedaan ? Kennelijk zit er een mol tussen en was op de hoogte hiervan. Hoeveel heeft deze douanemedewerker betaald gekregen op deze container te laten passeren? Failed state. En dan proberen om die 19,5 miljoen van Holland terug te krijgen. Ze mogen het vergeten.

  Sarie Torie.


  Maak melding
 3. De huidige president van Suriname, Desi Bouterse, heeft in 1983 een ontmoeting gehad met destijds ’s werelds grootste drugslord Pablo Escobar. Dat schrijft de Nederlandse krant NRC Handelsblad vandaag. De krant baseert zich op een getuige verklaring van Leo Lichtveld.

  Krant 15 September 2016.

  Dan is het toch niet gek dat er drugs nog geëxporteerd wordt van uit Suriname


  Maak melding
 4. Als ik naar de vloer kijk (het filmpje) dan constateer ik dat de vloer er als nieuw uitzag voor een oude container moet dit dus vragen oproepen.
  Dat er dong kaws rondlopen in Suriname blijkt nu wel. Ook de lasnaden waren glimmend voor een oude container dus waren de lasnaden zo goed als nieuw (net gelast)
  Natuurlijk valt zoiets op


  Maak melding
 5. Suriname is geen voedselschuur geworden zoals beloofd maar wel de cokeschuur.Dank zij Bouterse en consorten.Grote delen van de surinaamse bevolking vinden het geen probleem(Neks no fout) daar zij direkt of indirekt hiermee te maken hebben.


  Maak melding
 6. baas e stress …neks ne luk gi ding koeli mang fu mi jongu …mi no wani pay denk overloper nanga mi mobi jere …oen probeer bakka jere bayah !!


  Maak melding
 7. De Waidie’s en de Bhaiwa’s verruilen eer en geweten voor dood en verderf. Hopelijk krijgen deze handlangers van de moordenaar nul stemmen en uiteindelijk afdruipen als verslaafde junk bedelaar en zwerver. Idioten zonder ethisch moreel besef, alleen maar materieel gewin. Moeders, vaders, dochters, broers, zonen, neven, nichten en aanverwanten doen mee met de graaicultuur van paars. Mooie ontwikkeling voor verdoemenis. Stem paars, eet paars en schijt paars, zolang jou buik maar gevuld wordt met gestolen eten van het arme volk. De creool is hier de grootste dupe van. Onder die groep heerst veel ongeletterheid, criminalitiet en is sprake van gebroken en of verlaten familie verbanden. Zij snuiven zich kapot en denken dat alles wat anderen bezit ook eigendom van hen is. Daarom moet geel en zwart samengaan met groen en rood.


  Maak melding
 8. Wat jammer zeg. Daar gaat mijn lekkers ,snuif snuif. Het is fake cocaïne. Ik ben boos op de wereld.Ik stap naar de Colombiaanse rechter . Snuif snuif.


  Maak melding
 9. Lang leve de NDP.
  Het zullen toch niet kleine jongens die een hele container ombouwen om drugs in te stoppen. Er zullen toch mensen van de top ook weet van hebben. Bouta schreeuwt altijd dat hij alles weet wat er in het land gebeurd, tot dat het komt op drugstransporten. Dan zijn de inlichtingendienst doof en blind. Ze zien niets meer of beter gezegd ze willen niets meer zien. En dan maar huilen dat 19 miljoen euro in beslag is genomen. Kijk dit is 1 van de redenen waarom het geld uit Su stinkt.


  Maak melding
 10. Heel simpel. Leeggewicht van container optellen met het gewicht van het aantal dozen bananen wat erin gaat. Dat levert en vast gewicht op met schommeling van ongeveer 30 kg. Nu komt er een container uit Su (risico uitvoerland) met een container wat ongeveer 429 kg zwaarder is. De Su’s hebben zoals gewoonlijk door hebzucht oude stront tussen hun oren en de Fransen zijn niet gek.


  Maak melding
 11. Wat heet hardleers, hebben ze nou nog niet door, dat al die containers uit Suriname exstra gecontroleerd worden, vooral nu die moordenaar, veroordeelde drugsdealer, in dit land president is, en Suriname te boek staat als drugsdoorvoerland.


  Maak melding
 12. WIJ Paars hebben al voorzorgsmaatregelen genomen,
  de GELDPERSEN draaien op volle toeren !

  Via ongedekte SRD´s wordt Sranan een tweede DUBAI !!

  PS : Zolang onze vriend GILMORE, NOG IETS met Onze Financien
  te maken heeft, zal het volk pinaren !!!!!!!!!!


  Maak melding
 13. het wordt nu tijd dat de president optreed tegen alles wat met drugs te maken heeft in Suriname. President u bent de enige die Suriname een positief beeld kan geven als het om drugs smokkel gaat.
  Uw hulp is hard nodig in deze anders ben ik bang dat u de verkiezingen niet gaan winnen.


  Maak melding
 14. Mokro, waarom moet je de creool weer hierbij betrekken? Het is een publiek geheim dat niet-creolen de grote drugsbaronnen zijn in Suriname, waarom moet je dan creolen weer erbij halen? Bij elk onderwerp sleep je anderen erbij waar het onderwerp niet over gaat. Bestaat Suriname alleen uit creolen? Zijn je Mokro-ogen alleen op creolen gericht? Heb je geen ander onderwerp van gesprek? Ga naar Tupac luisteren joh, dan krijg je inspiratie. Of Bob Marley is ook goed voor een beetje geschiedenis en een beetje diepgang.


  Maak melding
 15. bout jij bent de reder van het land.
  zonder jou gaat het land onder water we gaan verdrinken, dus red het land nu..

  als je niet kan, ,,, donder dan z s m op .. ga naar je zoon daar ben je veilig in s m e ga dood geslagen worden als je aftreed..


  Maak melding
 16. Tuurlijk zal baas hierop ook niet reageren….net als alle voorgaande onderscheppingen…zijn verkiezing geld moet toch ergens vandaan komen….binnenkort Srd koers naar 1 op 20…hopen dan maar op de toeristen die het geld binnen moeten brengen….


  Maak melding
 17. er is heel veel vraag naar drugs in Europa en VS.
  hoe gaan ze anders ontspannen en hoe gaan ze hun stress verwerken.

  trouwens waarom krijgt bouta de schuld hiervan. kan ook van een braziliaan of colombiaan zijn.

  ik denk dat ik al eerder had gereageerd. klootzakken van waterkant hebben mijn commentaar
  weggehaald


  Maak melding
 18. als ze in het westen en in amerika drugs verkopen, dan is het in eens niet meer zo erg.
  want dan heet het partydrug, recreatiedrug en softdrugs.
  laat het suriname zijn, dan is het zware criminelen.


  Maak melding
 19. Nokro en NDP bespotter weh klar mie dja 😂😂😂🙄🙄✌️✌️✌️
  Ik zei het laats al dst su in een zwart tevens diep gat zit….ndp kliekjes kos mie dat ik dat zwart gat ben 😂😂😂 wel hier is het dan…niet een zwart gat maar een wit gat vol coke😂😂😂.Ndp kliekjes konden geen onderscheid maken want ze kijken dagelijks in dat zwart gat en zien het wit vanbinnen maar zelfs geen idee hadden dat het coke is 😂😂😂 lang leve de ndp kliek…woh schijt paars 😂😂✌️✌️✌️


  Maak melding
 20. Het maakt niet uit of de president nu wel of niets met de drugs te maken , het is wel zo dat het mij een hele tijd opvalt dat hij als president helemaal niet erover praat. Begrijpt hij niet dat als je zo een houding aanneemt dat er vraagtekens komen. Dit is echt een kuil graven voor je zelf, ik blijf het zeggen: “ de kruik gaat te water tot hij barst”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES