dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenGezondheidWorld Diabetes Foundation programme manager in Suriname

World Diabetes Foundation programme manager in Suriname

Does Travel & Cadushi Tours

-

Line Bechmann, programme manager van de World Diabetes Foundation (WDF) uit Denemarken, heeft samen met het managementteam van de One Stop Shop voor chronische ziekten, onder begeleiding van Dennis Caff├ę een beleefdheidsbezoek gebracht aan de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias. Het doel van het bezoek was om de minister te informeren over het project uitbreiding van de One Stop Shop in samenwerking met de Medische Zending (MZ) in het binnenland. Dit bezoek vond plaats op dinsdag 7 mei 2019.

Gesproken is over de strategische doelen van het ministerie en de manier waarop er samen met de WDF daaraan invulling kan worden gegeven, als het gaat om het achterland. De One Stop Shop team en de programme manager brengen samen met de MZ een bezoek aan het binnenland. Het team zal aldaar gesprekken voeren met het traditioneel gezag en de bewoners over hetgeen er de komende periode zal gebeuren in hun gebied.

In het project van de One Stop Shop zijn er een aantal gebieden opgenomen waar de diensten van de One Stop Shop worden aangeboden, in samenwerking met de dienstverleners van het Mungra Medisch Centrum (MMC) en de MZ die al in deze gebieden zijn. Enkele van de gebieden zijn Kwamalasamutu, Drietabbetje en Apoera, maar de gebieden die dit keer bezocht zullen worden zijn La duani, Brokopondo en de Suriname rivier opwaarts. De programme manager, Line Bechmann, blijft een week in Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

6 REACTIES
 1. Muslims zeggen dat het verboden is om varkenvlees te eten. Maar de diabeten spuiten varkens insuline. Dank zij de varkens leven de mensen langer. Bart Roep van Nederland kan mooie verhalen maken en er klopt geen bal van. Hij doet dat alleen om subsidie binnen te halen. Diabetes kunnen ze niet genezen en tot heden kunnen ze geen insuline tabletten maken.


  Maak melding

 2. Het ultimatum was uitermate dom en intimiderend tevens tegen de trias politica. Het hoort niet op deze manier te geschieden. De bond moet beter weten. De collegae ook.


  Maak melding

 3. Het krijgen van diabetes kan ook zijn oorzaak vinden in genetische aanleg.
  Ruim 10 jaar geleden vroeg mijn huisarts mij of ik wist dat er onder Hindoestanen veel diabetici zijn. Dat wist ik niet. Hij was toen bezig met een nadere studie hieromtrent en is op dit onderwerp ook gepromoveerd.
  Enkele jaren later verneem ik van vrienden in Sri Lanka, waar ik al meer dan 20 jaar kom, dat zowat 50% van de oudere bevolking aan diabetes lijdt.
  Of dit met een tamelijk eenzijdig eetpatroon te maken heeft, is mij niet helemaal duidelijk maar dat zal naast de erfelijke aanleg ook meespelen, vermoed ik.


  Maak melding

 4. Oorzaak van diabetes: verpakkingsvoedsel.
  Mensen van vroeger aten ook veel en bewogen weinig, maar ze hadden minder ziektes dan mensen van nu. Als je leest op de ingredientenlijst wat er allemaaal in je verpakkingsvoedsel zit, dan wordt je er niet vrolijk van. Sommige producten bevatten meer dan 5 E-nummers. Zowat in elke product zit een of andere suiker.
  Zelfs groenten van de supermarkt worden/werden gewassen in chloorwater. Om insecten te doden!! Ja, wat wil je dan.
  De beste manier om gezond te blijven is door weinig maar gezond te eten, veel gefilterde water te drinken, goed te ademen en elke dag te neuken (meest aangename vorm van fysieke activiteit).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES