maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieUltimatum Politiebond Suriname: collega's binnen 24 uur vrij

Ultimatum Politiebond Suriname: collega’s binnen 24 uur vrij

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse Politiebond (SPB), die vanmiddag in een spoed algemene ledenvergadering bijeen was, heeft een ultimatum gesteld: de drie in verzekering gestelde politieambtenaren moeten binnen 24 uur worden vrijgelaten. Indien de vrijlating van hen niet binnen 24 uur plaatsvindt, zal de ledenvergadering weer bijeen komen om te beslissen wat de verdere acties zijn.

De drie agenten die in verzekering zijn gesteld op basis van een incident tijdens het voetballen met een gezin, zijn leden van het Regio Bijstandsteams (RBT) in Suriname. Hun collega’s hebben gistermiddag het werk neergelegd. Hierdoor zal er niet opgetreden worden wanneer bijstand wordt gevraagd door de basispolitie. RBT treedt voornamelijk op bij calamiteiten om de situatie te helpen normaliseren. 

De SPB vindt dat de leden onrechtmatig zijn gearresteerd. Het bestuur van de bond zal een brief schrijven naar president Desi Bouterse om ontvangen te worden. Lees ook:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

31 REACTIES
 1. Ultimatum Politiebond Suriname: collega’s binnen 24 uur vrij

  Dit doet mij denken aan de actie van ddb in de jaren 80 van de vorige eeuw toen ze ook bezig waren met een vakbond voor het leger e/o uit de Memre Boekoe Kazerne werden getrapt.

  Een politie inspecteur gaf zelf het bevel gericht op hen te schieten, jammer dat het bevel niet werd uitgevoerd.

  Het heeft er veel van dat er weer een staatsgreep gepleegd gaat worden als de ultimatum niet binnen 24 uur wordt uitgevoerd.

  Ik ben benieuwd wie de de nieuwe leider na de ultimatum wordt in Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 2. @ passant 9 mei 2019 at 23:59

  Geen paniek zaaien.

  Was je erbij toen de opdracht tot gericht schieten werd gegeven?

  Of heb je het van horen zeggen.?

  Ik heb niets over kunnen lezen.


  Maak melding
 3. Als deze politie agenten werkelijk vanwege het ultimatum van de bond vrijkomen is het hek echt van de dam. Het betekent de dictatuur van het vakbondwezen. Want die gaan nu bepalen hoe en wanneer er justitieel onderzoek en/of opsporing moet plaatsvinden over mogelijke strafbare feiten begaan.

  Het betekent het faillissement van het klachtrecht die burgers hebben om zich te verzetten tegen onheuse behandeling jegens hun aangegaan.

  We zijn dan eindelijk in een bananenrepubliek terecht gekomen waarbij recht, ethiek en moraal geen fundamentele basis van de staat is.

  Dit zou de zoveelste keer zijn dat de gewapende machten in Suriname zich niets aantrekken of willen aantrekken van hun positie die zij grondwettelijk gezien zouden moeten bekleden in Suriname.


  Maak melding
 4. Ik ben van mening dat de rechter moet oordelen over onrechtmatigheid en niet de bond.
  Wie vermoed word schuldig te zijn moet worden opgebracht voor verhoor en het OM legt voorlopige hechtenis op.
  Is de politie thans op de stoel van de rechter te vinden?
  duid dit op anarchie?


  Maak melding
 5. Hebben politie agenten zo weinig vertrouwen in de rechtstaat. Mocht dit zo zijn, waarom treden ze dagelijks in naam van diezelfde rechtstaat die ze niet vertrouwen tegen burgers op ?


  Maak melding
 6. Bond mag eisen stellen en druk uitoefenen echter
  niet bij een in gang zijnde gerechtelijke procedure !

  De RECHTER beslist over al dan niet vrijlating en
  over verlenging van het voorarrest,
  trekt zich niets aan van buitenstaanders, die niet eens
  in het bezit zijn van het strafdossier van de zaak !

  Ook de actie een beroep te doen op de President is
  buiten proporties, agenten en de bond horen te weten
  dat er een machtenscheiding in Sranan is !
  Ook de president dient zich volgens de GRONDWET
  niet te bemoeien in een gerechtelijke procedure !

  De politiebond geeft zichzelf door deze acties een brevet
  van onvermogen. Men kent het strafprocesrecht en het
  strafrecht onvoldoende ! Ik raad het bestuur van de
  politiebond ook aan onze Grondwet door te nemen !
  ook geen kwaad !


  Maak melding
 7. Het zou het openbaar ministerie sieren als deze gestadig doorging met het onderzoek welke is ingesteld. Mocht een bevel of aanwijzing van de minister van justitie en politie of de president zou komen deze grondig te onderzoeken en indien nodig in het belang van het onderzoek naast zich neer te leggen.

  Het OM in ons land is onafhankelijk en kan dit doen. Mocht de druk te groot worden op het OM de procureur generaal als hoogste vervolgingsambtenaar z’n functie zou neerleggen.


  Maak melding
 8. Wat voor stronterij is dit. Dus de bond stelt een ultimatum het moet niet gekker worden. De agenten moeten gewoon blijven vastzitten tot het onderzoek is afgelopen. Ze zijn niet onaantastbaar. Ze hebben gewoon onbeschoft gedrag vertoont en vulgaire taal gebruikt dat niet kan. Trouwens wat doen agenten buiten werktijd met een dienstwapen op zak. Er schort dan heel wat aan hun opleiding. Professioneel gedrag is ver de zoeken.


  Maak melding
 9. Dit is dé kans/gelegenheid om agenten weer in t gareel te zetten.
  Als ze naar die bond luistere , booi. Dan is Su echt helemaal wieswassie geworde.


  Maak melding
 10. suriname is een recht staat en ook de politie moet zich hier aan houden en ddb het zelfde.dus weg wezen met je bond . de rechter zal recht doen papa .


  Maak melding
 11. Dit is gewoon machtsvertoon ht opz moet haar werk doen n doorgaan mt ht onderzoek. De politie met name de bond vindt k zeer brutaal wel k benne benieuwd wie voor wie gaat bezwyken.dis na wang echte spang tori echt op zn surinaams.


  Maak melding
 12. Deze actie is gewoon machtsvertoon. Zij willen nu op de stoel van de PG/ vervolging gaan zitten. Zo stom denken de leden van het gestuur en degene die hen ondersteunen. Er is geen conflict tussen de vakbond en zijn werkgever. Dus kan deze actie helemaal niet begrijpen. Zulke excessen gaat men krijgen als machtswelustelingen als hellings, gentle en andere bestuursleden in het bestuur zitten. Van hellings en gentle is bekend dat zij psychologisch niet in orde zijn. Immers waren zij afgewezen voor de psychologishe test tot toelating tot de inspecteuropleiding. Gentle was ook verwijderd van de opleiding. Rechtszaak van gemaakt vonnis zaak verloren en toen is hij gaan bedelen op het kabinet van de president om toegelaten te worden.
  In deze case wil ik een vraag stellen aan deze zelfde bestuursleden: waar waren zij toen enkele hindistaanse agenten van houttuin ook onschuldig waren opgesloten. Toen hebben zij niets gedaan en dat er thans enkele creoolse agenten zijn opgesloten Dan schreeuwen zij moord en brand en willen staken. Is er sprake van discriminatie of is er sprake van dat gentle zijn macht will tonen omdat hij als lid van het bestuur ook toevallig hoofd is van rbt.


  Maak melding
 13. Deze agenten en de hele vakbond van criminelen opsluiten en de sleutel weggooien. Deze agenten zijn hun bevoegdheden misbruikt en zijn het gezag niet waard. Als je de beelden bekijkt van het incident dan zie je een lelijke schreeuwende provocerende monkey met een getrokken pistool dreigend afgaan op het slachtoffer. Dit soort criminelen horen geen deel uit te maken van een overheidsfunctie want geestelijk zijn ze onderontwikkeld. En de vakbond ? Deze doet er goed aan om zichzelf op te heffen want ook de vakbond maakt misbruik van macht. Velen zeggen dat Suriname op weg is een bananenrepubliek te worden. Suriname is sinds 1975 al een bananen republiek mede te verwijten aan de zwarten!


  Maak melding
 14. Haha, they did it again. Soso lafu ,soso comedy keepers.De bond is nog stommer dan ik dacht. Maar het was te verwachten. Gezagsverhouding niet aanwezig, trias politica niet aanwezig en kennelijk is er sprake van ruis en een vorm van machtsstrijd binnen het totale korps vanaf de hoogste regionen, de korpschef, bond en onderlinge eenheden. Hierbij verliest men het overzicht. Men vergeet de burger derhalve.

  De politie mag staken als het gaat om bijvoorbeeld verhogingen van de salarissen, beter pensioen, bevorderingen enz. Das normaal. Maar je legt je werk niet neer als je kameraad in verzekering wordt gesteld. Dat is niet jouw pakkie aan. Benne benieuwd hoe het afloopt. Vrees dat de gasten vrijkomen. Er zal gezwicht worden voor de druk. In de achterkamer zal er wel onderhandeld worden om geen gezichtsverlies te lijden. Er is iets grondigs mis binnen de gewapende machten. Een stomme verdwaalde bal heeft het helemaal duidelijk gemaakt. Die burger had de bal lek moeten kappen en had hij de bal aan de agenten kunnen geven. Ze wilden toch de bal? Benne benieuwd.


  Maak melding
 15. Is Suriname nog een rechtstaat. Politie gebruikt hun zwaarste middel (Staken) om collega’s vrij te krijgen.
  Kenmerken van een failed state. Als de staat hier op zijn knieën gaat is het einde zoek. Kunnen politieagenten doen en laten wat ze willen tegen weerloze burgers, als er meer voldoende collega’s zijn die willen staken na het incident.


  Maak melding
 16. “De jurist Hugo Essed is verbaasd over de felheid van reactie van de Surinaamse Politie Bond (SPB). Hij heeft het idee dat de leden zeer oververhit reageren. “Dat de bond zijn leden in vrijheid gesteld wil zien, is begrijpelijk, maar daarvoor staken, vind ik onjuist. Het grondwettelijk verbod van inmenging in opsporing, vervolging en in zaken bij de rechter aanhangig, geldt ook voor de Politiebond”. Dit zegt Essed om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

  “Het heeft er wel veel van dat de betrokken agenten hun boekje ver te buiten zijn gegaan, maar het betreft zo te zien geen halsmisdrijf. Inverzekeringstelling is wel het zwaarste middel.

  Essed vermoedt dat de felle reactie gezien moet worden tegen de achtergrond van de omstandigheden waaronder de Politie en met name de Regio Bijstandsteams moeten werken. Essed zegt “te hopen dat de gemoederen bedaren en dat de Politie Bond het recht op zijn beloop laat”.
  —–

  Een ieder die roept dat de bavianen/monkey’s in burger geen wapen mogen dragen verzoek ik hun mond te gaan spoelen.
  voor zo ver mij bekend zijn er afdelingen bij justitie die altijd hun vuistvuurwapen bij zich dragen.
  Deze agenten zijn van de Regio Bijstand Team in de volksmond bekend als het Arrestatie Team. zij worden ingezet om zware criminelen aan te houden en/of de basispolitie assistentie te verlenen.
  Moeten ze hun wapen eerst thuis of op het politiebureau ophalen.
  Dank zij deze bavianen wordt de criminaliteit enigszins in toom gehouden, en dat terwijl ze hun werk onder slechte arbeidsomstandigheden moeten uitvoeren.
  Deze mensen zijn 1×24 in dienst. bovendien lopen ze in het burger risico’s dus een wapen dragen is een vorm (in dit geval) een vorm van zelfbescherming.

  “Het heeft er wel veel van dat de betrokken agenten hun boekje ver te buiten zijn gegaan, maar het betreft zo te zien geen halsmisdrijf. Inverzekeringstelling is wel het zwaarste middel.”
  Aldus mr. Essed, ik ben geen jurist en neem zonder meer aan dat hij wel gelijk zal hebben.

  Ik heb berichten ontvangen waarin staat dat men ontevreden is over het voortvarend optreden van
  omdat er sprake lijkt te zijn van willekeur. Zwaardere zaken waarbij mensen letterlijk doodgeschoten zijn door agenten worden binnen 24 onderzocht en afgehandeld met eindconclusie vrijspraak terwijl deze rel lijdt tot op non-actief stelling en in verzekering neming.
  Een andere probleem zegt men heeft te maken met de afhandeling van zware criminele activiteiten waarbij misdadigers niet adequaat worden vervolgd, vrij rondlopen of naar het buitenland kunnen vluchten.
  Om over de tweestrijd tussen “hoge officieren (oud bestuur) en andere leidinggevenden (nieuw bestuur)” o.a. bestuursleden van de SPB.

  We zullen zien waar dit eindigt.
  (Moest even aan het geval van de leerkracht denken)


  Maak melding
 17. Dit onderwerp gaat over de vakbond die onterecht dreigt met staken en toch zien bepaalde personen weer kans om de rascistische kaart trekken. Wie de schoen past ……….. hier wordt ik zo moe van. Hoe dom kun je ook lullen over zaken die totaal niet relevant zijn. Pffffffff


  Maak melding
 18. Lees bovenaan tekst!!!
  Ultimatum Politiebond;
  Collega’s binnen 24 uur vrij.

  Wat een arrogante tyfus organisatie is dat. Alsof zij de WET van het land zijn.
  Zij horen als eerste te weten hoe de justitiële Rechtspraak in elkaar zit.
  Hoog van de daken schreeuwen lijkt meer op een geblaf van honden.

  Ik hoop van ganze dat de PG deze organisatie helemaal verbiedt.

  Heb alle vertrouwen in dat het OM zijn werk goed zal afronden.


  Maak melding
 19. @@Pakira tigri##
  Wanneer de bewoner de bal zou kapot snijden, dan was hij in overtreding volgens een bepaalde artikel in de wet. Dan kon hij juist daarvoor beboet worden, op grond van vernietiging van andermans bezit.

  Hij heeft nu juist gehandeld om de bal te confiskeren, omdat door schuld van derden de bal op zijn terrein was beland. En dat mag niet. Valt onder huisvredebreuk en de bescherming van burgers is verankerd in het burgerlijke wetboek van suriname. De agenten hadden beter moeten weten over de procedure van terugvordering van de bal en zeker niet in discussie treden met de bewoner die in zijn rechte staat.
  Ik weet uit het verleden in Sur, dat het vaak anders wordt opgelost. De bewoner is al getergd door vaker overlast en dus laat je de boel eerst gewoon rusten. Op een later moment gaat iemand langs en biedt zijn excuus aan en is alles geregeld.
  Maar nee stoere agenten willen hun macht tonen dan krijg je te maken met dit soort taferelen.

  Met de overige punten ben ik volkomen met je eens.


  Maak melding
 20. @ Djakkie 10 mei 2019 at 12:41
  Ik hoop van ganze dat de PG deze organisatie helemaal verbiedt.”

  Vakbondswerk is bij wet geregeld.
  Het is een recht die internationaal is erkend/wordt erkend; ben je dictatortje aan het spelen.

  Ik denk dat je toch van de ILO hebt gehoord?


  Maak melding
 21. ##SAM
  Je hebt gewoon gelijk. Ik kan je niet tegen spreken.

  Ik wilde met mijn opmerking de arrogantie van deze bond aan de kaak stellen. Zijn de bestuurders nog geschikt om de bond te leiden.
  – bemoeit met de Rechtsorgaan
  – verzoek naar president voor overleg (dit
  is buiten alle wet- en regelgeving)
  – het organiseren van deze staking heeft
  niets te maken met personeelsbeleid,
  anders ga op de stoel van de Rechter
  zitten

  Thanks!


  Maak melding
 22. De jurist Essed, kletst uit z’n nek. Hij zou meer dan alle juristen in Suriname moeten weten wat het betekent als weerloos ongewapende burger geïntimideerd te worden door anderen die menen vanuit hun functie dit te mogen doen.
  In december 1980 is het niet alleen bij intimidatie gebleven maar werden deze voorwapen daadwerkelijk gebruikt.

  Ik weet niet als Essed ooit geïntimideerd is met een vuurwapen, dan zou hij anders piepen.

  Buitendien gaat z’n vergelijking mank als hij het optreden van de politie vergelijk in dit geval met het optreden van de politie bij criminelen of verdachten van criminelen.
  Hier was het optreden van de politie crimineel. De burgers waren ongewapend en weigerden iets terug te geven dat terecht was gekomen op hun rechtmatig eigendom.
  Het zal mij ook niet verwonderen als deze King kong, zich wederrechtelijk toegang had verschaft tot het eigendom van de mensen, zonder daartoe een dringende oorzaak toe was.

  Essed had ik hoger ingeschat, maar als het bericht in de krant juist was, stelt hij teleur.


  Maak melding
 23. @ Robbert 10 mei 2019 at 14:42

  Als advocaat van de nabestaanden van de 8 december moorden, kan ik je garanderen dat hij al jaren onder bedreiging leeft.

  Hij zal wel degelijk weten waar hij het over heeft.


  Maak melding
 24. @ Sam,
  Dan pas deze opmerking niet.
  Ik heb een buurjongen die ooit is bedreigd met een pistool.
  Die vertelde mij dat hij zelf angstig is voor een speelgoed pistool.

  Realiseer je dan, hoe angstig je kunt zijn als je dan weet dat dat ding echt is.

  Ik heb geen woorden voor dit soort lafaards en zeker niet voor zij die dit willen bagatelliseren. Essed had juist een parallel moeten leggen om nogmaals te benadrukken hoe traumatisch het kan zijn om ongewapend tegenover een drietal of zelf meer die je met een wapen bedreigingen.

  Jammer vind ik z’n statement als dat juist weer gegeven is.

  Thx voor je reactie.


  Maak melding
 25. Wie denkt de politiebond wel dat ze zijn. Het is de rechterlijke macht die bepaalt wie opgesloten moet worden en wie vrijgelaten moet worden. De rechterlijke macht moet alle ruimte krijgen om dat in vrijheid en onafhankelijkheid te kunnen doen zonder druk, intimidatie en inmenging van wie dan ook. Dit ultimatum van de politiebond vind ik een verregaande brutaliteit want men probeert hiermee de rechterlijke macht onder druk te zetten om die 3 opgesloten agenten, die overduidelijk zwaar over de schreef zijn gegaan, vrij te laten gaan. De politiebond mag dat ultimatum nemen en het in hun zwarte, racistische en criminele kont steken.
  A.C.A.B.


  Maak melding
 26. Schaamteloos crimineel gedrag van RBT-leden

  Het is met geen pen te beschrijven hoe diep triest de vertoning van de criminele politiemannen is geweest ten huize van familie Ramsoedh. Een gezin uit diepe slaap wekken om de ballen van die politiemannen die kwijt schenen te zijn geraakt, te zoeken in het huis van de mensen. Dat de bewoners aangaven de volgende dag maar te zoeken, bracht een beestachtige toneelopvoering van deze criminele agenten, teweeg.
  Met acht mannen en zovele wapens een weerloos gezin te lijf gaan. De moeder klappen, het kind van 14 jaar zijn hemd van het lijf scheuren, de heer des huizes en een andere zoon aftakelen. Bizar, het lijkt wel een Bollywood film met al die negatieve karakters.
  Dat de politiebond een eis van 24 uren op tafel legt om deze criminelen vrij te krijgen, zegt veel over deze bond. Persoonlijk was ik een enorme fan van de nieuwe bond maar hoe langer het duurt, hoe meer ik tot de conclusie kom dat het een ongeleid projectiel is geworden dat decadent gedrag niet afkeurt doch juist de integriteit van het korps te grabbel gooit. FOEI TOCH SPB !
  Ik hoop van ganser harte dat de familie Ramsoedh de nodige begeleiding krijgt van ter zake deskundigen en dat de criminelen ontslag krijgen uit de dienst.

  Mr. Drs. Sharmila Kalidien-Mansaram

  Oma taki, over criminelen gesproken, waarom kijkt U niet in de paarse ndpspiegel


  Maak melding
 27. Er wordt wel degelijk onderscheid gemaakt in de behandeling van deze zaak. De politiebond heeft m.i. daarom het recht om op te komen voor de belangen van de aangehouden politieagenten. Nu zitten de autoriteiten die bevel tot aanhouding van de agenten hebben gegeven met een lastige zaak. Het gerucht doet de ronde dat het om familierelaties gaat van de opdrachtgever. Dit zaakje stinkt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES