Agenten in burger trekken wapens en lossen schoten in opstootje met burgers

93
Agenten in burger trekken wapens en lossen schoten in opstootje met burgers
Een van de agenten in burger die met getrokken wapen tekeer gaat tegen burgers.

Surinaamse agenten in burger hebben afgelopen donderdag hun wapens getrokken en waarschuwingsschoten gelost. Dit gebeurde tijdens een opstootje met burgers. Volgens het Korps Politie Suriname zouden de mannen dit gedaan hebben omdat een van hun zou zijn verwond door een burger, tijdens een opstootje. Het opstootje ontstond nadat een groep voetballende politiemannen, militairen en burgers ruzie kreeg met een gezin dat naast het sportveld woonachtig is.

Aanleiding voor de ruzie was een bal die op het erf van het gezin terecht kwam en door de heer des huizes was afgepakt. Hij wilde bal niet afstaan waardoor de gemoederen verhit raakte. Daarbij zou de bewoner een agent hebben verwond met een voorwerp. Zijn collega’s hebben toen waarschuwing schoten gelost om erger te voorkomen, beweert de politie in Suriname zelf.

Volgens een getuige zou de vrouw van de bewoner ook een politieagent hebben geslagen waardoor de zaak escaleerde. De man werd hangende het onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is aangifte gedaan van onder andere bedreiging met een misdrijf en mishandeling. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de man/bewoner na verhoor heen gezonden.

Momenteel circuleren beelden op social media over dit incident. Op de beelden is te zien hoe een man, vermoedelijk een agent, met zijn wapen met het gezin ruziet. De vrouw des huizes hield de mannen voor om rustig te blijven en niet te vechten met haar zoon.


93 REACTIES

 1. Raar verhaal. Waarom buiten werktijd met een wapen op zak. Ik dacht dat
  je na werktijd het wapen moet inleveren en bij het begin weer ophalen.


  Maak melding

 2. Typisch weer het gedrag van een stelletje losgeslagen apen. Typisch weet op zijn Surinaams het probleem proberen op te lossen; veel geschreeuw en schelden en gebruik van krachttermen maar O zo dom. Neen dit volk verdient om genadeloos afgestraft te worden. Domme apen.


  Maak melding

 3. Tsjonge jonge jonge jonge agente die schelde en met wapen lopen schreeuwen voor een bal. Hoe zijn die het korps binnegekome joh. Wel een stelletje opgefokte beeste joh, nie normaal gek. Dit is wel agent onwaardig joh hé. Die Suries die kenne me toch agressief weze joh.


  Maak melding

 4. @ de aard van het conflict, rechtvaardig volgens mij niet om een pistool bij te halen.

  Laten we hopen dat de Korpschef van politie dit niet zomaar zich voorbij laat gaan.

  Het taalgebruik en het gedrag is een politie agent onwaardig.

  Maar ja, je moet voorzichtig zijn een aap een pistool in handen te geven. Vaak niet alleen een gevaar voor zichzelf maar ook van z’n omgeving.

  Want als het mis gaat na kree na soso kree


  Maak melding

 5. Hey Makaken @ Glenn of Babasai en Kree.

  Voor dit soort berichten moet je in India wezen of Pakistan. Daar kunnen jullie je uiterste gang gaan. Een gratis ticket krijgen jullie van Pakiratigri. Ga daar de politieagenten en militairen vragen of ze het zoveel beter weten. Ga daar met je haat en nijd.


  Maak melding

 6. HELEMAAL verkeerd van de politieagenten. Maar toch vind ik ook de bewoners fout. Als die politieagenten en militairen aan het ontspannen waren en die bal op jullie erf terecht gekomen was, geef die bal dan terug. Het gebeurt en kan gebeuren. Dat is de normaalste zaak ter wereld. Geef het netjes af en klaar is kees.
  Niet zomaar waren ze aan het ontspannen, er is een reden waarom de gewapende machten dat ook doen.
  En als je naast/ in de buurt van een voetbalveld woont moet je weten dat je lawaai gaat hebben en dit soort zaken. Zomaar hebben de bewoners moeilijk gedaan. Ik woon ook naast een voetbalveld, dus ik weet waarover ik praat. Als ik alle ballen dan ook niet zou teruggeven, dan kon ik nu een winkel geopend kunnen hebben van 2de handse ballen.
  Onsportieve bewoners, kan je dan voor mijn part verhuizen van daar.


  Maak melding

 7. Schaamteloos. Ik hoop echt dat ze op het matje worden geroepen en voor mij part geschorst worden. Mijn complimenten voor de moeder en zoon, dat ze niet terugdeinzen ondanks het wapen.


  Maak melding

 8. Ik had het filmpje nog niet gezien. Maar dit is totaal politie onwaardig, de eerste
  taak van de politie is de boel kalmeren en de-escaleren. Hier gooit men alleen maar
  olie op het vuur met schreeuwen en dreigen met een pistool. Handiger was geweest
  dat die bal direct teruggeven was, maar als politieman moet je daar boven staan. Deze
  mensen zijn totaal ongeschikt om het beroep politie man uit te oefenen. De minister
  moet deze mensen de laan uit sturen per direct, anders krijgen we anders toestanden
  als die jongen die doodgeslagen is in de gevangenis.


  Maak melding

 9. @

  Pakiratigri,

  Waarom vertrek je niet naar Ghana, jouw vice-president heeft voor jullie soort een terugkeer regeling besproken.

  Ik wed dat deze regeling niet voor jou geldt, want daar moeten ze je niet. Ze waren al lang blij dat ze je voorouders voor een lapje stof en een flesje rum kwijt waren.

  Wellicht wilt een ander Afrikaans land je opnemen. Gemakkelijk zal het niet gaan, want bij hun is het al 1 en al ellende. Jou erbij en een gedeelte van jouw soort zou alleen maar groter ellende kunnen geven.

  Zelf voor kraaltjes en spiegels willen ze jou en jouw soort dus niet meer.

  Sari Tori


  Maak melding

 10. Ik stuur hierbij een open sollicitatie aan de Minister van Justitie en Politie in Suriname!
  Ik ben trainer/docent voor (onder andere) Conflicthantering, Communicatieve Vaardigheden en Agressiemanagement. Aan de beelden te zien is daar dringende behoefte aan bij zijn manschappen…..


  Maak melding

 11. Hey @kree,

  Je naam is al niet goed gespeld. Je bent niet bij dus. Je bent wel goed beledigend. Stop daarmee! Wat is mijn soort dan? Stommerd? Wake up! Ga niet beledigen ,want dat doe je voortdurend.


  Maak melding

 12. @ Kree na soso kree mi e kree
  30 april 2019 at 18:19
  Mocht je het nog niet weten de zwarte racist en terrorist Pakiratigri woont niet in Suriname maar in Nederland. Daarom heeft deze schooier een grote mond want er wordt voor zijn soort gezorgd. Elders schreef ik hoe een groepje Marokkanen in het zwembad van Duinrell een groep zwarten die hun driften niet onder controle had, door dat groepje Marokkanen flink te grazen zijn genomen. Overal waar zwarten zich bevinden misdragen ze zich en laten ze zien nog steeds dat ze onderontwikkeld zijn. Pakiratigri schooier laat dit ook zien.


  Maak melding

 13. @@Kree na soso Kree##
  Helemaal gelijk.

  Een politieagent is opgeleid voor wetshandhaving en burgers te beschermen.
  En in dit geval zeker niet op het erf van de bewoner binnen te dringen zonder toestemming en nogeens ruzie te maken.
  Wanneer de bewoner weigert om de bal terug te geven dan is dat zijn goed recht om dat te doen. De politieagent hoort zich dan terug te trekken en zeker geen ruzie maken met een burger die in zijn recht staat.
  De agent had zich moeten gaan beraden of via het juridische weg nog mogelijk is om de bal alsnog op te eisen.

  Het erf behoort tot het eigendomsrecht van de burger, waar het betreden van het erf zonder toestemming een overtreding is. Dit is geregeld in het burgerlijk wetboek. De agent had dit moeten weten en zoals de videobeelden het laten zien, dat de agent in kwestie op verboden terrein aan het dreigen is met een pistool, had de bewoner in kwestie het recht om zich te verdedigen met de middelen die hij tot zijn mogelijkheden had. Hij zou door de rechter zijn vrijgesproken.

  Nu de houding en tieren van de agent onomstotelijk vaststaat op videobeelden, @Kree# moet de minister van justitie hard ingrijpen door de agent op staande voet te ontslaan. Een tweede mogelijkheid is schorsing en later een functie binnendienst. Deze agent is niet geschikt voor een buitendienst functie.
  Maar gelet op het feit dat Sur een bananen Republiek is, zie ik dat niet gebeuren.

  Ik ga er vooralsnog van uit, dat de agent voor het terug vragen van de bal geen excuus heeft willen aanbieden, dat de bal door hun toedoen op zijn erf was beland. Daarom waren de bewoners zo woest.


  Maak melding

 14. Wat voor achterlijke mensen zijn dat om een bal achter te houden???? Iedereen zou boos worden…..je voetbalt…..bal komt per ongelijk op een erf terecht…..maar die mensen willen de bal niet terug geven…?????


  Maak melding

 15. @@Nina##
  Het is jou goede wil om de bal terug te geven. Het gaat ook om de manier hoe de bal wordt teruggevraagd. De agent in kwestie had zich moeten excuseren en terughoudend zijn, was zeker op zijn plaats. De agent moet voor deescalatie zorgen en niet laten escaleren.
  Tot heden wist ik niet dat Sur agenten ook in hun nakie nog hun dienst uitvoerden.

  En zij hoeven ook niet te verhuizen, want zij vallen niemand lastig. Het zijn de voetballende mensen die de rust van de bewoners stoorden door de bal op hun erf te trappen. De beheerder van het sportveld had voldoende maatregelen moeten treffen, dat een bal op erven van bewoners zou kunnen belanden. In het burgerlijk wetboek is ook geregeld, dat door derden in den lande op welke wijze dan ook bewoners last te bezorgen. Het is en blijft een privé terrein.


  Maak melding

 16. @@VliegendeHollander##
  Is het je opgevallen dat de agent in kwestie bijna in z’n nakie is.
  Alleen in Sur is nog mogelijk op deze wijze je beroep uit te oefenen.

  So so kree😢😢😢


  Maak melding

 17. Juist de mensen die andere mensen apen noemen zijn juist de genen die op apen lijken. Ten eerste die soort mensen zijn van boven naar beneden behaard net als apen. Zelfs hun vrouwen zijn behaard. Hun borst en buik hun handen en voeten hun rug. En ze hebben glad haar net als apen. Apen hebben gelukkig geen kroeshaar. Nou vraag ik je deze mensen zijn gewoon domme apen en vooral in India heb je die. Ga naar YouTube dan zie je hoe verschrikkelijk ze op apen lijken hun hele lichaam is behaard. Dus glad harige apen maak he zelf niet zo belachlijk ga voor de spiegel staan en kijk naar je lijf dan zie je daar die domme behaarde aap staan.😃🤣😂.


  Maak melding

 18. Als een politieagent zijn wapen trekt en niet schiet getuigt het niets anders dan van machtsmisbruik. Je moet pas je wapen trekken als je mee moet schieten en niet eerder. Je wilt wat maar je kan het verbaal niet bolwerken omdat je verbaal tekort schiet of niet in je recht staat. Om hier kracht bij te zetten ga je dan met een wapen zwaaien. Hoe zielig kan je zijn als politieagent. Tja dit is het niveau van de politie in Suriname. Je kan ze ook niet kwalijk nemen.


  Maak melding

 19. Agent in burger met pistool? Dan ben je toch niet in burger, want je pistool hoort bij je uniform, als je er gebruik van maakt buiten diensttijd dan bega je gewoon een misdaad. Zal wel aan mij liggen🤔


  Maak melding

 20. Kondremangs,

  Een vraag. ..los van alle scheldpartijen naar elkaar toe en los van het onderwerp. …
  HEEFT IEMAND OOIT EEN AAP GEZIEN MET KROESHAAR IN DE NATUUR? ??? ALLE APEN HEBBEN GLAD HAAR. ……
  IK REST MY CASE. ……
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 21. Afiba en al die domme apen het gast niet of ze kroeshaar hebben maar het gaat om hun apengedrag laat dat duidelijk zijn. En jullie zijn zielig want zelf schelden jullie mmp al te graag op Hindoestanen ma na de Hindoestanen kweki oenoe. Het zijn de Hindoestanen die voor jullie apen zorgen ! Mmp


  Maak melding

 22. @ Als glad haar het enig criterium zou zijn om aap te zijn, dan zou een groot deel van de wereld uit apen bestaan ja.

  Maar alleen apen begrijpen niet dat het noch een noodzakelijke, noch een voldoende voorwaarde is.

  So I rest my case. Je hebt minimale intelligentie of niet.

  De geschiedenis leert dat bepaalde volkstamen het niet hebben. Kijk maar naar Afrika, naar Suriname, daar zien we dat bepaalde volkstamen met minder dan minimale moraal, fatsoen en intelligentie, de boel naar de knoppen helpen.

  Oen waai a fraga gie ding kes kesi takie mang. Oen waai a fraga gie ding President.


  Maak melding

 23. die voetballers zijn totaal verkeert, ze hadden om die veld een omrastering moeten bouwen, zodat die niet tot iemand anders tot hinder was gekomen..
  typisch s m e overal wordt een veldje aangelegd, zonder bescherming van eigenmateriaal-middelen .., gevolg is altijd strubbelingen met de buren..

  de poep lijder van het land staat er bij kijkt ernaar..


  Maak melding

 24. Jammer dat er uit de meeste reacties zeer weinig aan een bevredigende oplossing voor beide partijen wordt nagedacht, integendeel riekt deze discussie naar racisme. Zelf denk ik dat de politie agent zwaar in de fout is gegaan. Wellicht niet eens gelegitimeerd aan de bewoners. We weten ook niet hoe de communicatie is( voor de opname van de video beelden). Bij aanvang van de beelden was de agent reeds over de rooie, zo te zien. Hoe dan ook ben ik van mening dat het gebruikte middel ( wapen) het doel niet heiligt. Ook ben ik van mening dat je als politie agent het begrip “ verbaal communiceren “ vrij hoog in het vaandel dient te dragen maar in dit geval ontbreekt het in ruime mate bij de agent in de video. Hopelijk kan hij de gemaakte video opname gebruiken om lering eruit te trekken. We maken allemaal fouten, helemaal niet erg. Erg is als wij niet van deze fouten willen of kunnen leren. Frank( Sranang mang). Soso Lobie nanga Gosontoe.


  Maak melding

 25. Triest dat het zo uit de hand is gelopen door juist gewapende machten die de burgers moeten beschermen.

  Wat hier uit geleerd kan worden is dat de bewoners van het huis, erf overlast hebben ondervonden van het voetbalspel op het voetbalveld van Randieth Boys op Uitvlugt.

  Het Voetbalveld voldoet dus niet aan de eis om te voorkomen dat tijdens het voetbalspel overlast cq, voetballen op het erf van de naast gelegen bewoners terecht komt. Hieraan zal het bestuur van Randieth Boys voetbal de nodige maatregelen moeten nemen om te voorkomen dat de voetbal op het erf van de naast gelegen terrein terecht komt.

  De politie, militairen, enz zullen in de toekomst als ze een voetbalwedstrijd gaan spelen wel goed moeten nagaan of het terrein geen overlast veroorzaakt voor de naast gelegen bewoners.

  Ook het achter wege blijven van alcohol, als daar sprake van was moet achter wegen blijven even als niet de juiste toon van praten tegen de burgers. De gewapende machten moeten op grond van hun functie wel weten dat ze wel juist de rust moeten bewaren en goed en correct te werk gaan.

  Eens maar nooit weer en hopelijk dat ze vele lessen die hieruit geleerd worden in de toekomst zullen toepassen, waardoor zaken correct en ordelijk verloopt en onder controle blijft.

  Het heeft er veel van dat de rust, privacy van de burgers, bewoners is aangetast en ze zich bedreigd voelden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 26. Glenn en Kree na soso gedragen zich als het stereotype Hindustaan;
  Hoogmoedig, racistisch, achterbaks (want in het echt durven ze hun muil niet als zodanig open te trekken) denkende dat ze donkerwit zijn. Oftewel de reden waarom donkeren niet dorsten om op VHP te stemmen.
  Niets van aantrekken mensen, ze zijn sociaal gehandicapt en ze hebben zichzelf niet gemaakt dus heb medelij.
  Goddank zijn er genoeg Hindustanen met meer hersens.


  Maak melding

 27. De bewoner heeft deze situatie zelf uitgelokt om een filmpje van te maken.
  Ik ben zelf voetballer en straat voetballer geweest,mensen gaven altijd de ballen terug!
  De agenten hebben groot gelijk ze moesten hun aan flarden neer schieten.
  Het is gewoon gelul op dit forum agenten de schuld geven kloot zakken?


  Maak melding

 28. On topic;
  Een agent hoort boven de burger te staan in doen en laten. Als een maniak gaan rondzwaaien met een vuurwapen terwijl de situatie (makkelijk) anders had kunnen lopen, is agent onwaardig.
  Vaak is misplaatste trots en bravoure een houding die niet werkt met zo’n functie…
  Beiden zijn fout, maar de agenten moeste er boven staan.


  Maak melding

 29. @@Mica##
  Klopt wat je schrijft.

  Maar er zijn agenten die speciale toestemming hebben om in burger zijn pang pang te dragen. Dan moet je hier onderscheidt maken tussen dragen en onbeheerd achter laten. En voor thuis hebben ze richtlijnen hoe ze die moeten opbergen.

  MAAR NU!!!!
  Let op de agent. Hij is bijna in z’n nakie. Draagt een voetbalschoen, voetbalbroek en heeft geen shirt aan. Waarschijnlijk speelt hij voetbal met zijn pistool bij zich. En dat is verboden. Hij mag dit ook niet door een ander laten beheren tijdens het voetballen. Al is die ander ook een agent. Daar zijn er richtlijnen voor, maar deze agent is een domoor.
  Lees ook mijn collums bovenaan.


  Maak melding

 30. “Mensen” als Afiba vallen onder het categorie Gorilla.

  Rasicme is een ziekte die je niet met je geboorte meekrijgt, maar tijdens je opvoeding.

  Het is om te huilen als sommige reacties leest


  Maak melding

 31. @@Veno##
  Wanneer met ballen tegen je huis mag worden geschoten, dan mag de hond van je buurman ook op je erf komen schijten.
  Bedoel je het zo!!


  Maak melding

 32. Miss Opinion
  Het zijn niet alleen maar 2 etniciteiten die in Suriname wonen hoor. Waarom zou ik geen Javaan, Chinees, boeroe, jood, indiaan kunnen zijn maar perse Hindostaan.

  Ik denk dat je laat zien hoe bevoordeeld jezelf bent.

  Trouwens ben je psycholoog. Zelf als je het bent denk ik dat je meer psychopatisch bent om zomaar zonder dat je mij kent diagnosen te stellen.

  Sommigen zoals jou denken dat echt te kunnen. Grootheidswaan daar leiden ze aan. Heb ik vaak gezien bij een bepaalde soort.

  Jou ken ik niet. Maar ik vraag me af als je niet behoort bij die soort.


  Maak melding

 33. @ Kree mi soso

  Alleen je naam al….ken je uberhaupt wel vreugde?
  Gelukkige mensen bashen anderen niet. Ik heb je nu genoeg aandacht gegeven, probeer het morgen weer 😉

  On topic @ Djakkie
  De agent is sowieso fout, simpelweg vanwege zijn functie al.
  Wel een dingetje, als je degene bent die filmt weet je dat je je enigszins gedeisd moet houden. We weten niet hoe het eraan toe ging alvorens er gefilmd werd…
  Hoe dan ook, de agenten hadden gewoon moeten afdruipen hoe kinderachtig het afpakken van de bal door de bewoners ook was…


  Maak melding

 34. @@Frank$$
  Ik begrijp jou standpunt.
  Maar maar het gaat hier om een politieagent. Hij hoort de wet te handhaven en niet in overtreding te gaan. Daarvoor is hij opgeleid. Nu dat er video beelden zijn, waarbij het onomstotelijk vaststaat omtrent zijn handelen, is er maar één sanctie hierop. En dat is op staande voet ontslag.

  Een legitimatie is ook niet aan de orde, gelet op de kleding van de agent.
  Er had ook geen inbreuk moeten worden gemaakt op de privacy recht van de bewoner.
  De agent in kwestie zit op hete kolen😵😵


  Maak melding

 35. Deze vredelievende mensen hebn n rustig plekje opgezocht die toen nog n weiland was , om te bouwen n om in alle rust te mogen wonen. Die voetbalveld is veel later aangelegd n vanaf toen was ht gedaan mt hun rust. De ballen kwamen zo vaak op ht erf terecht dat ht begon te irriteren vooral daar er alle soort gespuis op ht erf kwamen om de ballen terug te halen n vaak ongevraagd dan moet men begrypen dat de emmer eens gaat overlopen n de bom gaat barsten. Of moest de eigenaar n wachter daar op post zetten om de ballen terug te gooien zodat dit soort kaulo daggoes niet steeds ongevraagd ht erf betreden?


  Maak melding

 36. Creolen zijn de grootste racisten van Suriname. Het bewijs leveren ze zelf keer op keer.
  Miss Opnion, Afiba, pakiratigri, Wendy, Luciën om er maar een paar te noemen zijn zeer racistisch!
  Ik ga maar weer naar Tottenham Spurs -Ajax kijken. Veel leuker dan al het gescheld op deze site!


  Maak melding

 37. Miss pussy klopt niet wat je zegt masr had ik natuurlijk ingecalculeerd. Er wordt in negatieve zin naar India gewezen maar wie houdt bij wie de handen op en bedelt om geld ? Want die zwarten in Nederland met hun grote bek durven niet in het land waar ze O zo trots op zijn te investeren. Maar wel parasiteren op derden en daar heeft jouw soort een handje van


  Maak melding

 38. @
  Miss Opinion.

  Mij hoef je geen aandacht te geven. Heb ik niet nodig van je.
  Ik denk dat je zelf aandacht nodig hebt, maar dan niet van een gewoon persoon als ik. Maar van een psychiater. Want je grootheidswaan dat je iemand eerst moet kennen alvorens je jouw kul spuit, kan je niet opgeven. Ik begrijp het hoor. Heb ik vaak gezien bij een bepaalde soort, waar ik niet met stelligheid denk zoals jij dat doet, daartoe toe behoort. Dus hou je aandacht voor jezelf en zoek die van een psychiater ook op. Heb je nodig. Dit was mijn laatste comment vwb deze topic op jou. De groeten aan jou en jouw soort.


  Maak melding

 39. Zulke figuren horen niet bij een gewapende dienst !

  Stel hoge eisen aan personen die bij deze diensten m
  moeten werken.

  Het politieke gedoe moet stoppen, blijf af van de vereisten
  en vaardigheden die nodig zijn voor een job !

  Wie niet voldoet kan ander werk gaan verrichten, in elk geval niet
  bij de gewapende diensten !

  PS: zie ook het onlangs, ZEER ernstige mishandelen tot de DOOD
  toe van een ongewapende GEVANGENE door ongeveer VIJFTIEN
  personen, die als gevangenbewaarder optreden !

  BRENG DE RECHTSSTAAT TERUG IN ONS MOOIE SRANAN !

  WIJZIG DE GRONDWET STEL MEER DWINGENDE EISEN, VOORAL OOK
  AAN POLITICI !


  Maak melding

 40. Agenten die een wapen trekken bij een conflict waar zij zelf een rol in spelen moeten direct oneervol ontslagen worden. Zo ook militairen. En alle anderen die bij het voetbal betrokken waren moeten een zware discipilinaire straf krijgen.


  Maak melding

 41. Miss Opinion
  30 april 2019 at 22:13
  @Glenn, neem je medicijnen a.u.b. in voor je het internet betreedt. Merci beaucoup! moeite met de feiten en de waarheid zo te zien. Ja dan beginnen ze heel hard te schreeuwen maar het maakt op mij geen indruk want je moet vooral nergens mee bemoeien als je kritiek niet verdraagt. Of klopt het niet dat Suriname door de zwarten leeggeroofd wordt ? Klopt het niet dat jullie je handen overal ophouden ? Indonesië India Arabische Emiraten, Nederland en toch een grote bek!


  Maak melding

 42. @Mica
  De aanduiding “agenten in burger”is ook volstrekt onjuist. Een “agent in burger”is een agent die in burger kleding dienst doet, bv om zakkenrollers op te sporen. Dat is een bijzondere dienst uitvoeren.
  Deze agenten waren daar in hun eigen tijd en dus gewoon burgers die ongeoorloofd met wapens stonden te zwaaien. Een ernstige overtreding die elke ambtenaar oneervol onslag op moet leveren.


  Maak melding

 43. @@Klaas de Groot##
  Deze voorval weegt zwaarder dan een overtreding. Je kunt haast zeggen; valt onder de categorie van; zware misdrijf met dreigementen en intimidatie.
  De enige sanctie hierop is; ontslag op staande voet.


  Maak melding

 44. Wat een stoerheid. Deze agenten hebben opleiding genoten; kalaka skotoe.
  Gelijk ontslaan voordat zij uit frustratie iemand verwonden of doodschieten.
  Stelletje “brulapen”.


  Maak melding

 45. @ Djakkie,

  Met alle respect hoor, maar jij bent bezig haast een ieder te verbeteren.
  Hier heeft een ieder z’n eigen mening en dat moet gerespecteerd worden. Daarom leven we in een democratisch land.
  Het zou beter zijn om je eigen mening te plaatsen, dan jouw mening geven op iemand anders mening.


  Maak melding

 46. Yu wani sabi wan sani. Mi denki 1 sma nomo poti law law sani ondro so meni tra neng. Soso fu hari taki. A no habi wan libi. No musu go ini hari taki fu kaulo sma disi. Sma disi no habi tra sani fu du.


  Maak melding

 47. Stelletje amateurs en heet hoofden bij elkaar. Wie gaat nou met een pistool voetballen of voetbal kijken. Ja, een aap in burger met een pistool. Boefdraad zou zeggen, een aap moet je geen scheermes geven om ermee te spelen. Wat doet Boefdraad en wat doen de geüniformeerde honden met wapens? Burgers intimideren en chanteren, daar ze in Suriname heel goed in. Voor de rest kunnen ze een procesverbaal niet behoorlijk opstellen, maar bigi ting spelen: Ho maar!


  Maak melding

 48. Nina 1 mei 2019 at 03:44
  @ Djakkie,

  Met alle respect hoor, maar jij bent bezig haast een ieder te verbeteren.
  Hier heeft een ieder z’n eigen mening en dat moet gerespecteerd worden. ”

  @ Nina,
  het is een discussieforum ergo je mag op elkaar reageren.
  Is ook een vorm van democratie.


  Maak melding

 49. @@Nina##

  @@Sam##

  Mijn waardering voor jullie eerlijke en open argument. Jullie beiden hebben gelijk. Ik zal in het vervolg niet met tegen argumenten komen jegens mijn collega’s.
  Ik zal je vertellen hoe dit kwam.
  In mijn vorige collums heb ik eerlijk en met argementen geschreven over creolen, djoeka’s en de zwarte bevolking. Dat ging om roven, moorden en stelen. Er volgde ook een nuancering over hindoestanen en zwarten. Er waren 2 mede forumschrijvers waarmee ik in de clinch lag over persoonlijke aanvallen op onjuiste gronden. Uiteindelijk zijn ze met de staart tussen de benen vertrokken, zonder te antwoorden op mijn argumenten. Mijn reactie was in de regel nooit op de persoon gericht maar inhoudelijk. Het moet ook een beetje geloofwaardig zijn, daar leren wij elkaar van.

  Het ga jullie ontzettend goed.


  Maak melding

 50. Voetbalschoen aan. Korte broek. Heeft alvast een sliding gemaakt, kijk naar de broek. Ontbloot boven lichaam. Politie agent in dienst,,hoezo? Sliding maken met een pistool in de holster. Dan zou zijn reed nu op z’n gat liggen😆😆


  Maak melding

 51. Weer een voorbeeld van het moreelverval. Het product van de laatste 3 decennia. Asociaal/ schaamteloos gedrag en ook nog bij de politie als je beste kameraad, die het goede voorbeeld behoort te geven, hoe zo? Mijns inzien schort er veel aan het wervingsbeleid en de opleiding bij de politie. Deze typische figuren zijn in hun basis opvoeding veel aan fatsoen te kort gekomen en zijn een schande voor Suriname. Er is in ieder geval met dit soort tuig bij de politie niets te beginnen. Bij het handhaven van de orde en veiligheid werken zij slechts escalaties in de hand. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de burgerij hen ook niet meer serieus neemt.

  Allemaal domme, mentaal onevenwichtige loosers die slechts met intimidaties, machtsvertoon en pistool in de hand, hun persoonlijke status willen bevestigen. Zij ontberen het gezonde verstand en tact, de sociaal psychologische inzichten en vaardigheden om met de burgerij om te kunnen gaan. En juist omdat zij bij het aangaan van conflicten als politieambtenaar bedacht zouden moeten zijn, escalaties te voorkomen. De confrontaties worden daar en tegen juist opgezocht en dat pleit niet voor een gezonde mentaliteit bij het uitstralen van gezag en respect dat nou juist de politie regardeert.


  Maak melding

 52. Veno 30 april 2019 at 21:02
  Alleen voor het afpakken van een bal had de agent de bewoner aan flarden moeten schieten ? Uit het filmpje blijkt dat de bewoner van Hindeostaanse afkomst is en de agent Afro Suri is. Had je het ook voorgesteld als het andersom was geweest ? Als de bewoner een Afro Suri en de agent van Hindoestaanse afkomst was ? Ik weet 100% dat je in dat geval de zijde van de Afro had gekozen en hem in het gelijk gesteld had. Kijk, dit is dan ook de reden dat Suriname geen meter vooruit komt; afgunst is zo kenmerkend voor Suriname en Surinamers. We gunnen elkaar het succes niet. Als een Hindoestaan in een mooie auto rijdt dan denkt de Afro Suri dat hij zijn geld met drugshandel verdiend heeft. hetzelfde denkt de Nederlander als hij een Afro Suri of Marokkaan in een bolide ziet rijden. Maar dan heeft het dat de Nederlander een racist is.

  Uit jouw reactie blijkt dat je in de categorie racisten hoort. In de VS schieten bedreigde agenten op onschuldige Afro Amerikanen en het verwijt van de zwarte gemeenschap is dan ook dat de Amerikaanse agent door en door racistisch is. Nu, dit geldt ook voor de Afro Suri. Net wat @Yiyani zegt de grootste racisten zijn de Afro Surinamers.


  Maak melding

 53. Times For Kranti 1 mei 2019 at 09:37
  De grootste landverraders in Suriname zijn de Hindoestanen en Javanen, als men heeft over de gladharigen.

  Jammer dat je niet onderbouwt waaruit dit blijkt. Laat ik het dan maar anders formuleren. Niet de Javaan en of de Hindoestaan of gladharige zijn schuldig aan de ellende in Suriname. Deze bevolkingsgroepen zorgen nochtans ervoor dat de rest van Suriname nog dagelijks te eten heeft. Ik zie nergens een creool op het land hard werken; vooral Javanen en Hindoestanen werken zich kapot om te overleven en de rest van voedsel te voorzien. Nickerie staat bekend als de rijstdistrict en niet verwonderlijk is het dat in dit district vooral Hindoestanen actief zijn. Lelydorp wordt voornamelijk bewoond door Javanen en op elke straathoek zie je de Javaan een eetwinkeltje runnen. Waar blijft de creool ? Ja, die zit onder de Palmboom met zijn borgoe naar vrouwen te sissen staat de op hoek om toe te slaan. Jammer dat je weer het vooroordeel bevestigt hoe racisten de creool is.


  Maak melding

 54. @Times for Kranti; over welke waarheid heb je het? De waarheid die ik ken is, dat creolen het land in uitverkoop hebben gezet, dat creolen nietsnutters zijn, dat creolen alleen maar voor ellende in het land zorgen, dat ze overal met hun minderwaardigheidscomplex alleen maar lopen te brullen, dat ze achtergesteld worden, terwijl ze geen reet uitflikken. Handje ophouden of stelen…wie zijn de verraders, raad het eens!


  Maak melding

 55. @Kankantistraat 1 mei 2019 at 11:39,
  Ik wil er niet uitgebreid op ingaan, onderbouwing J. Lachman (VHP) landverrader nummer 1, met Joppie Pengel en laters met NPS Henk Aron. Nooit het voortouw willen nemen, (Onafhankelijkheid Suriname )

  W. Soemita/P. Somhardjo (KTPI/PL) landverraders nummer 2, ( inzake amnestie aanname )


  Maak melding

 56. Kondremangs,

  Opnieuw is de racistische tour hier op dit forum losgebarsten……….IT IS SUPER SUPER BAD ZOU WIJLEN JOHNY KAMPERVEEN ZEGGEN……………I REST MY CASE AGAIN.
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 57. @Mokro 1 mei 2019 at, Wees trots dat Suriname vandaag Suriname is, deze zelfde Creolen hebben mens onwaardig hard gewerkt met sweepslagen en het oerwoud opengekapt voor de blanken, wat men nu Suriname noemt, en het was nog niet klaar met openkappen, er moest nog structuur aangebracht worden, klaar gemaakt worden voor grootschalig landbouw, voor export naar Holland enz.enz.. Deze zelfde Creolen zijn weer ingezet om onderdwang landbouw te doen in alle omstandigheden….Chinzen, Hindoestanen, Javanen zijn in een gespreid bedje binnengehaald, omstandigheden waren niet zo rooskleur, in elk geval ze hoefden niet bergen te verzetten, meer invulling te geven aan de verlaten plantagen rond 1863/1873…
  “RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ” VRIJHEID VAN MENINGSUITING


  Maak melding

 58. ZE hadden geen andere keus omdat ze door hun eigen mensen in Ghana als handelswaar verkocht werden aan hun drijvers die hen overal in de wereld misbruikt zijn. Wat is er nadien gebeurd? Kom met domme uitspraken en schrik niet als je van dezelfde terugkrijgt.


  Maak melding

 59. Times For Kranti 1 mei 2019 at 12:43
  @Kankantistraat 1 mei 2019 at 11:39,
  Ik wil er niet uitgebreid op ingaan, onderbouwing J. Lachman (VHP) landverrader nummer 1, met Joppie Pengel en laters met NPS Henk Aron. Nooit het voortouw willen nemen, (Onafhankelijkheid Suriname )

  W. Soemita/P. Somhardjo (KTPI/PL) landverraders nummer 2, ( inzake amnestie aanname )
  Was het argument van Lachmon niet dat Suriname nog niet klaar voor onafhankelijkheid was ? Was het niet Lachmon die meer duidelijkheid over de financiële afwikkeling van de onafhankelijkheid wilde hebben ipv Aron en Bruma ? Beiden vonden een bedrag van 2 miljard guldens genoeg. Ja genoeg om hun eigen zakken te vullen terwijl Lachmon die 2 miljard een lachtertje vond. Was het niet Lachmon die erop aandrong dat na de onafhankelijkheid in 1975 er een overgangsregeling moest komen voor Surinamers die na 1975 naar Nederland wilde vertrekken ? En die overgangsregeling kwam er en mede dankzij Lachmon hebben duizenden Surinamers na 1975 zich in Nederland kunnen vestigen. Het was juist de Afro Surinamers die van de overgangsregeling het meest geprofiteerd hebben. En dank kom jij Lachmon als landverrader neerzetten ? Ik denk dat juist onder de creolen heel wat landverraders zijn !


  Maak melding

 60. Kondremangs,

  Ok stelletje racisten; het is mooi geweest met vakantieschool spelen…kappen met mekaar af te kraken……..WI NA WANG….. ! 1 volk……….1 natie……SRANANGMANGS EN OEMAS……….BACK TO THE TOPIC………..GRANTANGI…..
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 61. Een poosje geleden was er een item over agenten in burgerkleding die “gwapend, gratis een show wilde betreden”

  daar deed de organisatie van de show terecht moeilijk over.
  Weten jullie nog wat Hoofd Inspecteur Humphrey Naarden hierover zei?

  Herinneren jullie nog wat oen jullie commentaar was?? Moeten/Mogen ze hun wapen altijd bij zich dragen??

  FF nadenken en het met geval vergelijken.


  Maak melding

 62. Sma denki djaso taki don don sani dan firi bun. Te tra wan lesi bun direct sjie bijna alla malla taki soso kaulo. Sma san taki hati bron fu san? Law law sani.
  Kondre fokop keba, te yu sabi suma fokop sani dan no habi taki moro. Nafu pley internet gangster of internet sabi mang. Soso kaulo. A ne yepi kondre neks.


  Maak melding

 63. Wat agenten, militairen deden was huisvrede breuk. Je mag het eigendom van een andere niet betreden. Des temeer de eigenaar ze duidelijk heeft gemaakt het terrein te verlaten. Kortom ze hadden geen rechtmatig bevel het perceel te betreden.


  Maak melding

 64. Ik hoop dat minister Getrouw ballen toont en dit zooitje ongeregeld gelijk ontheft uit hun functie. Dit soort figuren zijn gewoon een gevaar voor de samenleving en doen het korps geen eer aan.

  – als je wilt voetballen moet je zorgen dat je geen last bent voor anderen
  – het is duidelijk dat zij niet door de bewoners zijn uitgenodigd om hun erf te betreden
  – waarom loop je na diensttijd nog met je dienstwapen op zak?
  – ook buiten diensttijd dient een agent gezag uit te stralen en zich niet te gedragen als een varken of viswijf
  – misbruik maken van je macht door onnodig mensen te staan bedreigen en dat terwijl jij je als agent
  al schuldig maakt aan huisvredebreuk (toppunt van brutaliteit)
  – de bewoner belemmeren om jullie misdraging vast te leggen

  Minister Getrouw laat nu eens zien waarvoor u bent aangenomen. Dat is toch immers voor het opruimen van gespuis. Ik zou zeggen leef u uit op deze varkens binnen uw korps.

  Ik hoop dat deze bewoners ook aangifte gaan doen, want dit gedoe moet nu eens ophouden. Geen enkele agent ( binnen of buiten diensttijd) staat boven de wet. Zwaaien met je dienstpistooltje en dan denken dat je tof en stoer bent. Mooi voorbeeld voor de jeugd.


  Maak melding

 65. @ Times For Kranti
  1 mei 2019 at 09:37 en hoe noem je de mensen die jouw voorouders voor een spiegeltje en kraaltje aan de Europeanen verkochten ? In jouw ogen waren dat helden want dankzij hen heb je stinkend Afrika kunnen verlaten ! Neen de grootste verraders moet je echt bij je eigen soortgenoten zoeken zwarte aap die je bent.


  Maak melding

 66. @Times for Kranti
  Ben je alweer bezig de criminelen hier te verdedigen?!De politie is een gevaar voor het publiek.
  En leef je nog in de stenen tijdperk?!
  De marron heeft tegenwoordig een wapen bij zich.We zijn 400 jaren verder in de geschiedenis.
  Pas je aan huilebak.


  Maak melding

 67. Echt een kinderachtig wedstrijd wie het meest racistisch en discriminerend bezig is. Al die virtuele tirades ten spijt, want je laat duidelijk zien dat je geen enkele positieve cel hebt in je lichaam. Lekker makkelijk typen vanuit je stoel.

  Wees eens een keer stoer en roep die onzin luidkeels uit op de Centrale markt of het Centrum van Paramaribo. Dan ben je plotseling niet zo stoer meer, want yu her mofo go kibri direct in yu go olo…


  Maak melding

 68. @Kankantistraat#
  Als je de artikels naslaat dan heb je gewoon gelijk.

  De zwarte bevolking van Sur heeft nog een lange weg te gaan om de niveau van een blanke en hindoestaan te bereiken. Het is evident dat je ze niet kwalijk kan nemen. Maar anderzijds zijn ze al sinds 25 juli 1863 zelfstandig. Dus vanaf de afschaffing van de slavernij in Sur. De hindoestanen zijn veel later in Sur komen vestigen. Kijk waar zij nu op de ladder staan vergeleken met anderen. Het verschil ligt in doen, denken en ontwikkeling waarbij mentaliteitskwestie een belangrijke rol speelt. Historie en achtergrond heeft invloed in het dagelijks gebeuren. Je kunt ook als cultuur benoemen. Inmiddels hebben de creolen hun weg gevonden. Hebben heel veel contacten met hindoestanen, hebben een eigen grond, huis en auto. De kinderen krijgen goed onderwijs. Het ontbeert hun aan kennis voor lange termijn denken en professionaliteit. Een land besturen is toekomstgericht en niet overal de hand ophouden en torenhoge schulden opbouwen.
  Hopelijk dat deze groep in de nabije toekomst definitief de omslag kunnen maken.


  Maak melding

 69. Het blijkt maar weer eens dat wanneer je een stel primaten met een ghetto mentaliteit een uniform en een dienstwapen geeft ze zich gelijk onaantastbaar wanen. Het wordt hoog tijd dat burgers (net als in de VSA) ook het recht krijgen om zich te bewapenen want tegenwoordig is er heel weinig verschil tussen de straatcriminelen en de leden v.d. gewapende machten. Dit geval is naar mijn mening ook een duidelijk voorbeeld van creools racisme.


  Maak melding

 70. Het is publiek geheim dat er agenten en militairen zijn die hand en span diensten verlenen aan criminelen. Gelet op hun gedrag is de kans vrij groot dat deze figuren behoren tot de bende rotte appels binnen de gewapende machten. Hopelijk wordt die rommel zsm opgeruimd.


  Maak melding

 71. ieder jaar schieten agenten in nederland mensen dood omdat ze niet met hun wapen kunnen omgaan.
  weet je hoeveel agenten hier in nederland de laatste tijd voor de rechter moeten komen.

  laatste twee gevallen waren agenten die belangrijke informatie doorspeelden aan criminelen.
  ze kunnen rekenen op heel weinig straf


  Maak melding

 72. eigenlijk zit hier een communicatie fout,de agent en de bewoner moesten het zaak beter aanpakken en dan zou dit probleem niet ontstaan, maar dit alles is gebeurt door discriminatie want de meeste mensen vinden dat zijn of haar volk beter is . weet niet wanneer dit zal eindigen.


  Maak melding

 73. Vreemd dat het bestuur van de SPB gelijk dreigt met staken nadat drie agenten door het OM in bewaring zijn gesteld. Weet het bestuur wat de redenen zijn van de in bewaringstelling?. Je zou denken dat de bond daar eerst (via een advocaat) achteraan gaat alvorens stelling te nemen. De minister zou er goed aan doen in geval er over wordt gegaan tot staken het principe van ‘no work no pay’ te hanteren.


  Maak melding

 74. Deze gasten moeten alles inleveren na ontslagen te worden en NOOIT meer een publieke taak uitoefenen. Wat een taal gebruik en dat met een wapen in de hand. Hoe laag kan je vallen


  Maak melding

 75. veel mensen hier missen het verhaal.
  burgers hebben wapens getrokken, niet alleen die agenten. houwer is ook een wapen.
  denk je dat die politie zomaar zijn wapen trek. bekijk die video eens.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.