maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameVice-president Adhin ontvangt fotoverslag herdenkingsdagen in Suriname

Vice-president Adhin ontvangt fotoverslag herdenkingsdagen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Nationale Commissie ter Herdenking van het jubileumjaar van 145 jaar Hindustaanse Immigratie, 155 jaar Keti Koti en 165 jaar Chinese Immigratie heeft deze week een fotoverslag overhandigd aan vicepresident Michael Ashwin Adhin. Deze informatie deelt Marlon Powel lid van de commissie in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Het complete fotoverslag omhelst een verzameling van in totaal zevenduizend tot achtduizend foto’s. Daarvan is een selectie gemaakt, die door commissievoorzitter Henk Herrenberg is aangeboden aan de vice-president. De verschillende feestelijke- en culturele activiteiten rondom bovengenoemde feestdagen zijn vastgelegd. “De commissie heeft ook haar ondersteuning geboden bij de viering van de Dag der Inheemsen, die samenvalt met de herdenkingsdag van de Javaanse Immigratie. Ook is er ondersteuning geboden bij de herdenking van de Dag der Marrons.”

Het is de bedoeling dat het uitgebreid fotoverslag, waarbij het hele traject en gebeuren in beeld is weergegeven op kort termijn, aan de opdrachtgever, president Desiré Bouterse wordt overhandigd. Ook aan het Nationaal Archief zal het materiaal worden afgestaan. Zodoende kunnen mensen die behoefte hebben aan de beelden daar terecht voor gebruik, aldus commissielid Powel.

Hij zegt desgevraagd dat de commissie door president Desiré Bouterse is ingesteld om de regering te adviseren op welke wijze bovengenoemde herdenkingsdagen op de beste manier herdacht zouden kunnen worden. De commissie is vorig jaar in mei geïnstalleerd door minister Stephen Tsang, als minister ad interim van Binnenlandse Zaken. Commissielid Powel zegt dat de herdenking zoveel als mogelijk breed in samenwerking met verschillende belanghebbende organisaties is geschied, waaronder culturele organisaties.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. Deze rovers met als officiële naam adviseur en commissie leden weten overal in Suriname iets te vinden waardoor ze geen geld kunnen verdienen maar naar zich toe kunnen trekken.

  Deze mensen zijn in principe psychisch gestoord en leiden volgens een docent die ik 3 jaar geleden had voor het vak psychologie aan de FhR maar weer in Nederland woont aan het psychische verschijnsel verslaving met daaraan behorend rand criminaliteit. Ze leiden aan geld verslaving
  Ze hebben nooit genoeg. Telkens moeten ze meer en steeds meer hebben. Nemen daarbij het risico met justitie in aanraking te komen en zetten de morele waarden opzij, alleen om aan deze niet noodzakelijke behoefte( geld) te voldoen.

  Geen moraal, corruptie, crimineel, alleen om aan de geldzucht te voldoen


  Maak melding
 2. Kijk eens naar de afbeelding. We zijn hier getuige van bloedbroeders. De verbondenheid van Suriname. Neem hier een voorbeeld, aan naast het geschrevene.


  Maak melding
 3. Kijk uit naar het moment, dat deze lijken of fossielen als Herrenberg en die moordenaar, van der San, en de rest van het kabinet, verleden tijd is, en zullen herdacht worden, als de vernietigers van dit mooie land Suriname.


  Maak melding
 4. pakiratigri 3 mei 2019 at 12:11
  Kijk eens naar de afbeelding. We zijn hier getuige van bloedbroeders.”

  WE???

  Speak for yourself!!!


  Maak melding
 5. Beste @Sam,

  Hoe kan ik voor mezelf spreken? Wie is aan het bewind? Wat vindt de meerderheid van de Surinaamse bevolking? Ze hebben hem gekozen. De minderheid doet er niet toe. Dat is voor later. Vooralsnog ben je een minderheid. Zorg ervoor dat te veranderen. Ga je tegen de Surinaamse bevolking kunnen opboksen? Herrenberg was er vanaf het eerste uur. Adhin is er later bijgekomen en hij snapt ook de boodschap. Dus, met recht kan ik namens de rest spreken.


  Maak melding
 6. Aan dit soort onzinnige taken verkwanselt Herrenberg dus het geld van de mensen. De president kan niet zo goed meer lezen, maar foto’s kan hij nog wel zien.


  Maak melding
 7. Bobojantje adhin ga een boek met fotos uitbrengen die het tragische geschiedenis van 8 Dec 1982,de illegale coup van 1980 alsmede telefoon coup en de Moiwana oorlog in beeld gaat brengen.Ga je aanpassen aan de tijden en stop met lullen over de marrons,de hindostaanse en javaanse immigratie….


  Maak melding
 8. @@Chaturdas##
  Bahut chaturai se aap nè likha hai.
  Har Har Mahadew☝☝

  Het lijken net 2 zombies. Vice president heeft ook geen kennis van zijn functie protocol. Bij het aannemen van het boek moet hij naar het gezicht van de aanbieder aankijken. Maar hier is sprake van wegkijken.
  Is een vorm van belediging!!!

  Wordt vaak gereageerd dat db een homofiel zou zijn. Maar hij heeft toch een mooie vrouw. Hoe moet ok dit begrijpen.
  Of heb ik iets gemist!!!

  JAI HO !!!!


  Maak melding
 9. @Henk Herrenberg is een wolf in schaapskleren. Deze man ziet hindustanen graag uit Suriname vertrekken. Ook over deze vieze creool doen de verhalen de ronde over zijn haat/racisme jegens hindustanen. Maar hij ging wel vreten bij hindustanen o.a. aan de Mahonylaan.
  Bah wat een misselijke man, om van te kotsen.


  Maak melding
 10. Jiyani: ik weet niet of het nog zo is, maar Herrieberg had een Hindoestaanse vrouw. In het jaar 1971 was hij in hongerstaking gegaan. Dat werd verteld, want boze tongen beweerden dat zijn lieve vrouw in de vroege ochtend heel stilletjes eten voor hem bracht. Hoe men dat weet?. Deze meneer was elke ochtend druk bezig met tandenstokers zijn gebit te reinigen. En wanneer gebruikt men tandenstokers? Juist ja.

  Hongerstaking van journalist in Suriname
  PARAMARIBO, 9 okt.1971 — De Surinaamse journalist en vakbondsleider Henk Herrenberg is donderdag voor onbepaalde tijd in hongerstaking gegaan. De journalist, die tijdens de Surinaamse driedaagse staking betrokken zou zijn geweest bij relletjes en in Nederland onder meer bekend werd als correspondent van NCRV’s actualiteitenrubriek Hier en Nu, wil met zijn actie protesteren tegen de beslissing van de directeur van het televisiestation STVS in Paramaribo, om de door hem verzorgde programma’s Kijkers stellen vragen en Focus voortaan door anderen te laten verzorgen. (ANP)


  Maak melding
 11. @john,

  Dat hij met een hindustaanse is (was) getrouwd heb ik ook gehoord. Zelfs de naam is mij verteld. Hij kwam ook vaak bij de familie Mamadeus (hindustaanse moslims) over de vloer.
  Zijn vrouw komt uit een tak van die familie. Aan de Mahonylaan kwam hij vaak over de vloer bij een gemengde hindu/moslim familie. Mijn schoonouders kennen beide families.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES