woensdag, april 17, 2024
HomeFotoOpnieuw houten elektriciteitsmast met trafokast omgevallen in Suriname

Opnieuw houten elektriciteitsmast met trafokast omgevallen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname is donderdag opnieuw een houten elektriciteitsmast met trafokast omgevallen. Dit zou gebeurt zijn op de weg net voor Stolkertsijver, meldt Facebook gebruiker Martin Ho. Hij plaatste bovenstaande foto op zijn pagina, waarop te zien is dat de mast over de weg hangt op de Oost-West verbinding nabij km 45. Woensdag viel er ook al een stroompaal met trafo om, die op de motorkap van een langsrijdende auto neerkwam.

De oorzaak van het omvallen van deze palen moet gezocht worden in de zware regens, die op diverse locaties de bodemgesteldheid dusdanig veranderd, dat masten scheef komen te hangen zegt de NV Energie Bedrijven Suriname. De combinatie van zachte grond en het gewicht van de transformator op de mast, kan leiden tot deze problemen.

De automobilist wiens auto woensdag zwaar beschadigd werd door zo een omgevallen mast langs de Nieuw Weergevondenweg, kon het verhaal nog navertellen. Zijn auto raakte hierdoor wel ernstig beschadigd. Met de benadeelde zijn er reeds afspraken gemaakt over de verdere afhandeling, meldt de EBS.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
  1. Dan wordt het tijd voor EBS om met elkaar, goed te gaan brainstormen hoe dit probleem voorgoed uit de wereld kan worden geholpen voordat er dodelijke ongelukken plaatsvinden.Het mag niet zo zijn dat bij elke regenbui de elektrische palen het begeven. Dit is nooit eerder gebeurd tijdens de regen periodes.
    De rioleringen die moten zorgen voor de afvoer van water, hoe zit het hiermee.


    Maak melding
  2. Systeem no dé, maar er wordt wroko mang dey gevierd. Is er ooit aan vernieuwing gewerkt om, om de zoveel tijd de masten van Suriname een nieuwe jasje te geven. Neeeeeeeeeeee want DIDIBRIE PLEEDENT zit maar al dat geld op te vreten met zijn makers. Die masten moeten een keer op hun auto vallen en hun grote BoevenKop bossen, niet op die van de arme burgers.

    Sari tori wanneer komt Suriname vrij van deze Hebi Rovers Bende……?????


    Maak melding
  3. Suriname met een NDP regering is een potje broko baka pernasie kondre geworden. Zonder enig moer beleid. Dan willen ze nog 5, dan wordt het een complete vuilnisbelt . Dank je wel.


    Maak melding
  4. Inderdaad moet hier serieus mee worden omgegaan, ook al is het zo dat er meer regen valt, het kan toch niet zo zijn dat de ebs daar niet op berekend is. Waar zijn de hooggeschoolde heren in het land die altijd en overal commentaar op hebben. Dit is gewoon afwachten wanneer de boel in Suriname gaat omvallen, omdat er geen deskundigen meer in het land zijn alles wat er overblijft is alleen maar rotzooi die van alles roept en een criminele president achterna loopt.


    Maak melding
  5. Inderdaad moet hier serieus mee worden omgegaan, ook al is het zo dat er meer regen valt, het kan toch niet zo zijn dat de ebs daar niet op berekend is. Waar zijn de hooggeschoolde heren in het land die altijd en overal commentaar op hebben. Dit is gewoon afwachten wanneer de boel in Suriname gaat omvallen, omdat er geen deskundigen meer in het land zijn alles wat er overblijft is alleen maar rotzooi die van alles roept en een criminele president achterna loopt.


    Maak melding
  6. Het is niet verwonderlijk dat wij te maken hebben in het land met mensen bij de overheid, die niet voor hun taak berekend zijn. Een stelletje leeghoofden, partij loyalisten als het kaf van het koren. Alles valt om in Suriname vanwege het slechte en ”tikkie njang” beleid dat overal gevoerd wordt. Controle mechanismen bestaan eveneens niet. Waar zijn de tijden van weleer.


    Maak melding
  7. Ondergrondse bekabelingen is het beste oplossing, weg met al die lelijke houten palen, alle infrastructuur van technische zaken onder de grond, met bovengrondse technische ruimtes.
    Wanneer gaat EBS er zaak van maken. Dit geld ook voor Telesure, lelijke hangende telefoon bekabelingen van paal naar paal, weg ermee.


    Maak melding
  8. Boeboe bit sjorie
    Tegenwoordig wordt zelfs bij een pisstraal een in de grond staande elektra paal onstabiel. Dit komt doordat in Suriname vele instabiele zaken zich voordoen.
    Ja zelfs EBS heeft er al vele jaren last van, denk maar aan de ex minster / directeur Parmesser en ex- directieleden Kenneth Vasuer en Willy Duiker, ondernemer Dick van Kanten en Max Chin en Quincy Fernandesn


    Maak melding
  9. Gelukkig geen persoonlijke ongelukken.
    Ik vraag al langer dan 28 maanden aan EBS om een lamp van een straatverlichting te vervangen en tot heden geeft EBS niet thuis.
    Moet ik me eerst aanmelden aan de Anton Drachtenweg voor dat het kan geschieden?????Wie het weet ,zeg het maar.


    Maak melding
  10. Wat voor soort specialisten zijn eigenlijk in dienst bij de EBS. Geen houthakkers neem ik aan. Zijn ingenieurs in dienst die vooraf bij projecten als deze, de voor en nadelen, de haalbaarheid en vooral op de veiligheid alles wordt getoetst, voordat de planning van de uitvoering in werking treedt. Dat betekent ook dat alle onderwerpen die aan de orde zijn geweest, is gedocumenteerd en de veiligheid is gegarandeerd. Dat een transformator met een bepaalde gewicht hoog aan de top van de paal is gehangen, moet mee rekening worden gehouden aan de draagkracht en grondverschuivingen. Suriname is een tropisch land met veel regen en een gewicht bovenaan de top van de paal, spreekt voor zich, dat de paalhouder een gestort betonblok had moet zijn. Is duurzaam en voldoet aan alle veiligheidseisen. Maar ik denk dat de hersenkwab van deze ingenieurs is bedorven. Net zoals de regeerders van het land. Ik vraag mij af waarom geen transformatorhuisjes maar zo’n ding aan een paal hangen.
    En de stroomgeleidingen onder de grond stoppen is nog gevaarlijker. Suriname is nog onderontwikkeld om dat beheersbaar te maken. Zowel door de bevolking als project ontwikkelaars worden overal gegraven en gediekt, overloop van erf naar straat, afvoerleidingen en graafwerkzaamheden maken het te ingewikkeld. De wegen zijn te smal en je hebt haast geen ruimte om aan de zijkant van de weg, onder de grond activiteiten te ontplooien. Bij zware regenval komt vaak voor dat delen van de grond wegspoelen wat weer leidt tot blootleggingen van de kabels. Mogelijk dat het met een buis techniek alle voorziene en onvoorziene problemen kunnen worden opgelost. In de buiten wijken heb je ook te maken met landbouwmachines die een gevaar kunnen vormen voor de ondergrondse bekabeling.
    Dit is al de tweede geval, het is nu wachten op zware ongelukken.


    Maak melding
  11. Dit geeft duidelijk de situatie van Suriname weer. Alles is of gaat kapot. We hebben andere kapiteins op het schip nodig. Weg met Bouta cum suyus.


    Maak melding
  12. Dit hoort eigenlijk geen probleem te zijn. Het goed vast ankeren van een paal is heel makkelijk. Als je de methoden kent tenminste.


    Maak melding
  13. vroeger waren autos die de masten omver rijden, nu the masten vallen op the autos, nu the masten zijn de autos aan het terug pakken.
    Anyway EBS moed de palen dieper planten en vol storten met beton maar ja er is geen geld dus ze doen maar wat.


    Maak melding
  14. Ik wil eerst aan de bestuurder denken, die had een engeltje op zijn schouder en zal enorm geschrokken zijn, misschien zat hij wel met vrouw en kinderen in zijn auto wat als die 1 meter verder was? ik moet er niet aan denken wat er dan gebeurd zou zijn.
    EBS haal die zware trafo`s toch uit al die masten en zet ze stevig op de grond in een trafo huisje of met een goed hekwerk er om heen dan hebben die palen het al een stuk lichter en kunnen de kabels gewoon boven de grond blijven.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES