vrijdag, juni 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameHoofdkapitein Fedries op beleefdheidsbezoek bij Surinaamse minister RO

Hoofdkapitein Fedries op beleefdheidsbezoek bij Surinaamse minister RO

-

Does Travel - naar Suriname

Hoofdkapitein Hendrik Fedries van het Langu-gebied, langs de Gran Rio in Boven Suriname, heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan de minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan. Bij de ontmoeting afgelopen diensdag op het hoofdkantoor van het ministerie hebben de traditionele gezagsdrager en de bewindsman een luchtig gesprek gevoerd over de ontwikkelingen betreffende het Langu-gebied. Hoofdkapitein Fedries zijn residentie ligt op Stonhuku en hij voert het gezag over zeven dorpen.

Fedries heeft onder meer duidelijkheid gevraagd over de stand van zaken met betrekking tot de grote achterstand in de uitbetaling van de vergoeding van dignitarissen. De overheid heeft een achterstand van een aantal maanden in de uitbetaling van bepaalde kapiteins en basja’s. De minister heeft hem aangegeven dat er hard gewerkt wordt om de achterstand in te lopen. Hij heeft hem de garantie gegeven dat het nieuw uitbetalingssysteem garanties geeft dat er geen nieuwe achterstanden zullen worden opgebouwd.

Ondertussen is de uitbetaling geautomatiseerd en worden de tegoeden rechtstreeks overgemaakt naar de bankrekeningen van de dignitarissen. Het ministerie heeft de afgelopen periode dignitarissen begeleid in het openen van bankrekeningen bij lokale banken. Dikan informeerde hem ook dat het ministerie werkt aan een voorstel om dignitarissen in aanmerking te laten komen voor de 25% verhoging die onlangs is toegekend aan ambtenaren. Zover is het echter nog niet.

De hoofdkapitein maakte van de gelegenheid gebruik om de minister uit te nodigen bij de viering van zijn 80ste jaardag. Hij is op 2 mei jarig, maar hij viert dat uitbundig op zaterdag 4 mei aanstaande. De minister heeft de uitnodiging geaccepteerd. Hij noemde Fedries in zijn boodschap een ‘elegante man’ en ‘goede vriend’. Minister Dikan stelt het op prijs dat de hoofdkapitein van tijd tot tijd langskomt om van gedachten te wisselen over allerhande zaken. De minister benadrukte het belang van het onderhouden van een goede communicatie tussen het traditioneel gezag en de regering, casu quo het Ministerie van Regionale Ontwikkeling.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Oh, het salaris wordt verhoogd, niet omdat dit gevraagd is, of de noodzaak is aangetoond.

  We kunnen zeker de tegen prestaties raden. Manipuleert de verkiezingen in jullie dorpen. Beïnvloed. Want we hebben jullie geld gegeven.

  En ja. Een kinderhand en de hand van een aap is gauw gevuld en bij apen gaat het nu eenmaal om de behoefte bevrediging en niet de moraal. Dat zien we ook aan hun stadgenoten. De behoefte aan vraat, hebzucht en de zucht naar luxe, sex en macht.


  Maak melding
 2. Voor een pakket, een salaris verhoging van 25 procent en een tijdelijk een aantal pakketten en baantjes bij de overheid verzekert men zich om verder te blijven helpen aan de reeds ingezette ondergang.


  Maak melding
 3. Ik vraag mij stellig af wat deze oude opa, doet voor al die vergoedingen en/of hij recht heeft op die 25% verhoging? Baja’s en kapiteins die een kudde leiden of toezicht tot op zekere hoogte houden, krijgen een vergoeding plus extra’s. Wat is dit voor onzin. Hij heeft nooit echt gewerkt en ons land helpen opbouwen. Hoe zit het dan met onze oudjes ook in de verzorgingshuizen, krijgen ook zij een vergoeding voor hun hard werken. Krijgen de baja’s en kapiteins voorrang? Terwijl zij hun hele leven niets hebben gedaan en enkel de hele dag in hun hangmatten onder een boom liggen te slingeren. Dikan zal uiteraard zijn eigen dorp bewoners voort trekken. Nu nog lappen grond uitdelen als troost prijs. 80 jaar wordt deze opa en dit moet zeker groots gevierd worden met koek en sopie en de tobo voor een wassie. Tuurlijk gaat Dikan deze 80 jarige opa uitnodigen en bespreken wat er nog meer te halen valt.
  Saie Torie.


  Maak melding
 4. Ik zou niet meer stemmen op degene die mijn salaris niet op tijd betaald. natuurlijk ga ik tegen je lachen om op 25 mei 2020 wraak te nemen. Deze klootzakken kunnen niet regeren. weg met ze.


  Maak melding
 5. @ John,
  Dan ken je het zelf massochistisch karakter van deze mensen niet. Al krijgen ze stront te eten van elkaar, hun verwanten door elkaar vermoord, kijk naar Moiwana, ze blijven loyaal naar elkaar toe.


  Maak melding
 6. Baas heeft gebeld met waterkant! In buurland van suriname is er een opstand. Waarom lees ik dit niet want surinamers zouden er een voorbeeld aan kunnen nemen.


  Maak melding
 7. Redskin
  je hebt gelijk. het lijkt alsof er niets aan de hand is in buurland Venezuela, terwijl er doden en gewonden te betreuren zijn. Geen nieuws uit dat land is dus goed nieuws,Om geen nieuws te hebben is de oplossing dus: doodzwijgen.Het begint in ieder geval op te vallen dat er geen nieuws is.


  Maak melding
 8. zo kan en mag je het niet noemen, deze mannen hebben weldegelyk een taak. Je beledigd een persoon die wel aanzien verdiend maar onderbelicht is,het is net als comesaris van een district maar dan van een dorp
  en de benamingen die aan toegevoegd worden zyn heel pynlyk ,wat heefd dat voor zin of hebben jullie geen opvoeding genoten? zeer onbeschoft


  Maak melding
 9. @Rbrown
  Heeft niets met belediging te maken. Wat heeft deze kapitein/basja voor onze gemeenschap in de stad betekend?? Nothing nada. Ken je zijn taken en dagboek, zijn deze ooit kenbaar gemaakt?. Het zal wel iets zijn, dat er velen onder hun steen vandaag uit het bos komen kruipen om hun zegje te doen en wederom beloond worden met 25% loonsverhoging. Alsof onze 80 jarigen in de verzorgingshuizen hier ook geen recht op hebben. Recht voor 1 recht voor allen. Dus hoezo onbeschoft?? Hij is zeker je opa zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES