‘Dekosur facelift Sandew Hira’

50
Dew Baboeram (Sandew Hira)
Dew Baboeram (Sandew Hira)

INGEZONDEN, – Het Nationaal Informatie Instituut, de paarse staatspropaganda unit onder leiding van  Clifton Limburg van Bakana Tori, heeft de oprichting van het Instituut voor Dekolonisatie van Suriname (Dekosur) – 43 jaar na de onafhankelijkheid! – aangekondigd. Dekosur, dat aan de vooravond van het vonnis in het decembermoorden proces, door de staatspropaganda is gelanceerd, is geesteskind van Sandew Hira, ‘wetenschappelijk directeur’ van Dekosur. Het doel zou zijn door een ‘groots (!) project van wetenschappelijk onderzoek’ de geschiedenis van Suriname door de bril van ‘dekolonisatie’ te herschrijven en ‘maatschappelijk debat’ te stimuleren. 

Broederkaraktermoord
Eerder heeft Sandew Hira tevergeefs getracht met geleend gezag van ‘wetenschap’ en ‘dekolonisatie’, het 8 december strafproces te doen stopzetten en de ‘8 december groep’ te stigmatiseren als verlengstuk van ‘koloniaal’ Nederland. Het was een toepassing van zijn doe-het-zelf theorie ‘Decolonize the mind’.  Sandew Hira zette de Surinaamse rechters weg als ‘politici in toga’. Zijn volstrekte partijdigheid bleek al uit de naam van zijn, door de president-hoofdverdachte ‘in natura’ gefinancieerde,  ‘waarheidsvinding’: ‘De Getuigenis van President Desi Bouterse’. Sandew Hira raakte met zijn project van negationisme (ontkenning van het criminele karakter van mensenrechtenschendingen en misdrijven tegen de menselijkheid) en ‘alternatieve feiten’ volkomen gecompromitteerd en gediscrediteerd in de ogen van democratisch Suriname.  Hij begon aan het project ‘De Getuigenis van President Bouterse’ als ‘onafhankelijke wetenschapper’ en ‘nabestaande’ en eindigde als columnist van Bakana Tori en belasteraar van zijn bloedeigen broer mr. John Baboeram, mensenrechten advocaat en een van de vijftien slachtoffers van de decembermoorden. Symptomatisch voor deze historische broederkaraktermoord, was de publieke veroordeling van Sandew Hira’s pro-straffeloosheid campagne door zijn bloedeigen broers. 

Contra-professionele politiek
Dat de architect van ‘De Getuigenis van President Desi Bouterse’ hunkerde naar een morele facelift was begrijpelijk. Dat hij dat denkt te kunnen bereiken met als voorzitter van zijn Dekosur een prominente NDP-er en staatsbureaucraat van een president tegen wiens persoon een strafeis van 20 jaar loopt voor de decembermoorden, verraadt zijn tactiek: ideologie maskeren als wetenschap, decriminaliseren van misdrijven tegen de menselijkheid venten als dekolonisatie. Een van de kenmerken van een wetenschapper is de erkenning van de grenzen van vakgebied en bekwaamheid. Sandew Hira is geen historicus, maar een propagandist en agitator. Dekosur lijkt naadloos te passen in de contra-professionele politiek van de regering Bouterse: herschrijven van de geschiedenis met uitsluiting van Surinaamse historici, herstructurering van de zorg met uitsluiting van Surinaamse medici, omgooien van monetair en financieel beleid met uitsluiting van de Surinaamse econometristen. Vonnis en verkiezingen versterken de paarse partijdigheid!

Theo Para


50 REACTIES

 1. De republiek Suriname en de Surinamers zitten in een ijzeren greep van ddb en ddb-kliek en paarse kakkerlakken die er alles aan doen dat ze zaken voor Suriname doen die goed zijn voor de republiek Suriname en de Surinamers.

  Waarmee ze bezig zijn is hun positie te behouden en Surinamers onder de duim te houden. Het Surinaamse intellect heeft het door en doet er alles aan om te voorkomen dat het gebeurt.

  Wat belangrijk is dat de strijd om deze misdadigers uit het machtscentrum van Suriname zal krijgen omdat het Surinaamse Volk zich vroeg of laat tegen hen zal keren. Zie Venezuela wat het Surinaamse Volk ook te wachten staat als de paarse kakkerlakken ddb en kliek blindelings steunen. De financiële, economische, sociale situatie gaat zo ondraaglijk worden, dat ze hem toch zullen verjagen.

  De Surinamers zullen zelf moeten bepalen hoe lang ze dat rotzooi van ddb( -kliek, ndp) blijven accepteren.

  A ka sani san dé na ddb (h)e(a)de boeng cookie watra dó poer ing djin

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Alle ndper’ s zijn de oorzaak dat land en volk sinds 1980 een tweede Haiti aan het verworden is. Wat komen gaat is een burgeroorlog. Het land is niet van a a nationalisten didibri en roversbende. Zij zijn rijk geworden door misbruik van macht en misdaad. Mensen als deze dwaze Hiera, houden hem aan de macht in ruil voor het aardse slijk. Opa taki, kom ons niet vertellen dat Hiera, die in Nederland woont het meent met land, volk en eigen familie. Oma taki, na ooktoe wang vervloektoe omgekochte ndp dagoe.


  Maak melding

 3. Surinamers let op uw eigen belangen. ddb ( -kliek, npd) is bezig met zijn enige eigen belang. Hij wil niet in de gevangenis terecht komen in Nederland, Suriname en USA. ddb is de grootste en gevaarlijkste crimineel van Suriname en de Surinamers. Laten de trekpoppen om hem heen jullie niet voor de gek houden.

  Zie dat ddb (-kliek) al sinds 25 februari 1980 vaak aan de touwtjes getrokken heeft en zie hoe arm u geworden bent. U uw dagelijkse rekeningen niet kunt betalen. Die man heeft al uw eergevoel weggehaald en geeft u voedselpakketten, enz. Die man strooit jullie zand in de ogen. ddb is niets anders dan een dictator.

  Gebruiken jullie je verstand en denk aan het leven van uw (klein)kids en uw zelf en de republiek Suriname. Laat Suriname geen Cuba worden, Equatoriaal Guinee, Noord-Korea, Venezuela. Zie Venezuela een land met het grootste aardolieveld en aardolie in de wereld en toch ding man dé dédé in a kino. Zie de domme uitspraak van ashwin adhin die aangaf in ocer dat Suriname 200 miljard US-dollars in de grond heeft. Venezuela heeft nog vele malen meer en toch gaan die momenteel dood in a kino. maduro heeft alles en leeft in rijkdom. ddb en familie, adviseurs leven in rijkdom. Zie hoe uw leven is.

  Wo ka if oe no jang ddb en ddb-kliek dé mars gwé.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. De PAARSE Armoede-tragedie voor het Volk, wordt zo lang mogelijk
  voortgezet door de Paarse kliek !

  Deze infiltrant is door d Paarse clan als buitenlandse infiltrant ingezet
  tegen de rechtsstaat Sranan !

  Zie zijn rol bij de poging van de Paarse Machthebbers , een LOPEND
  MASSAMOORDPROCES te FRUSTREREN en te SABOTEREN !

  Terwijl er een GRONDWETTELIJK VERBOD BESTAAT met
  lopende rechtszaken te bemoeien !

  Leest art 131 lid 3 Grondwet maar :

  Kopie van het GRONDWETTELIJK VERBOD art 131 lid3 GW :

  `Artikel 131

  1. Er wordt in Suriname recht gesproken in naam van de Republiek.

  2. Geen feit is strafbaar dan op grond van een daaraan voorafgaande
  wettelijke bepaling.

  3. Elke inmenging inzake de opsporing en de vervolging en in zaken bij
  de rechter aanhangig, is verboden.`

  Deze Paarse BUITENLANDSE INFILTRANT, HAD GEWOON, ONMIDDELLIJK,
  SURINAME UITGEZET MOETEN WORDEN !


  Maak melding

 5. @ Pakiratigri

  Mij lijkt Baboeram eerder een psycholoog nodig te hebben dan Para. Baboeram had gehoopt het te maken in Nederland evenals een aantal andere tijdgenoten die het wel gelukt is.

  Uit onvrede en als een soort trauma is hij de Nederlanders gaan haten. Die haat probeert hij te etaleren zij het achter een wetenschappelijke sausje. Een sausje die niemand serieus neemt.

  Dat niemand op een paar debielen na Baboeram serieus neemt is te zien aan de bejegening van Baboeram in academische kringen. Hij behoort tot de lach van de dag. Mag op allerlei achterkamer bijeenkomsten met een schaarste aan publiciteit z’n verhaal, dat nauwelijks wetenschappelijk onderbouwd omdat dat ook niet mogelijk is vertellen.

  Omdat de man niet hier belangrijk is, zal ik het niet over zijn broedermoord hebben. Iemand die zijn broer zo stellig veroordeelt zonder dat deze zich heeft kunnen verdedigen voor zijn executie en na verdiend niet alleen je medelijden maar ook je walging. Dit destemeer dat het niet tegen gesproken kan worden dat voor deze broedermoord hij deze positie met een njang patiënten instituut te danken heeft. Dit komt niet vaak voor, maar is een welbekende vorm van beloning die Nazi’s zich lieten toekennen.


  Maak melding

 6. We moeten fucking trots zijn op de edele Sandew. Hij is in staat te vergeven. Wie van de rest dan? Hij gaat zelfs verder en begint met het dekolonisatie proces. Maakt niet uit of hij Nederlander is. Hij is Surinamer! Het dekolonisatieproces is een ruim begrip en zeer pragmatisch, passend voor Suriname en hierbij alle actoren in beschouwing nemend en van daaruit de meest effectieve weg te kiezen. Ook de edele Sandew is een revolutionair. Theo Para niet. Hij denkt in kringetjes net zoals een hamstertje gevangen in een tredmolen.


  Maak melding

 7. @NDP bespotter: Het is al lang bekend dat jullie van de VHP aansturen op chaos en een burgeroorlog of desnoods Chan tot een Surinaamse Bolsenaro te bombarderen na het verlies van de verkiezingen in 2020 zoals dat in Venezuela is gebeurd. Laat mij jullie direct bij de les brengen, het gaat fout aflopen voor jullie. We hebben al genoeg ervaring opgedaan in oorlogvoering door de door Nederland geregisseerde vuile binnenlandse oorlog, jullie niet, dus weet wat je roept en schrijft!! Dat de redactie van deze site dit soort opruiende comments niet verwijderd zegt veel, heel veel over Waterkant.net


  Maak melding

 8. Het nivo is echt ka geworden op waterkant….ik doe hieraan niet meer mee! Wel of niet genaaid is niet de vraag; Hira slaat ieg nog eerder begaande paden. Enkel om het verleden te laten rusten zodat we verder kunnen; alle andere willen de andere kant op, zijn gelijk halen. Denken jullie nou echt dat als Bouterse vh toneel verdwijnt ineens de ecomie met 10% omhoog gaat, NL weer ontwikkelinghulp geeft, visum vrije rijzen naar NL, RGB geen corrupte ministerie meer is, alle bolletjes slikkers vd aardbodem verdwijnen????? Keep on dreaming!


  Maak melding

 9. @ Luciën van Wolfenbuttel {L.P.I} … je bent inderdaad de KLUTS kwijt. @ Glenn heeft een spijker op de kop geslagen. Je hoeft er niet mee eens te zijn … maar je begint met beledigingen en dreigementen … wie kaatst moet de bal verwachten … wat een onsportieve STINKDIER ben je toch.

  Je denkt de mensen bang te maken met je “burgeroorlog syndroom”. Na de verkiezing gaat niets fout aflopen … fout aflopen … jawel … in de zin van de Paarse Boeven gaan allemaal naar Santo Boma. Mocht het na de verkiezing toch tot een burgeroorlog uitlopen … ben jij de EERSTE die eraaan gaat ….


  Maak melding

 10. @mul of Glenn of hoe jij je nu wil noemen. @Glenn heeft gekaatst en ik sloeg de bal terug en ik merk aan je reactie dat die slag een ace was. Maar ja, aangezien jij waarschijnlijk Glenn bent onder een ander fakename snap ik je reactie wel. Dat maakt je echt niet slimmer maar eerder dommer dan je je in je voorgaande posts hebt geuit. Ik heb geen burgeroorlogssyndroom, wil enkel jullie door daru vernevelde breinen wijzen op het gevaar van bepaalde uitingen op dit forum, maar ja, ook dat zal je niet snappen. En een SOA loop je op door met iemand sex te hebben die daarmee besmet is en ik ken niemand uit je familie Glenn anders had ik kunnen traceren waar de besmettingsbron zou kunnen zijn. Weet je, dit is eigenlijk niet mijn stijl, maar ik weet intussen dat jullie alleen dit soort retoriek begrijpen en ga dus terug naar jullie nivo anders wordt het voor jullie te ingewikkeld.


  Maak melding

 11. pakiratigri 16 april 2019 at 20:00

  We moeten fucking trots zijn op de edele Sandew. Hij is in staat te vergeven. Wie van de rest dan? Hij gaat zelfs verder en begint met het dekolonisatie proces.
  ……………………….
  ………..

  ————————————————————————————–
  PakiraT…, kun je me aub zeggen, wat Hira heeft vergeven?


  Maak melding

 12. Luciën van Wolfenbuttel {L>P>I } …. Mul is geen @ Glenn en @ Glenn is geen Mul … onthoud dat goed STINKDIER. Je hebt inderdaad een Burgeroorlog syndroom … je ziet het Spoken … jij en de Bandieten collega’s zijn Radeloos … Mei 2020 is niet ver weg … de poorten van Santo Boma gaan we wijd open gooien om jullie te verwelkomen. Voor STINKDIEREN gaan we speciale maatregelen nemen.


  Maak melding

 13. @mul: Is dit echt het uiterste waartoe jou brein in staat is, onzin uitkramen en je ongemanierdheid tonen? Waar is het nou in hemelsnaam mis gegaan met jou? Hebben je ouders niet genoeg hun best gedaan om jou de basale fatsoensnormen bij te brengen of zijn ze gewoon gefaald in het in goede banen leiden van jou opvoeding? Wolfenbüttel (Alt+129)is de juiste schrijfwijze….shit!, weer eens parels voor een zwijn gegooid…..


  Maak melding

 14. De ANTI-Surinamer en Nederlander, HIRA, is nog

  steeds, tegen betaling, bezig Een Surinaams Strafproces, dat

  volgens onze Wet en onze Grondwet gaande is, te Saboteren

  en te Frusteren !

  Gelukkig gaat het hem NIET lukken !

  Het gaat om de WREEDSTE MISDAAD, MASSA-MOORDEN

  OP ONGEWAPENDE BURGERS, IN DE SRANAN GESCHIEDENIS !

  BINNENKORT KOMT ONZE KRIJGSRAAD MET HET STRAFVONNIS !

  PS : MISDADEN WORDEN IN DE RECHTSSTAAT SRANAN BESTRAFT !

  GEEN UITZONDERING VOOR PAARSE MILITAIRE BOEVEN !

  HIERNA VOLGT PROCES TEGEN DE MASSAMOORDENAARS VAN DE
  ONGEWAPENDE DORPELINGEN VAN HET DORP MOIWANA !!!


  Maak melding

 15. @mul: OOOOhhh, seem like I got under your skin. Een juiste schrijfwijze is een uiting van enige intellect, daarmee bedoel ik dat je dan enige mate van verstand hebt van zaken. Dat je ongemanierd, eerder onbeschaafd en slecht opgevoed bent bewijs je weer door te persisteren in je onvriendelijke uitingen die jou onvermogen om een reactie te geven die gespeend is van boosheid, wraak en rancune. Dat is nou net wat heel vaak het verschil maakt tussen intelligentie en stupiditeit……shit! daar ga ik weer. Ik bedoel te zeggen….laat maar, dit heeft totaal geen zin, er is duidelijk sprake van een onoverbrugbaar niveauverschil tussen ons. Je had beter moeten opletten op school. Jo koebie! Met tjahatah in je kop zal je nooit verder komen dan wat je hier allemaal uit.


  Maak melding

 16. @Srafu: Mag ik je wijzen op de massamoord die in Mariënburg plaats heeft gehad door de kolonisator? Weet je wel hoeveel arbeiders daar toen zijn vermoord en in een massagraf zijn gedumpt? Het waren jou voorouders en toch kies je in je rancune ervoor dat gegeven even te negeren en de waarheid te vervalsen? Ga je diep schamen!!


  Maak melding

 17. LPI’er @ Luciën … inderdaad is er een groot, zeer groot niveauverschil tussen ons … want … je niveau reikt niet verder dan Goslar. Uit respect voor de redactie van Waterkant … rest ik my case !!!!!!


  Maak melding

 18. @ mul: Laat me niet lachen. Uit respect voor?? Wat de redactie op deze site allemaal toe laat is niet normaal, maar ik begrijp je, je hebt geen argumenten meer en kruipt weer in je hol….of die van Chan?


  Maak melding

 19. Sandew Hira of te wel Dew Baboeram speelt nu de Barmhartige Samaritaan.
  Verschrikkelijk oplichter, idioot eerst klas.
  Verrader van de echt strijders tegen onderdrukking. Smeergeld heeft deze volksverrader gekregen om zijn eigen broer te verraden.Hij zal eens ook kapotgeschoten worden, vuile gedrocht.
  Hij is door Bouta omgekocht en probeert de ” Vredesduif” uit te hangen. Hij heeft zijn familie verlaten om grond en bezit in Suriname te verkrijgen.
  Hij is geen wetenschapper maar een flapdrol. Enge vent met zijn vrouw die zich ook voor drs.uitgeeft.Stelletje oplichters en volksverraders. Bah ,Bah varkenskoppen.


  Maak melding

 20. Luciën 16 april 2019 at 20:07
  @NDP bespotter: Het is al lang bekend dat wij van de Na Dagoepoepe Partij aansturen op chaos en een burgeroorlog om desnoods De Dwaas Bouta aka, didibri ddb tot een Surinaamse Dictator en president for life te bombarderen na het verlies van de verkiezingen in 2020 zoals dat in Venezuela is gebeurd. Laat mij, Lucien de paars drol en dol gedraaide misdadig crimineel minnend ddb kenttergekke zombie, jullie direct bij de mislukte revoles brengen, het gaat fout aflopen voor alle Na Dagoepoepe Partij oerdomme dwaze debiele idiote ndp paria’ s. als we niet winnen, want da gaat baas en co ook in het gevang belanden, samen met ik, Lucien de dwaas. Me bij verstek veroordeelde drugsbaas krijgt straks 20 jaren vonnis voor de moorden van 8 dec. 1982. We hebben al genoeg loesbere ervaring opgedaan in nutteloze drugsoorlogvoering door de door baas en zijnde knecht Lonneke geregisseerde vuile binnenlandse drugsoorlog, waar wij onze eigen landgenoten, van babies tot senioren hebben vermoord. jullie niet, dus ik weet wat ik roept en schrijft!! Mi na wang djaja mpp ndpdagoe. Dat de redactie van deze site dit soort opruiende comments, van paars misdadig geindoctrineerde idioten als ik, Lucien de dwaas, en het gros der ndp dagoes niet verwijderd zegt veel, heel veel over Waterkant.net.

  Maar ook over jouw, paarse drol.


  Maak melding

 21. Iemand die zijn familie verloochnd roept bij mij braakneigingen op.

  Sandew Hira zoon van Baboeram kan mij gen respect afdwingen.
  Hij is een idioot die vele pogingen heeft ondernomen om als Nederand de bevolking van suriname om de tuin te nemen.
  Bij het horen van zijn naam krijg ik braakneigingen.

  Ik heb 1 advies voor hem verbrand je diploma/bulls en je Nederlandse paspoort en paar nooit, nooit meer over Nederland. Maar houd vooral de Surinaamse inwoners van het dorp Suriname die je onzin verafschuwen niet lastig met je laster en leugens meneer de historicus..


  Maak melding

 22. @pakiratigri
  Wat is de prijs die hij ontvangt om zich revolutionair en vergevingsgezindheid op te stellen.
  Elke maand op staatskosten en business class naar Suriname reizen en in torarica verblijven. Als het niet bekend is ga maar onderzoeken en dan ga je ontdekken dat deze kosten door DNV worst betaald. Bij hem past de uitlating van een bekende politicus nl: when money talks, bullshits walks”


  Maak melding

 23. Geschiedenis herschryven? Geschiedenis vervalsen bedoelen ze.AORTA dat vn die pension was n goeie hoor k moest erom lachen. K kryg wel ht gevoel dat ht rommelig gaat worden in sur na deze verkiezingen want vr de ndp is ht erboven of eronder. Bouta zn achterbaan bestaat uit junkies , rovers, tap oekoemangs zwervers die de stad dagelyks bevolken n onveilig maken n hy gaat ze in stelling brengen om n chaos te crèèren. Deze bende kent geen wet n regel. Ht is geen geheim dat wanr bouta aandacht zoekt hy nr d markt gaat vcb bank n jodenbreestr waar al deze parias rondhangen


  Maak melding

 24. Laat deze mpp van die site verwijderen. Hij wil het surinaamse volk alleen afleiden van de werkelijke situatie in het land. Hij heeft zoveel te zeggen over die blanken maar hij woont daar.


  Maak melding

 25. Theo Para is een idioot,hij had gedacht dat hij president van Suriname zou worden,maar hij is zo oud geworden dat hij moet wachten op kaka sie!


  Maak melding

 26. @Lucien mijn moeder zou nooit met een ziekelijk geestelijke slapen. Dat je ziek in je hoofd bent en aan psychose aanvallen lijdt blijkt wel uit jouw opmerking over het aanmaken van dubbele accounts. Je denkt dat @mul en ik een en dezelfde personen zijn. Welnu knul ik heb niemand nodig om mijn mening te geven. Jij bent een ka strontvlieg die hier steeds loopt af te geven op Hindoestanen en mocht de VHP de verkiezingen winnen en aan de macht komen dan dreig je met oorlogvoering. Hoe ziek moet je zijn of zit er toch een kern van waarheid in dat een bepaalde bevolkingsgroep van nature gewelddadig is ? Laat ik jou 1 ding zeggen mocht het tot geweld komen dan zullen de Hindoestanen met gelijke munt terugslaan. De tijd dat Hindoestanen met handen over elkaar zich lieten afslachten is voorbij. Maar ik denk dat jij een met een te grote mond bent.


  Maak melding

 27. Sandew Hira woont al langer dan 40 jaar in Nederland en elke dag scheld hij Nederland uit.
  Waarom gaat zo iemand niet terug naar Suriname en ruilt zijn Nederlandse paspoort in voor het Surinaamse paspoort?


  Maak melding

 28. Men maakt zich nog steeds druk over de kolonisatie door Nederland die al voorbij is sinds de invoering van het statuut vijfenzestig jaar geleden. Het land is al bijna vijfenveertig jaar onafhankelijk en nog steeds paranoïde over veronderstelde inmenging door Nederland. Ondertussen is het land al grotendeels weggegeven aan de Chinezen, buitenlandse goudexploitanten en eigen Surinaamse boeven, maar daar zwijgt men over.
  Suriname lijkt op iemand die de voordeur in de gaten zit te houden uit angst voor dieven zonder te zien dat intussen het huis wordt leeggehaald via de achterdeur.


  Maak melding

 29. @Lucien-Paarse-jojo :

  Gelukkig erkent u namens uw baasje toch nog dat er bij
  8 december sprake was van MASSAMOORD op Onschuldige
  en Ongewapende staatsburgers !

  Alleen acht u deze massamoord moorden ietsje minder erg
  dan de Massamoord op arbeiders te Marienburg !

  Denk er wel om dat de Decembermassamoord OOK is gepleegd
  door een KOLONIALE Legerleider in samenwerking met de geheime
  dienst van de Kolonisator en de Amerikaanse geheime dienst !

  De KRIJGSRAAD kent de feiten en komt snel met haar oordeel !

  PS : Voor uw algemene ontwikkeling laat k u nog weten dat de
  tot SLAAF gemaakte Surinamers, van Afrikaanse oorsprong zijn !
  Het waren geen HINDOESTANEN !

  Groeten van Srafu !


  Maak melding

 30. Hira is een landverrader en vormt in Nederland de 5e colonne. De AIVD dient deze terrroist goed in de gaten te houden want wie zegt mij niet dat hij hier voor Bouterse spioneert en wie zegt mij niet dat hij de namen van dissidenten aan Bouterse doorgeeft ? Die Bouterse is al paranoia en onbetrouwbaar.


  Maak melding

 31. Het is grappig om te zien hoe jullie mij met z’n allen van alles toesmijten. Wat een collectieve zwakte. Dat geeft tevens ook overduidelijk aan dat jullie hier in collectief verband bezig zijn met vuil te gooien en destabilisatie van Suriname proberen te bereiken, zoooo VHP!! Jullie zijn zo slap en waardeloos dat je elkaar te hulp moet schieten om mij van repliek te dienen. Maar Chan en je trollen hier, het zal niet lukken het Surinaamse volk middels jullie misleidende, leugenachtige mediacampagne in verwarring te brengen. Wat jullie wel bereiken is het versterken van het besef van de Surinamers dat zij nooit op zulke varkens als jullie moeten stemmen. Jullie hebben totaal geen moreel besef, dat zit overigens niet in jullie aard en jullie zijn zo bedrieglijk dat je onder verschillende fakenamen, want zo laf zijn jullie, de meest verderfelijke, ongegeneerde, van elke waarheid gespeende rotzooi op deze site uiten. Als varkens jullie gedrag zien zullen zelfs zij zich niet met jullie willen associëren.


  Maak melding

 32. Vertel eens Kankertriestraat, waarom zijn jullie zo geprikkeld en over de toeren en proberen jullie elkaar steeds te overtroeven met beledigende comments naar mij toe? Is het lezen van de waarheid dan zo pijnlijk voor jullie, dat je als door een bij gestoken reageert op elke opmerking die ik plaats? Met z’n allen zijn jullie bij lange niet in staat een zinnige discussie met mij aan te gaan. Daarom ben ik genoodzaakt naar jullie niveau af te dalen zodat jullie een beetje snappen waar ik naartoe wil, namelijk het niet meer werpen van parels voor jullie, zwijnen, maar nuchter, eerlijk en vooral verstandig discussiëren over topics. Helaas is dat op jullie niveau nog niet mogelijk gebleken, maar ik geef het niet op, want een ieder kan dit op een gegeven moment leren. Ook jullie varkens hier!


  Maak melding

 33. Kankantristraat maak je niet druk om die arrogante boerenlul van een Lucien die zichzelf met zijn grote bek op een voetstuk plaats en dan constateert dat iedereen zich tegen hem keert, aan zelfbespiegeiing heeft deze zelfingenomen kwast geen boodschap, dus waarom zou je hier verder nog energie insteken, niet de moeite waard, hij snapt het gewoonweg niet met zijn door het paarse virus aangetaste hersenen.


  Maak melding

 34. Je hebt gelijk het is voor ons te min op hoerensletten en paranoia te reageren. De waarheid is dat jullie zwarten het land naar de mallemoer hebben gebracht enne overal om financiële steun bedelen. Ja, ook bij het volk dat jij zwarte Nazi-hond zo verafschuwt. In jouw ogen zijn alle Hindoestanen onbetrouwbaar en je dreigt zelfs met het ontketenen van een burgeroorlog mocht de verkiezingen door de VHP gewonnen worden. Daaruit blijkt hoe ziek jij bent. zelf woon je in Nederland en je hebt totaal geen een binding met Suriname maar jouw haat naar Hindoestanen is ziekelijk. Mocht het tot een oorlog komen zoals jij stelt, dan sluit ik niet uit dat veel van jouw soortgenoten weer aan de ketting gelegd gaan worden. Ik hoop dat je snapt wat ik bedoel.


  Maak melding

 35. Hoe kan de Verenigde Hindoestaanse Partij winnen als de zwarten niet voor ze stemmen!
  Als jullie de verkiezing willen winnen dan moeten de zwarten op jullie stemmen,maar dat gaat niet gebeuren.
  Suriname is voor alle Surinamers en als jullie dat niet kunnen inzien steek jullie je hoofd maar in een wc.
  Elke keer dat de zwarten het land naar de mallemoer hebben gebracht of jullie proberen een puinhoop van het land te maken.
  Maar jullie zullen nooit de gelegenheid krijgen om het land te besturen,jullie zijn racisten bij elkaar.


  Maak melding

 36. @Veno,

  Volgens jou is Suriname van alle Surinamers. Lees ik jouw reactie, dan zijn de hindustanen naar jouw mening geen Surinamers.
  Weet je het zeker dat de ‘zwarten’ niet op de Vooruitstrevende Hervormings Partij (en geen Verenigde Hindustaanse Partij) gaan stemmen. Je loopt heel erg met de huidige stand van zaken als het om de VHP gaat.
  Wat heeft Bouterse werkelijk gedaan voor het Surinaamse volk. Een brug bouwen met geleend geld is nog geen totale ontwikkeling voor het Surinaamse volk. Een paar huizen en een paar studentenwoningen bouwen is dat ook niet. Mensen afhankelijk maken van voedselpakketten zet ook geen zoden aan de dijk. Leerlingen een schoolpakketten aanbieden zorgt er niet voor dat deze leerlingen mogen rekenen op een hoopvolle toekomst. Op bezoek gaan bij een 100-jarige vult haar maag niet. Bouterse biedt het volk geen tools aan om een zelfstandig en waardevol leven op te bouwen.
  Jouw reactie geeft aan hoe racistisch je zelf bent. Maar met jou zijn er velen die er ook zo over denken. Het is makkelijk om te schreeuwen dat hindustanen racisten zijn, maar dankzij deze Surinamers hebben jullie tot heden nog te eten. Zelf Surinamers die in Nederland wonen en het liefst Surinaamse groenten op hun bord willen, zijn afhankelijk van hindustanen.
  Doe eens iets aan de haat die jij koestert jegens hindustanen. Het zal je leven een stuk aangenamer maken.


  Maak melding

 37. @Luciën,

  Hoe vaak je ook schrijft dat je je niet wilt verlagen tot het niveau van bepaalde reageerders, net zovaak verlaag je je wel, want je blijft schelden. Ik vraag me af of je begrijpt wat je schrijft, dure woorden gebruiken wil niet zeggen dat je echt verstandig bent.
  Wees een kerel en neem ook wel eens je verlies! Dat is echt geen schande.


  Maak melding

 38. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.
  ‘Dekosur facelift Sandew Hira’.

  De UZAN heeft 4 werktalen en daarom ook 4 officiële namen met bijbehorende afkortingen.
  Spaans: Unión de Naciones Suramericanas, UNASUR
  Portugees: União de Nações Sul-Americanas, UNASUL
  Engels: Union of South American Nations, USAN
  Nederlands: Unie van Zuid-Amerikaanse Naties, UZAN

  En nu heb je namens Sandew Hira Surinaams: DEKOSUR.

  Google even naar een artikel over Idi Amin.
  Oeganda of Uganda, officieel de Republiek Oeganda of de Republiek Uganda

  Amin leed aan grootheidswaan. Zo liet hij zich aanspreken als Zijne Excellentie Veldmaarschalk Hadji Doctor Idi Amin Dada, President voor het Leven van Oeganda, drager van het Victoriaanse Kruis, lid van de Excellente Orde van de Bron van de Nijl en Veroveraar van het Britse Rijk in Afrika.

  In 1972 verjoeg Amin, op advies van Moammar al-Qadhafi, de welvarende Oegandese Indiase gemeenschap, circa 40 000 mensen; hij beweerde daartoe opgeroepen te zijn door God.
  Indiase inwoners die weigerden te vertrekken, werden uitgemoord door Amins troepen.

  En wat gebeurde er toen met de ECONOMIE van het land?
  Maar gelukkig dat ze deze bloeddorstige Idi Amin hebben afgezet.

  Men zal zich even afvragen, waarom ik een verwijzing maak naar Uganda en Guyana in mijn reactie.
  Kennen jullie ook de geschiedenis van ons buurland Guyana?
  Cheddi Jagan, ook Cheddi Berret Jagan & Forbes Burnham


  Maak melding

 39. @kankertriestraat: Ho even, dit is weer eens zo VHP, het verdraaien van feiten. Ik heb nooit opgeroepen tot een burgeroorlog, mmaar heb enkel gereageerd op een van jullie, varkens, die daarmee dreigde. Als ik het goed heb was get ene loser die zich Glenn noemt. Maar ja, bedrieger als jij bent keer je zaken natuurlijk om. Normaal zou ik zeggen: get your facts right, maar jou en je trawanten kennend heeft dat totaal geen zin omdat jullie bewust bezig zijn feiten en informatie te verdraaien, hele en halve leugens te poneren, enkel in de hoop dat jullie daar op de een of andere ziekelijke manier verkiezingswinst uit zullen halen. Ik heb het vaker gezegd: jullie hebben totaal geen realiteitszin en blijven tegen beter weten in volharden in de door jullie leiders uitgestippelde strategieën. Hierin past enkel leugen, bedrog, wangedrag en achterklap. Karma zal met jullie afrekenen. Het is alleen jammer dat jullie o.a. het net vervuilen met jullie rotzooi! Stelletje varkens!!


  Maak melding

 40. Het was het varken ndp bespotter die het volgende schreef:Alle ndper’ s zijn de oorzaak dat land en volk sinds 1980 een tweede Haiti aan het verworden is. Wat komen gaat is een burgeroorlog: de ndp bespotter 16 april 2019 at 19:27


  Maak melding

 41. @Lucien-Singh

  Stop uw raciale geouwehoer !

  U, als PAARSE futuboy heeft het over FEITEN verdraaien ???

  Vraag uw paarse Baasje en zijn Clan, wie er wanneer

  `OP DE VLUCHT ZIJN DOODGESCHOTEN`, dan zal u direct
  begrijpen wat Geschiedvervalsing en Feitenvervalsing betekent !

  DE SRANAN KRIJGSRAAD ZAL U EN UW PAARSE BAASJE MET DE

  NEUS OP DE FEITEN DRUKKEN !

  A VONNIS DE NA PASSI E KONG !!!!!


  Maak melding

 42. Luciën 17 april 2019 at 17:11
  Het was de ndp bespotter die het volgende schreef:Alle ndper’ s zijn de oorzaak dat land en volk sinds 1980 een tweede Haiti aan het verworden is. Wat komen gaat is een burgeroorlog: de ndp bespotter 16 april 2019 at 19:27

  100% zijn alle Na Dagoepoepe Partij aanhangers van de onberechte moordenaar, bij verstek veroordeelde drugscrimineel en staatskasrover debet en verantwoordelijk voor de gevolgen van hun oerdomme dwaze debiele idiote, hersenloze stemkeuze in 2010, 2015 en straks in 2020 een overgebleven dwaas ddb bezeten zombies. Ddb en co. komen niet op voor recht en wet, Ook niet voor de hulpeloze klootzakken en paarse paria’ s die door zijn corrupt misdadig wanbeleid, heden schijten en pissen in hun broeken, als Lucientje, de paarse drol. Dus eeh is al we ga dood vo baas, is al hij geeft ons hond te vreten, is paarsgoed. Neks no fout. Leven de misdaad, leve het onrecht en de leugen in de persoon van ddb en meedogenloze roversbende.
  Mi datie Lucien, mi datie na wang djadja Na Dagoepoepe etehnde aanhanger, mi e dede gi didibri.


  Maak melding

 43. @ de ndp bespotter.: Het is duidelijk dat je echt bent doorgedraaid. Heb je geen familie die je naar de dokter kan brengen? Misschien ben je nog te redden. Maar ze moeten het snel doen want je bent psychisch al heel ver heen. Nu snap ik waarom je zoveel onzin kunt uitkramen, je bent gewoon geestelijk gestoord, echt een door gedraaid, zielig product van je omgeving.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.