Officiële launch Stichting Instituut voor de Dekolonisatie van Suriname

38
Ministeries organiseren 'Agro-Tourism workshop' in Suriname
Archieffoto - bijeenkomst Torarica in Suriname

Vandaag dinsdag 16 april zal de Stichting Instituut voor de Dekolonisatie van Suriname (DEKOSUR) zich officieel aan het Surinaams publiek presenteren door middel van een bijzondere bijeenkomst voor genodigden. Tevens zal tijdens deze gelegenheid het startsein worden gegeven voor het groots project voor de beschrijving van de moderne geschiedenis van Suriname.

Met als voorname doelstellingen het verrichten van wetenschappelijk onderzoek naar het proces van dekolonisatie van Suriname tevens het bevorderen van een brede maatschappelijke discussie hieromtrent, is onlangs deze Stichting DEKOSUR opgericht.

De launch vindt plaats van 19:00 uur tot 21:00 uur in de Royal Ballroom Torarica.          


38 REACTIES

 1. Als Suriname wil dekoloniseren: Vervang het Nederlands door het Engels, stop de directe verbinding Paramaribo-Amsterdam, onderzoek de mogelijkheid om samen met Guyana één natie te worden.

  Sinds de onafhankelijkheid is Suriname toch al een heel ander land geworden dan het was. Met Nederland is er nog wel een emotionele band, in stand gehouden door vooral oudere Surinamers, maar die is aan het vervagen. Surinaamse Nederlanders worden steeds meer Nederlanders en steeds minder Surinamers. Nederland wil trouwens niet veel te maken hebben met het soort land dat Suriname nu geworden is en binnen Suriname wordt alleen maar negatieve propaganda over Nederland verspreid.

  Er zijn zoveel landen waar Nederland eens macht had, Indonesië, Sri Lanka, Taiwan, Zuid-Afrika, delen van India en Brazilië, Malakka, Tobago, allemaal voorbij. Al die landen zijn hun eigen weg gegaan en zijn Nederland grotendeels vergeten. Laat Suriname ook maar die weg op gaan. Er zijn zo veel corrupte door dieven geleide landen, wie kan het wat schelen?


  Maak melding

 2. De discussie over de dekolonisatie zullen wij in de koloniale taal voeren. We zullen groot deel gebruik maken van alle wetenschappelijke producten die we verkregen hebben via koloniale kanalen.

  Wel zullen proberen te dekoloniseren. Maar als het enigszins kan zullen we snel gebruik maken van alle faciliteiten die ze hebben.

  We zullen hun ambassade platlopen voor een visum om hun landen te bezoeken.

  We zullen wachten op paketten en hulp uit hun landen. Springen om hun medische kennis en hun mode artikelen. Het laatste zullen we massaal voor ons en onze kinderen verschaffen.

  Weet u wat. Decolonize uw mind. Hak die shit af. Want wat deze mensen doen is al shit. Vergiftiging en ontkennen dat ze dank hun koloniale mind op een riante positie nu zitten.

  Nogmaals decolonize ur mind. Hak je shit kop af er stroomt en beweeg alleen maar poep uit.


  Maak melding

 3. Dit bericht is vaag net zoals het onderwerp. geen namen alleen maar Bla Bla Bla.

  Succes dreamers… er zijn nog veel andere zaken in de wereld waar je je druk om moet maken


  Maak melding

 4. Een groot deel van de mensen die wil dekoloniseren kijkt iedere maand uit naar het geld van hun familie uit het land van de kolonisator. Ze staan te trappelen om een heerlijke vakantie in Nederland te hebben. Ze willen producten uit Nederland op hun bord en ze spreken veel beter Nederlands dan vele Nederlanders. als het Nederlands elftal speelt zitten ze met een oranje t-shirt voor de buis het zingen het Wilhelmus uit volle borst mee. De kolonisator zit in iedere vezel en in het DNA van velen die willen dekoloniseren, bij sommige zelf s letterlijk.

  En laatst but not least ze zijn blij met alle Nederlandse stagiaires die hun kennis en krachten aan de instellingen geven.

  Ach, die tijd zal ik wel niet meemaken. Het lijkt mij in ieder geval een utopie, heeft iets weg van de Revolutie die thans een desillusie blijkt te zijn geworden.


  Maak melding

 5. Een veel beter plan en DRINGEND nodig is is een nieuw

  INSTITUUT op te richten, ter HERVESTIGING

  van DEMOCRATIE en RECHTSSTAAT In SURINAME !

  PS : Direct ook in de Strafwet opnemen nieuwe zware

  STRAFFEN voor diegenen die de GRONDWETTELIJKE

  REGELS OVERTREDEN en VERTRAPPEN !!

  ANALYSE YOUR BRAINS !!!!!


  Maak melding

 6. Gaaaap……ga eens wat productiefs doen aub……

  In plaats van te blijven hangen in het verleden en in een slachtoffer rol.

  Wedden dat ze subsidie gaan aanvragen bij de ex-kolonisator…….?

  Wat een zinloos gedoe zeg.


  Maak melding

 7. @ bitawiri ; je kon het niet beter verwoorden, wat een flauwelul allemaal.
  Laten ze maar gaan werken aan de daadwerkelijke ontwikkeling van het land, de productie ter hand nemen en stoppen met het eindeloos geleen bij “grote vriend” China.


  Maak melding

 8. Dekolonisatie? Waar wachten jullie op?
  Dekolonisatie wil zoveel betekenen dat je op eigen benen voortgaat, dat je niet meer handje open komt houden, dat je niet steeds verwijst naar vroeger, dat je geen hulp meer vraagt aan de kolonisator, dat je zoals elk land afspraken maakt maar dan ook nakomt etc

  Ja dekoloniseer zo snel als mogelijk liever gisteren dan vandaag.
  En neem gelijk je grootste supporter RobG mee naar Suriname.


  Maak melding

 9. @@@Hans van den Broek
  De belangrijkste opmerkingen heb je al vermeld.

  Zie ik iets over het hoofd of ben ik zo kippig. Is Sur niet onafhankelijk en al langer dan een eeuw eigen ‘s-Lands bestuur gehad?

  Hou toch op met die BULSHIET dekolonisatie??????????????


  Maak melding

 10. Dekolonisatie ? Maar ondertussen wel iedere maand duizenden pakketten uit de voormalige koloniale bezetter ontvangen en dan nog heb ik het niet over het medische apparatuur dat door Nederlandse ziekenhuizen geschonken wordt. Men is in Suriname op en top hypocriet. Trouwens het staat u , leden van de stichting DEKOSUR< om naar Afrika terug te keren. Dan past weet ik hoeveel u van Afrika houdt. Maar wees blij dat Nederland de voorouders uit Afrika weghaalde en jullie nu van een beter leven kunnen genieten dan in Afrika.


  Maak melding

 11. Tijd verspillen. De band van Suriname en Nederland is meer dan 300 jaar oud en Suriname met nauwelijks 1 miljoen Surinamers ( inclusief Surineds en elders in de wereld) stelt buiten Nederland niets voor in de wereld.

  Zie:
  – afstammelingen van Suri-Afri-slaven met hun voornamen en familie uit de Bijbel en van Nederland.
  – het gedrag van deze mensen, vraag ze hoeveel een Afrikaanse voornaam aan hun zoon of dochter geven of naar hun roots zijn gaan kijken in West-Afrika,
  – de grondwet van Suriname is gebaseerd uit Europa
  – Surinaams -Nederlandse taal,
  – zie hun kleding, kerken, Christelijke feestdagen, het schoolsysteem, zie de luitjes achter de tafel met glazen en aan een tafel zitten en vergaderen in Torarica, met hun mobiel, kleding, pen en papier, enz

  Veel, heel veel is gebaseerd vanuit het kolonialisme en zal voor zo’n kleine economie ook zo blijven tenzij men de verdoemenis wilt ingaan. Ze zijn hard op weg dat al te doen.

  Ze kunnen hun tijd beter besteden om mee te gaan als zwarte met het witte hart en het beste te maken van dit systeem.

  Brazilie, Guyana, Frans-Guyana, heel het Amerikaanse continent is gebaseerd op het kolonialisme, zelf Afrika, de wereld,
  Er zijn enkele landen in de nieuwe wereld die zich van los wilden maken, Haiti, Cuba, Venezuela en Suriname. Ze zullen het niet redden.

  Suriname kan zijn tijd, energie, kennis, ervaring, toekomst het beste besteden op de weg die vaarden voor ddb en hoe het toegaat in de nieuwe wereld. Zie Guyana, Frans-Guyana. Sport, spel, studie, kennis, kleding, technologie, enz.

  Vraag de SuriNeds, vooral van Suri-Afri-slaven waar ze het liefst willen wonen. Nederland of waar hun roots in Afrika liggen dan zullen de meesten kiezen voor Nederland. Waarom gaan ze niet kijken waar hun roots liggen in Afrika? Ze vragen wel schadevergoeding aan landen die Amerika gekoloniseerd hebben, maar doet dat niet aan de stamhoofden uit Afrika die hen verkocht hadden aan de kolonisten.

  Zelfs als deze mensen naar Afrika of waar hun roots buiten Europa komen zullen ze het niet redden.

  ddb is al enige tijd bezig met dit rotzooi, omdat hij zichzelf in problemen heeft gebracht met de staatsgreep, 8 december 1982 moorden, Moiwana86moorden, inheemsen die verdwenen zijn, Suriname skeer heeft gemaakt, ook de weg te kiezen van communisme (Cuba, Venezuela, is een doodlopende weg), komt hij nu met dit rotzooi.

  Er hoeft geen enkele geschiedenis herschreven te worden of dekolonisatie. De (Nieuwe) Wereld zit daar helemaal niet op te wachten. Er vinden allerlei nieuwe technologische zaken plaats, bondgenoten, enz en het gaat om handhaven. De USA bepaalt nog steeds wat erin de wereld gebeurt, ondanks opkomende landen als China en India die daar een andere wending aan willen geven. Brazilie en Columbia hele sterke landen in Latijns-Amerika zijn bondgenoten van USA. Frans-Guyana van Frankrijk en zie maar waar Guyana staat.

  Opzouten ddb met dit poppenkast van dekolonisatie. ddb hoort in de gevangenis thuis. Laat ddb in zijn pantje met een ingie toy/toi op zijn hoofd rondlopen in Broko Baka en in zijn tobbe met cola water gevuld onder dompelen en badderen en denken dat hij inheems is. Je moet zijn dure design en monta zien waarmee hij in de rondte rondloopt in Paramaribo en de dure limosine waarmee hij in de rondte rijdt.

  Gaan jullie maar terug naar jullie thuislanden en jullie zullen merken als jullie daar welkom zijn met dit poppenkast.

  Wie houdt wie voor de gek?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 12. De Yankees hebben zich eeuwen geleden losgerukt van de Britten. We zien dat het Engels nog steeds de voertaal is. Maar het zijn Amerikanen en in God they trust. De Britten zijn echter tot heden de beste bondgenoot van de Yankees. Dekoloniseren is onder ander de geschiedenis herschrijven. Met name voor de jeugd. Dekolonisatie is de eenheid tussen de diverse etnische groepen te bevorderen waarbij men dus niet kijkt naar huidskleur, geloof ,geslacht, noch politieke partij.

  Dekolonisatie betekent voor Surinaamse begrippen niet dat men de band tussen Nederland en Suriname wil verbreken. Vanwege de diaspora is er geen enkele aanleiding daartoe. Inhoudende dat de officiële voertaal Nederlands, mag blijven bestaan. We praten wel over wederzijds respect en acceptatie. Het Sranantongo is wel het bindmiddel maïzena tussen de diverse bevolkingsgroepen.

  Het kan bevorderd worden met name in het geschrevene. Tot heden weet 95 procent van de bevolking geen correct Surinaams te schrijven. Daarnaast moeten de andere talen natuurlijk behouden blijven. Spaans ,Portugees ,Engels en in mindere mate Frans zijn ook talen zijn die heel handig zijn om zich eigen te maken. Weet niet hoe het nu zit maar vroeger op de middelbare school was Duits een keuzevak. Kijk, dat is een overblijfsel van de kolonisator en gaat minder op voor Suriname. Kijkend naar de geografische ligging van Sranan ligt het voor de hand dat ze daar banden mee moet versterken. Zuid-Amerika ,de Caraïben en Latijns-Amerika. De Amerikanen vallen ook in dat rijtje. Dekolonisatie betekent dat men zelfvoorzienend moet zijn en met gepaste trots Suriname hoog moet houden.


  Maak melding

 13. Dit project is opgezet door Sandew Hira. Hij mag dit doen als tegen prestatie voor zijn inzet om verzoening te brengen n.a.v. de decembermoorden.


  Maak melding

 14. @Diana

  Verzoening te brengen ??????????

  U bedoelt de RECHTSSTAAT trachten te verkrachten, door een
  LOPEND MASSAMOORD-STRAFPROCES te willen FRUSTREREN
  en te SABOTEREN !

  LEEST U AUB EEN KEER De SURINAAMSE GRONDWET !
  Vooral het GRONDWETTELIJK VERBOD VOOR EEN IEDER EN VOOR
  ALLE INSTANTIES, ZICH IN TE LATEN MET ZAKEN DIE BIJ DE RECHTERS
  IN BEHANDELING ZIN !!!

  PS : hr Hira is een Nederlander, een buitenlandse infiltrant !


  Maak melding

 15. @Diana

  Hierbij een kopie van het GRONDWETTELIJK VERBOD art 131 lid3 GW :

  `Artikel 131

  1. Er wordt in Suriname recht gesproken in naam van de Republiek.

  2. Geen feit is strafbaar dan op grond van een daaraan voorafgaande wettelijke bepaling.

  3. Elke inmenging inzake de opsporing en de vervolging en in zaken bij de rechter aanhangig, is verboden.`

  Het is een ongeclausuleerd VERBOD, een ALGEMEEN VERBOD !!!


  Maak melding

 16. Dekolonisatie is niet anders dan een theorie die omarmt wordt door derde wereld leiders, om de aandacht van de bevolking te verleggen om het falen van deze leiders in te zien. Het is niet anders dan het creeren van een vijandsbeeld of zwarte schaap om eigen falen om zich te verheffen goed te praten. Het is een theorie die nergens ter wereld leiders naar voren heeft gebracht die vooruitgang en welvaart voor de bevolking heeft kunnen brengen.

  Dekolonisatie wordt met name gepropageerd door intellectuelen, die dankzij hun studie op hogescholen en Universiteiten hun intelligentie hebben kunnen ontwikkelen. En willen voorkomen, dat anderen ook zullen proberen op dezelfde hogescholen en Universiteiten met dezelfde kennis en inbreng van docenten, de intelligentie die zij hebben opgedaan kunnen ontwikkelen. Het is een theorie van de ander niet hetzelfde gunnen.

  Het is tevens een non theorie. Niet toetsbaar. Eigenlijk onzin omdat zij niet voldoet aan wetenschappelijke criteria onder andere die van falcificeerbaarheid.

  Het is jammer dat er weer een gif zich ontwikkeld voor de jongeren door deze nietsnutters. Ik zou zeggen, onderzoek en behoud het goede. Ga niet a priori van uit dat je van iets afmoet omdat een ander dit zeg.

  Trouwens, hoeveel universiteiten, hogescholen, MBO’ s, ziekenhuizen, weeshuizen hebben onze leiders na de onafhankelijkheid gesticht. Nada, Nada anders op een hand te tellen. Alles is gesticht door de kolonisatoren of godsdienstige organisaties welke subsidies en hulp ontvangen heb door de kolonisatoren.


  Maak melding

 17. N.B. Dit instituut, is niet anders bedoeld om een faciliteit te creeren om Dew Baboeram, alias Sandew Hira te accomoderen of tezijnertijd te accomoderen . Een njan patoe gelegenheid.


  Maak melding

 18. Probeer met deboutasering van Suriname okay.En de moderne geschiedenis , dat begint met de intrede van crimineel bouta op 25 feb1980 .Sinds dan maken we de ene tragedie na de andere mee….


  Maak melding

 19. dit is weer 1 van de zoveel duizenden stichtingen die er in Suriname zijn. Meestal aandacht zoekerij. ene gozer met dikke zitbuik en de naam Hira heeft het ooit over dekolonisatie van de geest gehad wat dat ook moge zijn en nu zou Suriname ook op ander gebied nog koloniaal zijn en gedekoloniseerd moeten worden ? Er is een Nederlandse erfenis dat klopt. Veel is van Nederland nog in Suriname blijven hangen zoals de taal, bepaalde organisaties, religies, het recht, de kranten etc. In curacao zijn er een aantal lokale kranten die het nieuws brengen in het papiamento. In suriname is geen enkele sranan krant. De Surinaamse elite heeft altijd het koloniaal leventje wel aantrekkelijk gevonden. En de opvolgers zijn die gedachte blijven koesteren. Zo ook vele andere landgenoten die een onafhankelijkheid helemaal niet zagen zitten en emigreerden naar de koloniale heerser en daar nu nog steeds overheerst worden al hebben ze dat zelf niet in de gaten. Uiteindelijk is Suriname verworden tot een land met een criminele elite dat haar mensen nog erger uitbuit dan de kolonialen. Onderbetaalde arbeid, kinderen drop outs van school die moeten werken, het niet houden aan (arbeids) wetten, geen of gebrekkige controle bijj vrijwel alles, het stelen of plunderen van de bodemschatten zoals hout en goud. wat dat betreft heeft deze stichting eigenlijk gelijk. Surinamers zijn nu de nieuwe kolonialen geworden en zelfs de oude kolonialen gedroegen zich niet zo hebzuchtig zoals nu althans niet in de vorige eeuw. Daarnaast zijn er ook nieuwe groepen kolonialen die steeds meer macht verwerven zoals de aziaten. ik wens deze stichting dus heel veel succes.


  Maak melding

 20. Disi sani soso ka. Sranan tron provincie fu China. Ambtenaar leri Chinesi keba. Bijna alla sani China sponser. Sranan tjien tumsi. Den man san meki moni tyari moni gwe, fa yu wani kondre kon na fesi. Sranan altijd afhankelijk fu tra kondre leki China. Mi denki Chinesi lobi Sranan moro Sranan mang lobi egi kondre. Chinesi pompu moni ini Sranan wiensi tjienso. Sranan mang no pompu moni, wani opo anu nomo, feti makandra.


  Maak melding

 21. Wanneer staat iemand met een stichting op, om de buitgemaakte rijkdom uit Nederland terug te halen.
  Bij de aanloop van de onafhankelijkheid, heeft Suriname de bekende “appel” op een presenteerblaadje gehad.

  En zie, hoeveel mensen toen ineens een vreselijke dorst kregen.
  De appel is op” de zure appel is overgebleven.

  Groeten,
  Ik wens iedereen, veel liefde en vrede toe.


  Maak melding

 22. @@@Kankantistraat##
  Door de Sur gemeenschap in Ned wordt er iedere maand een volle boot met goederen en medicijnen verzonden. Dit is puur door de burgers voor hun familie leden. En dan heb je nog allerlei soorten organisaties en charitatieve instellingen die mede hun bijdragen leveren aan de ter plaatse voor het algemeen belang zijnde instellingen en organisaties.

  Anders zou in Sur zelfs geen ratten en awaries meer zijn overgebleven om te vreten. Dus de Surinamers moeten goed op hun woorden letten en scherp op hun tellen passen om Ned te degraderen. Anders wachten voor jullie alleen maar gras i.p.v. groente.

  En uiteraard wens ik het allerbeste voor deze jonge ongecontroleerde democratie toe.
  EN VOOR NEGATIEVE KRACHTEN, WEES OPGELET EN BEN OP JE HOEDE ANDERS NEEMT BRAZILIË SUR OVER DOOR IN TE VALLEN. ZE HEBBEN AL DE GOEDKEURING VAN AMERIKA GEKREGEN.

  STELLETJE FLAPDROLLEN!!!


  Maak melding

 23. Er is geen heden zonder verleden ok genoeg bekend.
  Stop ermee en laat de toekomst prevaleren.
  Verheffing van de eigen geest geeft ook eerbetoon aan hen die toen hebben geleden.


  Maak melding

 24. Lees Frantz Fanon en doe niet moeilijk. Die ka van dekolonisatie is een grote grap in Suriname. Immers, ze zijn allemaal van doe hetzelf geloof en cultuur. Wat valt er te dekoloniseren. De Marron, de stadscreool, de Hindustaan, de Javaan, de Chinees, de Jood, de Mulaat of de velen bastaards. Wat?


  Maak melding

 25. Het is beter te beseffen dat men in Suriname eerst Surinamer is om tot dekolonisatie over te kunnen gaan. Zolang Surinamers de handen ophouden en hulp en geld van hun families (vooral van families uit Nederland) uit het buitenland blijven accepteren, is dekolonisatie een droom. De laatste zin is een doordenker, maar het gros van de Surinamers kan niet verder nadenken dan hun neus lang is, dus vrees ik dat ze het niet zullen begrijpen.


  Maak melding

 26. Wat voor vooruitgang hebben onze dekolonisatie leiders Aaron, Bruma en Desi Bouterse cum suis ons gebracht.? Vergeleken met de Nederlandse Caraïbische landen?.

  Vernietiging van onze bruidsschat. Schieten op onschuldige burgers en als een rat proberen door allerlei idiotige manoeuvre je straf te ontwijken.

  Dat is dekolonisatie je falen of het onwaardig zijn vooruitgang op gang te brengen nu en inde toekomst in de schoenen van een ideologie te schuiven.


  Maak melding

 27. Dekolonisatie houdt niet in dat je de goede dingen moet weggooien, het houdt in dat je niet meer afhankelijk wil zijn.
  Maar zijn er echt onafhankelijke landen op de wereld? Slechts een paar, zoals de VS, China, Rusland. De rest van de landen staan allemaal onder invloed van deze drie. Zelfs Nederland leunt zwaar op de VS voor allerlei zaken. In feite kun je zeggen dat Nederland ook gekoloniseerd is door de VS, maar dan op een legale manier. Ooit was de VS (een deel ervan) een kolonie van Nederland. Nu kan een Nederlandse premier bepaalde zaken niet uitvoeren zonder de goedkeuring van de VS. VS straft ING en Rabo banken, VS straft Volkswagen enz. VS bepaalt, Europa volgt.


  Maak melding

 28. Wahahahahahaha, jaren tachtig perikelen e doro bakka. Wahahahahaha, zal het helpen, no boi. Alles draait om de duivel didibri en roversbende aan de macht te houden. Ai, a no go wroko leki tijdens de mislukte revo. A no beng wroko toe. Sociale media e go soor alla takroe sani foe na dagoe partij. Ddb en maffiose roversbende zijn de werkelijke a – nationale kolonisator. Ooo, oerdom no mpp dong ndpsma, oting oenoe ai en jesi e go opo? Soso misdaad vloek oe wanni moro nanga moro, dang stem bakka in 2020 voor de duivelse ndp maatschappij en spe. Baas en roversbende kong goedoe foeforoe, ma oe dong no mpp, pina moro startie dagoe. Ai dang trong ndp dagoe.


  Maak melding

 29. India staat onder geen invloed van geen enkele land, uitgaande van jouw visie. Noord – Korea ook niet en zo zou ik een paar nog kunnen opnoemen, uitgaande van jouw visie.

  De vraag, is USA onafhankelijk? Waarom proberen ze dan overal in de wereld hun legers klaar staan? Waarom zijn ze de grootste debiteur van China?

  Brazilië was eens ook een kolonie van Portugal, maar hebben net hoe de USA, Engeland heeft ingehaald ook sterk ingehaald.

  Alle landen in de wereld hebben elkaar nodig er bestaan geen onafhankelijke landen. Zie maar grondstoffen uit de rijke landen, waar het vandaan komt.

  De wereld is één geheel en vele zaken moeten goed bewaakt worden anders gaat het voor de wereld mis. milieuvraagstukken, luchtvervuiling, smelten van de ijskappen en stijging van de zeespiegelstijging, ontbossing, bewapening, kernwapens, zoetwater, rampen, hongersnood, droogte, mensenrechten, internationale verdragen, oorlog en vrede vraagstukken, ziekten, wetenschap, het biologisch evenwicht in de natuur, uitsterven van planten, dieren, mensen, enz, enz.

  DE UN is opgericht om hierin ook een belangrijke rol in te spelen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 30. @@Passant##
  Groot gelijk heb je. Ben met je eens.

  De NATO DE UN DE WERELDBANK zijn door de rijke landen in het leven geroepen om alleen hun belangen te behartigen. Zij zijn in de afgelopen decennia geen toegevoegde waarde geweest voor de wereldbevolking. Juist is het geweld, oorlogen en de hongersnood en armoede alleen maar toegenomen. De wereld komt beter af wanneer deze instituten worden opgedoekt.
  Zelfs het internationale strathof deugt niet. Ze worden in het zadel gehouden door de grootmachten. China en Rusland kunnen gebieden van andere landen annexeren en niemand grijpt in. Amerika mag oorlogsmisdaden plegen en wordt niet aangepakt door het internationale strathof. De wet van de sterkste geldt.


  Maak melding

 31. @ Djakkie: De politie is er voor om de gevestigde orde te bewaken en de wetten te handhaven. Je zou kunnen zeggen dat ze in dienst staan van de bezittende klasse. Maar kijk eens wat er gebeurd als je de politie opheft, dan geldt het recht van de sterkste en zijn de zwakkeren de slachtoffers, niet de bezitters.

  Nederland was voor de onafhankelijkheid de politie voor Suriname. Men zorgde er voor dat er geen Bouterse kon komen en dat er redelijk met de staatsfinanciën werd omgegaan. Kijk eens wat er nu gebeurd is sinds nederland weg is!

  De NAVO, de UN en het Internationaal Strafhof spelen de rol van politie in de wereld. Ze bewaken de gevestigde orde, maar wat zou er gebeuren als ze er niet meer zouden zijn? In Europa heeft de NAVO voor zeventig jaar vrede gezorgd. Daar heeft iedereen voordeel van.

  Het is nog niet volmaakt, maar iedere dictator weet, je kunt niet meer alles doen wat je wil, er kunnen consequenties volgen. Er zitten er genoeg in de gevangenis of zijn dood. Suriname is niet belangrijk genoeg, daarom is Bouterse nog vrij, maar feitelijk zit hij levenslang opgesloten in de gevangenis die Suriname heet.


  Maak melding

 32. Ik had laatst een visioen. Ik mocht aan God iets vragen. Ik vroeg: “wanneer gaat het weer goed met Suriname?”. God begon hardop te huilen en zei:” dat zal zelf ik niet meer meemaken”.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.