vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinameSantokhi reageert op aanvallen op hem en VHP tijdens NDP meeting in...

Santokhi reageert op aanvallen op hem en VHP tijdens NDP meeting in Ocer

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, – Tijdens de NDP massameeting vrijdagavond in Ocer hebben diverse NDP’ers flink uitgehaald naar de VHP en hun voorzitter Santokhi. Vandaag reageerde Santokhi op wat hij zelf noemt ‘de vele scheldpartijen’ in Ocer. “Ik zeg zelf altijd, schelden op de VHP en de voorzitter van de VHP is geen beleid. Ze (de NDP/red.) hebben bijna negen jaar lang de tijd en de kans gehad en ze hebben er een puinhoop van gemaakt in Suriname. Dat weten ze en zien de bui al hangen” aldus de VHP voorzitter.

“Dat onze tegenstanders zich zo zouden gedragen is geen verassing en is ons bekend. Ik vraag jullie om hetzelfde te doen als ik: focussen op de toekomst, op onze eigen boodschap en onze eigen kracht. We gaan Suriname redden. En dat gaan we samen doen met alle Surinamers die het goed menen met ons land” zegt Santokhi.

Hij noemt deze verkiezingen een strijd van het goede tegen het kwade. “Wíj hebben de visie, de mensen en de kracht om Suriname te redden. Laten we ons daarom focussen op waar het echt om gaat, namelijk de gewone man. Als het goed gaat met onze burgers en hun kinderen, gaat het ook goed met Suriname” besluit hij.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

110 REACTIES
 1. De Vooruitstrevende HervotmingsPartij (VHP) is het alternatief op 25 mei 2020

  Wat heeft ndp sinds 25 feb 1980 voor Suriname betekent?

  Zie armoede, drugs, hoge criminaliteit, altijd skeer, geen valuta, zelfverrijking, armoede en ellende, geen medicijnen, ondernemingen die sluiten, voedselpakketten, Carifestakosten, zie schoolmaaltijden, enz

  Suriname mag geen Cuba worden en zeker geen Venezuela, ddb wil van Suriname een dictatuur maken, zie hun uitdpraken in ocer.

  ddb en kliek oe tek oe bondtoe dan oe hoepel op!

  Leve:

  – CS,
  – VHP,
  – alle kiezers van noord – zuid, oost – west van Suriname, die voor de VHP gaan stemmen voor 28 en meer zetels voor de DNA van Suriname voor dr juiste en goede koers omhoog voor welvaart en welzijn van Suriname en de Surinamers (inter)nationaal, et cetera, et cetera.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Chan vergeet voor de goede gang van zaken dat hun op hun feest zelf scholden op NDP. Ik laat hem voor Brunsie.
  Hij heeft vast de hele vergadering gevolgd en nadien zitten bellen met Aziz.
  Ik zou nooit reageren. Echt een domkop.
  Ik zou zeggen ik heb hun vergadering niet gevolgd, maar deze koe reageerd nog geen 12 u na de meeting.
  VHP kan het zich niet permitteren om nog 5 jaar in oppositie banken te zitten dus kijk wat er gaat gebeuren. Rechtstreeks in de armen van NDP


  Maak melding

 3. In belang van de toekomst van Suriname moet de NDP uit het machtscentrum worden verwijderd.

  Deze Cosa Nostra Gang heeft een puinhoop van de economie gemaakt met als excuus de daling van de grondstofprijzen.

  Surinamers, gebruik aub uw verstand en stem deze gasten weg.

  Adhin zegt dat de mensen niet moeten zeuren omdat de staat 2, 5 miljard USD heeft geleend want er zit voor 200 miljard USD aan grondstoffen in de bodem.

  Sinds wanneer is hier onderzoek naar gedaan?

  Het spelletje Vreet Na Pot wil men verder spelen. De minister van Leenzaken gaat dus meer lenen!


  Maak melding

 4. NDP heeft dit prachtige land naar de knoppen gebracht tijdens EL VENE zaten we op de 17de plaats van S’werelds rijkste landen , nu staan we op de 9 de plaats van S’werelds ARMSTE landen ..
  Het volk heeft er zelfs om gesmeekt . EL VENE was de BESTE PRESIDENT die Suriname ooit gehad heeft


  Maak melding

 5. Het volk heeft zelf gezorgd dat de NDP aan de macht kwam en DB president werd.En dit hebben ze twee keer geflikt.Zijn ze masochistisch?? Ze hebben het nu al zo moeilijk maar het lijkt of ze erop geilen om het nog moeilijker te krijgen.


  Maak melding

 6. Santhoki is voor mij pas geloofwaardig als hij zijn politieke lot hieraan verbindt. Dat er binnen een jaar een commissie wordt samengesteld met nationale en internationale deskundigen, die als doel heeft binnen twee jaar een rapport uit te brengen over het vermogen van alle politici en de wijze van verkrijging die na de jaren 80 gediend hebben.

  Dit rapport zal openbaar moeten zijn en onmiddellijk ter hand moeten worden gesteld aan het openbaar ministerie.

  Gebeurt dat niet. Dan komen binnen drie jaar opnieuw verkiezingen.

  Andere politieke partijen kunnen als ze waarachtig zijn hetzelfde beloven en beloven na de verkiezingen niet met elkaar in zee te gaan als dit niet gebeurt.

  Iedere leider van welke politieke partij of kandidaat zou zijn politieke lot aan moeten verbinden.

  Dat zou het antwoord moeten zijn. Pluk ze kaal, vergeet en vergeef corruptie nooit en laat zien dat het niet loont en zal worden bestraft

  Doen de politieke partijen inclusief de VHP dit niet weten we dat we er weer aan volksverlakkerij toe zijn. In het verleden door bijna iedere politieke partij vertoond.


  Maak melding

 7. Surinamers houden van hongerlijden! daarom gaan ze op ndp stemmen.elk gezond verstand kan zien dat Bouterse en vrienden het land naar de armoede gebracht en toch willen op hem stemmen……sari Tori..


  Maak melding

 8. Santhoki had niet moeten reageren op uitspraken van paarse ratten die in de Ocer afgaven op de Vhp, het zijn de laatste stuiptrekkingen van deze paarse criminelen, vooral als je bedenkt, dat hun voorzitter een onzekere periode tegemoet mag zien betreffende zijn 20 jarige strafvonnis, daarom zijn ze van slag tijdens de laatste meeting in Ocer, waarbij nu duidelijk is gebleken, waarom ze deze ontmoetingsplek voor paarse ratten de naam Ocer heeft gekregen, Ocer staat namelijk voor opvangcentrum van clowns, ezels, en rovers.


  Maak melding

 9. Na dit gelezen te hebben van santokie “het gaat om Goede tegen Kwaad” weet ik nu wel 100% Zeker dat deze man waardeloos is en NOOIT President van Suriname mag worden, hij is die functie niet waardig.

  Om nu al een deel van de bevolking als kwade te bestempelen betekend dat him dat deel Zal bestrijden en geen President voor dat deel zal zijn.

  Kick maar hoe zijn achterban op waterkant en Facebook te keer gaan. Dit voorspelt niet veels goed.

  Suriname’s let op uw zaak, let op deze Nepperd.


  Maak melding

 10. Ik denk dat Santhoki heel verstandig heeft gedaan door wel op de holle frasen van de NDP te reageren zonder inhoudelijk en aandacht aan het gescheld te schenken.

  Zijn reactie was inhoudelijk over wat zijn partij zal doen, beschaafd en gericht op de opbouw van het land in de toekomst. En een oproep aan de bevolking om het vooral samen te doen en de mensen te vragen gefocust te blijven op hun eigen toekomst.

  Mensen of politieke partijen doodzwijgen is not done. Kennen jullie het spreekwoord : wie zwijgt stemt toe??
  Je moet altijd proberen een reactie te geven waarbij je de positieven ideeën of beleidsplannen of daden uit het verleden benadrukt.

  @ Robert,

  Je legt de lat wel erg hoog!!
  Geen land ter wereld doet wat je van de Surinaamse politici vraagt.


  Maak melding

 11. NPS heeft Suriname in de strond gestopt en nu kunnen ze hun kont niet meer schudden.
  Willen die Creolen een Hindustaanse President? Nee, zeggen ze en ze willen alleen Roti vreten.


  Maak melding

 12. Wendy, het is duidelijk dat jij geen verstand van zaken hebt. Indien santoki niet zou reageren dat jij vast wel gezegd dat hij bang is en zich schaamt etc. Santoki heeft een nette reatie gegeven zoals iemand met verstand dat hoort te doen. Ben j vergeten dat ddb als eerste vhp had gevraagd voor samenwerking, WAAROM??. Vhp mocht 7 ministerie invullen maar moest opblijven van presidentschap. Vhp heeft geweigert. Kader zit in de VHP.

  Schipper, snap j niet dat Santoki nu niet veel kan doen hij is toch niet aan macht. Nu moet je commenteer leveren aan de pres. Ddb.

  Robbert, als j wilt dat Santoki zijn woorden waar maakt dan moet jij hem helpen aan de 28 zetels. Dat is ook wat santoki vraagt. Begrijp wel dat als vhp 18 zetels heeft en een ander partij x10 zetels dan zal partij x vhp het moeilijk maken. Bijv. X is abop. Dan kan vhp de veiligheid niet optimaal garanderen. De djoekas zullen massaal de gevangenis in moeten. Brunsie gaat dat niet willen. Snap j nou waarom Santoki voor 28 zetels gaat.


  Maak melding

 13. @Gowtoe,

  Pataka heeft wel gelijk. Creolen, op enkele na, willen geen hindustaan als president.
  Ze lijden liever honger dus gaan ze weer stemmen op de NDP. Jouw neus is niet lang genoeg om verder te kijken, daarom blijf je hangen in armoede.


  Maak melding

 14. Als Creolen geen Hindistaan als president willen om wat voor een reden ook, misschien stelt hij de arbeidsplicht in tot afschuw van de Creolen, waarom houden ze hun handjes op bij Hindis en India ?


  Maak melding

 15. DE RACISTEN IN SURINAME WORDEN MET DE DAG AGRESSIEVER.

  IK BEN BANG, DAT ZE WEER IETS KWAADS IN DE ZIN HEBBEN.

  DE RECENTE GESCHIEDENIS LAAT AL ZIEN WAT ZE HEBBEN MISDAAN.

  NIET RACISTISCHE SURINAMERS LET OP UW ZAAK EN WEES ALERTER.

  ONDERSCHAT DIT KWAAD IN SCHAAPSKLEREN NIET.


  Maak melding

 16. Huile huile babies, ze moeten eerst hun mpp luiers gaan verschonen, die schijtlaarsen van een bovenbende en dan hun vieze vuile gore muil opentrekken om kwaad over anderen te praten. Wie en wat nep is is kristal helder.


  Maak melding

 17. @Roy Kaikusi groenberg,

  Spreek duidelijke taal. Wie bedoel je met de racisten. Ik vermoed van wel.
  In elk geval doe jij niet aan natie vorming.


  Maak melding

 18. In een democratische rechtsstaat berust alle macht bij het volk.

  In een machtstaat bij de dictator.

  Zie:
  – Noord – Korea,
  – Rusland,
  – vele moslimlanden,
  – Equatoriaal Guinee,
  – Cuba,
  – Venezuela,
  et cetera, et cetera.
  Dit is wat ddb en ndp- kliek, domme paatse kakkerlakken van Surinsme willen maken.

  Nogmaals, zie oa, Venezuela hoe leven daar momenteel is, dat wil ddb ook in Suriname hebben.

  Alle macht berust in een democratische rechtsstaat bij het volk. Het volk kiest de partijen die in het Parlement komen, regeren is een kwestie van verhoudingen. De coalitieregering bestaat uit meerdere politieke partijen, die hebben de meerderheid van het aantal zetels in het patlement. De oppositie heeft de minderheid.

  De ndp hoort niet thuis in een democratische rechtsstaat. Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 19. Wat ik mis in de Surinaamse politiek is dat men met oplossingen komt, bij
  alle politieke is dit eigenlijk zo. Bijeenkomsten worden gebruikt om andere partijen
  zwart te maken in plaats dat men een meren jaren plan presenteert van 5 jaren.
  Men stemt op uitstraling en niet op de inhoud.


  Maak melding

 20. Sommigen zijn een zegen en verrijking voor de geforceerde multiraciale surinaamse samenleving.

  En weer anderen een HINDERLIJKE KWELLING EN VLOEK.


  Maak melding

 21. @Redskin: Wat dan? Wat heeft Chan in de afgelopen jaren gedaan voor Suriname?
  @Pataka: Jij bent gewoon een racistisch varken! @Yiani. dat geldt ook voor jou. Doe me een genoegen, neem gewoon een Hindustaanse naam aan en houdt op met dit beriegelijk gedrag door je voor te doen als de journalist Zeggen.
  @Babba sai: Jullie VHPers leven echt in de waan dat Suriname al van jullie is. Het wakker worden zal daarom des te pijnlijker zijn na 2020. Met drugs alleen verover je een land niet. Je moet de harten van de mensen winnen!
  @Jayani: Haal je kop uit de kont van Chan en doe niet alsof je Roy niet begrijpt! Stop je hand in eigen boezem en lees wat het schorem op deze site schrijft.


  Maak melding

 22. Jiyani 31 maart 2019 at 11:11
  @Gowtoe,

  Pataka heeft wel gelijk. Creolen, op enkele na, willen geen hindustaan als president.
  Ze lijden liever honger dus gaan ze weer stemmen op de NDP. Jouw neus is niet lang genoeg om verder te kijken, daarom blijf je hangen in armoede.”

  Heb je niks anders te doen dan te zeiken over hindoestanen versus creolen en elke discussie te verzieken.

  Mens je huis schoonmaken of de was doen of lekker bij je schoonmoeder zitten janken en neem Baba Sai mee.


  Maak melding

 23. Jiyani,
  Natievorming lukt nooit met racisten.
  Vooral wanneer het om schurken en bandieten gaat, die het land jarenlang hebben bedonderd en vandaag de dag zich de betere burgers wanen.


  Maak melding

 24. @luciën,

  Moet ik iemand die niet eens in staat is omheen naam foutloos te schrijven, serieus nemen.
  Kijk dat jij met je dikke reet in de reet van Bouterse bent gekropen, wil niet zeggen dat ik dat ook doe bij Santokhi. Bovendien is Santokhi een beschaafde man die het niet toestaat dat zijn reet/hielen worden gelikt. Dat kan ik helaas niet zeggen van Bouterse.

  Waar haal jij het gore lef vandaan mij een racist te noemen, terwijl jij het racisme door creolen promoot. Ga je grote waffel opzetten bij je eigen soort!
  Jiyani is den hindustaanse naam. Is Luciën een Afrikaanse naam?


  Maak melding

 25. @Roy Kaikusi groenberg,

  Inderdaad zal natievorming niet lukken met racisten. De grootste zijn wel de creolen.
  Criminelen vind je onder alle Surinamers, dus hou op met generaliseren.
  Jij bent degene die de natievorming tegenhoudt.


  Maak melding

 26. @Sam,

  Ik mag mijn mening geven. Blijkbaar stoor jij je dus behoorlijk aan mijn reacties. Jouw probleem. Commandeer je hond en blaf zelf misbaksel!

  Dat jouw vrouw alleen goed is om het huishouden te doen is wel heel jammer voor haar.


  Maak melding

 27. Waarom zouden creolen moeten stemmen en vertrouwen op een Hindustaan als jullie (lees Pataka, Baba sai en Jiyani) al zo rasictisch als de pest zijn?!
  Jullie reacties zijn keer op keer rasictisch, haatdragend en bevooroordeeld. Jullie beelden uit wat de creolen vrezen als er een Hindustaan aan de macht komt.
  Mij zal het een worst wezen, als de toekomstige Pres maar een Pres is voor een ieder en de belangen behartigt van ALLE Surinamers die goed willen voor Suriname.
  Wat mij betreft beelden jullie uit wat er o.a. mis is in Su!


  Maak melding

 28. Jiyani 31 maart 2019 at 12:07
  @Sam,

  Ik mag mijn mening geven. Blijkbaar stoor jij je dus behoorlijk aan mijn reacties.”

  Je bent niet alleen een racistische kaart aan het spelen en een hindoedrammer, maar ook een harde hindoekip, eentje zonder kop?

  Wat was de inhoud van je commentaar??


  Maak melding

 29. @Sam,

  Jij doet voorkomen dat ik degene ben die alsmaar scheldt op creolen. Niets is minder waar. Lees de reactie van smatje op blaka boi. Deze creoolse is altijd aan het schelden op hindustanen.
  Ook die Luciën kan er wat van, maar dan onthou jij je commentaar.
  Op Pataka ben je ook altijd aan het fitten. De tijd dat hindustanen zich nederig gedroegen t.o.v. creolen is voorbij.
  Wat is de inhoud van jouw commentaar?

  Blaka boi 25 maart 2019 at 00:24
  Jiyani,
  Effe een vraag, wel eerlijk antwoorden: “hebben zij jou destijds ook genaaid”.
  Uit je reactie lijkt het alsof je ervaring hebt.
  Stoute meid.

  Smatje 25 maart 2019 at 11:46
  Blaka boi, maak je niet druk om deze dalit, overal waarop ze reageert lees je tussen de regels door het venijn, vooral als het om een positief bericht gaat over succesvolle blakkamangs, dan wordt het rood en wazig voor haar ogen, die negatieve dalit met haar negatieve aura. Tegen haat is geen enkel medicijn bestand. Ze probeert het enigszins in te pakken door zogenaamd positief te reageren, maar later geeft ze alsnog een steek onder water, die nietszeggende bitch. En dan te bedenken dat deze lui het hele jaar door allerlei religieuze feesten vieren die inhoudelijk over vrede, liefde en alle goede dingen gaat, maar het heeft geen vat op ze want de diepe betekenis van hun religieuze feesten raakt hun hart niet; ze blijven gewoon the same old shit hier verkondigen: namelijk bashing, hating, en nog eens hating.


  Maak melding

 30. @Miss Opinion,

  Het zijn creolen zelf die op deze site hebben geschreven dat ze geen grati wiri waan als president willen hebben. Ook op de Surinaamse radio wordt dergelijke taal gebezigd. Met grati wiri wan wordt vooral de hindustaan bedoeld. Daarop wordt er door hindustanen op gereageerd en dat vind je racistisch. Is dat niet racistisch van creolen om dat te beweren?
  Jij laat zien hoe racistisch je zelf bent, maar het is inherent aan creolen om met dat vingertje te wijzen naar hindustanen.
  Daarom zal Suriname ook nooit vooruit komen.


  Maak melding

 31. Hoe dom en achterlijk ben je als je naar ras en geloof kijkt . Het zijn allemaal maal Surinamers. We moeten kijken wie in staat is om het land vooruit te krijgen. Zorgen dat iedereen veilig is. Dat de wetten gehandhaafd worden . Meeste reacties gaan over creolen en Hindoestanen. En dames en heren, jullie mogen zeggen wat jullie willen maar in de tijd van de Heer Santokhi ging het honderd keren beter bij justitie dan nu het geval is. En in de tijd van verleden VHP is Suriname nooit in zo’n diep dal geraakt dan nu het geval is. Corruptie was altijd al maar niet in deze grote als nu. Halve land is al aan China verkocht. Staats schuld ken geen grenzen.zo kan ik nog door gaan. Dit allemaal door NPS te doen. Heel NPS moet opgeruimd worden .


  Maak melding

 32. Forza jou reactie geeft aan dat jij Vhp nooit gevolgd hebt. Doe dit wel en ga een keer naar een vergadering. Santoki heeft plannen al ruim 2 jaar geleden gemaakt tot aan 2030. Aangeven hoe we su weer gezond kunnen maken. Investeerders gezocht die bereid zijn te investeren in su .
  Er wordt niet gescholden op andere partijen. Chan praat over verbetering en vooruitgang samen met andere partijen. Investeerders gaan niet investeren in su onder deze regering. Dus zeg niet dat niemand met plannen komt. Vhp heeft alles op papier allang uitgewerkt. Andere partijen die schreeuwen maar wat. Niets concreet. Wat ndp wel goed gedaan heeft is mensen die jaren op een beschikking hebben gewacht deze te geven. Hierin heeft front zwaar gefaald. Maar ndp heeft daar in tegen de bevolking een zware tol laten betalen. Jammer het kon beter.


  Maak melding

 33. Ik verbaas mij telkens over de bewering van sommigen dat een Hindoestaan geen president mag worden. Wat een lariekoek , er zijn al eerder Hindoestaanse presidenten zijn geweest. En als die er niet waren geweest, werd het ook tijd.
  Iedere Surinamer (ongeacht etniciteit) mag naar mijn mening dingen naar het presidentschap.
  Het land behoort aan alle inwoners toe en die zijn nu eenmaal etnisch verschillend.

  In de aanloop naar de verkiezingen is het normaal dat men elkaar afkraakt en in een kwaad daglicht probeert te zetten. Dit is van alle tijden en dus niks nieuws.
  Over de toonzetting kun je van mening verschillen of je verbazen.
  Bovendien Srananmag lob kosi.
  Daarom snap ik de verbazing hierover ook niet.


  Maak melding

 34. O ,kijk wat een wanhpige pogingen allemaal van de ndp schoothondjes om met de racisten gelul te komen hier om angst te zaaien tussen de verschillende rassen onderling.Zij zien liever de kloof tussen de bevolkingsgroepen breder worden ipv dichten en iedereen samen te brengen.
  Het gaat ze niet lukken.Wanneer zijn ze van plan op te groeien en de surinaamse samenleving te accepteren met zijn mixmax aan bevolkingsrassen?
  Ze zijn zeker bang dat met een hindustaan als leider hun verwennerij zal ophouden te bestaan.Zo te zien zijn ze bang dat ze moeten werken ipv lui zijn en dat ze geen voedselpaketten meer gaan krijgen.Ocer,waar ze terecht zijn voor een Gratis bordje ,zal ophouden te bestaan.
  Groei op ndp schoothondjes,die racisme troef van jullie werkt niet en heeft geen invloed op niemand.Zo geef op!


  Maak melding

 35. Santokhi heeft groot gelijk. En dan denken dat blanken discrimineren? Dit moet nu een keer ophouden.Santokhi houdt de eer aan zichzelf en zijn partij. Ik vind persoonlijk dat hij goede argumenten heeft en zich inzet om iets beters te maken van Suriname. Want nu is het al jaren niets.
  Ik sta achter zijn visie.Er is volgens mij niets mis mee als hij president wordt. Laat nu een andere wind waaien. Wat wat er nu waait is niet fris. Puur achteruitgang.De armen worden armer en de rijken rijker. Santokhi voor pres.


  Maak melding

 36. O MAMA AISA ,GOD DE MOEDER ANANAH GOD DE VADER EN DE HEILIGE WINTIE’S, BEHOED U SURINAME EN HET DOOR U GESCHAPEN VOLK VAN AL HET DUIVELSE IN MENSENGEDAANTE.

  DAT HEEFT HET LAND ALLEMAAL TE DANKEN AAN DE EUROPESE LANDBEZETTERS DIE OOIT ONGEVRAAGD VOET AAN WAL ZETTE.

  RACISME EN RACISTEN IN SURINAME MOETEN MET WORTEL EN TAK UIT WORDEN UITGEROEID.


  Maak melding

 37. @ Sam,

  Je hebt gelijk. Maar we hebben ook te maken met een probleem, die je niet vanaf wortel en tak drastisch aanpakt alleen tot navolging en calculatie kan leiden, welke alleen uitnodiging tot doen.

  Ik vind dat je best kan kijken naar name en shame en pluk ze kaal methoden.

  Ik denk niet dat politici die geen boter op de kop hebben of mede partij genoten, moeite met de mij voor gestelde methode kunnen hebben of wel.

  Overigens ik vraag dit niet alleen aan de VHP, ook andere politieke partijen zouden dit voorstel bij een eventuele samenwerking kunnen om armen.


  Maak melding

 38. @ Sam,
  Overigens dank dat je reageerde. Ik vergat even je ook te vertellen dat je mijn allergie raakte. Niet omdat er geen land ter wereld is waar dit gevraagd wordt aan politici maakt goed, dat dit niet van Surinaamse politici gevraagd zou mogen worden.

  Evenals al zouden politici van de hele wereld corrupti zijn, het rechtvaardigd zou zijn dat Surinaamse politici dat ook zouden moeten zijn. De bekende zullie ook redenering.


  Maak melding

 39. In het binnenland van Suriname als je ergens een rivier afvaart, kun je het geluk hebben een pakiratigri op een rotsblok te zien liggen. Die pakiratigri is voldaan (waarschijnlijk net een bosvarken of kaaiman verorberd) en het enige wat hij doet is genieten van het prachtige uitzicht. De vliegen die af en toe komen aanvliegen wappert hij wel weg met zijn linker- of rechteroor. Zijn lichaam kan hij strak samentrekken waardoor de vliegen tot het besef komen dat er niets te halen valt. Dan nog zullen ze pogingen wagen. But hey? No sweat. Maar, maar, waag het niet de pakiratigri boos te maken. En die tigri is de huidige voorzitter van de NDP. Zijne Excellentie D.D Bouterse.

  Tot heden heeft de NDP de grootste aanhang. Tot heden is de meerderheid van de bevolking achter de NDP. Ik noem het geen schelden op de VHP maar politieke propaganda. De VHP gaat immers ook haar gang en moet zich vooral niet roomser voordoen dan de paus. De NDP heeft gewoon meer swing. Bouterse is still going strong. Andere leden als Abdoel, Misiekaba, Jenny, Adhin etc. laten zich ook niet onbetuigd.

  Vooral Misiekaba is uitstekend in het bewerken van het volk. De bevolking houdt daarvan. De kans is dan ook groot dat er weer op de grootste partij gestemd zal worden. Suriname is langzaam maar zeker uit een diep dal te kruipen ondanks vele negatieve commentaren van de oppositie. Nog steeds veel werk voor de boeg maar het klusje wordt geklaard. Nog steeds sprake van armoede bij sommige burgers. (SoZa) Schrijnende toestanden. Niemand komt echter om van de honger. Nog steeds veel werk te verzetten binnen het onderwijs, gezondheid, toerisme, infrastructuur, agrarische sector etc.

  Het gestadig vorderen valt niet direct op omdat het gestadig is en je niet alle problemen in een keer kan oplossen. Maar binnen een bepaald departement als er resultaat geboekt, is dat een vordering. Had je honderd problemen heb je nu 99 te gaan waarbij je in de tussentijd moet consolideren. De NDP onder Bouterse heeft onnoemelijk veel meer charisma en aantrekkingskracht en overtuiging dan welke partij dan ook. Dus ook de VHP. Sorry yere Santokhi. Het wordt straks tijd om het bijltje erbij neer te leggen. Met recht kan hij het lied van the late James Ingram zingen: I did my best but i guess my best wasn`t good enough.


  Maak melding

 40. @ Robbert 31 maart 2019 at 14:32

  Goed te weten dat ik je een allergie hebt die ik af en toe kan raken.
  Maar ik denk dat je aanname niet klopt.
  De vraag achter mijn opmerking is : Welke deskundige en uit welk land?

  En ja ik ga ervanuit dat alle politici op de hele wereld corrupt zijn. Misschien niet zo ongegeneerd als die in Suriname (misschien in Spanje) maar wereldwijd worden ze allemaal over de ruggen van hun burgers rijk.


  Maak melding

 41. Deze meneer of mevrouw DJAI DJAI HEEFT GEEN ARGUMENTEN.

  DANK U MENEER PAKIRA TIGRI VOOR UW NUCHTERE NON RACISTICHE ANALYSE.

  DAT MAAKT SURINAME EN SURINAMERS WIJZER EN STERKER.

  NIET DAT OUDE RACISTISCH GEDOE VAN BLAKA MAN DIT EN DAT.

  DIT GEBEURDE OOK AL IN 1975.

  VEEL LANDGENOTEN WEG EN PARAMARIBO IN DE FIL GESTOKEN.

  IS DAT HOGE BESCHAFING?


  Maak melding

 42. Dankzij de vele voedselpakketten en pakketten met andere middelen redden vooral de arme Surinamers het. Dankzij dus de Nederlanders met Surinaamse roots. Het is de verdienste van bepaalde regeringen dat deze pakketten tot heden verstuurd worden naar Suriname.
  Met dit soort hulp is een land met haar bevolking echt niet geholpen. Ze worden afhankelijk gemaakt. De bevolking wordt op deze wijze niet aangemoedigd om zichzelf te ontplooien maar alleen maar aangemoedigd om het handje op te houden. Ondertussen wordt er flink gegraaid in de staatskas en worden de rijken rijker, de armen armer.
  Maar het Surinaamse volk is trangayesi en zal wederom gaan voor nogmaals 5 jaar.


  Maak melding

 43. @Roy Kaikusi groenberg,

  Wat heb ik toch met je te doen. Welke argumenten voer jij aan dan alleen maar het geklets van racisme jegens creolen? Nogmaals het mensen als jij die de natievorming tegenhouden.


  Maak melding

 44. Het is barsten of buigen? meer keus is er niet.

  Chan4pres!, VHP! met andere politieke partijen voor de democratische rechtsstaat of kiezen voor ddb, ndp die gaat voor het communisme, machtsstaat als in Venezuela?

  Alle macht in een democratische rechtsstaat is bij het volk.

  In een machtsstaat is alle macht bij de dictator, het volk heeft geen enkele recht.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 45. Suriname is hard op weg een tweede Venezuela te worden i.p.v. een tweede Dubai.
  Ja wat kan die Misiekaba de bevolking goed bespelen. Achter de gordijnen lacht hij zich een bult, want zijn schatkist vult zich met de dag.


  Maak melding

 46. Ndpers’ s zijn voor 99% asociale, onverantwoordelijke, onbetrouwbare, lasterende, afgunstige, oerdomme mensen. Te Abrabroki en omgeving is het dagelijks te aanschouwen en te horen in de vele huizen en buurten waar oerdomme ndper’ s wonen. Hun erven en bermen staan vol wied, overal gooien ze hun vuil en schuiterijen gewoon op straat, hun asiociaal wangedrag komt dan ook tot uiting als je ze erop wilt wijzen, hoe hun omgeving schoon te houden. Neks no fout, sa joe wang kong leri mi, joe a no mi pa of ma is vaker het dom antwoordt van menig jonge oerdomme ndper. Daarnaast zijn de vele vaders die baas didibri op hun handen dragen, vreselijk onverantwordelijk in hun handel en wandel, liegen, bedriegen, bedreigen, uitlopen en hoereren en wanbetalers als geen ander, dan als baas en Boefdraad. Ondanks de feiten blijven ze volhouden als ze geen misdaad of fout begaan, dat het niet hun schuld is, a no mie, zoals baas en Boefdraad. Ndper’ s, vooral de Afrikaanse afstammelingen, jong en oud, geschoold of niet, gelovig of niet, staan in deze volksbuurten berucht om hun afgunst. Alles wat je meer hebt willen ze lenen of uit proberen en als je niet meewerkt of wilt lenen, beschadigen ze het gewoon, net als bij de derde handse Lexus van ene fervente ndper, zekere Wiene. Een of andere paarse idioot of afgunstige rat, kraste met een grote spijker op zijn motorkap, ie denk ie de. Ndper’ s hebben onderling vele schulden onder elkaar, naast beloften. Zo staat ene Emmy berucht om haar leengedrag, maar wanneer het op aflossen aankomt, dan is er altijd wat of het is de schuld van de overheid dat ze nog steeds geen geld heeft. Ook de jeugdige kinderen van deze ndper’ s vertonen dergelijk wangedrag, op straat, in de winkel, op de openbare scholen is het een grote ondeugdelijke paarse bende, waar menig ndp jongeren met allerlei steekwapens lopen en zelfs drugs verhandelen.
  Het is helemaal niet verwonderlijk als baas en de zijn ndp paria’ s Santoki lasteren, deze leugenaars zijn daar berucht in, en hun oerdomme aanhangers krijsen, soso lobi, neks no fout is nie erg hij is moordenaar, nie erg zijn Dinoa en Romanoa zijn misdadigers, nie erg als baas Staatskas leegt en drugsbaas is, neks no fout, is onze god des verderfs.


  Maak melding

 47. @ Jiyani, al het rasictisch gezwets vanuit welk kamp dan ook vind ik misselijkmakend.
  Dst gedrag van jou is niet minder dan het gedrag van SOMMIGE creolen. Door hetzelfde gedrag te vertonen ben je nog minder dan zij.
  Je zit in een schommelstoel door jouw Jiyani; je beweegt maar komt geen moer vooruit!


  Maak melding

 48. @Miss Opinion,

  Wil je grappig overkomen. Mijn gedrag is zeer beslist geen racistisch gedrag, dat maak jij ervan puur om je gelijk te halen. Je bent een draaitol! Je beweegt omdat je enorme zwiep hebt gekregen om later weer stil te vallen.


  Maak melding

 49. NDP BESPOTER,

  TYPISCH VOORBEELD VAN WANNEER IETS IN DE GENEN ZIT.

  ALS JOUW VADER EEN DIEF EN RACIST IS GEWEEST, GA JE NOOIT IETS ANDERS LEREN.

  DAT IS NOGAL LOGISCH.

  NA SO YU TAN K’BA!

  IN SRANANTOGO(TAAL WAT DE AFRIKAANSE SURINAMERS SURINAME HEEFT GESCHONKEN ) ZEGT MEN:

  YU DRINGING NA MAMA BOBI


  Maak melding

 50. die OSO tigri is wakker geworden, hele leven goed geslapen in de na dagen opgestaan..

  vraag is, wat kan hij nog5 betekenen, nu het land door hem zelf is leeg geroofd geplunderd., alle I.Q. onder zijn bewind zijn gevlucht het land verlaten..

  wat over is, zijn de leeg hoofden die een lanti money krijgen om de eerste week van de maand te overleven voor de rest is het pinaren, armoede lijden..


  Maak melding

 51. @pakiratigri
  Natuurlijk heeft de ndp de grootste aanhang…dat bestaat uit de luilakken en lummels die niet wensen te werken en afhankelijk zijn van een gratis pakket en een bordje bb met r.
  Werken is net trefoe voor hun.Dat zijn bovendien de nietsnutters die geloven in dagdromen en luchtkastelen.
  De VHP is voor welvaart en ontwikkeling van Suriname naast educatie en welzijn voor allen.


  Maak melding

 52. @ Jiyani

  Blijf vooral schommelen op 1 plek Jiyani. Einde van de dag is het jouw probleem en niet de mijne 😉

  On topic
  Suriname heeft weinig om uit te kiezen en zoveel om te verliezen. Ik hou mijn hart vast…


  Maak melding

 53. Rat,

  Kun je de WAPENFEITEN van VHP tov suriname sinds 1948 aantonen?

  AFRO surinamers heBBEN andere surinamers Nederlands leren lezen en schrijven.

  ZE HEBBEN SURINAME MET SRANTONGO RIJKER GEMAAKT.

  De mensen zijn al sinds 1667 in suriname.(352 JAAR )

  PARAMARIBO IS DOOR HUN GEMAAKT TERWIJL ANDEREN ALS EEN BRANDENDE OLIFANT ER DOORHEEN RENDE.

  Ben benieuwd wat jouw mening is.

  Wijzen op anderen betekend niet dat jij zuiver bent.

  WAT denk je van al die valse diploma’s in de loop der jaren met grote overheidssalarissen?

  DAT IS fraude en diefstal.
  IS DAT het voorbeeld?


  Maak melding

 54. Nog een paar bijkomende facts. Tot de dag van vandaag is de NDP de grootste multiculturele partij. Een kijkje nemend op de aanwezige aanhangers, kon je bevolkingsgroepen van allerlei rassen constateren. Dat zag je ook bij de verschillende raadsleden van de NDP. Sterker, je kunt het doortrekken want iedereen heeft immers bijvoorbeeld zijn/haar eigen geloof. Het betekent ongeacht ras, geloof (al dan niet), geslacht, voorkeur voor het ene geslacht of een ander, cultuur, opleiding, ach, de Bijbel, Koran, Thora, Hindoe ideologie, Boeddhisme en allerlei andere en welke andere religiën, leren en tradities dan ook, is lang man. De NDP voorziet in dat vangnet. Dat mi kan taigi yu! Andere partijen ,weh ,na kon den e kon. Unu doro kba. Dat mi kan taigi yu baka. Wan tigri no e sribi. A man e rust. No mek’ en ati bron . Yu a no Usain Bolt, noch Haile Gebrselassie, noch Muhammad Ali of Mike Tyson. NDP wel.


  Maak melding

 55. Thanx Brother,

  Dit is de discussie.

  Argumenten om over na te denken en volwassener te worden.

  Geen racistische bagger en dom gepraat.

  Je moet weten waarover je praat.

  WIJ surinamers moeten elkaar naar boven trekken en niet de goot in.

  ALS IK DRONKEN BEN VAN MIJN WHISKY COLA, MISHANDEL IK MIJN VROUW NIET OF ANDEREN RACISTICH BEJEGENEN.

  DAN GA IK SLAPEN.

  IK GA OOK GEEN AUTO RIJDEN, OM ANDEREN PIJN TE DOEN.

  En dan naar denhaag vluchten.

  NOGMAALS DANK PAKIRATIGRI.

  VAN JOU LEER IK.

  ODI


  Maak melding

 56. ” Waarom zouden creolen moeten stemmen en vertrouwen op een Hindustaan als jullie (lees Pataka, Baba sai en Jiyani) al zo rasictisch als de pest zijn?! Jullie reacties zijn keer op keer rasictisch, haatdragend en bevooroordeeld. Jullie beelden uit wat de creolen vrezen als er een Hindustaan aan de macht komt. ”

  @ Miss Opinion,

  Je had het niet beter kunnen verwoorden. Daarom hoop ik ook dat geen enkele creool in 2020 zo gek zal zijn om op VHP te stemmen. Het is duidelijk genoeg dat het niet gaat om jou als mens, maar puur alleen om je stembiljet. Na het uitbrengen van je stem ben je gewoon weer zwart, lui, een rover, etc. Kijk maar naar de benamingen die o.a. Pataka, Baba sai en Jiyanivan aan creolen geven. Zij zijn er aardig creatief in. Daarom blijf ik zeggen: al gaat een Hindoestaan naar het binnenland en trekt hij daar een panji of Indiaanse klederdracht aan wil dat nog niet zeggen dat hij daadwerkelijk van je houdt.
  Be aware.


  Maak melding

 57. MEN HEEFT JULLIE DOOR!

  JULLIE ZIJN GESNAPT.

  LANG LEVE DE NIET RACISTISCHE EN FATSOENLIJKE SURINAMER VAN INDIAASE AFKOMST.

  IK HEB DAN IN GEDACHTEN ZEKER MANNEN ALS GEORGE HINDORI, DE WIJLEN DE ARTS POLITICUS HIRASINGH, MW MR SHARMILA, VICE PRESIDENT ADHIN EN ZO KAN IK DOORGAAN.


  Maak melding

 58. WIE KAN HELPEN.

  Hoe spreek je de naam uit.

  MISI KA BA. Mevrouw heeft al gescheten

  MISI KABA. IK HEB AL GEZIEN.

  MISI KA BA. VROUWTJE HOU TOCH OP.

  WELKE UITSPRAAK IS JUIST


  Maak melding

 59. Nog vijf extra jaren langs de lijn vr zielige Chan alles wordt uit de ijskast gehaald ;de corruptie mantra heeft niet gewerkt,leugens verspreiden ook niet,ruriname in het buitenland vervuilen idem dito,en nu de zielige jankende hond uithangen,maar ik voorspel het alvast a no wroko,al tien jaren verkondigt deze zielepoot Su uit het moeras te halen ,welke moeras weet alleen hij en zijn veertig rovers want Su is booming,zijn mantra is good government alleen hij en zijn veertig rovers weten wat dat inhoud,samen met avarel Dalton en lonnie de bankrover,en de bruinwerker uit a tingi olo fu abra broki tegenwoordig bekent als ndp bespotter zijn bezig die jorka Supu vr Su aan het bereiden,a no wroko


  Maak melding

 60. Eentje die weer vol whisky cola zit.

  We weten al bijna wat gaat gebeuren.

  NA SOSO KREE MI E KREE DATI SRANAN HABI SOMENI DRUNGU RACISTEN.

  NAMASTE DEW, BAIWAH, RAM, JHAN, MAHINDERRRR.


  Maak melding

 61. Helaas voor VHP , ze zijn goed bezig.
  Maar er zijn nog teveel mensen die kiezen voor een kortzichtige en populistische beleid in Suriname.

  Veel mensen in Suriname kiezen niet een regering op basis van kennis en kunde maar op basis van “mooi boy met mooie woorden”

  De NDP is master in het misleiden van het volk wordt waarschijnlijk weer gekozen.

  Helaas voor slim-Suriname !


  Maak melding

 62. Dagoebal 31 maart 2019 at 19:57
  De bruinwerker uit a ting olo ndp beerput tegenwoordig bekent als ndp Dagoebalsing is bezig die jorka Supu vr Su aan het bereiden,a no wroko


  Maak melding

 63. Waarom schuilen de Creolen achter een BLANKE FAMILIENAAM! Omdat ze zich minderwaardig voelen. Ze wouden weg van die bakra’s, vluchten masaal naar Nederland en handjes maar spreiden voor de WW UITKERING! Wat heeft Afrika jullie te bieden? Creolen schrikken van zwarte kleur en willen niks over zwarte piet weten. Ze voelen zich beter bij Sinterklaas en jammer de Sint kan geen gratis Rotie kan bieden. NPS je heb je eigen volk in de strond gestopt! Slaaf zullen de Creolen altijd blijven, daarom kunnen ze hun eigen vrouw en kinderen niet verzorgen.


  Maak melding

 64. Liberty waarom kunnen jullie je vrouwen en kinderen niet verzorgen? Waarom houden de Creoolse vrouwen van blanke mannen. Omdat zij weet bij Creolen is het piena mi boi!


  Maak melding

 65. @ Roy Ka koesie

  Als je bedoelt dat ik vol whisky cola zit, dan moet ik je teleurstellen. Ik ben geheel onthouder.

  Dus kan je je hart maar ophalen.

  Ik zou ook een bhaiwa willen zijn. Het zijn harde werkers. Mensen die denken en met wiens politieke hulp en bereidheid tot samenwerking, Suriname telkens weer uit de stront gehaald is.

  Maar ik ben een Indiaan. Ik kom uit de miskende groep. Want een groep die later naar Suriname gebracht dus niet uit zichzelf gekomen heeft thans zo een grote bek, alsof het lijkt alsof zij het enige zeggingsrecht hebben over Suriname.

  Overigens willen velen hoe verdund en verwaterd ze ook zijn uit die groep, tot mijn etnische groep behoren.


  Maak melding

 66. @Liberty,

  Welke namen heb ik gegeven aan creolen?
  Heb je ooit gelezen dat ik creolen varkens, koe, ezel, labaria heb genoemd?
  Mijn gedrag zou volgens Luciën nog minder zijn dan dat van een varken, nou dan krijgt hij dat terug op zijn bord.
  Wendy noemt Santokhi een koe. Zelf ben ik door een blablageval voor labaria uitgemaakt.
  Smatje noemt mij dalit, dan noem ik haar een ka kaffani. Creolen vinden het wel goed als zij hindustanen voor van alles uitmaken, gebeurt het andersom dan gaan ze heel hard huilen.
  Als je niet kan incasseren, gedraag je dan ook niet als een bullebak!
  Hindustanen worden uitgemaakt voor racisten, terwijl zij ervoor zorgen dat jullie monden gevoed worden. Er zijn creolen die zeggen dat ze groenten en fruit op de Haïtiaanse markt gaan kopen, denkend dat de Haïtianen alles zelf planten. Las ik vorige maand dat de Haïtianen veel gaan kopen op de centrale markt, dus bij hindustanen, om op de eigen markt aan de man te brengen.
  Straks ga je weer schrijven dat je ook hindus hebt in je familie, maar op deze site scheld je wel de hindustanen de huid vol. Scheer je weg racist Liberty. De grootste racisten van Suriname zijn creolen, uitzonderingen zoals J.Zwzrtmans, uitgesloten.
  Ik durf te schrijven dat creolen de vooruitgang van Suriname behoorlijk in de weg staan.
  De hindustanen die zich bij de NDP hebben aangesloten zijn bijna allemaal drugsbaronnen en ze zijn puissant rijk. Dat ze ndp’ers zijn is puur uit eigen belang. Ook zij brengen geen welvaart voor Suriname.


  Maak melding

 67. Chan moet die etnisch-belang-figuren uit de VHP zetten of hij moet een nieuwe partij oprichten.
  Of samen een blok vormen met NPS enzo, waarbij hij door deze partijen als eerste man wordt benoemd/gekozen.
  In elk geval moet NDP voorzeker uit t machtscentrum worde geweerd, voorzeker, ook al worde ze de grootste partij.

  Geen enkele partij moet met de NDP gaan samenwerken.

  Maar de grootste zorg voor nu is, dat het een globale trend wordt, om verkiezingen te frauderen. Dit is al in enkele landen recentelijk voorgekomen.
  Dus echt, de politiek met name de oppositie kan liever eerst aan solide fraude-vrije verkiezingen werken, dan aan propaganda.
  De Amerikaanse ambassadeur had het er laatst nog over.


  Maak melding

 68. @Pataka,

  Jouw nickname duidt een vissoort aan. Toen ik nog jong was heeft een Javaanse vriend van mij, me eens in alle vroegte meegenomen ergens naar de Derde rijweg (Henry Fernandesweg). Een zijstraat van de Derde rijweg helemaal achter voordat je bij het crematorium terecht kwam. Dicht in de buurt van een Hindoestaans bordeel en Graanoogst. Dat had je vroeger niet. Wat ik me herinnerde was dat hij een heleboel pataka’s aan het hengelen was. De ene na de andere. In een kreek. Daarna de leguanenvangst. Mijn vriend heeft me daarna uitgenodigd en ik heb zowel pataka en leguaan gegeten. Lekker man. Hij was een Javaan en ik een Creool (laten we het hopen) . No problem. Maar stel je nu voor dat hij een Hindoestaan was en ik een Creool? Still no problem. Die pataka en die leguaan blijven hetzelfde. Pakiratigri heeft lekker gegeten met die Javaan en de Hindoestaan en zo ook met een heleboel andere volkeren. En jij ook Pataka. Zorg er maar voor niet opgegeten te worden. Werk mee.


  Maak melding

 69. pakiratigri ik heb niks tegen Creolen en alleen vind ik het jammer dat ze minder hersenen hebben.
  Kijk om je heen en zie zelf de vogels blijven bij de zelfde partner. Waarom geef je niet toe dat NPS het land in de strond heeft gestopt. Maar ja en je wil arm blijven. Pataka gaat je bal bijten hoor!


  Maak melding

 70. Ja @Pataka, praten we over minder hersenen of elkaar op weg helpen? Wat weegt voor jou zwaarder? Al die tijd heb je geen blijk gegeven van elkaar op weg helpen. Al die tijd geef je af. Dus jij benoemt een situatie van het is of A of B. Maar zo werkt het niet in de praktijk. Je hebt te maken met mensen en tot de dag van vandaag kun je geen enkele formule toepassen daarop. Je moet gewoon van je medemens houden. En van daaruit krijg je vooruitgang en een stukje ontwikkeling. En dan maakt het niet uit waar je woont. Heb jij aan je ouders gevraagd waar jij geboren wilde worden? Heb jij je ouders gevraagd om hersenen? Of een geweldige sporter,docent ,politicus, hater of wat dan ook te worden? Toeval, niks anders.Je kunt alleen maar gevoed worden in negativiteit. En vanuit toeval voor zover dingen misgaan, moet jij het beste ervan zien te maken. En daarbij help jij je medemens. Naastenliefde.


  Maak melding

 71. Weet je wat grappig is, voor een blanke en blanke Aziaat die het totaal niet interesseert zijn bijna alle gekleurde mensen “zwarten”.
  Maak je je niet belachlijk door jezelf, net als zij vroeger deden en soms nog doen, te verheffen boven anderen.
  In hun ogen ben je immers ook niks waard…

  Is net als hoe de rijke blanke Amerikanen vroeger de arme blanken de illusie gaven dat ze ook meetelden door ze net iets boven de negers te stellen.


  Maak melding

 72. Ik hoop niet dat ik een bepaalde ras kwets maar jiyani haalde aan dat de creolen de vooruitgang van su tegenhoud. Infeite ben ik daar mee eens. De hindustanen hebben ddb aan de macht gezet omdat zij hoop hadden in ddb ivm zijn beloftes . Front heeft gefaald. Ddb gaf de mensen moed beloofde vooruitgang, helaas. Ddb heeft ook het eea gedaan dat goed was voor su maar door samenwerking met de verkeerde mensen is hij gefaald. Dat was hij van op de hoogte en daarom wou hij samenwerken met vhp. VHP heeft internationale contacten en kan daarom niet samenwerken met ndp met ddb als pres. Een ding staat vast als j de hindoestanen wilt duperen stem niet op de vhp maar weet als de hindoestaan pinaart dan pinaart de creool 10x zoveel. If you can not beat the enemy than join the enemy. Succes me matti.


  Maak melding

 73. Wel wel wel ik ben niet egt geschoold als jullie hier.want wat k zie by bepaalde reacties boiiii oe kang fin omin president dja so hahaha.aven wat kk ff duidlyk wil maken voor jullie waarom de creolen chan niet willen als pres s heel duidlyk mang.ga naat santa boma een rondlyding doen.daar heb j op 20creolen 1hindstn.hindustnen zyn hard werkende ga na wie de meeste grote bedryven heeft.wat doen de creolen???op enkle na hoor.misschien ga k ook rasictis overkomen maar we weten en we zien het.daglyk word en geroofd ingebroken enz enz en wie doet dat het meest???zyn creolen ja of ja??we moeten de waarheid spreken.en ala deng creool brada foe mie sabie if chan kong na machtie deng rover aw dede no ka.en we weten allemaal dat t meest creolen dood geschoten zullen wordn.dus daaaarom willen zy geen chan aan de macht.il heb nooot gestemd en k ga dat ook nooit doen.ik ben een kleine man ik doe myn landbouw en naast dat ben k bouwvakker.ik weet als k niet ga werken gaat niemand my geven nog chan nog bouta.dus als k achter deze mense moetn zittn liever mi pran wang toe groentoe daar ben k zeker mo kies wang jang.ja k wil wel graag dat ons land goed draaid en onze kindren een goeie toekomst kunne hebbn.maar zeggn jullie my wie gaat dat kunne doen???iedereen beloofd dit dat enz enz enz maar als ze aan de macht zyn dan klaar zyn ze ons vergeten.ik neem bouta niet kwalyk omdat de surinamers hem heeft gekozen.jullie surinamers hebbn hem de macht gegeven dus hy doet wat hy wil.ik denk dat een ieder die verhaal van bouta s vergeten.toen we scherpzand in suiker kregen.poep in pinda kaas.plas in olie.wat deze man in het verleden heeft gedaan dat zyn jullie allemaal vergeten he anders had hy geen 26zetels gehad.maar ja dit s geen problm alleen in suriname over de hele wereld s dit een problm.wie de macht krygt die doet wat hy of zei wilt.me begie godo dat a kondre kang drai tjieng boeng fasie en deng thieng foe oenoe kang bereik wang sanie in a toekomst.inplaats foe sor finga na tra wang mek oe begien na oe srefie.


  Maak melding

 74. Nakoriekantodas 1 april 2019 at 02:43
  Wel wel wel ik ben niet egt geschoold als jullie hier. Wahahaha, geschoold of niet, u bent tenminste veel wijzer dan menig dwaze oerdomme ndper. Wahahahha


  Maak melding

 75. pakiratigri elkaar helpen? Help eerst je gezin! Kan je ze verzorgen? Neem 100 Creolen en hoeveel procent zijn getrouwd? Hoeveel mensen komen op jullie trouw feesten? Trouwen julie nooit?


  Maak melding

 76. Al deze commentaren tot mijn spijt, er is maar een volk die Suriname uit deze belabberde situatie kan uithalen, dat zijn de VHP en de NDP Hindoestanen………..zei zijn de uitverkornen met alle facetten van kennis en kunde, op bestuurlijk,medische, staatsrechterlijke, en Landbouw-en industrieële kennis………..
  HET IS NU EEN KWESTIE VAN TOEGEVEN…………..IEDEREEN ZAL ER BETER VAN WORDEN……


  Maak melding

 77. Dagoebal 31 maart 2019 at 19:57

  Veel verwijten en veel onzin is kenmerkend voor jouw soort laaggeschoolden en werkelozen. Waarom gaat de VHP het niet redden ? Welke leugens heeft Santokhi dan verspreid ? Klopt het niet dat de NDP vooral uit drugssmokkelaars bestaat met aan het hoofd een drugsbaron die ook nog eens is veroordeeld ? Santokhi si de enige man die een eind aan de gewelddadige samenleving, waar vooral de zwarten zich aan vergrijpen, kan maken. Is dat jouw angst ? Dat hij jouw soort people achter de kladden aan zit ?


  Maak melding

 78. Aan ieder hier die denken dat Hindostanen het probleem zijn in Suriname wil ik zeggen. Jullie hebben gelijk. Ik noem u de argumenten.

  1. Het waren hoofdzakelijk Hindostanen en hun partijen, die voorstanders waren voor de onafhankelijkheid. Zonder gedegen te onderzoeken wat de valkuilen voor Suriname in de toekomst zouden kunnen zijn.

  2. Het waren hoofdzakelijk Hindostaanse militairen die via geweld de legitieme regeermacht in Suriname op zij hebben gezet en daarna de boventoon hebben gevoerd in het Surinaams staatsbestel tot heden.

  3. Het is de groep, die in Santo Boma inzake roof, agressief gedrag en andere zaken het meest te vinden zijn.

  4. Bij Hindostanen kom je vaak hangjongeren tegen, die een overlast voor de buren zijn.

  5. Hindostanen zijn veelal vroeg schoolverlaters want ze hebben zo een groot neiging naar luxe. Uitstel gedrag om eerst te werken aan scholing hebben ze minder dan Creolen.

  6. Je komt ze het meest tegen op alle landskantoren, waar ze lekkers vragen.

  7. Hindostanen zorgen slecht voor hun kinderen. Ze zijn het meest bekend als vaders die niet voor hun kinderen willen zorgen.

  8. Geweld tegen leerkrachten is een Hindostaanse zaak.

  8. De meeste vakbondsleiders die gezorgd hebben dat goed draaiende bedrijven naar de knoppen werden geholpen dat zijn Hindostanen.

  9. Tiener zwangerschap. De meeste Creolen.

  10. Onbewoonbare gebieden vanwege criminaliteit, overwegend bewoond door Hindostanen.

  ZE VORMEN EEN GROOT GEVAAR VOOR ANDERE VOORBEELDIGE GROEPEN.

  DUS OP DE BOOT.


  Maak melding

 79. @ Alles voor loze beloften en een pakket 1 april 2019 at 11:31
  Dus op de boot….wie moet dan voor die arme hongerige zwarten gaan zorgen ? Want die kunnen niet voor elkaar zorgen en ze gaan elkaar opeten. Neen, ik snap jouw sarcasme wel en geef je groot gelijk. Overal waar Hindoestanen in een multiculturele samenleving te vinden zijn, gaat het goed met dat land.


  Maak melding

 80. @Alles voor loze beloften en een pakket 1 april, je naam zegt het, we zetten wel wat extra postzegels op je pakket, dat het zeker gedeporteerd wordt…


  Maak melding

 81. OCER ( Opvanghuis Criminelen Ex-Gedetineerden en Rovers ) NDP ( Nationale Dwazen Partij ) kortom alles wat ndp is en voor staat is misdadig en dwaas van aard.


  Maak melding

 82. @ Times foto Kranti.

  Jonge wan Bigi brassa en bossie.
  Met jou kan ik zaken doen. Aub naast een extra postzegel ook een extra pakket. Het wordt Pasen en zelf de Kerk is skeer.

  Wat is er met jullie in Holland. Krijgen jullie ook crisis. Want die paketten die deze kant opkomen worden steeds minder.

  Lieverd en als ik het toch mag zeggen, doe geen bruine bonen en zoutvlees. M’n hele familie is gaan eten en drinken bij OCER. Voor een beetje schreeuwen, dansen en waaien met een vlag kreeg je in de bus naast gratis groepsreis een bruine bonen en een soft. Wat wil je nog meer. Pina Baas heeft aan die piena wan eten gegeven.

  Maar ik word geroepen door ik heb al stront gezien om hallelujah prijze masra Bouterse te gaan schreeuwen. Ik ga.

  Trouwens ik ben een nicht van Mi (ik) si (gezien) Ka (stront) Ba (reeds). Misie-kaba.

  Dag mi Goedoes, sturen jullie paketten, loze beloften heb ik al gehad in OCER


  Maak melding

 83. NDP voorzitter leent 10 miljoen bij Guyana om OCER op te knappen en te voorzien van een luxe kamer alwaar de ” piano spelende konijn” de rest van zijn miserabele leven kan gaan slijten. OCER voluit zie bijdrage NDP bespotter.


  Maak melding

 84. Wat wordt er veel gediscrimineerd zeg !

  Je hoeft niet iedereen even aardig te vinden. Laat een ander toch gewoon in zijn waarde.

  In elke mand kunnen rotte appels zitten !

  Is dit trouwens belangrijk voor de opbouw van een land ?

  Sommige creolen zeggen dat ze geen Hindoestaan als pres willen. Kijk naar de NDP, Ashwin Adhin is vice pres. En er zijn meer ministers die Hindoestaan zijn.

  Dan zeggen sommige Hindoestanen dat creolen voor achteruitgang zorgen. Kijk maar weer naar de NDP Hoeveel hindoestanen bij de NDP zijn ministers.

  Bepaalt afkomst en cultuur vooruitgang ? Kijk naar de NDP ! Nee dus !
  De NDP leider, Bouterse, heeft bewust onbekwame mensen van diverse culturen op belangrijke posities gezet. Bij de NDP zitten dus sukkels op belangrijke posities.

  Surinamers moeten nu heel goed beseffen op basis waarvan ze gaan stemmen !
  Welke verstandige keuzes zijn er nu ?
  De situatie was 40 jaar geleden anders. Hoe is de situatie nu ?

  De opdracht voor elke Surinamer die het beste voor Suriname en het totale volk wilt is :
  Bevrijd Suriname van criminele en corrupte politici ! En red Suriname !


  Maak melding

 85. Wie zyn d mensen die rondhangen a/d jodenbreestr,vcb bank,saramaccastr n d omgeving onveilig maken? Na 5u middag kn j nietmr vrylopen in deze buurten mt ht risico overvallen t worden. In elk land waar dit soort gespuis voorkomen is htzelfde problm. Mensen voelen zich onveilig n kyken schuw nr deze abanies n daardoor op deze bevolkingsgroep.ze werken ht zelf in d hand n als j n opmerking mkt bn j n racist.


  Maak melding

 86. De trein van de NDP ?

  Er is miljarden US $ uitgegeven en geleend.

  Maar de trein van de NDP is niet verder gekomen dan verkiezingspraatjes.


  Maak melding

 87. Bij het Opvanghuis voor criminelen, Ex gedetineerden en Rovers ziet men wereldwijd het verschil met de aanhangers van de VHP. Het gros ndper’ s ogen als het schroot van de vervallen maatschappij. Vele verslaafden aan drugs, geld en macht waren aanwezig om hun afgod ddb, zang en dankoffers te brengen voor zijn duivels wanbeleid, dat ze verdienen. Geen enkele goed gesprek, over mens en maatschappij kan men aangaan met menig ndper, alles waar het om gaat is gratis eten, drinken en spelen. Bij hun afgod ddb en co. roven, stelen en bedriegen in naam van land, volk en nationalisme. Bij de VHP echter ziet men hardwerkende en hardstuderende aanhangers, jong en oud. Natuurlijk komen die paars verworden drugsvrienden van baas daar nooit want ze weten dat Santoki ze liever in Santo Boma ziet gaan. Ondertussen studderen vele hindoestanen, behalve die dwaas paars zijn geworden, die blijven oerdom, dwaas, debiel en idioot als hun afgod ddb zelve, De Dwaas Bouta. aka Di Di Bri.
  Alle ndper’ s zijn dwazen.


  Maak melding

 88. @ Passant

  03 Apr, 12:27

  Dayanand Dwarka heeft het lidmaatschap van de VHP schriftelijk opgezegd. Dwarka zegt dat op basis van politieke handelen en gedragingen van VHP-voorzitter Chan Santokhi hij ervan overtuigd is dat na de verkiezingen van mei 2020 de VHP deel zal uitmaken van een regeercoalitie met de NDP. “Alle hoop dat u uiteindelijk tot inkeer zou komen en dit heilloze pad zou verlaten, heb ik thans verloren”, schrijft Dwarka. “Met deze opzegging komt tevens ook een eind aan mijn deelname van de Politieke Raad van de VHP.”

  Passant en de overige VHP-stemmers cq aanhangers, hoe zit het?

  De betrouwbaarheid van Chan is aan diggelen gegooid; niet door buitenstaaanders maar mensen in de boezem van de Partiij.
  Chan4pres………hoe dan??


  Maak melding

 89. Als eerste wil ik zeggen dat ik me heel diep schaam voor mijn kondreman, jullie zijn allemaal geen haar beter dan al die politieke leiders, die elkaar voor alles uitmaken, niet te spreken over al die racistische uitlatingen. Denken jullie nou werkelijk dat Suriname nog een toekomst heeft met racisten als jullie, die totaal geen eenheid kunnen vormen en respect voor elkaar kunnen tonen.
  In plaats van om met z’n allen de handen in één te slaan en voor een oplossing te zoeken om Suriname weer een MOOI, LIEFDEVOL en vooral weer een KLEURRIJK land te maken, doen jullie niets anders dan elkaar constant te vernederen en te vloeken.
  En laten we eerlijk zijn, de daadwerkelijke inwoners, dat zijn wel nog steeds de indianen, die onze voorouderen de mogelijkheid hebben gegeven om na afschaf van de slavernij ( creolen) en beëindiging van ’t 5-jarig arbeidscontract ( hindoestanen ) om zich hier in Suriname te laten vestigen, dus willen jullie allemaal je smond dichthouden wie Suriname na de volgende verkiezingen moet leiden, maar er eerst voor zorgen dat we met z’n allen ( indianen, javanen, chinezen, creolen en hindoestanen ) ÉÉN worden en voor oplossingen te zoeken, niet alleen de creool of de hindoestaan, maar met z’n allen om SURINAME weer een GELUKKIG land te maken……


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES