maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijZomertijd in Nederland ingegaan, tijdsverschil met Suriname weer 5 uur

Zomertijd in Nederland ingegaan, tijdsverschil met Suriname weer 5 uur

-

Does Travel - naar Suriname

ROTTERDAM, 31 mrt – Vannacht is de Zomertijd weer ingegaan in Nederland. Om 02.00u Nederlandse tijd is de klok een uur vooruitgezet naar 03.00u. Hierdoor is het tijdverschil met Nederland vijf uur geworden. Mensen in Nederland kunnen hierdoor een uurtje minder slapen.

Zomertijd is de tijd die gedurende de zomermaanden wordt aangehouden door de klok een uur vooruit te zetten, dit wil zeggen de klok een uur voor te laten lopen op de standaardtijd. In de zomer komt de zon zo vroeg op dat het al licht is terwijl de meeste mensen nog slapen.

De zomertijd duurt tot 27 oktober. Dan gaat de klok weer een uurtje terug naar de standaardtijd ook wel genoemd de ‘Wintertijd’.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. ik hoop dat niet alleen de tijd naar voren gaat maar ook de Suri Neds , want danks het geschreeuw hier zijn het de Marokkanen en de Turken die daar de dienst uitmaken


  Maak melding
 2. @Onze correspondent vanuit het buitenland,

  Of je wil of niet, je zult rekening moeten houden met de zomertijd. Of je in Suriname of in Nederland woont, je ontkomt niet aan de zomertijd. Er zijn mensen die een uur te laat komen op een afspraak omdat ze gewoon vergeten waren dat de zomertijd weer was ingegaan.
  Van mij mag het afgeschaft worden. Moet iedere keer weer aan wennen. Over 7 maanden gaat weer de wintertijd in, ook dan weer moet ik wennen.


  Maak melding
 3. Als mensen intercontinentaal reizen, hoor je ze niet over het tijdsverschil dat vaak meer dan 1 uur is.
  En hier in NL hebben wij telkens weer het gebazel over de overgang van winter- naar zomertijd.


  Maak melding
 4. Er zijn mensen en ook dieren die last hebben van het verzetten van de klok.
  Mag men daarover dan geen mening geven?
  Zelf ben ik blij dat het afgeschaft gaat worden. Of men kiest voor de zomer- of voor de wintertijd als definitieve tijd maakt mij verder niets uit.
  Wat het intercontinaal reizen betreft, men weet dat het verschil soms uren kan schelen. Vandaar dat haast iedereen ook met een jetlag te maken krijgt. Daar kiest men zelf voor.


  Maak melding
 5. Wie de tijd probeert te manipuleren, zal door de tijd verzwolgen worden.
  Deze mensen, klimaaatzwendelaars, beleidsmakers, hebben nergens respect voor. Alleen voor geld, want daarvoor is het ook bedoeld. Ondanks dat onderzoeken aantonen dat heel veel mensen last hebben van die tijdverschuivingen. Misschien proberen ze mensen voor te bereiden op tijdreizen?


  Maak melding
 6. Ik heb geen last van omzetten van wintertijd in zomertijd en omgekeerd. Als je moet werken, werk je met de tijd en als je op tijd op je werk moet zijn, agenda naleven, afspraken om dingen die gedaan moeten worden en uit te voeren, dan moet je je daaraan houden en meegaan met de tijd. Tijd is geld.

  De tijd kan je niet inhalen. De tijd haalt ons allemaal in.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 7. @ Jiyani
  “Er zijn mensen en ook dieren die last hebben van het verzetten van de klok”
  Precies, er wordt niet aan de dieren gedacht. Trouwens ook niet met al die kassen die alles verlichten
  Persoonlijk is voor mij maar 1 ding van belang en dat is dat het tijdverschil tussen de beurzen in Europa en de VS veranderd.


  Maak melding
 8. @Jiyani:
  Ik hoef nergens rekening mee te houden. Flauwekul dat door Hitler is ingevoerd voor oorlogsdoeleinden.


  Maak melding
 9. Top man die zomertijd! Het is nu half 8 savonds hiero en nog steeds licht buiten. Binnenkort tot en met half 11!!
  Dat worden nog eens lekkere feestavonden in het licht.

  Lets gooooo summerrrrr!


  Maak melding
 10. ja je moet wat te zeuren hebben, ik heb mijn honden ook niet horen klagen, die zijn gaan slapen en hebben zich de volgende dag gewoon gemeld dat ze uitgelaten wilden worden, die kunnen ook niet klok kijken. Lekker straks wat langer aan het water zitten of wandelen


  Maak melding
 11. @Maxi fu opo kawna ,sabiman fu Liba!!! De Suris, Maroks en de Turkus zijn zoveel naar voren en ver gekomen, dat ze zoals jij in zijn achterbroekzak kan stoppen en jou verkoopen op de markt, alwaar je bijstaat!!! Het zal beter zijn als jij naar jezelf kijkt!! Zeur verder niet ajb!!!


  Maak melding
 12. @Johan,

  Als je je weer eens een week niet wast, klagen je honden ook niet. Ze worden gewoon wakker en wachten rustig op hun brokjes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES