vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameFirst lady van Suriname schenkt laptops aan scholieren in Apoera

First lady van Suriname schenkt laptops aan scholieren in Apoera

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 mrt – First lady Ingrid Bouterse-Waldring heeft gisteren 25 laptops gedoneerd aan scholieren van VOJ-Apoera. “Ik weet dat jullie lang gewacht hebben. Maak er goed gebruik van. Stimuleer elkaar en kraak elkaar niet af. Gebruik het positief en wees er zuinig op.” Zo drukte de first lady van Suriname de scholieren op het hart.

Zij heeft de scholieren van VOJ-Apoera opgeroepen om voortdurend hun best te blijven doen en zodoende mooie prestaties te leveren. “Speciaal aan de jongens geef ik mee; doe je best laat de meisjes je niet voorbijstreven. Ik wil 100 procent geslaagden hebben in Apoera. Als er ooit iets mocht zijn mogen jullie altijd een beroep doen op mijn bureau en dan kijken wij wat we kunnen doen.”

Burgermoeder Joanna Aroepa heeft tijdens haar toespraak dankbaarheid getoond. Zij zegt blij te zijn voor de kinderen. “Als burgermoeder wil ik dankzeggen we zijn erg blij hiermee. Met deze geste kunnen zij mee met de ontwikkelingen. Samen met de leerkrachten en het schoolhoofd zal ik erop toezien dat er goed gebruik wordt gemaakt van deze laptops.”

Marleen Tholen, directeur van VOJ-Apoera, verteld dat na het zien van ICT-programma’s die scholen in Paramaribo hebben, haar school een verzoek heeft gedeponeerd bij de first lady. “Wij zullen de laptops met zorg behandelen. Leerlingen ga er heel netjes mee om. First lady namens alle leerkrachten en leerlingen bedank ik u hartelijk.”

De first lady heeft verder twee fietsen verloot. Kapitein Carlo Lewis trok uit een daarvoor bestemde lotenbak de namen van de leerlingen Simon Belle en Serafya Jozuazoon. Kapitein Lewis beschrijft de dag als een bijzondere dag. “Maak goed gebruik van en waardeer het. Het is voor jullie.” Hij heeft verder aangegeven dat de ontwikkeling van jongeren speciale aandacht geniet bij de overheid. “Er wordt daarom in jullie geïnvesteerd. Maak ons trots en gefeliciteerd”, besloot hij.Minister Antoine Elias van Volksgezondheid bracht namens de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur ook de felicitaties over. “Educatie is de sleutel tot ontwikkeling van jezelf en ons dierbaar land. Ook Apoera heeft recht op ontwikkeling”, beklemtoond de minister

opening
Fernandes Express
Passion in concert

34 REACTIES
 1. Proficiaat First Lady eindelyk heeftmen aan gedacht, maar er moet voor deze mensen nog veel meer gedaan worden.ze zyn tot op heden achter gesteld en onderdrukt door de kolonisator onteigend van hun land en weg gegeven aan uitschot dat ze achterlieten. het wordt tydt dat het volk van Repubiek Suriname deze mensen de eer herstellen en de plek toekennen dat ze verdienen en inn hun waarde laten met hun wysheid en hun kennis ze willen geen westerse mentaliteit . dat wyzen Inheemsen af


  Maak melding
 2. … ” Er wordt in jullie geïnvesteerd ” …
  Veel ouders kunnen dankzij NDP de rekeningen niet meer betalen.

  Investeren ? Door een deel van de scholieren dus niet eens alle kinderen een kado te geven nog wel vlak voor de verkiezingen.

  Is dit fundering van de NDP ?


  Maak melding
 3. ddb, ndp-kliek en paarse kakkerlakken, ook die in Nederland zitten zijn de vloek van Suriname. De kleur paars is de vloek Suriname voor de Surinamers.
  paars betekent: heel grote armoede, heel grote ellende, grote leningen met hoge rente na grote leningen met hoge rente, constant dé man de danra a volk, in 1987 had het hele volk Front gestemd, op 25 mei 2020 gaat het hele volk van Suriname op de Orange beweging, de Vooruitstrevende HervormingPartij stemmen. Leve de VHP. VHP redt Suriname en de Surinamers,

  ndp haalt geen enkele zetel op 25 mei 2020. Je moet wel van de pot gerukt zijn om we gaan nog voor 5 stemmen. Zie uw rekeningen die u dagelijks moet betalen, bezineprijzen bij de diesel- en gasolinepomp, kosten van uw levensonderhoudt, medicijnen, dokters- en ziekenhuiskosten, primaire levensbehoeften, water- en elektriciteitsrekeningen, schoolbusgeld, bootgeld, eten en drinken, geen (huis)huis kunnen betalen. ddb en ddb-kliek leven is luxe en hebben niets te kort, het Surinaamse volk kan niet eens toiletpapier, enz. kopen

  ndp is een vloek van Suriname en de Surinamers. Laten mij woorden een waarschuwing zijn om deze partij uit de weg te gaan, want de vloek zal over een ieder komen die met deze partij en kleur mee gaat doen. Zie dat telkens als paars aan de macht is sranan skeer. paars is de dood, ndp is de dood.

  ddb wil van Suriname net als Cuba, Equatoriaal Guinee, Venezuela een dictatuur maken. die dictators zijn zijn vrienden. Zie hoe het leven is in Cuba, Venezuela, Equatoriaal Guinee, dat staat u ook te wachten als jullie met ndp en ddb en ndp-kliek kiezen. Als u het nog niet aan de lijven ondervindt en niet begrijpt zal u het wel mee maken. Wo sjie fa wa ka!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 4. “First” Lady speelt “Sinterklaas”, want de verkiezing komen er aan. Zij is bang”Last” Lady te worden.
  Zij moesten een van die fietsen om haar nek hangen.

  Soso broeya tori.


  Maak melding
 5. @ de ndp bespotter
  Het is hetzelfde als een blinde een paar skaters cadeau geven.
  Vreselijk zielig, maar wel humoristisch.
  WHAHAHAHAHA (sorry)


  Maak melding
 6. Kan iemand mij aangeven hoeveel Indiaanse dorpen er zijn. En dat steevast, het de first lady of de president leden van slechts drie etnische groepen geschenken overhandigd te weten, Indianen, Creolen en Marrons. Adhin de Hindostanen. Heeft dit niet een zeer zware etnische tint. Volgens mij zouden beiden een nationale approach moeten uitdragen. Vanuit Nationaal maar ook NDP oogpunt. De laatste afficheert zich graag als Nationale partij.

  Deze handeling ontmaskert wat deze lui zeggen te zijn. Hun gedrag straalt het niet uit.

  Jammer. Maar we zijn niet anders gewend in Suriname, dan het gebruik van loze woorden, prachtig taalgebruik maar waar de praktijk anders is.

  Overigens ook dit keer geen slijmerige, eenzijdig etnish samengestelde huicelende artiesten. Volgens mij door de maand gevallen viezerikken, die je bewieroken voor eigen gewin. En te a moni no kong boos worden. Dan Singie no e Singie. Go no e sekie.


  Maak melding
 7. De Boutas zijn de pakket bezorgers voor de Indianen, Creolen en de Marrons.

  Adhin voor de Bhaiwas.

  Pa i Suharto Moestadja voor de Javanen.

  Dit is de NDP. Iedere etnische groep z’n eigen vertegenwoordiger en paketten bezorger.

  Mooi Nationaal.


  Maak melding
 8. om gerespecteerd te zijn hoeft men geen populaire motieven tedoen en laptops of pakketen tegeven aan mensen want tenslotte komt het niet uit hun zak en mocht dat ook het geval zijn dan moet men toch verantwoording afleggen in de dna .daarom had men altijd respect en waardering voor de gewezen first lady Mw.Venetiaan want die was gewoon eenvoudig en kende haar plaats als first lady,zelf de gewezen first lady van america MW Obama was zo eenvoudig en respectvol .aub


  Maak melding
 9. Ze kunnen die indianen daar beter pijl en boog geven want ze bakken er toch nix van met die laptops
  Wat moet je met laptops zonder opladers
  Ze kennen dat niet
  t zijn luie mensen
  Ze liggen de hele dag in die hangmat


  Maak melding
 10. Jan .
  ben je daar geweest ????Eerst zien dan je bek openmaken!!!!
  Bouterse heeft niet met een pijl en boog geschoten in het Nederlandse Militaire Opleiding.
  Hij is ook een Indiaan.


  Maak melding
 11. Babylovesloly@#
  Daarom was DB totaal mislukt in ned.
  En in Sur heeft hij niets gebakken.
  Sur nu naar de afgrond.

  Welke stappen zal de PG ondernemen wanneer hij in 2020 de verkiezingen verliest?????


  Maak melding
 12. Ouders Silicon Valley halen kroost offline

  De iPhone en andere mobiele en elektronische producten zijn in Silicon Valley uitgevonden. Dus het is toch wel verrassend en een tikkeltje ironisch te lezen dat de laatste jaren veel ouders in Tech Valley hun kinderen geen of zeer gelimiteerd tijd met elektronische apparaten toestaan.

  PARADOX? MINDER SCREENTIME KINDEREN SILICON VALLEY

  En in su gaan ze de indianen lastig vallen met laptops.


  Maak melding
 13. Terwijl de zorg op z’n kop ligt, wordt er laptops uitgedeeld. Ik hoop dat ze ook voor de software update zorgt. Kunnen de mensen zichzelf updaten. Zijn ze nooit meer ziek.

  Wat een zielig gedoe allemaal


  Maak melding
 14. Natuurlijk is ze lief voor Apoera. Haar man heeft toch West Suriname weggeschoten en ook de Economie van Apoera. Advies aan Apoera en aan alle Indianen van Suriname. Neem wat je krijgen kan want het is van jou, maar stem in 2020 op de Amazonepartij en niet op de NDP. Politiek moet je met politiek bevechten. Met één of twee zetels in de DNA wordt in ieder geval rekening met jullie gehouden.


  Maak melding
 15. Ik wil 100 procent geslaagden hebben in Apoera. Als er ooit iets mocht zijn mogen jullie altijd een beroep doen op mijn bureau en dan kijken wij wat we kunnen doen, aldus The First Lady. Waarom nu pas ? En waarom alleen in Apoera ? Ja, dat deze gebieden voor het bewind niet interessant zijn was ons al langer bekend maar ga dan ook niet de grote roerganger uithangen alsof je echt om de mensen geeft want na de verkiezingen zijn ze toch weer niet belangrijk voor het bewind. Als je echt om de Indianen geeft, en ze niet met een lolliepop blij maakt, dan zorg je ervoor dat de volgende president een Indiaan is. Dan pas ben je iemand die om de toekomst van Suriname geeft en niet zo maar een poppenkast opzet.


  Maak melding
 16. Een mooie geste van de First Lady. In het prille begin, als je wilt kijken naar het before and after moment, was zij een beetje zoekende. Maar ze kan nu met recht The First Lady genoemd worden. De scholieren in Apoera hebben behoefte aan laptops. Het was een vraag (behoefte) en het aanbod is geleverd. Er is internet in Apoera, elektriciteit en dergelijke. Hierdoor kunnen de scholieren zich ontwikkelen. Internet is niet alleen voor Face Book and Social Media of allerlei spelletjes bestemd. Het is ook een bron van studie. De Nederlandse scholier beschikt ook over een laptop. We praten hier over een stukje ontwikkeling en vooruitgang voor de scholieren. In dit geval in Apoera (Apura). Software update, onderhoud en netwerken installeren en verbinden, vallen tevens daaronder, naast de schenking van de laptops. Het is een hele machinerie die op gang wordt gebracht.


  Maak melding
 17. Jan@
  Je moet je gore bek houden over de indianen. Suriname is hun land en de rest van de bevolking is gewoon ordinaire racistische import. Deze mensen vallen niemand lastig. Je noemt ze dom en lui. Dom ben je zelf met die hersenloze uitspraak van je. Lui ben je zelf anders had je geen tijd om deze tyfus shit te schrijven. Je bent echt een boeren lul die niets van het leven van deze mensen afweet. Dus kanker op waardeloze lul.


  Maak melding
 18. @pakiratigri
  Een laptop is niet om mee te spelen.jij idioot.
  En bovendien heeft je baasje het niet uit zijn eigen zak voor de laptop betaald.Het komt van de rij en wegen belasting die hij heeft uitgemelkt van de bevolking.


  Maak melding
 19. @ Beste Boyke Ray,

  Je mag er gerust van uitgaan dat de scholieren reeds het Nederlands beheersen. Afhankelijk van welke software erop geïnstalleerd is, wordt de vaardigheid in het Nederlands alleen maar verbeterd. Bijvoorbeeld MS Word en zelfs andere taalpakketten die geheel gratis zijn. Ook het Engels wordt verbeterd als het een Engelse besturing is. Vanuit MS Office kun je de nodige taalpakketten downloaden. MS Office is wel een duur pakket, maar er zijn ook andere programma’s die gratis zijn. Geen idee wat de OS-besturing is, MAC of Windows, Linux maar allemaal hebben ze de mogelijkheden. Ergo, alleen maar vooruitgang voor de scholieren aldaar. Nederlands, Excel, Engels, zelfs andere talen enz. Los daarvan zijn er tal van andere software die je op een laptop kan installeren. Een laptop wordt meegeleverd en bevat wel wat ingebakken software, maar de rest moet je toch zelf doen.Ja Boyke?


  Maak melding
 20. Sommige mensen leven van het neerhalen en af geven op andere groepen. Heel jammer dat deze wisi wasi’s zich ook kunnen voortplanten, jammer….


  Maak melding
 21. Stop n kind n hammer in d hand n alles verandert in n spyker. Ze gaan liever die laptops uit elkaar halen om alle deeltjes te bewonderen n opzoek t gaan nr die fameuze kraaltjes n spiegels.


  Maak melding
 22. Zet een aap achter het bureau en het denkt dat hij ambtenaar is. Zet een ambtenaar achter het loket en hij denkt dat hij koning is. Vul de hand van kinderen en ze denken dat ze meetellen …. Hoop van harte dat er eindelijk projecten opgezet worden voor de inheemsen. Geen een bevolkingsgroep verdient meer respect dan indianen .


  Maak melding
 23. @Jan,
  Niet alleen de indianen zijn lui. Ik was laatst met vakantie en ze zijn bijna allemaal lui. Alles gaat traag behalve als ze in hun auto zitten want dan hebben ze haast. Ga in de bijlmer kijken en zie wie vanaf ‘smiddag tot laat in de café’s rondhangen. Lui, lui en nog eens lui.


  Maak melding
 24. Ik heb een tijdje tussen indianen gewoond. Ze gaan heel vroeg naar bed want hun dag begint om 4 uur ’s morgens. Dan gaan ze naar de kostgronden, jagen en vissen. Als het heet is gaan ze lekker in de hangmat, maar dan hebben ze hun dagtaak achter de rug. Toen ik dit ontdekte heb ik mijn mening over de Indianen gewijzigd. Het zijn geen luie mensen. Integendeel. Hun leefwijze is anders dan van iemand uit de stad en omdat we het “beter” weten trekken we verkeerde conclusies. Dus babtloveslolly. Je hebt gelijk. je hebt recht van spreken als je het van nabij hebt meegemaakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES