LVV Suriname bezoekt Ricanau Mofo voor opzet Farmers Field School

5
LVV Suriname bezoekt Ricanau Mofo voor opzet Farmers Field School

PARAMARIBO, 27 mrt – Onder leiding van de Coördinator Regio Oost, R. Martodimedjo, hebben enkele LVV medewerkers en de district commissaris van Marowijne Zuid West, Kenya Pansa een bezoek gebracht aan het dorp Ricanau Mofo.  Samen met vertegenwoordigers van het dorpsbestuur is een locatie van circa 10 hectare bezichtigd, alwaar een Farmers Field School zal worden opgezet.

Tot nog toe wordt gebruik gemaakt van ”shifting cultivation”, waarbij steeds een ander stuk land wordt open gekapt om te planten. Hierdoor leggen de landbouwers dagelijks vele kilometers af om de huidige landbouwarealen te bereiken. Met de Farmers Field School moet dit tot het verleden behoren en zullen de landbouwers nieuwe efficiënte teeltmethoden worden aangeleerd.Met ondersteuning van het onderdirectoraten Landbouw en Onderzoek van het ministerie van LVV zullen de landbouwers worden getraind in theoretische teeltaspecten, als praktische teeltvaardigheden.

Aandacht zal worden besteed aan alle onderdelen van de productie van diverse gewassen, vooral de veel geteelde knolgewassen zoals Chinese Tayer, Zoete Bataat en andere. Gezien het ministerie streeft naar verbetering van de productiviteit en kwaliteit van de agrarische productie zal binnen enkele weken het beschikbaar terrein plantklaar worden gemaakt en zullen de activiteiten voor opzet van de Farmers Field School worden opgestart.

De landbouwers zullen op de hoogte worden gehouden van de mogelijkheden zoals financiering en trainingen die onder andere in het EU-SAMAP project worden aangeboden, voor de verbetering van de productie en afzetmogelijkheden. Samen met het district Commissariaat van Marowijne werkt het ministerie van LVV aan verbeterde productiemethoden en tevens aan werkgelegenheid voor Ricanau Mofo.

5 REACTIES

 1. Succes gewenst. Geen yangpattoe van maken. De dorpelingen hebben scholing en aanleren van nieuwe skills nodig. Als het goed toegepast wordt zullen de opbrengsten voor geregeld afgezet kunnen worden, mensen worden zelfstandiger en zal de urbanisatie verminderen. Jongeren kunnen in toerisme geschoold worden en in de omgeving op mooie plekken ressorten opzetten om toerisme te bevorderen. Stap voor stap worden het mooie moderne dorpjes waar tieristen graag vertoeven en eco-toerisme bevorderen. Zo zal het bos van Suriname veel geld in de la brengen en de vernietiging ervan stopzetten.


  Maak melding

 2. De verkiezingen naderen. Het opzetten van een training centrum kan de ndp verkiezingswinst opleveren. Het idee is goed.
  Jammer dat Saramacca en Commewijne niet bedacht worden. De bevolking kan al planten of ze zijn vijandelijke teritoirie(politieke).Ze betalen ook belasting.


  Maak melding

 3. Ricanau Mofo,
  Gefeliciteerd maar verwacht het niet veel.
  Kijk naar die gasten op de foto, dan weet je al hoe laat het is.

  Zoals het jullie altijd al deden cassave planten, zoete patat, bananen ga zo door, want als je naar die gasten van boven gaat luisteren ben ik bang dat jullie straks honger zullen gaan leiden.
  JAAG ZE LIEVER WEG
  Ze komen gouden eieren beloven waarvan de kip niet bestaat.


  Maak melding

 4. In alle districten waar men moedwillig d mensen achtergehouden hebn op ht gebied vn ontwikkeling n gezondhzorg word nu aangedaan om zoete broodjes te bakken n ja d meeste profiteurs zyn d creolen indianen n marrons omdat deze huichelaars weten waar ze stemmen moeten gaan halen vr n graantje. Maar hindoestanen n javanen houd d moed erin deze parias gaan zeker ook jullie distrikten aandoen n mt pakketjes mt jullie eigen gestolen geld gekocht uit t delen .gryp ht mt beide armen aan n stem ze weg op 25mei


  Maak melding

 5. Mooi plan. Hoop dat dit niet bij plannen maken ophoudt reden van mijn bedenkingen? De regering maakt allerlei mooie wetten, die niet worden nageleefd. Maar ja. In Nederland heb ik geleerd: Plannen maken kost toch niets.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.