woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname sluit overeenkomst met Indiaas bedrijf voor levering pompen voor pompgemaal

Suriname sluit overeenkomst met Indiaas bedrijf voor levering pompen voor pompgemaal

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 mrt – Het Surinaamse ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft namens de Staat Suriname een overeenkomst gesloten met Kirloskar Brothers LCC uit India, voor de levering en installatie van drie nieuwe pompen en de daarbij behorende onderdelen voor het Pompgemaal Wageningen.

De drie pompen van het Pompgemaal Wageningen zijn ouder dan 60 jaar en kosten jaarlijks heel veel aan revisie en onderhoud. Door het sterk verouderde pompgemaal wordt jaarlijks in twee seizoenen, aan ongeveer 12.500 ha rijstareaal in Wageningen, de Middenstandspolder en de omliggende gebieden in het district van irrigatiewater voorzien. Met het herstel van dit pompgemaal wordt verwacht een groter gebied optimaal te kunnen voorzien van irrigatiewater.

Specialisten van Kirloskar Brothers LCCwerken samen met medewerkers van de afdeling Regio-West van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij aan de rehabilitatie van het Pompgemaal Wageningen. Samen met de lokale aannemer Risugragar N.V. en consultantsbureau Cite worden de laatste technische zaken gefinaliseerd. Binnen afzienbare tijd zal de eerste pomp worden ontmanteld en geplaatst. Deze pomp heeft een capaciteit van 28.000 kubieke meter water per uur. De pompen zullen een voor een worden vervangen.

De financiering van dit project, welke een waarde van ruim 9 miljoen Amerikaanse dollars heeft, wordt door Exim Bank uit India gedaan, terwijl de Staat Suriname het resterend deel van 2.5 miljoen Amerikaanse dollars op zich neemt voor aanleg en reparatie van de installatie in het gemaal. In september 2016 is voornoemde overeenkomst getekend en gedurende de periode 2016 en 2018 zijn geregeld bezoeken door Kirloskar aan Suriname afgelegd.

Minister Lekhram Soerdjan gaf in februari jongstleden het startsein voor rehabilitatie van het pompgemaal. Het streven is om dit project voor eind 2019 geheel op te leveren.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Lijkt mij een overdreven hoog bedrag, ge-overfactureerd misschien…
  Anders zit er een life time garantie op van de leveranciers en hun rechtsgeldige opvolgers, dan kan het wel ok zijn.
  Only time will tell……………..


  Maak melding
 2. Te angri kiri yu, musu njan. Dan musu feni njan, dan meki njan. Alla sma wani njan. Te bere furu dan angri kiri tra wan, san denki tra wan du. Tra wan wani njan tu. Alla sma musu njan. Sranan tjienso bere fatu, furu habi tjienso tjienso njang. Yu sabi saide, Sranan sma dong!


  Maak melding
 3. Op de pof. Leven op de pof. Dat is leven verworden van de staat Suriname.

  Mijn geliefde Suriname als ik nu aan je denk, zie ik een zwerver voor me. Die een ieder die in z’n blikveld komt wat geld smeekt. Om morgen en overmorgen rond te komen.

  Mijn trots op jouw is verworden tot schaamte. Het liefst ontken ik, dat jij die eens zo bekoorde ik de kind van ben.

  Suriname wat is er met je gebeurt. Hoe hebben deze Saka Saka het voor elkaar gekregen, dat je zo je laat naaien door een ieder die jou iets aanbiedt..Dat je vastklampt en loosers bewierookt uit Afrika., bedelt in India en China. Waar is de trots van de mama bong gebleven. Van papa kakantrie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES