zaterdag, juni 15, 2024
HomeFotoNederlandse krant De Telegraaf noemt Oedit de 'Surinaamse Escobar'

Nederlandse krant De Telegraaf noemt Oedit de ‘Surinaamse Escobar’

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM/PARAMARIBO, 20 mrt – Zeer opmerkelijk bericht vandaag in de Nederlandse krant De Telegraaf. In een artikel in die krant wordt de Surinaamse ondernemer Radj Oedit de Surinaamse ‘Escobar’ genoemd. Volgens de schrijver van het artikel, Mick van Wely, is Oedit een ‘cokekopstuk’ en zou hij nauwe banden hebben met de Nationale Democratische Partij (NDP) van president Desi Bouterse en ook een geldschieter van de partij zijn.

Oedit’s advocaat Nico Meijering benadrukt dat zijn cliënt geen ’verleden’ heeft en een onberispelijke zakelijke staat van dienst heeft. De advocaat benadrukt verder dat Oedit geen lid is van de NDP of geldschieter is van Bouterse. Die eerste uitspraak van Meijering is opmerkelijk omdat Oedit al eerder in verband is gebracht met drugs door Nederlandse media, zoals in dit artikel van Waterkant.Net naar voren kwam.

Oedit zit sinds oktober 2018 in Nederland vast. Volgens De Telegraaf houdt het Nederlandse Openbaar Ministerie hem in een Nederlandse cel omdat hij vluchtgevaarlijk zou zijn.

De autoriteiten in Suriname hebben om uitlevering gevraagd, maar O. vecht dat samen met zijn advocaat Nico Meijering aan. Volgens de strafpleiter is het ’vanwege medische redenen onmogelijk en risicovol voor hem om te reizen’. Op 9 mei dient een rechtszitting rond zijn uitlevering.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

45 REACTIES
 1. u moet wel ook het geheel er bij vernoemen , wat in de telegraaf staad ,,dit wat u nu zegt is drie kwart van het verhaal ,die andere waar hij connecties mee heeft waar maar even 6,5 miljoen werd in beslag genomen , waren ook surinamer die hij kende,, van daar dit ant woord nog dus wel ook alles publiceren dat is eerlijk,mijn heren/dames


  Maak melding
 2. Oedit is nu zogenaamd ziek en kan daarom niet uitgeleverd worden.
  Mie Mars, is hij ziek. Hij weet wat hem in Suriname te wachten staat, hij zal wijlen Ntinder achter na moeten gaan.
  Opruimen deze soort criminelen.


  Maak melding
 3. UItleveren die hap, het Nederlandse volk hoeft niet voor de kosten te draaien voor zijn detentie hier ! Wij betalen al genoeg belasting om voor figuren als Damsco in leven te houden. En R.O.
  kan gerust terug naar Su, hij zal daar met open armen ontvangen worden door zijn beste vriend.
  We hebben hier al genoeg criminelen uit Marocco Turkeye Polen Bulgarije etc etc etc etc.

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 4. De echte Pablo Escobar is in de jaren 80 – 90 van de vorige eeuw ook in Suriname geweest om zijn drugslijnen en trekpoppetjes goed te kennen.

  Suriname werd daardoor de nieuwe doorvoerland van drugs, omdat de Dea het hem in Columbia moeilijk maakte.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 5. Sappig!

  Dit belooft weinig goeds voor Oedit.
  Kijk maar naar wat er met bijvoorbeeld Gwenneth Martha is gebeurd.
  Gwenneth zat onder de vleugels van Meijering.

  Meijering eet altijd van twee of meer walletjes. Niet te vertrouwen die gast! Ik vind het een wonder dat dit soort types zoveel bescherming genieten.
  Het OM, de strafpleiters, de RC en de politiek in Nederland weten altijd meer dan het daglicht kan verdragen.

  Wat die Oedit daar is gaan zoeken?
  Juist, justitiële bescherming. Dit zaakje stinkt al sinds heeeel wat jaren geleden. Daarvoor heb je geen defecte duikbootjes en vliegtuigjes voor nodig.

  Nederland en Suriname zijn en blijven voor eeuwig met elkaar verbonden…
  Oedit wordt echt niet uitgeleverd zonder eens goed te zweten, te poepen en te plassen. Daarna op ’t vliegtuig waar hem een warm onthaal zit te wachten. Of toch niet?

  Waarom een “kleine jongen” pakken wanneer de president van een soeverein land aan je wordt aangeleverd middels hoogverraad??

  Me mars papa!


  Maak melding
 6. Telegraaf mag ook vermelden wie de Hollandse Escobar is. Je weet wel, diegene die de meeste XTC pillen verkoopt.
  Zou me niks verbazen als de dwerggeitjes Ahalia, Akalia en Azalia al hebben ge-experimenteerd met de XTC pilletjes van de Hollandse Escobar.


  Maak melding
 7. Whahahahahahaha pj.
  Je hebt gelijk in Suriname hebben wij het bewijs dat zelfs een “ezel” president kan worden.
  Laatstaan deze tweeledige ” boerikie”
  Snel opruimen deze verdervers.


  Maak melding
 8. Het is niet duidelijk weke rol Nederland speelt. Wat wel duidelijk is, is dat sinds Oedit in Nederland is, er meer Surinamers die in de drugs zitten zijn opgepakt, zoals laatst die Javaanse politieman in Den Haag en ook een aantal invallen in panden in m.n. Den Haag. Oedit heeft blijkbaar gezongen.


  Maak melding
 9. Nederland heeft zelf een aantal Escobar-achtige figuren gehad zoals Klaas Bruinsma. Mevrouw Meubel had nog contacten met deze heer volgens de zichzelf overal invoerende Peeter de Fries.
  Meubel, ken jij mij nog? Ik jou wel. Zo viel Peeter de boel aan destijds. Totdat ze hem omkochten (of bedreigd hebben) en hij tot woordvoerder van de elite is verworden. Wat een trieste afgang voor Peeter de Fries.


  Maak melding
 10. Oedit heeft nu de kans om in reine te komen, spiet puru zodat wij te horen krijgen hoe de maffioso met de massamoordenaar en veroordeelde drugscrimineel zijn organisatie nationale drug partij leid, en welke mensen er bij betrokken zijn. Deze info moet DEA hebben om ze im de gaten te houden en als de kans daar is a la Dino in de bak te smijten. Kom Oedit, benut je kans voordat je als Narinder en de zwager van de massamoordenaar of als Tolud, Mahadew en al de anderen doe door de massamoordenaar en Boerenveen is geëlimineerd.


  Maak melding
 11. Feit is wel dat Oedit als hij, zoals hij zelf meermalen via zijn advocaat liet weten, best naar SR wil NL hem gewoon op het vliegtuig moet en kan zetten als ongewenste vreemdeling.
  Dat dit niet gebeurt betekent dat Oedit dit niet wil. Dan moet hij de uitlevering aanvechten of het op een deal gooien met Justitie in NL Welke van de twee van toepassing is is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat Oedit helemaal niet terug wil. Daar kan ik mij heel goed iets bj voorstellen. Wie in een drugsbende zit kan er alleen tussen planken uit stappen.


  Maak melding
 12. Oedit moet gewoon terugkomen als hij zijn verhaal wil doen. Ik wil ook op de rol van Nederland wijzen. Waarom moet zijn uitlevering zolang duren? Je zou denken dat een vermoeden van een drugsdelict gepleegd op grote schaal, gepaard gaat met onmiddellijke samenwerking. Op deze manier kun je drugsnetwerken oprollen. Chronologisch bekeken was de zaak van hem voor de zaak van Oemrawsingh. Je kunt niet beweren dat hij geëlimineerd zal worden want niemand wist toentertijd iets over Oemrawsingh te vertellen. Het was eerst Oedit. Die zaken hebben zich overlapt. Wie weet was er een verband tussen deze twee zaken. Als Nederland niet zo lang draalde, waren er misschien dingen voorkomen.


  Maak melding
 13. Pakirratigri, draait zoals gewoonlijk de boel o, er waren in suriname al verdenkingen tegen oedit en toch hebben ze hem de mogelijkheid gegeven het land te verlaten, om zogenaamd een operatie te ondergaan, er zijn toch ook ziekenhuizen in Suriname net als een MP die hem in opdracht tegen hadden houden. Suriname is zoals gewoonlijk nalatig gebleken , niet Nederland papieren tijgertje


  Maak melding
 14. Zou Oedit een beschermende status hebben gekregen in ruil voor het noemen van de namen van drugsbaronnen in Suriname?

  Is het verhaal in de telegraaf om een middelvinger naar JustPol in Suriname op te steken?

  Zomaar 2 vraagjes.


  Maak melding
 15. dat is allang bekend in suriname .hij heeft jaren terug een kleine lijkkist als kado ontvangen op zijn jaardag en als er sateliet beelden van zijn onroerendgoed worden bestudeerd zullen ze zeken sporen van een aantal begraven vliegtuigen vinden . die na hun reis of zonder brandstof of met technische problemen zaten


  Maak melding
 16. Oedit slaatje kom gauw terug. Die boois hebben je nodig. Ook deze moeke. Sedert je weg bent mi skate zijn de paketten minder geworden.

  Ding Hollanders no e kiri oen Ien a film wan wan, maar ding e beri oen en kriemeer oen Ien a film.

  Oedit kom hoor skate. Wees niet bang. We gaan je niets doen.

  Breng ook moni of connecties mee.

  EN Pakket.

  Stront, kon waai a fraga. Anders krijg je in Holland misschien meer dan vijf.

  Kom skaat. Het ergste wat je kan overkomen is dat we je naar Guyana brengen. Daarna op een brandstapel en dan wordt het weer stil rondom je.

  Kom skaat, kom bij moesje.


  Maak melding
 17. We moeten re realiteit zeker niet uit de ogen verliezen. Vaststaat dat deze meneer een hele grote vis is. Wat voor mij ook vaststaat is dat hij de financier is van de partij van Bouterse (die zichzelf natuurlijk niet als cocabaron ziet). Er wordt veel bewijs tegen hem en Bouterse aangevoerd en het beste is om beide te liquideren.

  @Jaichand: ik las in een van jouw posting dat moslims tussen de 200 – 300 miljoen Hindoes uitgemoord hebben. Natuurlijk gaat het hier om een verzonnen getal dat door Hindoefundamentalisten vaak aangevoerd wordt om hun haat jegens Moslims te etaleren. Hoeveel onschuldige doden hebben de Hindoe coke dealers wereldwijd gemaakt ? Het plausibel aantal 50 miljoen wordt genoemd maar dit zal door jou ontkend worden.


  Maak melding
 18. Deze hindoestaanse drugshandelaar zoals zovele andere hindoestaanse drugshandelaars die gepakt worden in Nederland gaat straks zijn nummer 1 lied zingen. En beland daarna mocht hij vrij komen in zijn wachtende doodskist.


  Maak melding
 19. En wanneer de Surinamer alias Escobar wordt uitgeleverd aan Suriname, zal hij zeer zeker zijn drugshandeltje weer oppakken, want hij steunt de hele NDP met zijn drugsgelden. Hierna is alles weer vergeten en bijgelegd.Alles hier in ons landje wordt binnen de kortste keren in de doofpot gestopt. Helderheid van zaken kunnen niet weer gegeven worden,is te moeilijk voor deze gasten.
  Als hij terug is in Suriname, wordt hij direct na verhoor heen gezonden. Staan ze om bekend. Vriendjes politiek van de NDP.


  Maak melding
 20. Anderen beschuldigen van het gebruik van een valse alias.
  Vreemd dat het IP-adres van @Klaas de Groot identiek is aan dat van onze zonne(panelen)koning.


  Maak melding
 21. Wat ik niet snap, is dat als een …. iets fout doet , dan geef je toch opdracht er mag niets gevonden worden, waarom zijn die drugs dan gevonden, hij is toch de baas?
  Het hoef dan toch niet zo stiekem, wie heeft het gevonden? Er zijn toch goede mensen als die het gevonden hebben en het aangegeven hebben, toch!


  Maak melding
 22. Oedit heeft een Nederlands paspoort en dan moet uitzetting altijd getoetst worden
  bij de rechter. Een goede advocaat kan het dan lang tegenhouden.


  Maak melding
 23. @Vliegende Hollander, heeft Suriname om zijn uitlevering gevraagd dan ? Volgens mij kan dit alleen als tussen beide landen aan uitleveringsverdrag bestaat en dat is er niet. Aan de andere kant als dat verdrag er wel is dan moet Nederland de coke baron Bouterse ook maar uitleveren om hier zijn straf uit te zitten. Het beste in mijn ogen is om Bouterse gewoon te liquideren en hem tussen vier planken weg te voeren.


  Maak melding
 24. Dezus Christoez 20 maart 2019 at 10:23
  Anderen beschuldigen van het gebruik van een valse alias.
  Vreemd dat het IP-adres van @Klaas de Groot identiek is aan dat van onze zonne(panelen)koning.

  Je bent de ware Here die alles kan. Voorspellen en onderzoek doen. Je moet er wel honderd procent zeker van zijn dat het IP adres van @Klaas de Groot identiek is aan dat van de zonen(panelen)koning. Ik denk eerlijk gezegd dat het van jouw kant grootspraak is en dat je steeds met losse flodders aan het schieten bent. Wel zo handig als je in Nederland woont en vanaf de zijkant dit soort onderzoekjes kunt doen. Ik zou zeggen kerel ga toch iets nuttigs doen want je weet het …… Soso Lobi !


  Maak melding
 25. Afiba 20 maart 2019 at 10:14
  Deze hindoestaanse drugshandelaar zoals zovele andere hindoestaanse drugshandelaars die gepakt worden in Nederland gaat straks zijn nummer 1 lied zingen. En beland daarna mocht hij vrij komen in zijn wachtende doodskist.

  Dus het gaat jou om de etniciteit van de dader want als het een neeegerr was geweest dan zou jij de andere kant hebben opgekeken. Wat is het verschil tussen Wilders en jouw soort ? Beiden voelen zich superieur ten opzichte van anderen.


  Maak melding
 26. Ooh ,we nemen aan dat De Telegraaf nooit van bouta heeft gehoord.
  Eet mars hoor de telegraaf.Laat je beter informeren over Suriname en de druglord bouta.


  Maak melding
 27. Hopenlijk heeft Nederland lef om de uitlevering van bouta de moordenaar en druglord te eisen.
  Oedit vecht terug,inSuriname staat de doodstraf op je te wachten en klaag de telegraaf aan.De telegraaf is bezig bouta en zijn schoothondjes op te hitsen.Ze zijn al agressieve beesten en wanneer je wakker maakt met zulke berichten a la mofo koranti kwaliteiten,gaan ze als roofdieren for the kill.


  Maak melding
 28. @Kankantristraat, jij met je maatjes @Blaka boi en @Baba Sai en @Baba Ali bent goed vertegenwoordigd hier om de moslimleugens te verspreiden.
  Je kunt niet eens het onderscheid maken tussen dwang en keuze: dat de Musliminvallers in India minstens 100 miljoen Hindoes gewelddadig vermoord hebben en zeker 500 miljoen Hindoes tegen hun wil als slaaf verkocht hebben en dat de mensen die drugs kopen door niemand gedwongen worden dat te doen.
  Alweer een poging van een moslim om de boel te misleiden duidelijk gemaakt!


  Maak melding
 29. Op 20 maart 2019 heeft de telegraaf oedit ,de escobar van Suriname ontdekt.
  Ze hebben zeker niet gehoord van Escobar bouta ,die kent heel Suriname sinds 1980 en Nederland wat eerder.Escobar. bouta moet nog straf uitzitten in Nederland.
  Foei ,de telegraaf..jullie niveau stinkt …ik had beter werk verwacht van jullie…


  Maak melding
 30. El Chapo mie boi ook wat je gaat doen je gaat moeten komen neks no fout!!!
  El Chapo is sinterklaas aan het spelen,alleen heeft hij die jurk niet aan.
  El Chapo is familie van een paar forumleden die hem proberen te verdedigen.


  Maak melding
 31. @Jaichand. Je weet niets maar staat altijd klaar om anderen aan te vallen. Alles wat niet in jouw straatje past is een leugen of is gebaseerd op leugens. Eerst werd door jou het aantal van 200- 300 miljoen Hindoes die door moslims zijn vermoord nu is dat aantal door jou naar 100 miljoen teruggebracht. Ik wijs jou erop dat ik geen steun van anderen nodig heb en dat ik mondig genoeg ben om mijn standpunten te verdedigen. Dat jij hier aankomt met namen van mede forummers laat zien hoe wantrouwig jij bent. Ik sta tot geen enkele relatie met wie dan ook.
  De ‘100 miljoen Hindoes’ die gedood zijn waren het gevolg van interne strijd om de macht en het intact houden van het Kastenstelsel, wat typisch Indiaas is. Veel Hindoes uit de laagste klasse (die van de paria en chamars) hebben zich altijd verzet. Nadat zij zich tot het ware geloof bekeerden, Islam of Christendom, namen zij wraak op de Hindoes uit de hogere klasse ( Brahmanen). Har har haar mahadew.


  Maak melding
 32. @Veno
  Waar woon je?
  In een wc pot misschien!?
  Zo te zien weet je niks af van Suriname.Misschien heb je 1 ding gemeen met de telegraaf..jullie hebben Suriname op 20 maart 2019 ontdekt.Wel jullie zijn wat laat met je ontdekking….we hebben escobar bouta..de el chapo van Suriname sinds 25 feb 1980 en hij moet nog straf uitzitten in Nederland!!
  Ga liever oets anders proberen te ontdekken.


  Maak melding
 33. Nederland gaat binnenkort Oediet aan America opleveren, de aanvraag is al binnen. Hij heeft ook drugs gesmokkeld naar America. Nog even wachten mensen dan is hij van de aard bodem verdwijnen


  Maak melding
 34. Grappig hoe er nooit sprake is van een blanke drugs baron.
  Alleen de bruine en zwarte mannen krijgen de titlel en of vergelijking met Pablo.
  Werelds grootste exporteur van Ecstacy en een mega importeur van cocaine en heroine, maar nergens een drugs baron te vinden. Die bestaan alleen in midden en zuid america heh?
  GTFOH

  Die nederlanders zijn meester in verdeel en heers. En de domme, wanna be white Surineds trappen er telkens in.

  Focus on what u produce and export and stop being flaming hypocrits


  Maak melding
 35. @ Jaichand 20 maart 2019 at 12:38
  @Kankantristraat, jij met je maatjes @Blaka boi en @Baba Sai en @Baba Ali bent goed vertegenwoordigd hier om de moslimleugens te verspreiden.”

  IK ben een trotse Moslim

  Een moslimgeleerde toen hem werd gevraagd over
  Terrorisme en de islam. Hij zei “wie begon de eerste wereldoorlog? Geen Moslims!! Wie begon
  De tweede wereldoorlog? Geen moslims!! Wie heeft 6 miljoen joden gedood in de holocaust? Geen
  moslims! Wie heeft ongeveer 20 miljoen Aboriginals gedood in Australië? Geen moslims!!
  Wie stuurde atoombommen naar Hiroshima en Nagasaki? Geen moslims!!
  Wie heeft meer dan 100 miljoen Indianen in Noord Amerika gedood? Geen moslims!!
  Wie heeft ongeveer 180 miljoen mensen gedood?
  Van Afrikaanse mensen als slaven en 88% van hen stierf en werden overboord gegooid in de Atlantische oceaan? Geen moslims!!
  Nee, Niet moslims. Allereerst moet je terrorisme goed definiëren, als een niet moslim iets slecht doet. Het is misdaad, maar als een moslim hetzelfde doet, hij is een terrorist, dus verwijder eerst deze dubbele standaard, kom dan terzake, ik ben er trots op om een MOSLIM te zijn.”

  Lezen goed tot je door laten dringen en dan verder commentaar op jou soortgenoot Oedit; de drugsbaron van Surinaams-Hindoe afkomst of is hij een moslim??


  Maak melding
 36. Ja ,liever uitgeleverd aan Amerika dan aan de serial killer bouta de orginele escobar van Suriname.Roger khan en dino zijn niet geexecuteerd in amerika en met oedit zal het niet anders zijn.


  Maak melding
 37. 1400 jaar Islam en 270 miljoen lijken.
  Google maar, lees en huiver.
  Moslims zullen nooit tiegeven dat wreed en moorddadig zijn.
  De grootste genocide is gepleegd door moslims op hindus in India
  Dus die BS van de moslims met vragen als wie is de eerste en tweede oorlog begonnen enz, slaat totaal nergens op.

  @Kankantristraat,

  Je doet de waarheid geweld aan!
  Moslims hebben hindus vermoord. Je liegt dat je barst dat hindus uit de lage kasten hindus uit de hoge kasten hebben vermoord.
  En doe nou niet alsof alleen hindus in hoge en lage kasten zijn verdeeld, bij de moslims geldt dat ook. Zeker nooit gehoord van de moslims dalits?
  Nog steeds kom je ook in de westerse wereld de verdeling in hoge en kage afkomst tegen.
  Op de achtergrond speelt afkomst in Nederland nog steeds een rol. Ben je van adelijke afkomst of niet? Maar als het gaat om het kastenstelsel in India, dan trekt iedereen zowat zijn/haar mond open.
  Het kastenstelsel zal verdwijnen, daar is men al men bezig. Zal alleen nog een paar decennia duren. Het heeft altijd tijd nodig om tradities om te buigen.

  Trouwens wat de verkrachtingen in India betreft ook de moslims maken zich hieraan schuldig.
  Hindu vrouwen worden door moslims verkracht, daarna gedood en hun lichamen worden gevierengedeeld. Maar het zijn wel de hindu mannen die de naam dragen verkrachters te zijn.

  Met de dag krijg ik nog meer een hekel aan moslims, om hun gelieg en gedraai van de wrede geschiedenis op de hindus in India.


  Maak melding
 38. Waarom mondt een drugs “oorlog” uit in een religie “oorlog” ?
  Laten we toch verstandiger zijn met ons allen!
  Inderdaad ben ik “ oud” en verandert alles bla,bla,bla,bla.
  Maar deze uitspraken uit monden van geloofsaanhangers / gelovigen?
  Waarom niet proberen om het anders te doen?

  De wereld verbeteren begint bij elk individu.
  Haat maakt ZUUR! en lost niets op.
  Elk geloof kent goed én kwaad, maar is in de kern LIEFDE!

  Toegegeven we mogen en moeten kritisch blijven zoals de vraag: “ wanneer is een daad terroristisch “?
  Het lijkt eerder terroristisch omschreven te worden als een niet-Christen een “idiote” actie onderneemt.

  Laten we onszelf proberen te redden uit de negatieve spiraal die er nu wereldwijd dreigt te ontstaan.

  Voor zover ik het kan beoordelen zeg ik daarom nu: Hulde aan de Nieuw Zeelandse gemeenschap, de Nw Zeelandse vrouwelijke 😉 minister zoals zij nu optreedt.

  Aub mensen laten we het proberen?? Laten we onze (klein)kinderen proberen te verschonen van haat. Wij brengen het al dan niet bewust op hen over.
  We zijn in eerste instantie allen MENS, dan pas een kleur, een ras, een haartype, een religieaanhanger.

  Trouwens, wanneer ben je zwart?
  Stel: ik ben “ ongelovig “ , althans ik ga niet naar een moskee, tempel or whatever, net zoals mijn ouders, maar ik heb GEEN kroes haar ,
  ben wel humanistisch, maar mijn huidskleur is absoluut niet wit.
  Hoe noemt men mij dan?


  Maak melding
 39. @Sam inderdaad, het is niet de Islam die al deze gruweldaden ingezet heeft.
  Het zijn MENSEN die dit alles op hun geweten hebben en veelal verdedigen.

  Zo hebben:
  – óók negers mekaar als slaaf verhandeld en óók als slaaf gebruikt.
  – Moslims mekaar ook uitgemoord en gebruiken mekaar en negers ook als slaaf.
  Hindoes en Christenen idem dito.
  – Witten zijn nog steeds slavenhouders en gebruiken ook mekaar, witte mensen als slaaf.
  – Atheïsten zijn niet veel anders.

  Dus wat staat ons te doen?
  Mekaar dan vervloeken en uitmoorden?


  Maak melding
 40. 🤣🤣🤣🤣Goede zaak:
  “ opmerking moet nog beoordeeld worden” zag ik staan.
  Waar berust deze beoordeling op?
  Geldt beoordeling voor alle opmerkingen die hier geplaatst worden? 🤔


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES