Ministerie benadrukt: géén dode door Dengue in Suriname

6
Eerste geval van Dengue in Suriname; overheid geeft 'Dengue alert'
De muskiet die Dengue overbrengt

PARAMARIBO, 15 mrt – Het ministerie van Volksgezondheid in Suriname heeft in een vandaag uitgegeven bericht benadrukt dat er geen doden te betreuren zijn door dengue in Suriname. Aanleiding hiervoor is een eerder bericht van het Surinaams ministerie waarin gesproken werd over één dode.

In een rectificatie met betrekking tot een eerder ‘Dengue updates’ bericht in Suriname, schrijft het departement:

Het ministerie van Volksgezondheid meldt dat er in het bericht van Dengue updates in Suriname welke op 14 maart 2019 gepubliceerd is in de media middels een omissie is aangegeven dat er 1 sterfgeval is gerapporteerd voor dengue via het landelijke systeem. Het ministeriemaakt hierbij bekend dat er geen doden te betreuren zijn voor dengue in Suriname. 

Het ministerie van Volksgezondheid en het BOG blijven de situatie nauwkeurig volgen en attendeert de gemeenschap de voorzorgsmaatregelen om dengue te voorkomen, te blijven volgen. Het bericht over een dode was al overgenomen door andere media:

6 REACTIES

 1. Fake nieuws vanuit het kabinet van leugens, list en bedrog dus.

  Kenmerkend voor fake nieuws is dat er altijd een kern van waarheid in het nieuws zit, met een dosis van leugens, list en bedrog.
  De Surinaamse bevolking is dus gewaarschuwd.

  Zelf ben ik benieuwd welke van deze berichten fake waren. De eerste of de tweede of, of, of, allebei.

  Zullen we het maar dit keer aan de overheid Bottums vragen en niet aan de overheid Toppers.

  Hopelijk zit er in uw pakket insecticide waarmee u deze beesten kan bestrijden. Want het gevaar dat u met pakket in een kistje straks ligt, is levensgroot als u geprikt wordt.

  Een remedie. Kontje schudden. De muggen blijven weg en misschien krijgt u een extra pakket van misi en masra B.

  Bottums opgelet, wiebelen niet te veel met uw kont in de buurt van de overheid Toppers.


  Maak melding

 2. Wie werkelijk anno 2019, na acht jaren van paars corrupt crimineel wanbeleid en baas en roversbende geloven, zijn waarlijk idioten.


  Maak melding

 3. Moest er nog bijkomen.

  Het is erg genoeg dat er geen en/of onvoldoende preventieve maatregels worden genomen om de mug die o.a. dengue overbrengt uit te bannen.

  zet de boeven in om de broedplaatsen ongeschikt te maken.


  Maak melding

 4. Het zou best kunnen dat het waar is wat het ministerie de gemeenschap wil laten weten. Maar welke Surinamer die weldenkend is gelooft deze bewindslieden nog? Wat er speelt en heel ernstig is is dat men greep wil hebben op de totale samenleving. Er heerst een virus binnen het kabinet Bouterse 2 namelijk “totale controle”. Als in een land als Suriname waar men nagenoeg geen regels heeft in het kader van het milieu en als die er zijn worden ze niet nageleefd. Als in zo’n land, in de tropen, 28 mensen ziek zijn door denque en 1 dode te betreuren valt, zou ik het wel erg vinden voor betrokkenen, maar ik zou iet van mijn stoel vallen van verbazing. Maar goed, alles moet ogenschijnlijk onder controle zijn, ook als je daarvoor moet liegen. FB moet aan banden worden gelegd (=controle) van minister Dodson, of all people! Deze minister heeft het volk tot 3 x toe voorgelogen over de skailians, hij heeft ook gelogen over de afgraving bij Braamspunt, ook over zijn privé leven (dat is zijn zaak). Maar waar haalt hij de euvel moed vandaan om FB aan banden te willen leggen. Op FB kunnen mensen tenminste aangeven wat ze van de leugens van Dodson vinden.Het Nii kan die meningen niet beïnvloeden of anderszins kleuren. De informatie over het regeringsbeleid wordt eenzijdig door het NII verzorgd, alleen wat in het straatje past van de regering wordt gepubliceerd (controlr/manipulatie). Een ander mooi voorbeeld hoe deze club omgaat met de feiten. Een bevoegde en daartoe opgeleide medewerker van BOG neemt in Brokopondo een watermonster. Eerste conclusie na analyse: de kwaliteit is verdacht. Er wordt vervolgens door SWM een heisa gemaakt van je welste over het feit dat de monsters niet volgens procedure zouden zijn genomen. Men heeft in eerste instantie zelf buiten functiestelling van deze milieuinspecteur gelast. Gelukkig heeft de BOG bond dat kunnen terugdraaien. Het gaat de leiding van SWM dus niet om de kwaliteit van het water i.c. maar om de zogenaamde procedure.controle, controle, controle. We leven niet meer in de periode van 1980 tot 1987. Suriname is nu een rechtsstaat, een democratie. Een regeerclub die alles als een “big brother”, Who is watching you wil controlen, zorgt voor een apatische bevolking die geen enkel initiatief zal nemen.
  Men is al hard op weg, sommigen wachten reeds nu tot de pakten worden bezorgd. Zie daar de verworvenheden van de “REVOLUTIE”.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.